Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:27

Żaden z nich nie zgodzi się na tak drastyczną obniżkę pensji, żeby taka transakcja miał sens dla Fiorentiny.

onliforpipul
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:34

Czyli tak - Viola pewnie nie chce żadnego innego odpadu tylko Marrone ale my się na to nie zgodzimy bo nie chcemy oddawać połówki chłopaka, który od czasu do czasu wejdzie na boisko i zostaniemy z Quagliarellą i Matrim w ataku.

:bravo:

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:36

Moim zdaniem to świetna oferta, zyskujemy napastnika i wysyłamy Marrone by grał, jeśli się sprawdzi to odkupimy połówkę za 7mln. Według mnie i tak chłopak nie wróci do Juve bo nie jest potrzebny i odsprzedamy kolejną połówkę za kilka milionów

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:37

Ale będą wszyscy płakać. Bo nie kupimy ani Jovetica ani Van Persiego.
Chciałbym się mylić ale top w tym okienku nie przyjdzie IMHO. Nie jesteśmy szejakmi :P
Choć i tak marcetto* bardzo fajne :)

EDIT mercato
:rotfl:
To przez komentatorów, czytają mercato, marczetto. Zawsze mi się wydawało, że piszę się to tak jak ja pisałem :prochno:
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 12:57 przez Mate.G, łącznie zmieniany 2 razy.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:53

Mate.G pisze: Choć i tak marcetto bardzo fajne :)
Czymkolwiek owo "marcetto" jest - masz rację, brzmi apetycznie ;)

Pogonić Marrone i Matriego do Violki. Matriego np. na wypożyczenie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:54

Mate.G, pozwól nam się chociaż przez chwilę cieszyć.

Jakiś top player przyjdzie na pewno. Jovetić, Van Persie, Pazzini :D . Przecież nie po to Marotta negocjuje z tyloma piłkarzami, żeby na końcu wrócić do Turynu z niczym.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 12:56

Mate.G pisze:
Choć i tak marcetto bardzo fajne :)
Mercato nie żadne markety.

Wygląda na to ,że faktycznie są dużo szanse na Joveticia ,ale się nie napalam wolę nie fapać na próżno po zeszłorocznych obietnicach Aguero.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 13:28

pumex pisze: Tymczasem na włoskiej edycji faktycznie coś tam Curva naskrobał, ale ja nie widzę nic o tym, żeby Fiora nam coś zaproponowała konkretnego
Ślepyś :doh:
Drugi news dnia na głównej angielskiej
http://www.goal.com/en/news/596/exclusi ... vetic-deal

i akapit
"However, Fiorentina could now accept an offer in the region of €22m plus 50 per cent of the economical rights of Marrone as head coach Vincenzo Montella sees the 22-year-old midfielder as a useful addition to his squad."

Oczywiście między "could now accept" a "zaproponowała" jest spora różnica, krew mi poleciała nie tam gdzie trzeba czytając. Przepraszam za zrobienie większego szumu niż było trzeba :?
jackop pisze: Wszystko i tak zależy od Conte i jego preferencji, ale wg. mnie pierwszeństwo do wejścia na boisko powinni mieć (pod nieobecność któregokolwiek z MVP, tak Pirlo też) Asamoah, Isla, Lichtsteiner czy Pepe, bo w tym momencie stoją na wyższym piłkarsko poziomie.
Jest w tym co napisałeś pewna bzdura. Chcesz maksymalnie ustalić tu i teraz kolejność do pierwszego składu według ich średnich umiejętności. I o ile z samą kolejnością nie dyskutuję, to sam pomysł jest nieco chybiony.
Taktyki nie dobiera się pod piłkarzy w składzie, nie jest tak, że wystawiasz 11 najlepszych piłkarzy na boisko i grasz. Potrzebujesz optymalnej jedenastki, piłkarzy pasujących do siebie, zbierających 11 elementów w ładne puzzle, bez postrzępionych boków.
Do czego zmierzam? Choć całokształtowo Marrone jest piłkarzem gorszym od Asy, Isli, Marchisio, czy Vidala, to znajdą się aspekty, pod którymi ten 22latek już teraz jest lepszy od całej czwórki. Ma przegląd pola, ma podanie, ma smykałkę do rozegrania zarówno na regiście jak i na teraquiście. Ale jest kompletnie jałowy jeśli chodzi o grę w destrukcji. Taki Padoin, dokładnie odwrotnie.
Po prostu znajdą się mecze w sezonie, kiedy taki piłkarz będzie nam potrzebny niż Asa. Znajda się również takie, gdzie to Padoin będzie lepszy. Albo Giacch.
Jest też bodaj jedynym piłkarzem w składzie, który z powodzeniem jest w stanie zastąpić Pirlo.
Dlatego nawet pumex, który oddałby własną matkę z dziewczyną/narzeczoną/żonę i dorzuciłby kochankę za Joveticia w Juve, ma wątpliwości.
Ale wciąz uważam, że Marrone w Violi da nam jeszcze więcej, niż w Juve.
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 14:21 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 13:30

IMO przesadzacie z tym zatrzymywaniem Marrone - za wszelką cenę.

Wszystko i tak zależy od Conte i jego preferencji, ale wg. mnie pierwszeństwo do wejścia na boisko powinni mieć (pod nieobecność któregokolwiek z MVP, tak Pirlo też) Asamoah, Isla, Lichtsteiner czy Pepe, bo w tym momencie stoją na wyższym piłkarsko poziomie. Uważam, że Luca w hierarchii środka pola plasuje się (na chwilę obecną) wyżej jedynie od Padoina i Pazienzy.

X-Marchiso-Vidal-Asamoah-Isla
X-Marchisio-Asamoah-Isla-Lichsteiner
X-Asamoah-Marchisio-Isla-Pepe

i wszelkie inne konfiguracje/rotacje wyglądają dla mnie porządniej niż z Marrone w podstawowym składzie. Pamiętajmy, że miejsce na ławce rezerwowych jest ograniczone, a i w meczu można dokonać tylko 3 zmian.

Sprowadza się to do tego, że tak jak napisał Virgil, Luca dostałby jakieś 200-250 min. na boisku (może trochę więcej biorąc rozgrywki CI). Wątku kontuzji i kartek nie chcę tu poruszać, bo jest to zawsze niewiadoma.

Dlatego na miejscu Beppe nad ofertą za Joveticia w wysokości 20-25 mln € + 50% Marrone nie zastanawiałbym się długo. Brać i już.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 13:44

jackop pisze:IMO przesadzacie z tym zatrzymywaniem Marrone - za wszelką cenę.
Pewnie, że przesadzają. Wyrwać jeden z największych talentów Serie A i najlepszego zawodnika Fiorentiny ale broń Boże nie oddać im chłopaka, który u nas nie jest nawet rezerwowym bo Padoin grywa częściej od niego.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 13:48

22 bańki + pół Marrone to byłaby promocja.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 13:54

Jovetic fajny grajek, tyle że ja miałem nadzieje na jakąś "9" - bo jeżeli faktycznie zakupimy Jovetica to będzie raczej koniec wzmocnień ataku.
Od razu uprzedzam że nie hejtuje samego gracza jak i pomysłu jego ściągnięcia ściągnięcia, pisze tylko że liczyłem na jakiegoś typowego snajpera - ot cała historia.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 13:57

Ouh_yeah pisze:
jackop pisze:IMO przesadzacie z tym zatrzymywaniem Marrone - za wszelką cenę.
Pewnie, że przesadzają.
To, ze oni przesadzaja, to pol biedy. Ja sie boje, ze przesadzic moze Conte, ktory jest podobno wielkim zwolennikiem talentu Marrone. Zreszta, jakis czas temu juz sie pojawily wiesci, ze Fiorentina chce wlaczyc w ten transfer naszego pomocnika, a zaraz po tym newsy, ze Antek sie sprzeciwia. Pewnie wtedy powstal pomysl z Polim.

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 14:10

Nie wiem czy nie lepiej by było kupić...
Dzeko. To jest napastnik którego potrzebujemy.
Szkoda, że nim się nie interesujemy. Bo widziałem go w kolejce zaraz za Cavanim. Ale raz, że pewnie pensję ma wielką a dwa nie stać nas :D

RvP czy Jovetic ?
Chyba ten pierwszy, bo to jest typowy napastnik.
Cofniętego już mamy i nazywa się Giovinco, który jak dla mnie bardzo dużo da drużynie w tym sezonie.
Ale z drugiej strony JoJo jest młody a już doświadczony. Robin w jego wieku wcale nie był lepszy baaa gorszy :)
Więc może uda się go przekształcić na 9
Lecz znowu ile miał Nedved lat jak przechodził do Juve :C
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2012, 14:13 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 14:11

Vimes pisze:Widmo Pazziniego zawisło nad Juventusem, a w Turynie powiało grozą. Jeżeli plotki o transferze Krasicia do Fenerbahce są prawdziwe to nici z wymiany z Interem, a zatem jak Pazzini nie rozwiąże kontraktu to trzeba będzie za niego zapłacić. Jak już mamy płacić to wolałbym Destro.
I co, Vimes, dopuszczasz powoli myśl, że Pazzini może u nas wylądować, a Matri odejść? Czy to ciągle s-f?
pumex pisze:Krasic chyba nie jest aż tak głupi, żeby w wieku 27-lat psuć sobie karierę na własne życzenie poprzez zsyłkę do turyńskiego klubu kokosa :think:
Martwi jego 'nie' wobec wypożyczenia. Przecież nawet dwaj pazerni Brazole się zgodzili na wypożyczenia.

Nie do końca czaję, co mielibyśmy zyskać na wymianie Q-Pazzini. Bezsens jak dla mnie.

Zablokowany