Mercato (Lato 2015)
- PrzemasJuve
- Juventino
ale Alejandro to jedno, wyobrażasz sobie co by było jakby Eta Beta miał 3 strzelić? (o mamma mamma mamma heh)ozi(Forza_Juve) pisze:nie martwcie sie to nie koniec naszego okienka; w kolejce do powrotu stoją Martinez, Amauri i Pelusowiadomo było że nie sprowadzimy teraz Zaze, licze ze wroci do nas latem, podobnie jak Berardi i Rugani. Quagliarella wczoraj ustrzelił hattricka a my kogo bierzemy? Matriego. ale fakt, musze przyznać że brakowało mi Alle Allehandro w wykonaniu Zullianiego:
i Federiki rzecz jasna
pytanie...Martinez? skąd mieliby go pozyskać skoro on jest (chyba) w Juve?
27Sorek21 pisze:Z jakim numerem będzie grał Sturaro ?
Elo Vidal - w pełni popieram

Swoją drogą Marotta załatwił za pół pensji skarb...za OptaPaolo - 6 - Alessandro Matri has scored the most away goals (six) over the current Serie A, tadam

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- cziro
- Juventino
Alejandro z połówki sezonu z Delnerim i z pierwszego sezonu z Conte zjada Ferdka na śniadanie, ale Alejandro dzisiejszy...
Statystyki ma nienajgorsze. Na pewno sensowniej jest mieć w kadrze jego niż Giovinco.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Obecnego Ferdka i owszem ale Ferdka w formie to raczej nie:) Jak Hiszpanie nie zaczną grać lepiej to Matri pewnie jeszcze w lutym dostanie szanse od 1 minuty a jak będzie strzelał to może wskoczyć do 11 na dłużej.cziro pisze:Alejandro z połówki sezonu z Delnerim i z pierwszego sezonu z Conte zjada Ferdka na śniadanie, ale Alejandro dzisiejszy...Statystyki ma nienajgorsze. Na pewno sensowniej jest mieć w kadrze jego niż Giovinco.
- rufi8
- Juventino
27 http://www.juventus.com/juve/it/campo/g ... ro+stefanoSorek21 pisze:Z jakim numerem będzie grał Sturaro ?
Matri oczywiście ponownie 32 wybrał
Gdyby nie wykup Ruganiego to nasze mercato zimowe byłoby kiepskie. Ciekawy jestem ile szans otrzyma Sturaro.
Nasz obowiązek na lato to Berardi w pakiecie z Zazą plus włączenie Ruganiego do kadry pierwszego zespołu. Na głośne zakupy typu Depay, Lacazette nie liczę.
- sebatiaen
- Juventino
Volksvagen to sponsor Chelsea;)
Gdyby nie oni to Londyńczycy nie mieliby dzisiaj kasy na Cuadrado;)
Przepłacają bo mają z tego zysk. Cuadrado to marka Kolumbijskiej/ Amerykańskiej piłki, to marketing, oni na tym też zarobią.
Same plusy obu transakcji.
Przepłacają bo mają z tego zysk. Cuadrado to marka Kolumbijskiej/ Amerykańskiej piłki, to marketing, oni na tym też zarobią.
- Cabrini_idol
- Juventino
To dlaczego my nie zainwestowalismy w ta markę, przecież odrobilibyśmy to 2 lata ze sprzedaży koszulek itpsebatiaen pisze:Volksvagen to sponsor Chelsea;)

A więc Matratata w Juve. Po co ? sie pytam. Po co...
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2015, 19:31 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Zwolniliśmy Giovinco, wypożyczyliśmy Matriego, wrócił De Ceglie, kupiliśmy drugą połówkę Ruganiego i sprowadziliśmy do siebie Sturaro.
Juventus to klub z tradycjami, więc kontynuujemy tradycję, tylko na moment przerwaną w sezonie 2008/2009:
2014/2015: Matri, De Ceglie, Sturaro (niewiadoma)
2013/2014: Osvaldo
2012/2013: Anelka, Peluso
2011/2012: Borriello, Caceres, Padoin (solidniaczek)
2010/2011: Toni, Barzagli, Matri (przez moment ważny gracz, potem płacz)
2009/2010: Paolucci, Candreva (wtedy połowę przekonywał, połowę nie)
2008/2009: -
2007/2008: Stendardo, Sissoko (przez moment ważny gracz, potem płacz)
Mam wrażenie, że 3 ostatnie zimowe okienka to totalna łapanka w stylu:
- Puk, puk! /słychać pukanie do drzwi przeciętnego klubu/
- Kto tam?
- Juventus, macie jakichś niepotrzebnych piłkarzy do oddania lub wypożyczenia? Zbieramy takich w zimę...
Juventus to klub z tradycjami, więc kontynuujemy tradycję, tylko na moment przerwaną w sezonie 2008/2009:
2014/2015: Matri, De Ceglie, Sturaro (niewiadoma)
2013/2014: Osvaldo
2012/2013: Anelka, Peluso
2011/2012: Borriello, Caceres, Padoin (solidniaczek)
2010/2011: Toni, Barzagli, Matri (przez moment ważny gracz, potem płacz)
2009/2010: Paolucci, Candreva (wtedy połowę przekonywał, połowę nie)
2008/2009: -
2007/2008: Stendardo, Sissoko (przez moment ważny gracz, potem płacz)
Mam wrażenie, że 3 ostatnie zimowe okienka to totalna łapanka w stylu:
- Puk, puk! /słychać pukanie do drzwi przeciętnego klubu/
- Kto tam?
- Juventus, macie jakichś niepotrzebnych piłkarzy do oddania lub wypożyczenia? Zbieramy takich w zimę...
- annihilator1988
- Juventino
U Conte jeden z najmniej pożytecznych graczy, teraz mu się odmieniło z czego się tylko cieszyć. Faktem jest, że Juve podczas zimowego okienka wegetuje. Choć jak patrzy się na transfery romy-->Ibarbo-Doumbia, za których będą musieli wydać ok 30 mln, to może i lepiej, iż czekają do lataCrunny pisze: Padoin (solidniaczek)
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- blackadder
- Juventino
Ja się nie spodziewałem niczego poza rozwiązaniem spraw kilku współwłasności i kilku kosmetycznych zmian. Nie potrzebujemy wzmocnień żeby walczyć o mistrzostwo, nie ma na rynku graczy którzy pomogliby nam w LM, chyba że ktoś liczył na Falcao..
Niestety, ale żeby kupić, trzeba sprzedać. Chelsea też musiało poświęcić Schurrle żeby sprowadzić Cuadrado, a nawet na tej wymianie zarobią.
Obecnie możemy obserwować zawodowe pompowanie balonika przy temacie transferu Pogby. To że Vidala nie bardzo chcieliśmy oddawać, widać było od razu, tylko Arturo nie był przekonany. Teraz tylko czekamy aż P$G czy $ity pęknie i położy na stole 100mln.
Niestety, ale żeby kupić, trzeba sprzedać. Chelsea też musiało poświęcić Schurrle żeby sprowadzić Cuadrado, a nawet na tej wymianie zarobią.
Obecnie możemy obserwować zawodowe pompowanie balonika przy temacie transferu Pogby. To że Vidala nie bardzo chcieliśmy oddawać, widać było od razu, tylko Arturo nie był przekonany. Teraz tylko czekamy aż P$G czy $ity pęknie i położy na stole 100mln.

- wloski
- Juventino
Prawda, bo Ibarbo jest kiepsko, a Doumbia świetny tylko problem jest taki, ile on ma lat, bo na 27 to on nie wyglądaannihilator1988 pisze:U Conte jeden z najmniej pożytecznych graczy, teraz mu się odmieniło z czego się tylko cieszyć. Faktem jest, że Juve podczas zimowego okienka wegetuje. Choć jak patrzy się na transfery romy-->Ibarbo-Doumbia, za których będą musieli wydać ok 30 mln, to może i lepiej, iż czekają do lataCrunny pisze: Padoin (solidniaczek)

- Vincitore
- Juventino
1,5 sezonu to moment? Odejmij sobie jego bramki z sezonu 10/11 i 11/12, ten pierwszy kończymy poza pierwszą 10-tką, a w drugim Scudetto przegrywamy chociażby w spotkaniu rewanżowym z Milanem (o innych ważnych bramkach typu doppietta z Udinese czy gol z Fiorentiną nie wspominam), zresztą - w 12/13 też kilka ważnych bramek strzelił (zmiana z Cagliari na boisku w Parmie, Celtic, Inter). Nie cierpię takiego deprecjonowania faktycznych osiągnięć danego gracza. Matri w Juventusie się sprawdził, ale w pewnym momencie jego formuła zwyczajnie się wyczerpała, niemniej jednak jak dla mnie bardziej spłacił te 18 mln za siebie niż taki Krasic. To właśnie Serb jest modelowym przykładem transferu typu "przez moment ważny gracz, potem płacz".Crunny pisze:10/11 Matri (przez moment ważny gracz, potem płacz)
Oczywiście żeby nie było niedomówień, to nie jestem zwolennikiem powrotu Matriego do Juventusu, i liczę, że będzie odgrywał raczej marginalną rolę przez te pół roku. Doceniam jednak jego wkład w wyniki Juventusu gdy do nas trafił za pierwszym rzutem.
- Arbuzini
- Juventino
Ja też, ale to Marotta jest owocem polityki transferowej Juventusu, a nie na odwrót. On naprawdę potrafi dysponować stosunkowo małymi środkami i trzeba mieć wiele złej woli albo być totalnym ignorantem z zakresu zarządzania żeby tego nie dostrzegać. Taki Galliani to oczywiście zdecydowanie bardziej utytułowany i po prostu lepszy dyrektor sportowy, ale jak spadł z wysokiego konia to chyba połamał wszystkie kości. Też bym chciał żeby w Polska była słoneczną i bogatą Kalifornią, ale nie jest. To ludzie dostosowują się do warunków, a nie warunki do ludzi.mcsqrczybyk pisze:Mam już dość człowieka, który dokonuje transferów niczym handlarz na targowisku. Marzę o kimś, kto nie będzie co pół roku klękał przed piłkarskimi odrzutami. Juve zasługuje na twardego gracza z wizją.
Szkoda chłopa. Mam wielkie obawy odnośnie sprzedaży tego zawodnika. Jak na tym ostatecznie wyjdziemy wizerunkowo i kogo sprowadzimy. Marotta statystycznie co drugie letnie okienko ma naprawdę dobre więc chyba lepiej sprzedać go teraz niż po ME we Francjiblackadder pisze:Obecnie możemy obserwować zawodowe pompowanie balonika przy temacie transferu Pogby. To że Vidala nie bardzo chcieliśmy oddawać, widać było od razu, tylko Arturo nie był przekonany. Teraz tylko czekamy aż P$G czy $ity pęknie i położy na stole 100mln.

Berardi i Rugani - w tych chłopaków naprawdę wierzę, bo mają predyspozycje do tego by robić różnice w takiej drużynie jak Juventus.
U Zazy podoba mi się jego charakter, do tego jest szybki, ruchliwy i piłka nie przeszkadza mu w biegu, a do tego szuka go w polu karnym. Musiałby popracować nad utrzymywaniem się przy piłce i zgrywaniem jej do partnerów, bo ma ku temu warunki oraz poprawić prawą nogę, bo nawet jak ma prostą gałę to i tak wiadomo, że będzie przekładał na lewą. Póki co nie widzę go w roli piłkarza pierwszego składu, ale jako zawodnik do rotacji albo z ławki wydaje mi się, że spokojnie może być decydujący.
Sturaro jest dla mnie mocno anonimowym graczem. Kojarzę go z tego, że jakiś czas temu bardzo pozytywnie wyróżnił się w jakimś meczu reprezentacji U-21 oraz z faktu, że jest pieprzonym mistrzem komedii, bo gra z numerem "69". Zobaczymy, co z chłopa wyrośnie. Ihmo albo przepadnie i wróci grać dla średniaka albo będzie stanowił o tzw. głębi składu.
- sebatiaen
- Juventino
Ja wam mówię:
Marotta wysłał swoich top negocjatorów do Dortmundu i na minute przed 23 kupi Reusa.
8)
Matri jest przykrywką, Marotta jest sprytny i przebiegły, on dogadał się z Figc że niby Matri już u nas a tu bomba, nagle official okaże się ściemą, Beppe nasza stara wyga ośmieszy figc i nagle poda jak mesjasz szokującą informację o Reusie który przyjdzie do nas na wypożyczenie z opcją wykupu za 1,5 mln euro
Figc dał się nabrać dzięki specjalnym soczewkom zakupionym od okulisty Beppe, soczewki i piękna perłka z La Scali całkowicie zmyliła wszystkich i dali się nabrać na ten podstęp z Matrim.
O 23 Marco ma zdjąć te wszystkie bajery i z szokować cały świat.
Był blisko Falcao/Persiego/Aguero/Cavaniego/Dzeko ale teraz nadchodzi ta bomba transferowa która była odkładana od 3 lat!
Czekajcie do 22.59 bo ja coś czuję że będą niezłe jaja 8)
Ja wam mówię!
Marotta wysłał swoich top negocjatorów do Dortmundu i na minute przed 23 kupi Reusa.
8)
Matri jest przykrywką, Marotta jest sprytny i przebiegły, on dogadał się z Figc że niby Matri już u nas a tu bomba, nagle official okaże się ściemą, Beppe nasza stara wyga ośmieszy figc i nagle poda jak mesjasz szokującą informację o Reusie który przyjdzie do nas na wypożyczenie z opcją wykupu za 1,5 mln euro
Figc dał się nabrać dzięki specjalnym soczewkom zakupionym od okulisty Beppe, soczewki i piękna perłka z La Scali całkowicie zmyliła wszystkich i dali się nabrać na ten podstęp z Matrim.
O 23 Marco ma zdjąć te wszystkie bajery i z szokować cały świat.
Był blisko Falcao/Persiego/Aguero/Cavaniego/Dzeko ale teraz nadchodzi ta bomba transferowa która była odkładana od 3 lat!
Czekajcie do 22.59 bo ja coś czuję że będą niezłe jaja 8)
Ja wam mówię!

- Robaku
- Juventino
są jaja - rozwiązaliśmy kontrakt z Mottą, co począc, co zrobic?
http://gianlucadimarzio.com/calciomerca ... per-motta/
http://gianlucadimarzio.com/calciomerca ... per-motta/