Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 22:44

pumex pisze:Klepie z telefonu wiec nie bede sie nadto produkowal.
Jjeszcze wczoraj van Persie chcial 13mln na sezon, dzis zgadza sie na warunki Juve. Jeszcze dzis rano Poli byl o krok od Juve, zeby zmiekczyc Fiore, teraz dogadujemy sie z Arsenalem a Poli... bedzie 14-tym pomocnikiem? :lol: Mietek, juz mozsz zmieniac avatar, reszta niech nie traci hajsu na szampany
Dokładnie o tym samym pomyślałem jak zobaczyłem te plotki. Nie wierzę ani trochę w transfer RVP do nas i jestem jednym z tych, którzy nie fapią nad takim rozwiązaniem. Wolałbym JoJo.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:02

MishaAveJuve pisze:Agrest też twierdził że Veratti jest w Juventusie, więc nie jest to 100% źródło :D
Agresti podawał cały czas prawdziwe informacje odnośnie Verrattiego, tylko w swojej interpretacji tychże ("o Verrattiego możemy być spokojni") nie wziął pod uwagę takiej szalonej wizji, że nagle wparuje Leonardo z Ancellottim i pozamiatają, dając 1,5x maksymalnej kwoty którą można dać za 160 centymetrowego pomocnika, który nie powąchał pierwszoligowej trawy :) To nie dowód na brak nieomylności info Agresta, a raczej na przewrotność mercato.

Na dziś dzień Jojo << RVP
Ale raz, że za góra trzy lata tendencja się obróci o 180 stopni, dwa, że nie do końca wiadomo jak to by było Robinowi u nas we Włoszech. Lepsi od niego zawodzili.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2012, 23:07 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:05

Ja przecież Agrestowi nic nie zarzucam, spokojnie, sam tylko przed sobą usprawiedliwiam i wmawiam, że może tym razem też czegos nie wiedział :P

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:09

Zdecydowanie odmawiam fapania do newsów z takich źródeł :stop:. Kompletnie nie wierzę w transfer RvP. Holender byłby zdecydowanie zbyt dużym obciążeniem dla budżetu płacowego. Wątpię również w to, że Marotta wyłożyłby za niego 20 mln funtów. Mietson lepiej oszczędzaj swoją prawicę.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:11

Vimes pisze:Zdecydowanie odmawiam fapania do newsów z takich źródeł :stop:. Kompletnie nie wierzę w transfer RvP. Holender byłby zdecydowanie zbyt dużym obciążeniem dla budżetu płacowego. Wątpię również w to, że Marotta wyłożyłby za niego 20 mln funtów. Mietson lepiej oszczędzaj swoją prawicę.
Dlaczego? Przecież tyle samo trzeba wyłożyć na JoJo. Kasa dla klubu to nie problem gorzej z kontraktem dla RvP, myśle że możemy mu dać max 7 mln euro.

adi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:13

Witam. Czytam to forum od dłuższego czasu i śledzę głównie transfery. Ale mniejsza o większość i do sedna, czyli po co się udzielam. Nie ma się czym jarać, ale może to kogoś zainterere. Było Euro i Holandia się już pakowała. Pomarańczowi wynajęli pewien klub krakowski. Tam znajomy obserwował jak pod stołami <tak by nawet barmani nie przyłapali> lała się saka a "nasz" RvP skakał co chwila na zaplecze zajarać szluga ^^. Sam nie wiem co myśleć o tym. Zródło pewne i sam nie mam po co siać takich plotek wśród was. Człowiek jak człowiek, zajarać może, ale jak ktoś chce 8 kółek za rok gry, to czy nie wypada sobie odpuścić pewne kwestie?

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:17

adi pisze:Witam. Czytam to forum od dłuższego czasu i śledzę głównie transfery. Ale mniejsza o większość i do sedna, czyli po co się udzielam. Nie ma się czym jarać, ale może to kogoś zainterere. Było Euro i Holandia się już pakowała. Pomarańczowi wynajęli pewien klub krakowski. Tam znajomy obserwował jak pod stołami <tak by nawet barmani nie przyłapali> lała się saka a "nasz" RvP skakał co chwila na zaplecze zajarać szluga ^^. Sam nie wiem co myśleć o tym. Zródło pewne i sam nie mam po co siać takich plotek wśród was. Człowiek jak człowiek, zajarać może, ale jak ktoś chce 8 kółek za rok gry, to czy nie wypada sobie odpuścić pewne kwestie?
Buffon też popala papierosy, więc spokojnie. Z tego co wiem Dario Hubner palił dużo papierosów i został razem z Trezeguetem królem strzelców Serie A.

Bez nerw :)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:19

Wojtek pisze:Dlaczego? Przecież tyle samo trzeba wyłożyć na JoJo. Kasa dla klubu to nie problem gorzej z kontraktem dla RvP, myśle że możemy mu dać max 7 mln euro.
Właśnie z powodu zarobków. Marotta może wyłożyłby te 25 mln euro za Joveticia, bo on nie zażyczy sobie takich zarobków jak RvP. Natomiast w przypadku Holendra całość, czyli wykup plus kontrakt to monstrualna kwota.

Obrazek
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:21

Może żeby tak zmienić temat...

http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... alatasaray

Także teraz kierunek Rosja?? Turasy i tak żałowały kasy..

A Drugą kwestią jest to, żee już dwa źródła podają o wymianie.....
Fabio za Pazziniego... :/

http://www.calciomercato.com/mercato/in ... ini-135026
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2012, 23:23 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:22

Futbol bez chlania i palenia to fikcja. Tylko gracze tapmadl utrzymują się na firmamencie pijąc jednocześnie i paląc. Buffon to nieoficjalna twarz Marlboro.

:lol: :lol: :lol:

Obrazek
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:37

http://www.calciomercato.it/news/167632 ... ersie.html

Po krótce jest tutaj napisane, że Persil faktycznie bardzo blisko nas. 25mln &#8364; i ponoć zarobki na poziomie 6mln &#8364; + bonusy <wow>. Cóż, trzeba poczekać, może jutro się coś rozwinie.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:45

http://www.juvenews.eu/notizia.php?newsID=24404, doniesienia i tym że RvP jest nasz:D, się jeszcze okaże że plotki Suarez RvP nie były wyssane z palca, a my bedziemy grac 4-2-4:D , tylko co z Pirlo? albo 3-3-4:D no to była by dopiero rewolucja Barzagli - Bonucci - Chiellini / Vidal - Pirlo - Marchisio / Vucinic - Suarez - Van Persie - Giovinco :D
Wiem głupoty gadam :P
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2012, 23:50 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:46

SKAr7 pisze:Fenomen jest taki, że zabija się o niego pół Italii i Anglii. Fenomen jest taki, że to nieoszlifowany diament, który oszlifowany będzie supergwiazdą.
Zobaczymy, jak dla mnie nie zdążył tyle pokazać jeszcze, by już teraz dawać lekko 20 mln za niego. Bez przesady że każdy kto się trochę wybije ma tyle kosztować, oczywiście takie czasy i prawa rynku, ale jak już pisałę, może dobry, ale nam chwilowo nie jest potrzebny.
SKAr7 pisze:A że nie nadaje się na szpicę... cóż, tak naprawdę to z tego co mi wiadomo, z dwójki Vuci-Jove to nasz Juventino jest tym bardziej wysuniętym w kadrze.
No jest, ale z musu. Strzelił dwa fajne gole, ale to defensywa była tak w ogóle siłą Czarnogóry w tej dobrej pierwszej części eliminacji.
Z resztą nie muszę chyba przypominać, jak gra Mirko jako "9"? Lubię go, ma tam swoje zalety, ale to cofnięty napastnik bądź lewoskrzydłowy.
SKAr7 pisze:Wiesz, dla mnie też 18 kawałków za Vucinicia to było nieco za dużo rok temu. Ale dla Beppe nie i okazało się, że miał 100% racji.
15 mln (czy tam 15,5). Dobra cena, jak na te czasy, co by nie mówić kreatywny napastnik z doświadczeniem w LM, a że niektórzy chcieli Aguero? Cóż, on byłby 3 razy droższy (i za transfer i za kontrakt).
Mietson pisze:Sprawiłem już sobie odpowiedni fap-avatar :smile:
Mam nadzieję, że nie wyjdę tak śmiesznie jak kilku wcześnie dochodzących z zeszłego roku fapiących do Kunia Agüero.
Był taki co się szybko zarejestrował jako Kun-cośtam no i szybko znikł w sumie :D O wierzących w Zieglera nie wspomnę :)
zoff pisze:Ta cena jest tak piękna, że aż niemożliwa.
20 mln funtów za gościa który ma rok do końca kontraktu? Szał promocji by to nie był i myślę, że plota, ale płakać nie będę, pytanie jaki kontrakt.
yanquez pisze:Nie wierzę. Najlepszy gracz PL przechodzi do Juve... To zbyt nieprawdopodobne.
Yeah, może ktoś wykupi prawa do Serie a. :smile: żaaart.
filippo pisze:Buffon też popala papierosy, więc spokojnie.
Ale wiesz, Gigi nie biega 10 km co mecz :]

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:49

Buzol pisze:25mln &#8364; i ponoć zarobki na poziomie 6mln &#8364; + bonusy <wow>.
Wiadomo ile RvP zarabia aktualnie w Arsenalu? Bo przy tym co zaoferowano Ibrze 6 mln euro wygląda blado. City i United mogą pewnie dać więcej. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Holender zgodził się na takie skromne jak na współczesne piłkarskie realia zarobki :think:.

Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 23:49

@D@$ pisze:
zoff pisze:Ta cena jest tak piękna, że aż niemożliwa.
20 mln funtów za gościa który ma rok do końca kontraktu? Szał promocji by to nie był i myślę, że plota, ale płakać nie będę, pytanie jaki kontrakt.
Z tym że jest on ponoć wyceniany w tym momencie na 2x tyle bo niby na 47,5mln Euro :prochno:
Vimes pisze:
Buzol pisze:25mln &#8364; i ponoć zarobki na poziomie 6mln &#8364; + bonusy <wow>.
Wiadomo ile RvP zarabia aktualnie w Arsenalu? Bo przy tym co zaoferowano Ibrze 6 mln euro wygląda blado. City i United mogą pewnie dać więcej. Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby Holender zgodził się na takie skromne jak na współczesne piłkarskie realia zarobki :think:.
Może jego priorytetem jest chęć zdobycia w końcu jakiegoś trofeum (a to w jego mniemaniu gwarantuje Juve)... z drugiej strony wypowiadał się kiedyś, że niby nie przejdzie do żadnego innego angielskiego klubu...

ObrazekObrazekObrazek
Zablokowany