Mercato (Lato 2016)
- jpjp5
- Juventino
tylko akurat na brak pilkarzy w srodku pola raczej nie mozna narzekac bo oprocz pogba marchisio khedira jest rowniez sturaro asamoah pereyra, którzy nie sa najgorsi.
Mam nadzieje ze nikt nie przyjdzie na srodek. Szkoda kasy.
Mam nadzieje ze nikt nie przyjdzie na srodek. Szkoda kasy.
- Yaro417
- Juventino
Co wy chcecie od Khediry? Jak jest zdrowy, to po Pogbie jest naszym najwartościowszym pomocnikiem. No właśnie zdrowie - tylko do tego można się u niego przyczepić. Ale warto zauważyć, że w tym sezonie podobną ilość urazów miał np. Marchisio, czy Chiellini, a nikt nie chce się ich pozbyć z Turynu? O co kaman?
- CzeczenCZN
- Juventino
No ale oni nie mają być nie być "nie najgorsi" - to już nie to Juve co parę lat temu.jpjp5 pisze:tylko akurat na brak pilkarzy w srodku pola raczej nie mozna narzekac bo oprocz pogba marchisio khedira jest rowniez sturaro asamoah pereyra, którzy nie sa najgorsi.
Powiem oklepany banał: to co wymieniłeś po "jest również", to jest ilość, nie jakość.

Mam nadzieje że ktoś przyjdzie za w/w panów. Szkoda klasy - naszej formacjijpjp5 pisze:Mam nadzieje ze nikt nie przyjdzie na srodek. Szkoda kasy.

Słowo klucz:Yaro417 pisze:Co wy chcecie od Khediry?
Amen!Yaro417 pisze:No właśnie zdrowie
- Yaro417
- Juventino
@Forza
Tylko dlaczego nikt nie chce sprzedać Kielona czy Claudio, którzy w tym sezonie (pod względem zdrowia) też nie powalają na kolana. Zresztą Khedira, mimo tych jego kontuzji i zaprzepaszczonego poprzedniego sezonu w Realu, w tym sezonie prezentuje się o niebo lepiej od naszego il principino. To mnie właśnie zastanawia i jak na razie nie dostałem żadnej odpowiedzi
Tylko dlaczego nikt nie chce sprzedać Kielona czy Claudio, którzy w tym sezonie (pod względem zdrowia) też nie powalają na kolana. Zresztą Khedira, mimo tych jego kontuzji i zaprzepaszczonego poprzedniego sezonu w Realu, w tym sezonie prezentuje się o niebo lepiej od naszego il principino. To mnie właśnie zastanawia i jak na razie nie dostałem żadnej odpowiedzi

- Arbuzini
- Juventino
Akurat Marchisio jest piłkarzem nie do zastąpienia. To nasz jedyny wychowanek prezentujący światowy poziom, a chyba nie muszę tłumaczyć jak działa zgłaszanie kadry do Ligi Mistrzów. Pomysł jego sprzedaży jest absurdalny.
Chiellini jest Włochem, reprezentantem, grał dla nas w Serie B. Był w klubie nie tylko, gdy znajdowaliśmy się na szczycie, ale także w najgorszych latach jego historii. Gdzie facet związany z Juventusem od 10 lat, a gdzie Khedira, którego Real puścił za darmo, bo przez dwa sezony wystąpił raptem w 35 meczach? Z racji wieku trzeba zacząć zastanawiać się nad wprowadzaniem sensownego następcy do kadry, ale za żadne skarby nie sprzedawać.
Sami w formie to klasa sama w sobie. Ja bym z niego łatwo nie rezygnował - rozgrywa, strzela, asystuje i fenomenalnie czyta grę. Sprzedać można, ale tylko w wypadku korzystnej oferty i z sensowną alternatywą w garści. Sturaro, Asamoah i Pereyra takowej nie stanowią. Choć Włocha bardzo lubię to dużo pracy przed nim i trzeba mieć świadomość, że może nigdy nie dobić do poziomu klasowego pomocnika.
Chiellini jest Włochem, reprezentantem, grał dla nas w Serie B. Był w klubie nie tylko, gdy znajdowaliśmy się na szczycie, ale także w najgorszych latach jego historii. Gdzie facet związany z Juventusem od 10 lat, a gdzie Khedira, którego Real puścił za darmo, bo przez dwa sezony wystąpił raptem w 35 meczach? Z racji wieku trzeba zacząć zastanawiać się nad wprowadzaniem sensownego następcy do kadry, ale za żadne skarby nie sprzedawać.
Sami w formie to klasa sama w sobie. Ja bym z niego łatwo nie rezygnował - rozgrywa, strzela, asystuje i fenomenalnie czyta grę. Sprzedać można, ale tylko w wypadku korzystnej oferty i z sensowną alternatywą w garści. Sturaro, Asamoah i Pereyra takowej nie stanowią. Choć Włocha bardzo lubię to dużo pracy przed nim i trzeba mieć świadomość, że może nigdy nie dobić do poziomu klasowego pomocnika.
- CzeczenCZN
- Juventino
Po pierwsze primo Khediry podatność na kontuzje to nie jest kwestia tylko tego sezonu, to od lat jest szklanka.Yaro417 pisze:@Forza
Tylko dlaczego nikt nie chce sprzedać Kielona czy Claudio, którzy w tym sezonie (pod względem zdrowia) też nie powalają na kolana.
Po drugie primo Marchisio prócz tego że to klasowy zawodnik to wychowanek, a ich mamy minimalną liczbę w kadrze. (On i Audero) Ktoś musi grać w CL, nawet będąc na ławce.
Po trzecie primo Chiellini mimo wszystko nie jest aż tak szklany, jest u nas od lat. Zresztą po 1 - niepewnym zdrowotnie - zawodniku na formację starczy.
No OK jestem za pozyskaniem Benatii - już by było 2 z Chiellinim - (na wypożyczenie pierw) no ale czasem też trzeba ryzykować i uważam że to gra warta świeczki.
Mimo wszystko Podatność na kontuzję Khediry, jest największa z nich wszystkich. No a na tej pozycji ryzyko urazu jest ogromne.
Uzyskałeś odpowiedź(dzi).

- Yaro417
- Juventino
Zgoda Arbuz, ja też nie chce sprzedaży Claudio czy Giorgio. Nie w tym rzecz. Denerwuje mnie tylko fakt, że problemy zdrowotne Khediry mają być jedynym argumentem za jego sprzedażą, bez analizy jego przydatności dla drużyny, w sytuacji, gdy nie jest to jedyny piłkarz z takimi problemami w naszym zespole. Nie będę wymieniał wszystkich kontuzjowanych w przeciągu tego sezonu - łatwiej byłoby wymienić tych bez kontuzji
. No właśnie, zamiast myśleć nad sprzedażą Khediry trzeba po prostu poprawić sytuację związaną z naszym sztabem medycznym i od przygotowania fizycznego. Bo co da nam zamiana Samiego na Gundogana, jak turko-niemiec też może spędzić połowę przyszłego sezonu w gabinecie lekarskim. Co to będzie wtedy za wzmocnienie drużyny
A napomnę tylko, że Gundo ostatnimi czasy też często zmaga się z problemami zdrowotnymi.
Do odstrzału po tym sezonie z naszych śr. pom. są Hernanes, Pereyra i Asamoah. Nie tylko ze względu na częste kontuzje, ale przede wszystkim dlatego, że się nie sprawdzili (co prawda Asa za Conte wymiatał, ale za Maxa jest cieniem samego siebie). Z kolei Khedirę nie sprzedałbym nawet za te 30 mln. Dlaczego. Bo moim zdaniem prezentuje się lepiej od Marchisio i po ewentualnym transferze jakiegoś ogarniętego registy lub b2b, to Claudio powinien być tym pierwszym wchodzącym z ławki. Coś jak za ostatniego sezonu Conte.

Do odstrzału po tym sezonie z naszych śr. pom. są Hernanes, Pereyra i Asamoah. Nie tylko ze względu na częste kontuzje, ale przede wszystkim dlatego, że się nie sprawdzili (co prawda Asa za Conte wymiatał, ale za Maxa jest cieniem samego siebie). Z kolei Khedirę nie sprzedałbym nawet za te 30 mln. Dlaczego. Bo moim zdaniem prezentuje się lepiej od Marchisio i po ewentualnym transferze jakiegoś ogarniętego registy lub b2b, to Claudio powinien być tym pierwszym wchodzącym z ławki. Coś jak za ostatniego sezonu Conte.
- Arbuzini
- Juventino
Też mi się wydaje, że Khedira gra lepszy sezon od Marchisio, ale może odnoszę takie wrażenie, bo ostatnio jest zwyczajnie w lepszej formie, a to ma duży wpływ na ocenę piłkarza. Parę miesięcy temu sytuacja była odwrotna.
Natomiast uważam, że poprzednie rozgrywki w wykonaniu Claudio były wyśmienite i w przekroju całego sezonu prezentował się najlepiej z naszych wszystkich pomocników. Także skazywanie go na ławę nie ma większego sensu, szczególnie biorąc pod uwagę, że ze względu na zdrowie Sami opuszcza ~50% spotkań w sezonie. Najlepiej by było żeby Marchisio przestał się po prostu łamać z taką regularnością.
Sztab medyczny to oczywiście śmiech na sali. Już połowa tych kontuzji to dużo. Do tej pory Maks prawie zawsze wyciągał wnioski ze swoich błędów więc liczę, że teraz też będzie wiedział, że trzeba z tym coś zrobić. Ogarnięcie tego problemu będzie naszym największym letnim wzmocnieniem.
Natomiast uważam, że poprzednie rozgrywki w wykonaniu Claudio były wyśmienite i w przekroju całego sezonu prezentował się najlepiej z naszych wszystkich pomocników. Także skazywanie go na ławę nie ma większego sensu, szczególnie biorąc pod uwagę, że ze względu na zdrowie Sami opuszcza ~50% spotkań w sezonie. Najlepiej by było żeby Marchisio przestał się po prostu łamać z taką regularnością.
Sztab medyczny to oczywiście śmiech na sali. Już połowa tych kontuzji to dużo. Do tej pory Maks prawie zawsze wyciągał wnioski ze swoich błędów więc liczę, że teraz też będzie wiedział, że trzeba z tym coś zrobić. Ogarnięcie tego problemu będzie naszym największym letnim wzmocnieniem.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wiecie co? Ja bym sprzedal nawsze wszystkie trzy "9" za co dostalibysmy circa about 60mln. Za to kupilbym Cavaniego i wypozyczyl Falcao (o ile Chelsea go nie wykupi). A mysle sobie, ze 20mln.+Isla to by wystarczylo nawet na tego mlodego Belga z OM. Zreszta na rezerwista napadu moze byc nawet po taniosci Pelle.
Aha, Benatia to nie polamaniec, jak juz niektorzy go tutaj ochrzcili. W przeciagu calej swojej kariery mial trzy dluzsze przerwy w grze spowodowane urazami, z czego te dwie najdluzsze w samym Bayernie, co o czyms swiadczy.
Aha, Benatia to nie polamaniec, jak juz niektorzy go tutaj ochrzcili. W przeciagu calej swojej kariery mial trzy dluzsze przerwy w grze spowodowane urazami, z czego te dwie najdluzsze w samym Bayernie, co o czyms swiadczy.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie no chłopie żaden Falcao. Gościu w miarę dobry sezon zagrał trzy lata temu, od tamtej pory jest non stop kontuzjowany i bez żadnej formy. Nie ma sensu takiego grajka ściągać nawet na 5 napastnika, bo pożytek z niego będzie żaden. To już Pelle jako rezerwowy jest dużo szybciej do zaakceptowania niż Kolumbijczyk.
- kamil-8853
- Juventino
Na zagranicznych portalach trąbią o przedłużeniu umowy przez Barze i Evre. Ma to nastąpić w najbliższych dniach. Na moje bardzo dobre rozwiązanie. Co do wzmocnień prawej strony obrony - co powiecie na Bruno Peresa ?
Tak, wiem wiem gra w Torino ale przykład Ogbonny pokazuje że wyciągnięcie rywala zza miedzy nie jest wcale takie trudne
Można też przyjrzeć się bliżej sytuacji Darmiana w MU. Co do środka pola - mam ciche przeczucie że Marotta sprawi nam wielki prezent w Lato
Ponad to wracam pamięcią to zeszłego mercato i "oddania" Llorente do Sewilli. Kto wie czy tym ruchem nie zapewniliśmy sobie pierwszeństwa i małego rabatu przy transferze Krychy ? :C

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Peres to zawodnik na miarę interu a nie Juve. Takich wynalazków lepiej nie sprowadzać. W Torino nie ma zawodnika, który byłby przynajmniej dobrym uzupełnieniem składu nie mówiąc już o wzmocnieniu.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 33 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jak dla mnie fajna opcja, zawsze robi sporo wiatru i niejednej obronie narobil problemow. Bramka z zeszlorocznych derbow to klasyk... no dobra nie dla nas, ale obiektywnie...kamil-8853 pisze:co powiecie na Bruno Peresa ?
Z trojki Peres, Vrasljko, Widmer raczej przyjdzie ktos z europejskim obywatelstwem. Widmer jako Szwajcar moglby miec latwiej zastapic Lichta, choc to Vrsaljko wydaje mi sie troche lepszy. Wiek ten sam.
Na tej pozycji bedzie bez szalenstwa, pozostaje kupic co jest i liczyc ze wypali.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Widmer przeciwko Napoli zagrał świetne zawody, trochę w stylu Lichego, wybiegał ten mecz, aczkolwiek wydaje się nieco lepszy technicznie no i ma jeszcze szanse rozwoju. Z drugiej strony Vrsaljiko też sroce spod ogona nie wyskoczył. Ciężki wybór bo raczej między tymi dwoma graczami ew. jeszcze De Sciglio będą wybierać sternicy Juve.
- wloski
- Juventino
Od robienia wiatru są dmuchawy.Garreat pisze:Jak dla mnie fajna opcja, zawsze robi sporo wiatru.kamil-8853 pisze:co powiecie na Bruno Peresa ?
Serio, niektórym przydałby się ban za głupie pisanie. Nie wiem co poniektórzy takim szambem zaśmiecają ważne informacje, treści, wiadomości, nazwijcie to jak chcecie. Wchodzę w temat i poruszane jest zdanie na temat gracza, którego kojarzę tylko z jednego powodu, strzelił nam bramkę, bo Evra i Vidal w tym czasie umawiali się na kawę. Gracz zbędny, niepotrzebny, kiepski, który nie powinien być nawet w naszej orbicie poszukiwań.
Na prawą stronę widzę tylko dwie kandydatury z Serie A to Widmer i Šime Vrsaljko, którzy są jedyną alternatywą do tego, co w tym sezonie gra Lichy. Oczywiście chciałbym darmowego van der Wiela, ale problem jest taki, że nie możemy mu nic zaoferować po za coroczną walką o puchary. A przecież piłkarze nie grają dla pucharów, ale dla kasy, szczególnie, jeśli mowa o zawodnikach z drużyn, które nie boją się płacić dużych pieniędzy za transfery i kontrakty.