Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 19:18

jpjp5 pisze:Natomiast Higuain to inna bajka, wydaje mi sie ze zaplacilismy za niego 90mln zeby zblizyl sie liczba bramek do ostatniego sezonu a nie do poprzednich.
To jest nierealne i chyba nikt nie oczekuje od Gonzalo, że ten będzie sadził co sezon po 35 bramek w samej lidze. Mało który napastnik, nie licząc Ronaldo i Messiego, w ogóle przekracza pułap 30 goli, nie mówiąc już o robieniu tego co sezon. Tamten sezon był jakiś ewenementem i wątpię, żeby go kiedykolwiek powtórzył. Chyba, że przejmie nas jakiś Guardiola czy inny bardzo ofensywny Zeman, wówczas, kto wie. :)

Jeżeli mamy zostać przy 4-2-3-1, to chciałbym skrzydłowych ścinających do środka. Sanchez + lewonożny skrzydłowy + Tolisso + Spinazolla na zmiennika i jestem cholernie usatysfakcjonowany.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 20:00

pablo1503 pisze: to chciałbym skrzydłowych ścinających do środka. Sanchez + lewonożny skrzydłowy + Tolisso + Spinazolla na zmiennika i jestem cholernie usatysfakcjonowany.
Trochę dużo.. :prochno:

chyba, że lewonożny skrzydłowo miałby być do rotacji z Cuadrado , czyli tak do 15 mln euro. Bo przy tych nazwiskach co podałeś to ciężko będzie zakontraktować kogoś mocnego. Sanchez Tolisso plus uzupełnienie szerokiej kadry. Myślę, że na tyle nas stać bez sprzedaży kogoś ważnego (Bonucci, Dybala, Sandro). W innym przypadku kupując jeszcze kogoś ekstra prócz wyżej wymienionej dwójki będzie wiązało się to ze sprzedażą którejś z naszych ,,gwiazd''.

Może ma ktoś jakieś zestawienie ( przeważnie właśnie na wiosnę się pojawiały) naszych wydatków na ten rok kalendarzowy a ściślej na lato. BO wiele transferów z poprzedniego okienka/okienek jest do zapłacenia w kolejnej racie. Ma ktoś jakieś takie właśnie zestawienie ? Żebyśmy realnie zobaczyli ile dostaniemy z kolejnym spływających rat itd a ile sami musimy zapłacić kolejne marżę ( Higuain itd) ? Oczywiście na pewno pozbędziemy się kogoś z kadry (Lemina?Mandzukic ?Alves ?Lichstainer ?). Ale to już będziemy dopiero wiedzieć za kilka miesięcy, kto za ile wytransferowany i na jakich warunkach .

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 20:05

pablo1503 pisze:Jeżeli mamy zostać przy 4-2-3-1, to chciałbym skrzydłowych ścinających do środka. Sanchez + lewonożny skrzydłowy + Tolisso + Spinazolla na zmiennika i jestem cholernie usatysfakcjonowany.
Tym lewonożnym któryś z panów B i okienku idealne ;) Spinazolla jako zmiennik skrzydłowych lub obrońców.

Co do Igły, to wystarczy że będzie w lidze strzelał po 20-24 bramki i będzie dobrze. Tamten sezon był niesamowity i nie do powtórzenia. Druga sprawa że Napoli grało/gra bardzo ofensywnie i na Igłę.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 20:07

Cabrini_idol pisze:Trochę dużo.. :prochno:
A ja wiem. Budżet na transfery + ewentualne hajsy uzyskane ze sprzedaży Leminy, Sturaro(30 za dwóch. Jeżeli wierzyć we wcześniejsze) oraz Mandżukicia i już można pomyśleć o fajnym skrzydłowym. :)

Pierwszy skład pierwszym składem, ale my w ogóle nie mamy zmienników pod formację, którą obecnie gramy. Albo inaczej, są zmiennicy, ale oni również grają w podstawowej jedenastce. Pjanić -> Dybala, Mandżukić -> Higuain, Dybala również może wyręczyć Cuadrado na prawej flance. Na dobrą sprawę mało kto wówczas odpoczywa, bo jedynie.... zmieniają pozycję i nadal grają :prochno:
Alexinhio-10 pisze:Tym lewonożnym któryś z panów B i okienku idealne ;) Spinazolla jako zmiennik skrzydłowych lub obrońców.
Jedyna szansa, aby Bernardeschi trafił do nas, jest powtórka z rozrywki pt: 'Cuadrado'. Niewypał transferowy poza granicami Włoch i powrót do Turynu.

Z Berardim jest ciekawa sytuacja. Niby nie powiedział oficjalnie, że nie chce tu trafić, ale coś ewidentnie jest nie tak. W dodatku chłopak od dobrych dwóch lat nie zrobił niemalże żadnych postępów. Co prawda gra bardziej zespołowo i nadrobił braki taktyczne, ale chyba każdy spodziewał się czegoś więcej po Nim. Niemniej jednak, jeżeli ta umowa z Sassuolo faktycznie istnieje, to grzechem byłoby nie sprowadzenie Włocha. Biorąc pod uwagę niewielki koszt transakcji i formację, w której uwzględniani są skrzydłowi.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 21:17

jpjp5 pisze:
Arbuzini pisze:
jpjp5 pisze:Nie sądzisz, że każdy napastnik, który do nas przychodzi traci swoją skuteczność?
Paulo w pierwszym sezonie u nas strzelił więcej niż przez dwa lata w Serie A grając dla Palermo. Higuain spędził w Napoli trzy sezony i wynik strzelecki miał lepszy tylko w ostatnim, a obecnie idzie na zbliżony do tych jakie osiągał w Realu. Także do Teveza można dopisać jeszcze dwóch Argentyńczyków.
No tak tylko Dybala przychodził do nas jako wschodzaca gwiazda, mysle ze jakby zostal w Palermo na kolejny rok to tez by tyle bramek strzelil. Natomiast Higuain to inna bajka, wydaje mi sie ze zaplacilismy za niego 90mln zeby zblizyl sie liczba bramek do ostatniego sezonu a nie do poprzednich.
Ale do czego chciałem sie odniesc to to ze my raczej stawiamy na roznorodnosc w strzelaniu bramek tzn. duza liczba naszych zawodnikow strzela bramki i do tego moze dochodzic tez to ze jest to liga wloska gdzie ciezko gra sie napastnikom. A wiekszosc zespolow gra defensywnie przeciwko nam.
To błędnie postawiłeś tezę o tym, że zawodnicy przychodząc do nas strzelają mniej ;). Faktycznie przeważnie stawialiśmy na tę różnorodność, ale odkąd mamy coraz lepszych atakującym a słabszych pomocników to ciężar zdobywania goli spoczywa przede wszystkim na napastnikach. Na pewno więcej strzelali Mandzukić oraz Cuadrado. W przypadku Mandzukicia takie porównanie nie ma obecnie sensu ze względu na zmianę pozycji, a u Cuadrado możliwe, że faktycznie jego zapędy ofensywne zostały przytemperowane przez Maksa i ma się on teraz więcej udzielać w defensywie.

Tak na marginesie to przywołałeś przykład Teveza, a on w City też miał dwa dobre sezony strzeleckie (23 i 20) :P.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 22:43

pablo1503 pisze:Jeżeli mamy zostać przy 4-2-3-1, to chciałbym skrzydłowych ścinających do środka. Sanchez + lewonożny skrzydłowy + Tolisso + Spinazolla na zmiennika i jestem cholernie usatysfakcjonowany.
Cabrini_idol pisze:skrzydłowo miałby być do rotacji z Cuadrado
Wspomniani przez @pablo1503 zawodnicy to oczywiście obsadzenie pozycji, które najbardziej tego wymagają przy taktyce 4-2-3-1, ale pragnę zwrócić uwagę na coś co mi zaczyna doskwierać, a mianowicie Cuadrado. Idealny rezerwowy, zawodnik do rotacji, duży skarb w postaci zmiennika, ale mam nieodparte wrażenie, że przydałby nam się ktoś lepszy, bardziej inteligentniejszy na prawą flankę i wydaje mi się, że to powinna być czwarta inwestycja. Nie wiem czy już w to lato, bo jak wszyscy wiemy priorytety są gdzie indziej, ale mam wrażenie że to konieczność w perspektywie roku.

PS: Spinazzola miałby mieć skrócone wypożyczenie co wiązało by się z zapłatą w ramach rekompensaty Atalancie? Rozumiem, że jeśli tak w grę wchodziłby by jakieś groszowe sprawy?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 marca 2017, 23:50

wagner pisze:Spinazzola miałby mieć skrócone wypożyczenie co wiązało by się z zapłatą w ramach rekompensaty Atalancie? Rozumiem, że jeśli tak w grę wchodziłby by jakieś groszowe sprawy?
Dokładnie tak albo wręcz nawet jakaś forma barteru.

Zastanawiam się czy 4231 na przyszły sezon to coś pewnego. Biorąc pod uwagę, że mercato przeprowadza Marotta to raczej nie i nie ważne jaki trener będzie nas prowadził.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 16:15

Dzisiaj pojawiło się info w hiszpańskich mediach, że Alexem Sandro zainteresowany jest Real Madryt i Chelsea. Ten pierwszy na pewno odpada, wątpię żeby Sandro chciał rywalizować z Marcelo. Jeśli zaś chodzi o Chelsea mają przecież Alonso, więc też mi się jakoś nei wydaje.

Tolisso w wywiadzie dla L'Equipe:

Io sono sotto contratto con il Lione fino al 2020 e mi trovo bene qui. Un accordo con la Juventus? No, non ho firmato nulla con la Juve

Jestem związany z Lyonem kontraktem do 2020 i jest mi tu wygodnie. Umowa z Juventusem? Nic nie podpisałem.

Jak dla mnie dyplomatycznie i z dużymi nadziejami dla nas :)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 16:28

Poulinho pisze:Jeśli zaś chodzi o Chelsea mają przecież Alonso, więc też mi się jakoś nei wydaje.
No właśnie, mają Alonso, co najwyżej niezłego zawodnika, i dlatego chcą ściągnąć jednego z największych kozaków, jacy biegają po lewej stronie obrony. ;)

Ciekawe czy to rzekome ultimatum Maxa w sprawie Bernardeshiego jest prawdą.

Swoją drogą wszystkie te doniesienia się momentami wykluczają. Jedni twierdzą, że Max się już wypalił w zespole, stracił poniekąd posłuch wśród piłkarzy i między innymi dlatego uważa, że jego przygoda w Turynie dobiegła końca, po czym pojawia się nazwisko Włocha, jako łącznika między Maxem, a klubem. No bo przecież jeden piłkarz Fiorentiny miałby zmienić całą sytuacją o 180 stopni. :prochno: Zwłaszcza, że nie mówimy tu o jakimś wymiataczy a'la Messi czy Neymar, a o Bernardeschim.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 16:35

Nie mamy interesu by sprzedawać Sandro, oferują nam 45 baniek, więc zrobilibyśmy na nim tylko 19 milionów, nie mając żadnej jakościowej alternatywy (ani w planach, ani na rynku). Chelsea weźmie Kolasinacia, Conte uwielbia takie pociągi towarowe na bokach.

W Real nie wierzę, faktycznie szukają lewego obrońcy, ale tylko po to by odciążyć trochę Marcelo i przejawiały się tam jakieś tanie nazwiska z Espanyolu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 16:47

pablo1503 pisze:Ciekawe czy to rzekome ultimatum Maxa w sprawie Bernardeshiego jest prawdą.
Stawianie ultimatum dotyczącego piłkarza Fiorentiny może skończyć się tylko w jeden sposób (patrz. Antonio Conte).

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 16:53

Conte miał chyba więcej tych ultimatów ;) nie tylko Cuadrado, ale i np Di Maria.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 17:09

Sebastianito pisze na VS, że trwają kontakty w sprawie Insigne. Do tego potwierdza, że kontaktowaliśmy się z Montellą kilka tygodni temu, o czym teraz pisze prasa, ale i tak dalej stawia na Spalettiego.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 17:14

Insigne? Przecież to niedorzeczne... Przecież on nie chce do Juventusu, wielokrotnie się wypowiadał że kocha Napoli i jego idolem jest Maradona. Higuain odszedł - gwiazda, ale stranieri - do był cyrk - co by teraz tam się działo? Fala samobójstw?

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2017, 17:36

RICTOR pisze:Sebastianito pisze na VS, że trwają kontakty w sprawie Insigne. Do tego potwierdza, że kontaktowaliśmy się z Montellą kilka tygodni temu, o czym teraz pisze prasa, ale i tak dalej stawia na Spalettiego.
Tak, opcja jest bardzo ciekawa. Insigne nie moze dogadac sie ws. nowego kontraktu, wujek ADL nie chce dac 4M. Ogolnie Napoli malo placi, dodatkowo De Laurentis uwaza, ze klubowi nalezy sie wylacznosc na sprawy wizerunkowe pilkarzy.
Tak ze warunki dosc drakonskie, kogo oni chca tym przyciagnac? Czas troche poluzowac pory albo schowac gdzies gleboko sny o potedze.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Przecież on nie chce do Juventusu, wielokrotnie się wypowiadał że kocha Napoli i jego idolem jest Maradona.
Ja tam pamietam tez co najmniej klika wypowiedzi, ze jego idolem jest Del Piero.

Bralbym go do Juve bez mrugniecia okiem.

Zablokowany