Mercato (Lato 2015)
- Arbuzini
- Juventino
Evra? Bez przesady. Toż Lulic jest od niego lepszy.
Pozostanie Pogby w drużynie wydaje mi się coraz bardziej prawdopodobne i trzeba będzie skupić się na operacjach budżetowych. Zresztą Marotta też to podkreśla. Na pewno nie mamy dużo kasy, ale jego słowa mają też wysłać jasny komunikat - nie będziemy dawali się doić.
Jeśli mamy zmienić system na 433 to w Serie A też można znaleźć ciekawych skrzydłowych. Candreva, Keita, Iturbe, Cuadrado, czy nasi Berardi i Gabbiadini. Podobno mamy pomóc Hellasowi w wykupie Argentyńczyka, tak się przynajmniej mówiło w zimie. Skoro odchodzimy od 352 to uważam to za dobry pomysł. Świetny drybling i uderzenie z dystansu. Takich ludzi nam trzeba.
Nie rozumiem w jaki sposób odkupienie Immobile ze 12 baniek i puszczenia dalej za 20 ma być dla nas korzystne. Brakuje w tym sensu.
Aurier jedną nogą w Arsenalu. Smuteczek
. Pewnie weźmiemy Sagnę, którego zastąpi. Tzn. nie zdziwiłoby mnie to.
Pozostanie Pogby w drużynie wydaje mi się coraz bardziej prawdopodobne i trzeba będzie skupić się na operacjach budżetowych. Zresztą Marotta też to podkreśla. Na pewno nie mamy dużo kasy, ale jego słowa mają też wysłać jasny komunikat - nie będziemy dawali się doić.
Jeśli mamy zmienić system na 433 to w Serie A też można znaleźć ciekawych skrzydłowych. Candreva, Keita, Iturbe, Cuadrado, czy nasi Berardi i Gabbiadini. Podobno mamy pomóc Hellasowi w wykupie Argentyńczyka, tak się przynajmniej mówiło w zimie. Skoro odchodzimy od 352 to uważam to za dobry pomysł. Świetny drybling i uderzenie z dystansu. Takich ludzi nam trzeba.
Nie rozumiem w jaki sposób odkupienie Immobile ze 12 baniek i puszczenia dalej za 20 ma być dla nas korzystne. Brakuje w tym sensu.
Aurier jedną nogą w Arsenalu. Smuteczek

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jezeli nie sprzedamy Pogby to nie ma bata MUSIMY ogarnac Berardiego na skrzyło przy 4-3-3.
Facet ma wszystko i naprawde moglby sie przebic u nas niczym Pogba.
Przy takiej ilosci meczy moze grac z Praktycznie cała dolna połową tabeli.
Facet ma wszystko i naprawde moglby sie przebic u nas niczym Pogba.
Przy takiej ilosci meczy moze grac z Praktycznie cała dolna połową tabeli.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- pumex
- Juventino
Sry, ale po to mamy zmieniać ustawienie, żeby grać takimi gostkami? Grać, dodajmy, w Champions League, bo to przecież głównie pod te rozgrywki mamy zmieniać system. Candreva - ok, to jest jeszcze jakaś opcja, ale inni? Keita czasem robi szał w Lazio, być może ma potencjał, no ale... sami rozumiecie. Berardi i Gabbiadini? Wprawdzie wolałbym ich niż kogoś pokroju Cerciego, ale stawianie na nich licząc na momentalny wzrost jakości trochę przypominałaby mi niepoczytalność. Iturbe coś tam siepie w Weronie, ale rozważając jego kandydaturę proponuję pomyśleć o kwotach, o których piszą media - Hellas może go wykupić z Porto bodaj za 14 milionów i jeśli oddadzą go od razu do innego klubu, to przecież będą chcieli zarobić i tutaj mówi się o dodatkowych 5-6 mln euro, co podwyższałoby całkowity koszt sprowadzenia Argentyńczyka do 20 mln ojro, a to już byłby jakiś totalny bezsens. Ponoć z tego względu z walki o niego powoli wycofuje się Roma i wcale im się nie dziwię. Został Cuadrado. Ok, ekstra zawodnik, ale czy do roli prawego napastnika? Nie liczyłbym, że Kolumbijczyk przejdzie drogę podobną do Bale'a czyt od obrońcy do niemal napastnika.Arbuzini pisze:Jeśli mamy zmienić system na 433 to w Serie A też można znaleźć ciekawych skrzydłowych. Candreva, Keita, Iturbe, Cuadrado, czy nasi Berardi i Gabbiadini.
WątpięWinner pisze:Jeśli naprawdę mamy kogoś zaklepanego za darmo to moim zdaniem jest to Menez.
Dziś tematem zajął się mediaset. Marne źródło, ale jednakAdrian27th pisze:My tu o transferach, a co kolejna wypowiedz Antonio to jestem jakos taki niepewny. Czuje że jeżeli nie dostanie tego czego chce to będziemy rozpoczynać szukanie od trenera :<

Kandydaci tacy, że rzygać się chce. Prandellego nie uznaję dobrym pretendentem do roli następcy Conte. Typ trenera-dobrego-wujka mi nie podchodzi, nie pasuje do Juve, a dwaj pozostali nie wymagają dalszego komentarza.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Pod koniec zeszłego sezonu wypowiadał się w zupełnie podobnym tonie, teraz w dodatku jest jednak zmęczony. Ja absolutnie w odejście Conte nie wierzę - takim zachowaniem/takimi wypowiedziami chce po prostu ugrać tyle, ile się da. Sam przyznał, że zawsze był, jest i będzie Juventino, to jest jego dom. Oczywiście w przypadku odmiennych wizji budowania zespołu moglibyśmy się z nim pożegnać, ale Marotta i Agnelli zrobią wszystko, co się da, by tak się nie stało. Oni też zdają sobie sprawę, że ciężko byłoby go kimś sensownym zastąpić. --->pumex pisze:Dziś tematem zajął się mediaset. Marne źródło, ale jednakW sumie nic nowego - Conte ponoć chce 3 rzeczy: obietnicy porządnych transferów pod 4-3-3, obietnicy dalszego zwiększania jego roli przy planowaniu mercato oraz podwyżki do 4,5-5mln rocznie.
:rotfl: Tego naprawdę nie trzeba komentować.pumex pisze:![]()

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Albo Jupp H. który podobno nie moze usiedziec na Emerytce.
Mimo wszystko także Trapp byłby swietnym rozwiazaniem.
Jednak tfu,tfu. Antos musi zostać mimo ze jest słaby jak płotka i jest Europejskim impotentem - jak to mowia na Forum JP.
Mimo wszystko także Trapp byłby swietnym rozwiazaniem.
Jednak tfu,tfu. Antos musi zostać mimo ze jest słaby jak płotka i jest Europejskim impotentem - jak to mowia na Forum JP.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Kto by chciał opchnąć Lichego jest niepoważny. Ten typ to jest najlepszy obrońca ligi jeśli chodzi o ustawienie 4-3-3. W 3-5-2 on nigdy nie wyglądał dobrze a i tak jakoś sobie daje radę. Zobaczycie jak on odżyje z jakimś porządnym skrzydłowym przed sobą. Masakra co się będzie działo. Lichy na prawej obronie, na prawym/środkowym Vidal i na skrzydle jakiś kozak, które mają kupić.
Będzie się działo.
Co do Antonio to też wypychający go ludzie są niepoważni. Ten człowiek to jest geniusz futbolu. On potrzebuję po prostu transferów do 4-3-3. Nie ma ich to nie będzie grał półśrodkami, proste. Jest taka książką Bastiata "Co widać, a czego nie widać" - o ekonomii ale tytuł cholernie pasuje do tego co się wyrabia nam tym forum (posty typu Conte out, Pogba out, Pirlo out, Vidal out - opamiętajcie się ludzie).
Będzie się działo.
Co do Antonio to też wypychający go ludzie są niepoważni. Ten człowiek to jest geniusz futbolu. On potrzebuję po prostu transferów do 4-3-3. Nie ma ich to nie będzie grał półśrodkami, proste. Jest taka książką Bastiata "Co widać, a czego nie widać" - o ekonomii ale tytuł cholernie pasuje do tego co się wyrabia nam tym forum (posty typu Conte out, Pogba out, Pirlo out, Vidal out - opamiętajcie się ludzie).
- mrozzi
- Juventino
Pojawiają się pierwsze głosy, że Agnelli jest gotów "zadowolić" Conte i dac mu tych wymarzonych piłkarzy. W tej sprawie wypowiedział się dzisiaj Moggi, który twierdzi (wiem, że ostatnimi czasy bredzi), że zostanie i Conte, i Pogba, by w dalszym ciągu budować zwycięski zespół i jako pewny określił też transfer Sancheza...
Agnelli póki co RZEKOMO gwarantuje naszemu trenerowi Sancheza i Naniego..

Agnelli póki co RZEKOMO gwarantuje naszemu trenerowi Sancheza i Naniego..
- Lucas87
- Juventino
Jak Luciano 1-7 Spaletti miałby nas przejąć, to chyba kibice siedzący na trybunach, będą musieli odwrócić się od murawy, bo na to nie będzie się dało patrzeć na trzeźwo. Pół rundy i musielibyśmy szukać kogoś w trybie awaryjnym... Kloppa to najwyżej możemy zobaczyć w WC, podobnie Simeone, który jeśli opuści Atletico, to musi trafić do zespołu - będącego na chwilę obecną na absolutnym topie. Juventus ligę włoską wygrywa po raz kolejny, ale w oczach niektórych osób, może nie być klubem, rokującym nadzieje na poprawę swoich osiągnięć w Europie. Jesteśmy skazani na Conte i bardzo dobrze, bo nikt ze ścisłego topu do nas nie przyjdzie, a zatrudnienie Malesanich, Spalettich, Gasperinich i innych pierdół - byłoby istną parodią, a nie rozsądną decyzją.

Ale szczególnie z tym pierwszym muszą się spieszyć, aby zdążyć do Mundialu. Bo w razie czego - Bonaventura i spółka już zacierają ręce i przebierają nogami na samą myślmrozzi pisze:Agnelli póki co RZEKOMO gwarantuje naszemu trenerowi Sancheza i Naniego..

- mrozzi
- Juventino
Jak sobie przypomnę, co "nasi" Bonaventura i Baselli wyprawiali wczoraj na boisku.. :rotfl: Kyrie eleison... 8)Lucas87 pisze:Ale szczególnie z tym pierwszym muszą się spieszyć, aby zdążyć do Mundialu. Bo w razie czego - Bonaventura i spółka już zacierają ręce i przebierają nogami na samą myśl
- Il Fenomeno
- Juventino
A czemu Spaletti nie wymaga dalszego komentarza? Nie śledziłem jego poczynań w Rosji (chociaż teraz widzę, że 2 mistrzostwa zdobył), ale we Włoszech przecież super sobie radził, najpierw w Udinese, później w Romie. Tym dwóm drużynom nadał styl, fajnie się je oglądało, grali szybko, pressingiem, kombinacyjnie, w Romie brak klasycznej 9 załatwił tak, że większość przeciwników nie wiedziało co się dzieje. Udinese i Roma osiągali dobre wyniki jak na ich ówczesny potencjał. Serio, Spaletti to świetny kandydat.pumex pisze:a dwaj pozostali nie wymagają dalszego komentarza.
Szczególnie kartofla Prandellego tak nie chcą w "klubie", że dostał kontrakt bez względu na mundialowy wynik.mrozzi pisze:Żadnego z tych kartofli byśmy pewnie nie wzięli, bo ich nawet w obecnych drużynach nie chcą (albo już zdążyli wylecieć). Jedynymi, którzy mogliby GODNIE zastąpić Conte są Klopp i Simeone. Reszta może mu buty czyścić.
Nie będzie się dało patrzeć? Poza 7-1, nic nie wiesz. Wcześniej eliminowali Real Madryt, pierwszy mecz mecz wygrali po super grze, osiągli wyniki ponad stan. Ocenianie go poprzez pryzmat jednego meczu 7-1 jest żałosne. Równie dobrze można by powiedzieć, KTO? Alex "1-6" Ferguson? Żenada.Lucas87 pisze:Jak Luciano 1-7 Spaletti miałby nas przejąć, to chyba kibice siedzący na trybunach, będą musieli odwrócić się od murawy, bo na to nie będzie się dało patrzeć na trzeźwo.
Ostatnio zmieniony 06 maja 2014, 17:00 przez Il Fenomeno, łącznie zmieniany 2 razy.

Juz nie przesadzaj bo uważam, że jednak to poziom wyżej niż Padoin i Peluso, wiec wziąc tych młodziaków zamiast spólki PP to jednak mały, ale awans.mrozzi pisze:Jak sobie przypomnę, co "nasi" Bonaventura i Baselli wyprawiali wczoraj na boisku.. :rotfl: Kyrie eleison... 8)Lucas87 pisze:Ale szczególnie z tym pierwszym muszą się spieszyć, aby zdążyć do Mundialu. Bo w razie czego - Bonaventura i spółka już zacierają ręce i przebierają nogami na samą myśl
taaa, tak czuje, że będzie BB zastąpią PP.
Bonavantura wypowiedział się, że to może byc jego ostatni sezon w Bergamo.
- zahor
- Juventino
I bez tych graczy do 4-3-3 po prostu niemozliwoscia bylo wyjscie z grupy w LM - ani Ancelotti, ani Mourinho, ani Simeone, ani zaden inny geniusz by tego nie dokonal? Szanuje Conte, nie jestem za tym zeby go wywalic latem, ale bez przesady, nie przeginajmy palki w druga strone.StaryDobryNedved pisze: Ten człowiek to jest geniusz futbolu. On potrzebuję po prostu transferów do 4-3-3. Nie ma ich to nie będzie grał półśrodkami, proste.
Il Fenomeno pisze: Nie będzie się dało patrzeć? Poza 7-1, nic nie wiesz. Wcześniej eliminowali Real Madryt, pierwszy mecz mecz wygrali po super grze, osiągli wyniki ponad stan. Ocenianie go poprzez pryzmat jednego meczu 7-1 jest żałosne. Równie dobrze można by powiedzieć, KTO? Alex "1-6" Ferguson? Żenada.

Ja tylko od siebie dodam ze zeby moc dostac w czapke 1-7 w cwiercfinale Ligi Mistrzow, trzeba sie tam najpierw zakwalifikowac. Wyjsc z grupy, a nastepnie pokonac rywala w 1/8.
- ewerthon
- Juventino
Zabrzmiało jakby Juventus grał w LM ileś tam lat i odpadał w grupie co roku. Ja ze swojej strony chcę dodać, że drużyna Conte grała w ćwierćfinale rok temu.zahor pisze: Ja tylko od siebie dodam ze zeby moc dostac w czapke 1-7 w cwiercfinale Ligi Mistrzow, trzeba sie tam najpierw zakwalifikowac. Wyjsc z grupy, a nastepnie pokonac rywala w 1/8.
Nad fenomenem Bonaventury to się ciągle zastanawiam, ale Baselli mi się wczoraj bardzo podobał. A w zasadzie nie oglądałem Juve, tylko własnie jego grę.mrozzi pisze:Jak sobie przypomnę, co "nasi" Bonaventura i Baselli wyprawiali wczoraj na boisku.. :rotfl: Kyrie eleison... 8)
- FalsoVero
- Juventino
Bo nie było co oglądać. No chyba, że kopanie się po czołach. co do Bonaventure myślę, że chłopak mógłby być porządnym rezerwowymalina pisze: Nad fenomenem Bonaventury to się ciągle zastanawiam, ale Baselli mi się wczoraj bardzo podobał. A w zasadzie nie oglądałem Juve, tylko własnie jego grę.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012