Mercato (2012-2014)
- ewerthon
- Juventino
Jak jeszcze ktoś trzeci wklei tego linka to skacze pod pociąg.
To byłoby dobre wzmocnienie pomocy. Myślę, że Pogba miałby szanse z czasem zagrozić Marchisio bądź Vidalowi i wprowadzać w naszą grę sporo świeżości. Dzięki temu pomoc moglibyśmy zostawić w spokoju i skupić się na solidnym wzmocnieniu ataku. Dwie gwiazdy europejskiego formatu i jedziemy.
To byłoby dobre wzmocnienie pomocy. Myślę, że Pogba miałby szanse z czasem zagrozić Marchisio bądź Vidalowi i wprowadzać w naszą grę sporo świeżości. Dzięki temu pomoc moglibyśmy zostawić w spokoju i skupić się na solidnym wzmocnieniu ataku. Dwie gwiazdy europejskiego formatu i jedziemy.
- Zbyniu
- Juventino
Wybacz byłem w trakcie pisania mojego posta gdy pojawił się post Felka dlatego go nie zauważyłem. Jedyny minus jeżeli to okaże się prawdą co piszą na devil page to fakt, że Pogba został odsunięty od treningów. Te kilka miesięcy bez treningów z drużyną w jego wieku mogą wpłynąć negatywnie na jego grę(lub pozytywnie bo może być głodny tego i zaiwaniać za dwóch na byle gierce treningowejewerthon pisze:Jak jeszcze ktoś trzeci wklei tego linka to skacze pod pociąg.

Edit
Tak teraz sobie przypomniałem o ostatnich informacjach na temat Fernandinho i zastanawiam się czy jego pozyskanie ma sens w sumie na lm przydałby się ktoś bardziej doświadczany do rotacji ale chciałbym by w Juventusie w końcu doceniono młodzież jaka dysponujemy.
- @D@$
- Juventino
Wiesz, niektórzy wypominają ciągle 3 najgorsze transfery i też myślą że są fajni, inne dobre zakupy nie mają wtedy dla nich znaczenia. Ja się odniosłem do kwesti "tanich substytutów" i się okazuje, że czasem taniej można też bardzo dbrze kupić, oczywiście nie zawsze się da.FalsoVero pisze:Dlatego nie ma co pisać, że Mamy słabiutkiego dyrektorka bo taki Pan z wieloma przytoczy Pirlo, Lichego, Vidala i Barzagliego i według niego "Oczy kobry" są rozgrzeszone. Przyzwyczajeni do miernych transferów zapomnieli co to jest Juventus i jaki TOP powinien w JUVENTUSIE grać.
Co do nazwisk jakie jednym tchem wymieniłeś, takich grajków jak: Matri, Pepe, Vucinic do końca będę bronić, Quagliarella przynajmnie do kontuzji swoje zrobił, zobaczymy jak się z nim dalej potoczy. Na Zieglerze przynajmniej finansowo nie stracimy, piłkarsko zły nie jest, nie pasował Conte-szanuję, ale przynajmniej zarobimy. Esti przyszedł wypożyczony i to jako 4/5 skrzydłowy, fanem jego nie jestem (ma plusika za mecz z Romą w Coppa), ale traktuje go jako uzupełnienie. Faktycznie w tych ważniejszych meczach pęka. Motta przyznaję to niewypał, głównym błędem był tu obowiązkowy wykup, a jeśli chodzi o Elię, to jego zwolennikiem nie byłem od początku.
Będę się jednak trzymał zdania, że liczę że duet Marrotta-Conte zostanie tu na lata (z Agnellim trio).
Słuszny przytyk.Ouh_yeah pisze:To jakby był kupiony za 6 milionów to by był piłkarzem do pierwszej jedenastki?
A propos tej kontuzji, Savicevic twierdzi, że Mirko ciągle gra z niewyleczonym urazem. Nie wiem ile w tym prawdy, może to nawet błąd w tłumaczeniu, bynajmniej nie chce na siłę Vucinicia tłumaczyć, ale tak jak przedmówca uważam że to nie w Czarnogórcu jest problem, ale w małej ilości kreatywnych graczy w ataku.cieslik pisze:A ja wciąż będę się upierał, że Mirko, to nasz najlepszy zawodnik, razem z Pirlo, potrafiący zrobić "coś" w ataku. Wystarczy tylko spojrzeć, od jakiego momentu znowu zaczęliśmy grać tak, że ciężko się na tą grę patrzy... Od kontuzji Czarnogórca, który, de facto, nie może wrócić do dyspozycji z pierwszej połowy tego sezonu. I, wg mnie, najważniejszym czynnikiem do tego, żeby wciąż walczyć z Milanem o Scudetto jest powrót właśnie Vucinicia do formyAtak Gio-Quag-Vucinic (wątpię w Jojo i Lavezziego), wygląda już całkiem okazale
Zastanawiam się, czy gdyby nie calciopoli, to czy De Ceglie, Marchisio i Giovinco mogliby się tak wybić, chyba nie jest to takie oczywiste, zapewne mieliby trudniej. Jest jednak problem z przebijaniem się wychowanków do składu.alina pisze:Marchisio się nie zmarnował, bo Secco zadbał o jego rozwój kupując cieniasów do pomocy.
OKpumex pisze:Podałem przykłady o jaki typ piłkarza mi chodzi.
Mówisz o ataku czy całym składzie? Bo jak o całym to nie wiem gdzie zgubiłeś Barzagliego, Lichtsteinera i Pirlo. Zmian faktycznie było sporo, może za dużo, ale też się nie da zrobić tak: "olewamy 2-3 sezony, ale potem będziemy mocni", bo to jednak Juve. Niby i tak te dwa siódme miejsca wpisują się w te "zawalone", ale nie można zakładać z góry sezonów na straty, a sam wiesz, że Beppe zastał zgliszcza (albo wypalonych zawodników jak Camoranesi i Treze, albo nie nadających się do gry w Juventusie).zahor pisze:tak na dobrą sprawę tylko Pepe może liczyć na miejsce w składzie w przypadku braku kontuzji, a i tak jesteśmy zgodni co do tego że przydałby się na tę pozycję zawodnik większego formatu.
Do 4-3-3 pasuje i nie wciskajcie mi kitu że to trequartista a na skrzydle grać nie umie.zahor pisze:który nie pasuje do taktyki Conte (ani żadnej innej opartej na ataku pozycyjnym).
No był bardzo dobry, wszysyc się rozpływali nad duetem Nesta-Canna w reprezentacji, sęk w tym, że Nesta ma już swoje lata i jego ewentualne przyjście pachniałoby niewypałem z gatunku powrotu Cannavaro. W ogóle dziwna plota, bo Nesta nie pasuje do polityki transferowej Juve. Co do Barzagliego, to zaryzykuję stwierdzenie, że w tym sezonie jest genialny, nie jestem osamotniony w tym zdaniu, bo ktoś najlepszym defensorem półmetku wybrał haha.De Rossi pisze:dobry? dobry to jest aktualnie Barzagli, Nesta przez wiele sezonów był genialny.@D@$ pisze:A Nesta? Kiedyś był dobra,
SKAr7 pisze:To drugie pokrywa się z pierwszym, mój drogi. W pierwszej części sezonu Mirko ściągał na sobie uwagę obrońców na skrzydle, przez co łatwiej było innym znaleźć sobie miejsce w polu karnym przeciwnika. Nie strzelał, ale brał udział w niemal każdej bramkowej akcji- w większości właśnie Pepe, czy Marchisio- nie licząc tych dwóch "szalonych" bramek Simeone. I na pewno w wielu meczach miał niebagatelny udział w sukcesach.
Brak tego błysku i miejsca na boisku w ostatnich meczach naszym największym problemem.
No ale to prawda, że brak bramek jest solą w oku i to powinno się zmienić.

- ewerthon
- Juventino
Spodziewaj się ataku kryptomilanistów, genialny jest przecież Thiago Silva. Ja sam nie oceniam, bo nie widziałem faceta zbyt często w akcji w tym sezonie.@D@$ pisze:Co do Barzagliego, to zaryzykuję stwierdzenie, że w tym sezonie jest genialny, nie jestem osamotniony w tym zdaniu, bo ktoś najlepszym defensorem półmetku wybrał haha.
Co to Nesty - jeśli zgodziłby się obniżyć żądania płacowe, to jestem za jego przyjściem. Facet aż do zakończenia swojej kariery będzie kilka klas lepszym defensorem od Bonucciego. Obawiam się jednak, że Milan drugi raz nie popełni tego błędu.
- De Rossi
- Juventino
Sęk w tym, że ja nic nie mówiłem o przyjściu Nesty, lecz doczepiłem się słowa dobry, bo "dobry" czy nawet "bardzo dobry" to w przypadku Nesty trochę za mało. Chłop był niesamowity przez kilka dobrych lat. W pewnym okresie wg mnie najlepszy na świecie na swojej pozycji.@D@$ pisze:No był bardzo dobry, wszysyc się rozpływali nad duetem Nesta-Canna w reprezentacji, sęk w tym, że Nesta ma już swoje lata i jego ewentualne przyjście pachniałoby niewypałem z gatunku powrotu Cannavaro. W ogóle dziwna plota, bo Nesta nie pasuje do polityki transferowej Juve. Co do Barzagliego, to zaryzykuję stwierdzenie, że w tym sezonie jest genialny, nie jestem osamotniony w tym zdaniu, bo ktoś najlepszym defensorem półmetku wybrał haha.
Giovinco z całą pewnością pasuje do 4-3-3 i byłby wzmocnienem dzisiejszego Juventusu. A co sądzicie o Luisie Murielu?
- pan Zambrotta
- Juventino
Barzagli miał genialny okres gry, niestety obecnie przeżywa regres. Miejmy nadzieje, że tylko chwilowy.@D@$ pisze:Co do Barzagliego, to zaryzykuję stwierdzenie, że w tym sezonie jest genialny, nie jestem osamotniony w tym zdaniu, bo ktoś najlepszym defensorem półmetku wybrał haha.
Transfer Nesty nie skomentuję. Albo skomentuję - za późno o jakieś 10 lat.
- bramek
- Juventino
Obrońcę jest bardzo trudno ocenić, skoro Silva jest genialny to Barzagli jest mistrzem. W końcu nasz grajek nie zalicza asyst w kluczowych meczach. Tak apropo dnia dzisiejszego.
Wg. mnie Barzagli był długi okres niedocenianym zawodnikiem. Odkąd przyszedł do nas, to ciężko zapamiętać jakieś jego błędy, które byłyby rażące. W przeciwieństwie do Leosia i choćby Giorgio.
Co do samego Nesty to raczej są to jakieś jaja. Raczej nikt sobie nie wyobraża tego że to ma być nasz 3 stoper do rotacji. Boriello to zbyt delikatna lekcja, żeby wyciągać wnioski ?
Wg. mnie Barzagli był długi okres niedocenianym zawodnikiem. Odkąd przyszedł do nas, to ciężko zapamiętać jakieś jego błędy, które byłyby rażące. W przeciwieństwie do Leosia i choćby Giorgio.
Co do samego Nesty to raczej są to jakieś jaja. Raczej nikt sobie nie wyobraża tego że to ma być nasz 3 stoper do rotacji. Boriello to zbyt delikatna lekcja, żeby wyciągać wnioski ?
- kosciu88
- Juventino
Co do tematu Pogby. Jesli Marotta daje takie kontrakty Pogbie i Bouy, do tego sprowadza Padoina w zime to moze chce juz odpuscic temat zakupu pomocnika w lato i skupic sie na napastnikach i obroncach. 

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
High five!zahor pisze:Nie, nie wygląda. Do obecnego ataku który zawodzi na całej linii dokładasz mającego o sobie wielkie mniemanie karła, który w słabym Juventusie nie dał rady się przebić i który nie pasuje do taktyki Conte (ani żadnej innej opartej na ataku pozycyjnym).cieslik pisze: Atak Gio-Quag-Vucinic (wątpię w Jojo i Lavezziego), wygląda już całkiem okazale![]()
Nie wiem do czego lubisz fapać, ale jeśli do moich postów to właśnie oblałem się rumieńcem.FalsoVero pisze:BTW. Ouh uwielbiasz polować na posty i wyrywać pojedyncze zdania wtedy Twój fame wzrasta, czujesz się kimś i można rozpocząć faptime
A i zapomniałbym - czuję się kimś bez wyłapywania idiotyzmów w niektórych postach. Naprawdę.
Mi się wydaje, że to trio MVP nie jest już takie agresywne i rywale nie mają już takich problemów z przejściem połowy boiska i co za tym idzie Barza musi więcej łatać w obronie przez co zdarza mu się od czasu do czasu źle ustawić itdpan Zambrotta pisze:Barzagli miał genialny okres gry, niestety obecnie przeżywa regres. Miejmy nadzieje, że tylko chwilowy.
Przecież Chievo w ostatni meczu sporo atakowało i piłka dość zgrabnie przedostawała się w okolice naszego pola karnego. Na początku sezonu coś takiego było nie do pomyślenia.
Vidal już nie biega jak szalony za każdą piłką, Pirlo na swoich 150 podań w meczu 20 ma otwierających kontry rywalom a Markiz.... a Markiz... a Markiz....hmmm....

Umarłem kiedy przeczytałem, że Ferguson uważa działania Marotty za niemoralne i nielogiczne, bo ten drugi skusił Pogbe wysokim kontraktem a Raiolę wysoką premią za ten transfer. Koniec świata

Rozrzutny Marotta to oksymoron nawet większy niż miły Zambrotta.
- deszczowy
- Juventino
Eeej, a z tym Pogbą to w jakikolwiek sposób official? Bo jak dotąd to chyba były tylko przypuszczenia, nie?
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... entus.aspxdeszczowy pisze:Eeej, a z tym Pogbą to w jakikolwiek sposób official? Bo jak dotąd to chyba były tylko przypuszczenia, nie?
Chyba oficjalnie

Jestem zadowolony ( mimo, że z wyglądu przypomina mi Barwuaha

- Vimes
- Juventino
Brzmi to szczególnie zabawnie w kontekście oświadczenia jakie wydało Le Havre po przejściu Pogby do Manchesteru: "The player [Pogba] and his parents refused to keep the arrangement because Manchester United offered very high sums of money to the parents of the [player] with the aim of obtaining the transfer of their son". Czyli jak Kali ukraść krowa to dobrze, ale jak Kalemu ukraść krowa to źleOuh_yeah pisze:Umarłem kiedy przeczytałem, że Ferguson uważa działania Marotty za niemoralne i nielogiczne, bo ten drugi skusił Pogbe wysokim kontraktem a Raiolę wysoką premią za ten transfer. Koniec świata

- pumex
- Juventino
No właśnie chyba nie. To znaczy widać na oficjalnej stronie ManU inaczej praktykują niż u nas i zamieszczają tam również plotki, bo na oficjalną notkę to to nie wygląda. Nic pewnego, skoro: "The Telegraph claims (...) Patrice Evra and Rio Ferdinand trying to persuade Pogba to stay"
Tak czy inaczej, mogłaby być to ciekawa inwestycja. Gadałem z kumplem, zagorzałym fanem Diabłów, który twierdzi, iż ostatnimi tak utalentowanymi piłkarzami ze szkółki Manchesteru byli Scholes i Beckham. Uważa, że ten kto sprowadzi Pogbę za darmo i zapanuje nad nim, w przyszłości dzięki niemu wiele osiągnie i sprzeda za grube miliony dalej. Ciekawe...

- Virgil
- Juventino
Też mi się wydaje, że możemy zapomnieć o pomocniku. Pytanie czy Conte będzie dawał tym zawodnikom szansę, gdyż teoretycznie jest Marrone, Bouy, Pogba. Kupiliśmy Padoina, jest jeszcze Giandonato. Tylko czy któryś z nich może zastąpić Pirlo w razie kontuzji/niedyspozycji/zmęczenia ?
Czyli do wzmocnienia zostaje atak i obrona ale ja bym się nie spodziewał fajerwerków. Realistycznie patrząc na dotychczasowe poczynania Marotty pewnie całe mercato i przed mercato będzie niby zainteresowanie Dzeko, Suarezem, Joveticem itd a skończy się na Ramirezie, Giovinco i Astorim/Zapacie. A jakiś killer do ataku jest nam niezbędnie potrzebny.
Czyli do wzmocnienia zostaje atak i obrona ale ja bym się nie spodziewał fajerwerków. Realistycznie patrząc na dotychczasowe poczynania Marotty pewnie całe mercato i przed mercato będzie niby zainteresowanie Dzeko, Suarezem, Joveticem itd a skończy się na Ramirezie, Giovinco i Astorim/Zapacie. A jakiś killer do ataku jest nam niezbędnie potrzebny.