Bundesliga
- Zhx123
- Dortmundczyk
Nie tak do końca. Nasz kapitan Sebastian Kehl im się postawił i został w BorussiiAntek666 pisze:Nie taki zawodnik,a taką mają ligę. To samo można powiedzieć o każdym jednym byłym czy aktualnym piłkarzu z Bundesligi. Bayern pstryknie i wyłoży kasę,Bayern go ma.To smutne,dla fanów klubów innych niż FCB.Zhx123 pisze:Mnie to średnio obchodzi bo wiadomo, że Reusowi klauzula uaktywnia się dopiero za półtora roku. A to taki zawodnik, że gdy Bayern pstryknie to będzie go pewnie miał.

Po euro 2012 niestety przyszły wahania formy połączone z kontuzjami, ale wciąż jest to ulubiony zawodnik znacznej części kibiców BVB

Mamy też innych przywiązanych bardzo do Borussii - Weidenfeller, Grosskreutz, Kehl i własnie Hummels - to są prawdziwe ikony BVB.
Ponadto np. Błaszczykowski, ktory jak wypełni swój kontrakt będzie w Dortmundzie już ok. 11 lat czy Piszczek lub Neven. No, ale nimi Bayern się raczej nie zainteresuje

- Kejker
- Juventino
Oceniasz poziom ligi biorąc pod uwagę w 90% hajs. Gratulacje. A ten ostatni punkt to głupota. BVB przegrało kolejno z Bayernem, Bayerem, Herthą, Gladbach i Wolfsburgiem. Wszystkie kluby z czuba poza Schalke, to nie jest po prostu ich sezon i tyle. Mieli ogromnego pecha z kontuzjami.-wysokości zarobków piłkarzy w poszczególnych drużynach(nie chcę mi się sprawdzać,ale chyba tu przewagę miałaby Serie A,prawie na pewno)
-zainteresowanie ligą przez piłkarzy klasy światowej lub zbliżonej(tu przeważa Serie A,przykładowo taki Higuain do Niemiec nie pójdzie,do Włoch owszem),taki stan był zawsze.
-stan stadionów i obiektów klubowych -wiadomo,że w tym względzie spora przewaga ligi niemieckiej.
-wysokości kontraktów sponsorskich i zainteresowanie daną ligą przez sponsorów. Oraz wysokość umów telewizjnych,praw do nich. Tutaj to chyba za ciężko to ocenić która liga stoi lepiej. Ale raczej stawiałbym na niemiecką Think
-częstotliwość zaskakujących wyników typu "drugie BVB dostaje 0-3 od HSV grającego o utrzymanie" i podobnych gdzie drużyna z topu dostaje po pupie od słabeusza. Wiadomo,że gdy częściej takie rzeczy się zdarzają to pokazują,że ten team z topu wcale nie taki top jest.
Nie oceniam TYLKO pod względem pucharów, ale w znacznej większości. Dlaczego? Bo NIE MA bardziej wiarygodnego źródła/rankingu. I to, że niektóre drużyny są dobre, a inne słabsze w pucharach, czy też trenerzy to nikogo nie obchodzi.Ocenianie sił lig TYLKO przez pryzmat rozgrywek europejskich jest żałośnie głupie,nieprofesjonalne. Chociażby ze względu na fakt,że są drużyny które są dobre w pucharach,a inne są słabsze.
Poza tym w pucharach często liczy się tylko dwumecz,a poza klasą rywali do wyników przyczyniają się np dyspozycja w danym dniu,indywidualne błędy piłkarzy,błędy sędziowskie które w dwumeczach mają niekiedy spore znaczenie.
Ale oni nie rozgrywają jednego dwumeczu w pucharach tylko kilka.
Nie wypada, ale przynajmniej tam są. I odpadną, tak jak pewnie Milan.W fazie pucharowej Champions League pogromy 0-4 i 1-6 na własnych stadionach? Tak silne są niemieckie drużyny walczące o udział w przyszłorocznej edycji? Pogratulować. Niemieckiej solidności,koncentracji i jakości również Razz Przecież to nawet nie wypada zbierać takie lanie Naughty
//
Poza tym
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2014.html
- Antek666
- Juventino
Po pierwsze nie pisz liczb które nie mają żadnego pokrycia. Żadne 90%. Jednakże faktem jest,że w futbolu wielką role odgrywa pieniądz. Temu nie zaprzeczysz Ty ani nikt inny nie jest w stanie tego dokonać.jakiś koleś pisze:Oceniasz poziom ligi biorąc pod uwagę w 90% hajs. Gratulacje. A ten ostatni punkt to głupota. BVB przegrało kolejno z Bayernem, Bayerem, Herthą, Gladbach i Wolfsburgiem. Wszystkie kluby z czuba poza Schalke, to nie jest po prostu ich sezon i tyle. Mieli ogromnego pecha z kontuzjami.-wysokości zarobków piłkarzy w poszczególnych drużynach(nie chcę mi się sprawdzać,ale chyba tu przewagę miałaby Serie A,prawie na pewno)
-zainteresowanie ligą przez piłkarzy klasy światowej lub zbliżonej(tu przeważa Serie A,przykładowo taki Higuain do Niemiec nie pójdzie,do Włoch owszem),taki stan był zawsze.
-stan stadionów i obiektów klubowych -wiadomo,że w tym względzie spora przewaga ligi niemieckiej.
-wysokości kontraktów sponsorskich i zainteresowanie daną ligą przez sponsorów. Oraz wysokość umów telewizjnych,praw do nich. Tutaj to chyba za ciężko to ocenić która liga stoi lepiej. Ale raczej stawiałbym na niemiecką Think
-częstotliwość zaskakujących wyników typu "drugie BVB dostaje 0-3 od HSV grającego o utrzymanie" i podobnych gdzie drużyna z topu dostaje po pupie od słabeusza. Wiadomo,że gdy częściej takie rzeczy się zdarzają to pokazują,że ten team z topu wcale nie taki top jest.
Ale kasa to nie jest kluczowa sprawa,czego przykładem są i Klose i Gomez,niby podstarzałe i nieco wyblakłe gwiazdy Bayernu/Bundesligi które jakimś dziwnym trafem(może oni też oceniają siłę ligi/drużyny pod innym kątem niż rankingi?) woleli iść do Lazio i Firentiny niż do przykładowo mega-mocnych Schalke 1-6 Gelsenkirchen czy Bayeru 04 Leverkusen.Tak,wiem. Oni mają swoje gwiazdki w ataku równie wysokie zresztą,czy lepsze to już inna sprawa. Ale faktem jest że z Bundesligi do Sere A idą piłkarze pokroju Klose,Gomeza czy Vidala(aahahah,bayer to fajny klub<3),a w stronę odwrotną kopacze pokroju Giulio Donatiego,którego zacząłem kojarzyć dopiero z Bundesligi i z gry dla numeru 2/3 niemieckiej ligi a więc wielkiego Bayeru 04 Leverkusen.To są suche fakty których podważyć się nie da.
Mieli ogromnego pecha z kontuzjami(których sami sobie są winni) i to nie jest ich sezon? Cytując Twoje słowa "to nikogo nie obchodzi".
Gratulacje? Dzięki,mam swoją wiedzę. Choć wiem,że próbujesz pisać to ironicznie to wolę to odebrać jako te zasłużone i szczere gratulacje za uzmysłowienie Tobie prawdy. Wszystkie kryteria które wymieniłem nie są moimi fanaberiami,wymysłami a standardami oceniania poszczególnych lig/drużyn. Wierz mi lub nie,ale swoje o tym wszystkim wiem :roll: Powinieneś dziękować i prosić o więcej mądrych rzeczy 8)
Moment ja tu czegoś nie rozumiem... Przed przeczytaniem mojego posta chyba Ty pisałeśpseudo-ekspert piłkarski pisze:Nie oceniam TYLKO pod względem pucharów, ale w znacznej większości. Dlaczego? Bo NIE MA bardziej wiarygodnego źródła/rankingu. I to, że niektóre drużyny są dobre, a inne słabsze w pucharach, czy też trenerzy to nikogo nie obchodzi.Ocenianie sił lig TYLKO przez pryzmat rozgrywek europejskich jest żałośnie głupie,nieprofesjonalne. Chociażby ze względu na fakt,że są drużyny które są dobre w pucharach,a inne są słabsze.
no nie? To byłeś Ty? Czy Twój młodszy brat wsiadł na Twoje konto? :lol:Arschloch pisze: No, a przez co oceniać mniej więcej siłę ligi jak nie przez pryzmat LE i LM? Masz inny sposób? Overalle w FIFIE? :lol:
Marny jesteś człowieku. Po przeczytaniu posta który napisałem twierdzisz,że już nie tylko według rankingów oceniasz to wszystko a jednocześnie wyśmiewasz mój post który te inne kryteria oceniania zawiera

Dobry Link ziom. Ranking jako jedno jedyne źródło,no spoko.kibic nic nieznaczącej niemieckiej drużyny pisze:Poza tym
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2014.html
Więc tak na dziś dzień to ligi:
-rosyjska
-ukraińska
-austriacka
-czeska
są lepsze niż liga francuska

Trzeba być otumanionym choćby przez TV by wierzyć i trzymać sie kurczowo jedynie rankinkgom,statystykom itp. no ale spoko.
Jeszcze jedna sprawa do Ciebie,niejaki Kejkerze... jak chcesz z kimś dyskutować to naucz poprawnie cytować wypowiedzi. Mam nadziejeże ten post między innymi i tego Cie nauczy.
- pan Zambrotta
- Juventino
to może Antosiu najpierw naucz się jakoś rozmawiać, bo wrzucanie na gościa "jakiś koleś", "pseudo-ekspert piłkarski", "kibic nic nieznaczącej niemieckiej drużyny", "arschloch" w jednym poście, a potem pouczanie kogoś jak ma z tobą rozmawiać wygląda co najmniej żenująco. nie chcę się wtryniać w dyskusje, baw się dobrze i trolluj w realu.
Bundesliga odjechała Serie A. potwierdzone info.
- Antek666
- Juventino
Spoko zambropan Zambrotta pisze:to może Antosiu najpierw naucz się jakoś rozmawiać, bo wrzucanie na gościa "jakiś koleś", "pseudo-ekspert piłkarski", "kibic nic nieznaczącej niemieckiej drużyny", "arschloch" w jednym poście, a potem pouczanie kogoś jak ma z tobą rozmawiać wygląda co najmniej żenująco. nie chcę się wtryniać w dyskusje, baw się dobrze i trolluj w realu.

Z tym,że nie do końca masz rację. Bo jak koleś cytuje to niech cytuje prawidłowo,w sensie wraz z twórcą danego cytatu. Moje cytowanie jego wypowiedzi,z takimi a nie innymi podpisami było czymś na wzór terapii szokowej. Poza tym nic złego ani nieprawdziwego w tych słowach nie widzę,nic poza niemieckim odpowiednikiem słowa "dupek" z którym przesadziłem.
PS Raz zaskoczyłeś i rozbawiłeś trollowaniem w realu,ale jeszcze raz i też staniesz się nudny i monotonny

No a Bundesliga nie odjechała Serie A lecz to liga włoska dojeżdża do niemieckiej

Jak odpowiadam Tobie to nie będę edytował poprzedniego,tylko napisze kolejny wklejając to:
Haha,tak fajnie piszesz,ze aż zacytuję całość i zaśmiecę forum po raz drugi tym samymZhx123 pisze:Nie tak do końca. Nasz kapitan Sebastian Kehl im się postawił i został w BorussiiTo samo Mats Hummels. To jest w ogóle ich wychowanek. Gdy był na szczycie, był najlepszym środkowym niemieckim obrońcą powiedzial wprost, że Bayern ma gdzieś i przedłużył z nami umowe. A mógł wrócić wcześniej, Bayern zapewnił sobie nawet w jego kontrakcie jakąś sume odstępnego. No ale Mats ich wycackał.
Po euro 2012 niestety przyszły wahania formy połączone z kontuzjami, ale wciąż jest to ulubiony zawodnik znacznej części kibiców BVBI pozostaje teraz trzymać kciuki żeby wrócił do swojej mistrzowskiej dyspozycji.
Mamy też innych przywiązanych bardzo do Borussii - Weidenfeller, Grosskreutz, Kehl i własnie Hummels - to są prawdziwe ikony BVB.
Ponadto np. Błaszczykowski, ktory jak wypełni swój kontrakt będzie w Dortmundzie już ok. 11 lat czy Piszczek lub Neven. No, ale nimi Bayern się raczej nie zainteresujeBardzo szanuje też Bendera, który po prostu robi swoje bez zbędnego szumu, ciężko mi sobie wyobrazić go w innym klubie.
Kehl? Fakt,kojarzę fakty gdy w latach 2000 Bayern o nim myślał,ale umówmy się....to za słaby piłkarz na Bayern obecny jak i ten sprzed 3 czy sprzed lat 5-ciu. Zresztą.... Kehl nigdy nic poważnego nie znaczył w niemieckiej kadrze,a to jakiś wyznacznik.
Hummels?

Ogolnie to wymieniłeś rehabilitanta który jest odrzutem z Bayernu a nie ich celem który odmówił gry u nich.
Obok nazwisk Weidenfeller(powinien zmienić na Weidenfehler,hehe) i Grosskreutz przejdę obojętnie,bo dobrze wiesz,że to nie jest kaliber na Bayern. Ale cieszę się,że macie tam w tym Dortmundzie tak przywiązanych zawodników

Kojarzysz piłkarzy takich jak Torsten Frings czy Michael Ballack? Bayern chce,Bayern ma jest prawdą czy też faktem historycznym
- Zhx123
- Dortmundczyk
Odstaw narkotyki albo bierz połowe. Nie poznali się na talencie Hummelsa, woleli dawać szanse innym więc trafił do Borussii. ALE Bayern zapewnił sobie opcje wykupu jakby jednak wypalił. No i wypalił. Jednak Mats ich wycackał, stwierdził, że nie chce wracać do Bayernu i przedłużył nowy kontrakt z BVB bez żadnych dodatków. W czasie 2 mistrzowskich sezonów był on absolutnym topem. Można powiedzieć młody, wielki gracz. Bayern w tym czasie ściągnął np dość wiekowego Dante.. więc mówienie żeby go nie chcieli jest słabe. Mats jeszcze na Euro 2012 kosił i był filarem obrony reprezentacji Niemiec. Dopiero po euro 2012 przyszły problemiki.Antek666 pisze:
Hummels?Śmieszna sprawa bo Bayern go nie chciał ponieważ uważali go za zbyt słabego(z czym nie mieli racji) i ponoć za gówniarza już bywał jakiś szklany i wyczuli(słusznie),że tak będzie z nim zawsze. Ogolnie to wymieniłeś rehabilitanta który jest odrzutem z Bayernu a nie ich celem który odmówił gry u nich.
Są na tyle dobrzy żeby w ciągu 3 lat zdobyć 2 mistrzstwa Niemiec, Puchar Niemiec, Super Puchar Niemiec i być w finale Ligi Mistrzów. Pozdrawiam.Antek666 pisze: Ale cieszę się,że macie tam w tym Dortmundzie tak przywiązanych zawodnikówBędąc na Twoim miejscu cieszyłbym się mniej,bo to są piłkarze dość słabi.
ballack to ten, który wydymał Bawarczyków?Antek666 pisze: Kojarzysz piłkarzy takich jak Torsten Frings czy Michael Ballack? Bayern chce,Bayern ma jest prawdą czy też faktem historycznym Wink

Co do porównań Serie A i Bundesligi. W tym celu zostały stworzone rozgrywki Ligi Mistrzów aby najlepsze zespoły z lig mogły porównać swoją siłe i grać między sobą. No, ale generalnie ciężko to sprawdzić gdy z Serie A z grupy jest w stanie wyjść tylko Milan. W dodatku marny Milan, który na triumf nie ma żadnych szans.
=
- Kejker
- Juventino
Nie będę odpowiadał na stek bzdur, każdy inteligentny człowiek zrozumie dlaczego (poza żałosnymi dodatkami do [quote], kompletnie nie umiesz poprawnie zrozumieć postu, którego przekaz był dosyć prosty, zero czytania ze zrozumieniem), ale może zacznij trenować jakąś sztukę walki albo nie wiem, wyżyj się na komputerze, bo wyraźnie masz problem. Twoje wypowiedzi plują jadem i żałosną pewnością siebie, a czepianie się o to, że nie dodałem nicków do 'quote' to już w ogóle kosmos.
- Zhx123
- Dortmundczyk
O proszę. Obaj właśnie dostali powołanie do (pewnie słabej twoim zdaniem) reprezentacji NiemiecAntek666 pisze: Obok nazwisk Weidenfeller(powinien zmienić na Weidenfehler,hehe) i Grosskreutz przejdę obojętnie[...] Ale cieszę się,że macie tam w tym Dortmundzie tak przywiązanych zawodnikówBędąc na Twoim miejscu cieszyłbym się mniej,bo to są piłkarze dość słabi.

Marco Reus: Die Borussia ist einfach mein Verein.
- sebastian10
- Juventino
liga niemiecka nie odjechał włoskiej tylko włoska zjechała , większość zawodników ucieka z włoch nie ma pieniędzy . juve wygrywa mistrzostwa ale nie ma z kim go przegrać tak na prawdę . Ostatni wielki zespól z ligi włoskiej to Inter z Mourinho od tamtej pory jest coraz gorzej honor staraja sie ratować juve i napoli . Zwyciesca LE bedzie grał w lm wiec Fiorentina ma o co grac czy inne zespoły bedzie ciekawie .
- jakku1
- Juventino
Mam glupie pytanie... Dlaczego nie ma meczu Borussi z Norymberga na Eurosporcie? Orientuje sie ktos?
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- sebastian10
- Juventino
inter wygrał na 3 frontach w pieknym stylu .Chelsea Di Matteo tylko lm moze mniej efektownie ale wygrali Lm a ze grali w lidze słabiej nie znaczy ze mieli słaby zespół .
- jakku1
- Juventino
Cobra pisze:Eurosport 2jakku1 pisze:Mam glupie pytanie... Dlaczego nie ma meczu Borussi z Norymberga na Eurosporcie? Orientuje sie ktos?

Wczesniej jak sprawdzalem na Eurosporcie 2 to byly jakies narty! Dzieki, obejrze w dobrej jakosci ; )
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Sorek21
- Juventino
Dortmund potrafił w Rosji po 5 minutach prowadzić 0-2 a w lidze u siebie 0-0 i zepsuli mi fajny kuponik na powyżej 0,5 w pierwszej połowie.
Jak myślicie czy Bayern strzeli gola przed 26:00 w starciu z Shalke ?
Jak myślicie czy Bayern strzeli gola przed 26:00 w starciu z Shalke ?