Liga Mistrzów 2011/12
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Trzeba być po prostu futbolowym ignorantem, żeby wybrać z tych dwóch spotkań mecz Realu, naprawdę.Vimes pisze: Polsat zdecydował się na transmisję meczu Real-CSKA zamiast Chelsea-Napoli. Sam już nie wiem czy oni to robią, bo bardziej się opłaca i więcej zgarną za reklamy towarzyszące temu meczowi czy może teraz po Wojciechu Kowalczyku pofapać sobie chce Mateusz Borek?
Barca zagrała wyśmienicie, wszystko dzisiaj im wychodziło. Messi kapitalne spotkanie i piękna bramka z prawej nogi kiedy idealnie przelobował bramkarza... Poezja. Tym bardziej dziwią mnie te remisy w La Lidze, moim zdaniem jest to pierwszy objaw wypalenia tej drużyny. Mimo to w Champions League - nadal kapitalnie.
- Marcin_ACM
- Milanista
Co ciekawe w swojej lidze nie są odpowiednikiem Realu, czy Barcelony w Primera Division. APOEL jest obecnie po 23 kolejkach na 3 miejscu za AEL i Omonią...Vimes pisze:Awans APOEL-u bardzo mnie ucieszył, bo nie lubię Francuzów, oczywiście z wyjątkiem tych grających w Juve. Prezesi polskich klubów powinni się udać na korepetycje do Nikozji. Cypryjska drużyna nie została chyba zbudowana za jakieś wielkie pieniądze, a poczyna sobie wyśmienicie.
- DiaVolO
- Juventino
Mnie tam nie szkoda Gazpromu a już tym bardziej nie rozumiem stwierdzenia jakoby Webb przyczynił się do odpadnięcia Zenitu, Benfica przecież kontrolowała mecz od początku do końca a przy tym jakie miała okazje (Cardozo i ktoś tam jeszcze - spaprali to jak przedszkolaki :doh: ). Benfica awansowała zasłużenie!Skibil pisze:Szkoda mi też trochę Zenitu, bo gdyby nie Howard Webb, to ruskie grałyby dalej.
Bayer dzisiaj pokazał klasę, no ale jak się jedzie tylko po to żeby dostać koszulkę Messiego to się wcale nie dziwię że wyglądało to tak a nie inaczej (ktoś tam od nich przed meczem mówił coś w stylu - "mam nadzieję że Messi przyniesie mi koszulkę"

Trochę szkoda Lyonu ale za ten wałek co odwalili w grupie należy się jakaś kara + APOEL nadaje smaczku tym rozgrywkom, wielkie brawa dla nich

- Łoles
- Juventino
Wstyd się przyznać ale pod nieobecność Juve w LM nie śledze tych rozgrywek jak zwykłem to robić :roll:
Z tego co widziałem natomiast to cieszy mnie obecność Apoelu , zawsze to jakaś inna drużyna, dodatkowo w tym sezonie cieszę się niezmiernie z faktu że angole dostają po dupie jak idzie i mają już tylko jedną drużynę w turnieju, która może odpaść z Napoli.
Cieszy również postawa włoskich drużyn, mimo braku mojej sympatii do interu to licze że awansuje dalej.
Z tego co widziałem natomiast to cieszy mnie obecność Apoelu , zawsze to jakaś inna drużyna, dodatkowo w tym sezonie cieszę się niezmiernie z faktu że angole dostają po dupie jak idzie i mają już tylko jedną drużynę w turnieju, która może odpaść z Napoli.
Cieszy również postawa włoskich drużyn, mimo braku mojej sympatii do interu to licze że awansuje dalej.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Dtmiu
- Katalończyk
Też mnie cieszy APOEL. Z wielką chęcią obejrzałem sobie dogrywkę i karne. A cieszy dlatego że cypryjczycy przez całą edycję wykazują sie niezwykłą charyzmą i ambicją i ich przejście dalej ciężko nazwać szczęściem, bo oni sobie zwyczajnie na to zapracowali.
A co do Barcelona-Leverkusen to może po tym meczu upadnie choć trochę argument dotyczący słabości ligi hiszpańskiej mówiący że w innych ligach nie ma takich ogórów dających się lać po 5,6-0. Wiem że zaraz ktoś wrzuci pewnie tekst o tym że Bayer był juz pogodzony z porażką itp itd. co nie zmienia faktu że wyszli swoim bodajże najmocniejszym składem(poza kontuzjowanymi) a parę dni wcześniej ograli Bayern 2-0. Nie zamierzam się napinać ani nic, ale po prostu cieszę się że będzie można odpowiedzieć "hejterom" czymś nowym
A co do Barcelona-Leverkusen to może po tym meczu upadnie choć trochę argument dotyczący słabości ligi hiszpańskiej mówiący że w innych ligach nie ma takich ogórów dających się lać po 5,6-0. Wiem że zaraz ktoś wrzuci pewnie tekst o tym że Bayer był juz pogodzony z porażką itp itd. co nie zmienia faktu że wyszli swoim bodajże najmocniejszym składem(poza kontuzjowanymi) a parę dni wcześniej ograli Bayern 2-0. Nie zamierzam się napinać ani nic, ale po prostu cieszę się że będzie można odpowiedzieć "hejterom" czymś nowym

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
przecież pokazali tez barce zamiast apoelu... to jest to co pisałem kiedyś przy "teorii spiskowej"zoff pisze:Trzeba być po prostu futbolowym ignorantem, żeby wybrać z tych dwóch spotkań mecz Realu, naprawdę.Vimes pisze: Polsat zdecydował się na transmisję meczu Real-CSKA zamiast Chelsea-Napoli. Sam już nie wiem czy oni to robią, bo bardziej się opłaca i więcej zgarną za reklamy towarzyszące temu meczowi czy może teraz po Wojciechu Kowalczyku pofapać sobie chce Mateusz Borek?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pan Zambrotta
- Juventino
- zahor
- Juventino
O ile sam nie podzielam opinii typu "Real i Barca łoją wszystkich bo w PD nie mają rywali, w PL walczyliby o miejsce w LE", o tyle akurat wczorajszy mecz uważam za taki średni argument. Wiadomo że Bayer to nie są chłopcy do bicia, że ostatnio ograli Bayern, że czołówka Bundesligi od lat itp. Ale jak oglądałem ten wcześniejszy, pierwszy mecz, to oni tam zagrali na poziomie spadkowicza, a nie czołowej drużyny ligi. Fatalne niecelne podania, niewymuszone niczym błędy, jednym słowem strach ich sparaliżował. Nie wiem jak zagrali wczoraj, bo oglądałem APOEL (i nie żałuję, naprawdę dobry mecz i emocje do samego końca), ale zgaduję że na Camp Nou strach musiał ich paraliżować podwójnie, stąd taki wynik.Dtmiu pisze: A co do Barcelona-Leverkusen to może po tym meczu upadnie choć trochę argument dotyczący słabości ligi hiszpańskiej mówiący że w innych ligach nie ma takich ogórów dających się lać po 5,6-0. Wiem że zaraz ktoś wrzuci pewnie tekst o tym że Bayer był juz pogodzony z porażką itp itd. co nie zmienia faktu że wyszli swoim bodajże najmocniejszym składem(poza kontuzjowanymi) a parę dni wcześniej ograli Bayern 2-0. Nie zamierzam się napinać ani nic, ale po prostu cieszę się że będzie można odpowiedzieć "hejterom" czymś nowym
Jasne, trzeba umieć łoić rywala, ładować mu gola za golem kiedy ten jest słaby, kto jak kto ale kibice Juventusu powinni o tym wiedzieć najlepiej. Nie sposób też polemizować z faktem że Messi jest najlepszym piłkarzem na świecie skoro zawsze trafia tam gdzie chce. Ale myślę że argument o tym że Barcelona osiągnęła taki wynik z mocnym rywalem nieco odpada. Na pocieszenie mogę Ci dodać że w najbliższej rundzie najpewniej tego problemu już nie będzie, bo ani Bazylea, ani APOEL specjalnego lęku przed rywalem nie odczuwają i zdają się być drużynami które zawsze grają swoje (o reszcie potencjalnych rywali Barcelony nie wspominając), więc jeżeli Katalończycy przejadą się tak po swoim następnym przeciwniku, to wtedy już nie będzie żadnej wymówki.
Co do transmisji w Polsacie, to czy ta stacja aby na pewno może sobie wybrać mecze które pokazuje? Bo z tego co widzę to te spotkania póki co w stu procentach pokrywają się z tym, co N-ka puszcza na kanale N-sport. A czemu N-ka wybiera takie, a nie inne mecze? Dlatego że uważa je za bardziej widowiskowe? Wręcz przeciwnie. N Sport jest dostępny już w najtańszym pakiecie, za cztery dychy miesięcznie. Natomiast jeżeli ktoś chce mieć dostęp do wszystkich spotkań Ligi Mistrzów, to musi kupić o dwie dychy droższy pakiet. Do niedawna posiadaczom tańszego pakietu serwowane mecze, które w teorii powinny być w danej chwili najciekawsze, ale ostatnio widzę że tendencja jest odwrotna - płaccie więcej albo oglądajcie najgorszy mecz. Detektywom (z Malym na czele) radzę zbadać jak wygląda dokładnie sprawa praw Polsatu do LM i czy nie jest w żaden sposób skorelowana z rozkładem N-ki.
- Dtmiu
- Katalończyk
Właśnie tak patrzę Kamilu że coś nie moja wypowiedź
zahor- w pełni sie z tobą zgadzam, napisałem to lekko z przymróżeniem oka bo po prostu nie lubię jak po pogromie w PD sypią się jak salwa stwierdzenia że jest to DOWÓD że liga jest słaba.
Co do Polsatu to uważam że są to trochę dwie inne sytuacje bo zarówno Lyon jak i APOEL mają dużo mniejszą wartość medialną i teoretycznie piłkarską od Napoli i Chelsea. Nie uważam by decyzja o puszczeniu wczoraj Barcy była dobra, ale ciężko ją nazwać dziwną, głupią. A decyzję o puszczeniu Realu z CSKA zamiast Chelsea-Napoli już taką bym nazwał. Bo jednak jeśli już mówimy o oglądalności to różnica takowej we wczorajszych meczach byłaby znacznie większa niż ta za tydzień.
zahor- w pełni sie z tobą zgadzam, napisałem to lekko z przymróżeniem oka bo po prostu nie lubię jak po pogromie w PD sypią się jak salwa stwierdzenia że jest to DOWÓD że liga jest słaba.
Co do Polsatu to uważam że są to trochę dwie inne sytuacje bo zarówno Lyon jak i APOEL mają dużo mniejszą wartość medialną i teoretycznie piłkarską od Napoli i Chelsea. Nie uważam by decyzja o puszczeniu wczoraj Barcy była dobra, ale ciężko ją nazwać dziwną, głupią. A decyzję o puszczeniu Realu z CSKA zamiast Chelsea-Napoli już taką bym nazwał. Bo jednak jeśli już mówimy o oglądalności to różnica takowej we wczorajszych meczach byłaby znacznie większa niż ta za tydzień.
- Marcin_ACM
- Milanista
No cóż, skoro wybrali ten mecz, to pozostaje mieć nadzieje, ze CSKA jednak trochę powalczy. W końcu to nie jakiś kolejny cienias z ligi hiszpańskiej, który jedzie na Bernabeu po najniższy wymiar kary, ale drużyna w której jednak lata aktualnie 137.300.000 € po boisku 

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
z tego co się orientuję (bo zawsze tak było), Polsat wybiera sobie spotkanie, które chce puścić i od tego uzależniony jest rozkład N-ki, dlatego np leciała Borussia 3 razy na 3 możliwe, jedyne pytanie jakie się może tu pojawiać to kiedy Polsat te mecze wybiera, czy zaraz po losowaniu czy już po pierwszych meczach... jeśli zaraz po losowaniu to można by obecną sytuację jakoś wytłumaczyć, ale tu akurat nie ma pewności jak jest...zahor pisze:Detektywom (z Malym na czele) radzę zbadać jak wygląda dokładnie sprawa praw Polsatu do LM i czy nie jest w żaden sposób skorelowana z rozkładem N-ki.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie wiem, ale nie chciałbym żeby podgrzał moje kuleczki !pan Zambrotta pisze:Sugerujesz, że Mateusz Borek też "podgrzewa kuleczki" ?...

Nie ma znaczenia, Real gra w tym sezonie jedna z najlepszych pilek. Dostaną 4 w kuper, i skonczy sie rumakowanie. Jesli gwiazdy z Zachodniej Europy sa przeplacone, to co powiedziec o transferach do ligi Rosyjskiej?Marcin_ACM pisze:No cóż, skoro wybrali ten mecz, to pozostaje mieć nadzieje, ze CSKA jednak trochę powalczy. W końcu to nie jakiś kolejny cienias z ligi hiszpańskiej, który jedzie na Bernabeu po najniższy wymiar kary, ale drużyna w której jednak lata aktualnie 137.300.000 € po boisku Smile

BESTER MANN, BESTEEER !

- zahor
- Juventino
W jaki sposób jest uzależniony skoro N-ka ma prawa do transmisji wszystkich meczów LM? Że niby musi w N Sport (dostępnym w najtańszym pakiecie) puścić to, co puszcza Polsat? Dziwne by to było.Maly pisze: z tego co się orientuję (bo zawsze tak było), Polsat wybiera sobie spotkanie, które chce puścić i od tego uzależniony jest rozkład N-ki,
Owszem, ale tylko jeżeli masz ten pakiet (za 60 złotych) który pozwala wybierać mecze LM, tak mi się wydaje. Ja mam właśnie tę opcję i o ile na co dzień nie mam NPremium, to mecze oglądam właśnie tam. A jak ktoś ma wariant najtańszy to musi chyba oglądać to co dają na N-Sporcie.kamilu_87 pisze: Przecież NPremium jest odkodowane na LM.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Jak Polsat, mający prawo do transmisji meczu w kolejce, może wpływać w jakikolwiek sposób na to co się dzieje na N-Ce, dzierdżacej całość praw do transmisji LM? :doh:Maly pisze:z tego co się orientuję (bo zawsze tak było), Polsat wybiera sobie spotkanie, które chce puścić i od tego uzależniony jest rozkład N-ki, dlatego np leciała Borussia 3 razy na 3 możliwe, jedyne pytanie jakie się może tu pojawiać to kiedy Polsat te mecze wybiera, czy zaraz po losowaniu czy już po pierwszych meczach... jeśli zaraz po losowaniu to można by obecną sytuację jakoś wytłumaczyć, ale tu akurat nie ma pewności jak jest...zahor pisze:Detektywom (z Malym na czele) radzę zbadać jak wygląda dokładnie sprawa praw Polsatu do LM i czy nie jest w żaden sposób skorelowana z rozkładem N-ki.