Jak radzą sobie byli Juventini

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 15:30

Matri gol w debiucie. Fajnie, dobrze mu życzę. W Milanie trochę go zaszczuli, może we Violi poradzi sobie lepiej.

#AllegriOut
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 15:31

Mitra Matri od razu w pierwszym składzie Fiorentiny - w 30 minut asysta i gol przeciwko Catanii ;) Trafił do ułożonego zespołu z ogarniętym trenerem i widać tego efekty. Nie dziwota, że w Milanie nie strzelał, skoro tam nic nie działa.

Amauri za to zmarnował jedenastkę przeciwko Chievo :prochno:

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 15:41

Matri ustrzeli hattrick i Milanisci beda przezywac :D

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 15:42

Matri przez 40 minut gry w barwach Violi zrobił wiecej niż przez poł sezonu w Milanie. 42 minuta, a Matri 2 gole i asysta :D

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 16:30

Tak jak system liczy się też klasa zespołu. Dla Matriego, Quaga, Vucinicia i Giovinco taki klub jak Fiorentina czy Lazio jest odpowiedni. Wtedy może być faktycznie pierwszoplanową postacią czy nawet gwiazdą. W większych klubach gdzie wymagania i presja na wynik są o wiele większe to w najlepszym wypadku mogą być pierwszymi do wejścia z ławki.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 16:33

Tylko, że na dzien dzisiejszy Viola jest o wiele lepszym zespolem od Milanu, przynajmniej w pomocy, tam ma kto robic gre na napastnikow,

Matri tatatatatatta :D

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 16:55

Cabrini_idol pisze:Tylko, że na dzien dzisiejszy Viola jest o wiele lepszym zespolem od Milanu, przynajmniej w pomocy, tam ma kto robic gre na napastnikow,

Matri tatatatatatta :D
No dokładnie. Poza tym, że oprócz tego, że Matri strzelił w jednym spotkaniu dwa razy więcej bramek niż w Milanie przez pół sezonu to miał również zdecydowanie więcej piłek. Jak oglądałem Milan to zawsze pojawiałą się sytuacja, gdzie Birsa wolał sam kończyć sytuację lub grać na gwałt do Robinho, który ewidetnie uciekał od gry niż ją szukał. Później jak grał Mario też lepiej nie było. Taki rzetelny mecz Matriego. I samej Violi. Generalnie nieźle się ich mecze ogląda.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 16:57

Conte wciąż żałuje, że sprzedali mu Matriego. Miałby jeszcze jednego napastnika do wpuszczania na 4 minuty.

Oż kurde, przełączyłem Bologne jak Kone dostał czerwoną, a oni jeszcze zdołali wyrównać :whistle:

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 17:01

Ooo czyżby to tylko miłe złego początki, czy jednak dojdzie do takiej metamorfozy, że będą dyskusje, dotyczące nawet ewentualności wyjazdu Matriego na MŚ :?: Szczególnie gdyby (odpukać) Rossi nie doszedł do siebie na czas, albo Super Mario jeszcze bardziej zjechał z formą...

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 17:55

Cabrini_idol pisze:Tylko, że na dzien dzisiejszy Viola jest o wiele lepszym zespolem od Milanu, przynajmniej w pomocy, tam ma kto robic gre na napastnikow
W zeszłym sezonie "wyższość" Milanu też była dość kontrowersyjna.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 18:01

brawo Matri. Ciekawe, czy zacznie zdobywać regularnie bramki, gdyby tak trafił z 3 bramki w 3 spotkaniach to byłoby już coś :prochno:

Matri do powrotu Gomeza i Rossiego musi pokazać swoją użyteczność, a kto wie co się z nim dalej stanie :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 18:03

http://livetv.sx/showvideo/172910_catania_fiorentina/

No coś czuję, że Fiora będzie miała pociechę z naszego byłego bombardiera... Nawet przypomina Toniego w tej koszulce :p

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2014, 23:17

Nie no ludzie dajcie już spokój. Lubię Matriego, ale trochę rozsądku. Są napastnicy reprezentacyjni, są napastnicy ligowi. Niech Matri będzie tym ligowym, a jeśli już kogoś szukać w zastępstwo np. kontuzjowanego Rossiego to poszukałbym wśród ludzi U23, bo w tym sezonie jest ciekawych kąsków w Serie A jeśli brać takie kryterium.

Matri szczery facet, dziękuje rodzinie. Oby nie za szybko, ale styl Violi może mu pasować. Życzę mu jak najlepiej.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2014, 18:53

Przeglądałem sobie artykuły o Juve na seriea.pl, ogólnie chciałem poczytać komentarze a tu takie coś: http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=269448 Wie ktoś coś więcej? Było już o tym i mi umknęło?

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2014, 22:08

Przypadkowo obejrzałem dziś mecz Werder - Braunschweig ( http://www.whoscored.com/Matches/723875 ... aunschweig) i oczywiście specjalnie skupiałem się na Elii. Wiedziałem, że w tym sezonie zdarzyło mu się już kilka dobrych występów:
- np. przeciwko Mainz
http://www.whoscored.com/Matches/723860 ... n-Mainz-05
- czy przeciwko Norymberdze
http://www.whoscored.com/Matches/723782 ... n-Nurnberg).

Elia strzelił dziś nawet gola, ale mu nie uznali, bo sędzia odgwizdał spalonego, którego nie było. To niesprawiedliwe ocenianie zawodnika tak po jednym meczu, ale wydaje mi się, że jego dzisiejszy występ dobrze pokazywał, co nie pasowało mu w nim Conte. Chłopak jest szybki, ma bajeczną technikę i potrafi dryblować na małej przestrzeni, ale widać, że z ciężko u niego z myśleniem i grą zespołową. Kompletnie nie podaje do lepiej ustawionych partnerów, rozwiązuje akcje bardzo samolubnie i ewidentnie nie zależy mu na tym, by za wszelką cenę odebrać piłkę przeciwnikowi, który nawet nonszalancko przebiega z nią obok niego. Tak sobie dziś pomyślałem, że jeśli Elia w ten sam sposób zachowywał się na treningach, to Conte musiało to strasznie wkurzać. Dziś momentami wydawało mi się, że Elia ma za wysokie ego i uważa się za drugiego Messiego.

ODPOWIEDZ