Liga Mistrzów 2010/11
- Antichrist
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Oni są rozbrajający w tych symulacjach. UEFA nie może nałożyć kar za symulowanie oglądając powtórki wideo?DiaVolO pisze:No to jeszcze coś na deser (Pinto też poszalał)
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Dtmiu
- Katalończyk

Proponuje w takim razie zrobić też coś z Adebayorem, Marcelo i Di Marią, pierwszych dwóch za brutalne faule, trzeciego za symulowanie. Nie lubię właśnie takiej stronniczości i braku obiektywizmu jaki przejawia Diavolo :?
Co do jedynej słusznej taktyki- dla chętnych polecam mecz Arsenal Barcelona zakończony wynikiem 2-1 dla Londyńczyków któzy CAŁY mecz grali otwarty football i jakoś dali radę. Da się? Da się. Real ma lepszych piłkarzy? Ma. Ma najlepszego trenera? Ma. Więc w czym problem?
Co do jedynej słusznej taktyki- dla chętnych polecam mecz Arsenal Barcelona zakończony wynikiem 2-1 dla Londyńczyków któzy CAŁY mecz grali otwarty football i jakoś dali radę. Da się? Da się. Real ma lepszych piłkarzy? Ma. Ma najlepszego trenera? Ma. Więc w czym problem?
- Pan Mietek
- Juventino

Jakbym ja miał coś z tym zrobić to w rewanżu nie zagraliby: Busquets, Pedro, Alves, Marcelo i Pepe. Di Maria i Adebayor swoje kary dostali na boisku.Dtmiu pisze:Proponuje w takim razie zrobić też coś z Adebayorem, Marcelo i Di Marią, pierwszych dwóch za brutalne faule, trzeciego za symulowanie. Nie lubię właśnie takiej stronniczości i braku obiektywizmu jaki przejawia Diavolo :?
Nie ma czegoś takiego jak jedyna słuszna taktyka. I <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest ten kto używa słów takich jak "antyfutbol" albo "zabijanie piłki". Każdy gra jak umie. Barcelona gra swoim stylem bo ma do tego zawodników a inter by się posrał grając otwartą piłkę (nie tylko z Barceloną) więc zagrał inaczej. Barcelona z kolei nic by nie wskórała grając tak jak inter i nawet jeśli nie muszą atakować to grają swoje. Więc w czym tkwi problem? Bez obrazy, ale w mentalności kibiców i fanbojów Barcelony, w tym wielu dziennikarzy.Dtmiu pisze:Co do jedynej słusznej taktyki- dla chętnych polecam mecz Arsenal Barcelona zakończony wynikiem 2-1 dla Londyńczyków któzy CAŁY mecz grali otwarty football i jakoś dali radę. Da się? Da się. Real ma lepszych piłkarzy? Ma. Ma najlepszego trenera? Ma. Więc w czym problem?
- Lugi997
- Juventino

Świetnie, super ujęcie. Powiedzcie mi tylko czy lepiej by było gdyby Alves zostawił nogę i faktycznie dał wjechać "czysto" Pepe? Jeszcze lepiej gdyby Alves miał nogę postawioną na ziemi i żeby skończyło się jak z Wasilewskim... Dla mnie słuszna kartka za samo wejście, które grozi sporymi konsekwencjami dla rywala. Symulacja Alvesa oczywiście też nie podlega dyskusji, jak i te wyżej podane filmiki pokazują aktorstwo i lamerstwo Barcelony, którą ceniłem za grę. Teraz straciła trochę w moich oczach.Antyteza pisze:To ja jeszcze dorzucę kamyczek do ogródka.
Chyba najlepsze ujęcie.
Wracając do Pepe to wyrobił on sobie opinię brutala, takimi sytuacjami jak w meczu z Getafe, także w oglądanym przeze mnie meczu z Lyonem, pięknie chciał skasować buźkę Cissokho ( jak widać bez symulacji i protestów piłkarzy Lyonu Pepe nie otrzymał tam żadnej kartki o zawieszeniach na kolejne mecze nie wspominając...
- Dtmiu
- Katalończyk

Nie twierdzę że to jedyna słuszna taktyka i jako przykład podałem Arsenal- piszę tylko to co piszą wszyscy kibice Interu/Chelsea/Realu- że z Barceloną można wygrać tylko nastawiając się na kontry. Nie krytykuje też tego że tak grają- mają do tego prawo. Każdy ma zresztą inne zdanie. Xavi regularnie mówi że rywal nie gra w piłkę, za to Puyol jak najbardziej uznaje to co gra Real i twierdzi że mają pełne prawo tak grać.
Zrozumcie też trochę kibiców Barcelony- wszyscy czekają na wielkie widowisko kiedy Barca gra z największymi europejskimi gigantami typu Real, Milan, Juve, Liverpool itp itd. a tu taka padaka. I to nie jest wina Barcelony bo Guardiola praktycznie nigdy taktyki nie zmienia(na ostatni mecz troszkę zmienił i cofnął bocznych obrońców, ale to wyjątek). Podkreślam- nie krytykuję tego bo to jest bardzo skuteczny sposób na walkę z Blaugraną ale nie oszukujmy się- taki mecz jak Arsenal-Barca to czysta poezja dla każdego fana footballu a Barca-Inter/Chelsea to katorga dla postronnego widza.
Wiadomo przecież że każdy z nas woli kiedy mecz jest miły dla oka. W końcu Juventus który najbardziej cieszył fanów w tym sezonie, to był ten Juventus z początku sezonu, kiedy to miał najwięcej bramek w całej Serie A(przynajmniej tak pamiętam).
P.S Żeby nie było, regularnie oglądam mecze Barcy i absolutnie nie twierdzę że każdy mecz gdzie rywal nie jest nastawiony na defensywę jest ciekawy. Tak jak każdej drużynie, niezależnie od przeciwnika, zdarzają się mecze lepsze i gorsze.
Zrozumcie też trochę kibiców Barcelony- wszyscy czekają na wielkie widowisko kiedy Barca gra z największymi europejskimi gigantami typu Real, Milan, Juve, Liverpool itp itd. a tu taka padaka. I to nie jest wina Barcelony bo Guardiola praktycznie nigdy taktyki nie zmienia(na ostatni mecz troszkę zmienił i cofnął bocznych obrońców, ale to wyjątek). Podkreślam- nie krytykuję tego bo to jest bardzo skuteczny sposób na walkę z Blaugraną ale nie oszukujmy się- taki mecz jak Arsenal-Barca to czysta poezja dla każdego fana footballu a Barca-Inter/Chelsea to katorga dla postronnego widza.
Wiadomo przecież że każdy z nas woli kiedy mecz jest miły dla oka. W końcu Juventus który najbardziej cieszył fanów w tym sezonie, to był ten Juventus z początku sezonu, kiedy to miał najwięcej bramek w całej Serie A(przynajmniej tak pamiętam).
P.S Żeby nie było, regularnie oglądam mecze Barcy i absolutnie nie twierdzę że każdy mecz gdzie rywal nie jest nastawiony na defensywę jest ciekawy. Tak jak każdej drużynie, niezależnie od przeciwnika, zdarzają się mecze lepsze i gorsze.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2011, 14:43 przez Dtmiu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antyteza
- Juventino

Ależ Alves zostawił nogę. Tak on, jak i Pepe kopnęli piłkę; Brazylijczyk nigdzie z kończyną nie uciekał, a najzwyczajniej w świecie się odbił. Podręcznikowa sytuacja na żółtą kartkę dla Pepe za niebezpieczne zagranie.
- Maly
- Juventino

- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
co to znaczy "zostawił nogę"? a czy on ją zabrał? sam przyznałeś, że jest to super ujęcie więc zobacz że jego noga idzie w kierunku piłki do samego końca, uderzają w piłkę jednocześnie, tyle, że Pepe z większą siłąLugi997 pisze:Świetnie, super ujęcie. Powiedzcie mi tylko czy lepiej by było gdyby Alves zostawił nogę
to tak jak z czołówką samochodów, ten co jedzie wolniej (zakładając, że mają taką samą masę) odbije się od tego co jedzie szybciej, i co wtedy tez powiesz, że dobrze, że samochód się cofnął bo skutki kolizji byłyby jeszcze większe?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Lugi997
- Juventino

Okej masz rację z tym wejściem. Chociaż nadal uważam, że tak wchodzić się nie powinno, w tej sytuacji można powiedzieć "Pepe się udało". Innym razem może tak przyjemnie nie być.Antyteza pisze:Ależ Alves zostawił nogę. Tak on, jak i Pepe kopnęli piłkę; Brazylijczyk nigdzie z kończyną nie uciekał, a najzwyczajniej w świecie się odbił. Podręcznikowa sytuacja na żółtą kartkę dla Pepe za niebezpieczne zagranie.
Ten filmik co pokazałem, już Cię jednak nie wzruszył? Jakieś 3 mecze kary zawieszenia i byśmy wcale Pepe w środę nie oglądali...
- mateusz6
- Juventino

Pepe powinien mieć anulowaną czerwoną ew. zamienioną na żółtą, a Alves zawieszony na parę meczy (np. na dwa mecze). To się w pale nie mieści, żeby symulować w taki sposób, żeby wzywać pomoc medyczną. To jest zwykłe chamstwo. Poza tym Mourinho został odesłany na trybuny tylko dlatego, że krytykował złą decyzję Starka (kibica Barcelony). Sędzia zmienił zdanie o tym, że Pepe ma dostać czerwo po tym jak Puyol do niego podbiegł i się coś darł. Pewnie mówił coś w stylu: czerwona kartka panie sędzio!Mietson pisze:Jakbym ja miał coś z tym zrobić to w rewanżu nie zagraliby: Busquets, Pedro, Alves, Marcelo i Pepe. Di Maria i Adebayor swoje kary dostali na boisku.Dtmiu pisze:Proponuje w takim razie zrobić też coś z Adebayorem, Marcelo i Di Marią, pierwszych dwóch za brutalne faule, trzeciego za symulowanie. Nie lubię właśnie takiej stronniczości i braku obiektywizmu jaki przejawia Diavolo :?
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Pan Mietek
- Juventino

Jakieś dowody na poparcie tego stwierdzenia?mateusz6 pisze:Sędzia zmienił zdanie o tym, że Pepe ma dostać czerwo po tym jak Puyol do niego podbiegł i się coś darł. Pewnie mówił coś w stylu: czerwona kartka panie sędzio!
- DiaVolO
- Juventino

Na powtórce zamieszczonej przez Antyteze widać gołym okiem że obaj trafili w piłkę która odbiła się od nóg obydwóch (w prawo i lewo) więc nie mówcie że to był atak na nogę Alvesa ! Kartka powinna być żółta i jeśli UEFA nie jest skorumpowana powinna czerwo anulować (ale tak niestety nie będzie). Dalej,skoro Stark jest kibicem Barcy to wiadome że jeżeli podbiegnie do niego pół ich składu to robi mu się ciepło w majtach i pokazuje to co Xavi czy inny mu powie ! Wbrew pozorom nie jestem stronniczy bo kładę lachę zarówno na Real jak i Barcę ale ze strony tych drugich to po prostu czyste chamstwo i prostactwo.
Pepe wyrobił sobie opinię chama dwoma faulami (nie twierdzę że były to zwykłe faule bo było brutalne i chamskie) w meczu z Getafe i Lyonem,niestety większość znafcuf już go ma za małpę który co mecz robi takie jazdy....NIE ! Uwierzcie mi oglądam Real,Valencię,Villarreal,czasami Barcę,bo uwielbiam La Lige (mimo tego że jest cienka jak Serie A) i wiem jak gra Pepe,gra twardo,agresywnie ale brutalnie zachował się tylko 2 razy ! Kartka dla Ramosa też dyskusyjna no ale nie będę tu już roztrząsał kolejnej kwestii...
Mam nadzieję że jednak Real fartem jakoś ugra awans na Camp Nou
Pepe wyrobił sobie opinię chama dwoma faulami (nie twierdzę że były to zwykłe faule bo było brutalne i chamskie) w meczu z Getafe i Lyonem,niestety większość znafcuf już go ma za małpę który co mecz robi takie jazdy....NIE ! Uwierzcie mi oglądam Real,Valencię,Villarreal,czasami Barcę,bo uwielbiam La Lige (mimo tego że jest cienka jak Serie A) i wiem jak gra Pepe,gra twardo,agresywnie ale brutalnie zachował się tylko 2 razy ! Kartka dla Ramosa też dyskusyjna no ale nie będę tu już roztrząsał kolejnej kwestii...
Mam nadzieję że jednak Real fartem jakoś ugra awans na Camp Nou