Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2009, 15:48

juveluck pisze:EDIT: Na portalach zajmujących się sprzedażą biletów pojawiły się fałszywki na chelsea - Juventus. Jakaś ich część została nawet sprzedana :P
No to pod stadionem w dzień meczu może się zrobić gorąco... Wiemy jaki temperament mają Włosi, tym bardziej jak się wkurzą, a jak ich nie wpuszczą na mecz to spokojni nie będą.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2009, 18:47

Ultras Sur
Obrazek

Osasuna
Obrazek

http://www.lamiaroma.it/cartellasalvagu ... 09_406.jpg

Mozna by znalezc jeszcze kilka innych, min. Lazio.

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2009, 19:02

Dionizos pisze: Osasuna
Obrazek
Osiem osób wiedziało jak trzymać tą flagę. Na lekcjach geografii w hiszpańskich liceach uczy się o wpływie tolerancji dla "erotyki międzygatunkowej" na klimat Ziemi...

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2009, 22:49

W takim razie u nas, jak widać, kuleje nauka języka ojczystego...

Obrazek

Nie wszyscy potrafią zorientować szalik...
Dobrze, że radzimy sobie z flagą...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 11:53

Dionizos pisze:
http://www.lamiaroma.it/cartellasalvagu ... 09_406.jpg

Mozna by znalezc jeszcze kilka innych, min. Lazio.
Inne kraje niż włochy mnie nie obchodzą. Widziałem nawet to zdjęcie z romy, ale nie zauważyłem flagi pelestyny. To zdjęcie nie jest jednak nawet z Curva Sud, nie twierdze, że na Sud zapytani o tą sytuacje mieli by inny pogląd, nie o to chodzi. Zmierzam cały czas do tego, że opowiadanie się w tym konflikcie przez kibiców po jednej, czy tez po drugiej stronie to głupota. I nie podoba mi się, że Siracusa to zrobiła stawiając się, w tej kwestii, w jednym rzędzie z livorno, nawet jeżeli nie jest tam sama...

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 16:24

Zmierzam cały czas do tego, że opowiadanie się w tym konflikcie przez kibiców po jednej, czy tez po drugiej stronie to głupota.
A co jest glupiego w pokazywaniu swoich pogladow politycznych?

Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 17:04

Nic, a nic. :> Jeśli wolno się wtrącić, to sądzę, że juveluckowi chodziło o to, że po prostu obie strony konfliktu-Izrael i Palestyna są siebie warte i akurat identyfikowanie się z którąkolwiek z nich jest kretyńskie.
Pod czym się zresztą w całości podpisuję.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 18:26

Dionizos pisze:
Zmierzam cały czas do tego, że opowiadanie się w tym konflikcie przez kibiców po jednej, czy tez po drugiej stronie to głupota.
W pokazywaniu i wyrażaniu poglądów politycznych, jakie by one nie były, nie widzę nic głupiego. Jednak mieszanie swojego klubu z jakimkolwiek politycznym g ównem, niezależnie od tego czy chodzi o żydów, arabów czy kogokolwiek innego i jakieś związane z nimi przepychanki, uważam za wysoko uwłaczające godności klubu i jego historii.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 18:43

W tym wypadku wyrazanie pogladow laczy sie z "politycznym gownem" i koniec tematu. Nie wiem po co sie spinacie. Taka jest rzeczywistosc i jej nie zmienicie.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 18:51

Mnie osobiście nie boli to, że chcą pokazać [z jakich powodów to już ich sprawa] poparcie dla Palestyńczyków, i jednych i drugich mam głęboko.
Wnoszą to na stadion i wywieszają te badziewia w jednym szeregu z flagami swojej drużyny, w miejscu gdzie poza klubem nie powinno się nic liczyć. Dopóki są u siebie to niech sobie tam i wieszają turbany muzułmańskie, ale gdybym coś takiego zobaczył u nas to by mnie coś strzeliło.
Inna sprawa, że jako tak zwana sztama naszych też powinni prezentować jakiś poziom, a nie dawać na lewo i prawo.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 19:51

U nas wieszali celtyki, flagi prawicowych zespolow, a nawet nazistowskie symbole, nie mowiac juz o samych faszystowskich symbolach. Kibice Syrakuzy chcieli wyrazic poparcie dla palestynczykow i to zrobili. To, ze na stadionach jest polityka nie zalezy od was i tego nie zmienicie.
A o pisanie o staniu w jednym szeregu z Livorno to juz nie wspomne.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2009, 20:49

Dionizos pisze:
Udajesz, czy tak na serio? Powyżej już ci wytłumaczyli, że nie chodzi o wyraźnie poglądów politycznych, tylko o mieszanie się konkretnie w ten głupi konflikt. Szkoda, że Syrakuzy nie opowiedziały się, za jedną ze stron w konflikcie Kiribati Wyspy Salomona, tak też można pokazać swoje poglądy polityczne...
Dionizos pisze:W tym wypadku wyrazanie pogladow laczy sie z "politycznym ###" i koniec tematu. Nie wiem po co sie spinacie. Taka jest rzeczywistosc i jej nie zmienicie.
Taka nie jest rzeczywistość tylko, takie jest twoje zdanie. Włosi mają wystarczającą ilość sytuacji w swoim kraju, żeby to w nich wyrażać swoje poglądy polityczne, nie muszą tego robić na przykładzie palestyny.
Dionizos pisze:U nas wieszali celtyki, flagi prawicowych zespolow, a nawet nazistowskie symbole, nie mowiac juz o samych faszystowskich symbolach. Kibice Syrakuzy chcieli wyrazic poparcie dla palestynczykow i to zrobili. To, ze na stadionach jest polityka nie zalezy od was i tego nie zmienicie.
A o pisanie o staniu w jednym szeregu z Livorno to juz nie wspomne.
To, że na naszym stadionie pojawiają się: "celtyki, flagi prawicowych zespolow, a nawet nazistowskie symbole, nie mówiąc już o samych faszystowskich symbolach " jest jak najbardziej ok, z chęciom na każdym meczu oglądał bym portret Duce wiszący na jakiejś trybunie. Jednak gdzie fladze palestyny do tego... Ta iniciatywa jest po prostu głupia.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2009, 01:13

juveluck pisze:
Dionizos pisze:
Udajesz, czy tak na serio? Powyżej już ci wytłumaczyli, że nie chodzi o wyraźnie poglądów politycznych, tylko o mieszanie się konkretnie w ten głupi konflikt.
Mieszanie się w jakikolwiek konflikt, który nas tutaj nie dotyczy jest głupie. Konflikty Juve są na przestrzenie sportowej, czy też kibicowskiej, nie przypominam sobie, żebyśmy gdziekolwiek jako klub prowadzili jakąkolwiek wojnę [pomijam starcia na arenie kibicowskiej] więc wyrażanie tego typu poparcia na stadionie dla kogokolwiek jest wg mnie nie na miejscu.

juveluck pisze:
Dionizos pisze:W tym wypadku wyrazanie pogladow laczy sie z "politycznym ###" i koniec tematu. Nie wiem po co sie spinacie. Taka jest rzeczywistosc i jej nie zmienicie.
Włosi mają wystarczającą ilość sytuacji w swoim kraju, żeby to w nich wyrażać swoje poglądy polityczne, nie muszą tego robić na przykładzie palestyny.
Mają również wystarczającą ilość miejsc poza stadionami gdzie mogliby rozprawiać o sytuacji politycznej w kraju czy na świecie.
Dionizos pisze:U nas wieszali celtyki, flagi prawicowych zespolow, a nawet nazistowskie symbole, nie mowiac juz o samych faszystowskich symbolach.
Co również napawa mnie obrzydzeniem. Nie z powodu jakiś tam moich osobistych poglądów na konkretne tematy. Po prostu, nie znajdziesz mi żadnej takiej ideologi na świecie, tak czystej ideologii pod każdym względem, żeby propagując ją na stadionie naszego klubu, w towarzystwie naszych flag, symboli, wokół elementów tworzących i przypominających te 102lata pięknej historii, móc powiedzieć, że w ten sposób nie rzucamy złego światła na dobre imię klubu.

juveluck pisze:To, że na naszym stadionie pojawiają się: "celtyki, flagi prawicowych zespolow, a nawet nazistowskie symbole, nie mówiąc już o samych faszystowskich symbolach " jest jak najbardziej ok, z chęciom na każdym meczu oglądał bym portret Duce wiszący na jakiejś trybunie. Jednak gdzie fladze palestyny do tego... Ta iniciatywa jest po prostu głupia.
No tak, to co Ci się podoba i jako tako zgadza z Twoimi przekonaniami jest ok, zaś to co pasuje innym, jednak Tobie niezbyt podchodzi już je be? Opowiadanie się po stronie czy to prawicowców, faszystów czy palestyny na stadionie jest policzkiem dla tych, którzy budowali przez tyle lat historię klubu, nie oglądając się na politykę, a kierując się tylko miłością do klubu i dumą z bycia Juventinim.

Kłarezma

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2009, 17:34

Siemka chłopaki, nie wiem gdzie to napisać więc piszę tutaj. Organizuję Otwarte Mistrzostwa FCINTER.PL w FIFĘ09 i chcialem zaprosić wszystkich grających w tę grę. To nic, że kibicujecie Juve. Jak sama nazwa mówi są to OTWARTE Mistrzostwa. Chodzi tutaj przede wszystkim o dobrą zabawę.

Oto link do zapisów (twrają do 21.00)
httpproblem.gif/www.fcinter.pl/forum/index.ph p?topic=2494.msg81609#new

Jeśli uważacie, że jest to Spam to możecie usunąć ten post. Po prostu namawiam to wspólnej zabawy. Wszelkie pytania kierujcie na mój numer GG:7760791

Pozdrawiam!

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2009, 18:32

Niech tylko juveluck zobaczy posta powyżej :lol:

Obrazek
ODPOWIEDZ