Mercato (Lato 2016)
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 33 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Asy to w ogole nie bedzie, bo sie polamie i obejrzy mecze w TV.ozob pisze:Rozmawiajac o Asie rozpatujemy go tylko jako rezwowego, przeciez. Gorszy od Evry nie bedzie.
Oscar? Litości.
Co chcesz od tego Oscara. Isco, Gotze? Chyba jako mile zaskoczenie. Realistyczne opcje to wlasnie Saponara, Oscar, Vazquez.
Co do Cuadrado i jego pozycji na boisku. Gramy praktycznie caly sezon asymetrycznie. Jesli gra Cuadrado to widac go raczej pod bramka przeciwnika.
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Co wy macie z tym Isco. Nie przyjdzie i dobrze. Myślicie, że bez powodu siedzi na ławce w RM? Rozmawiałem ostatnio z kolegą, który kibicuje Realowi i powiedział, że mimo, iż strasznie lubi Isco to zrozumie jego odejście. Gość jest świetny, piłka klei mu się do nóg, ale to nie jest zawodnik, który przyda się nam w LM. W lidze jak najbardziej, gdzie to my niemal w każdym meczy prowadzimy grę. Gość nadaje się do takiej klepy. Gorzej jest jak przyjdzie grać z kontry, tu strasznie spowalnia grę. Czy ktoś taki jest nam potrzebny i w dodatku za grube miliony?
Podczas letniego mercato musimy zrobić kilka konkretnych transferów.
1. Koniecznie musimy pozyskać kogoś na PO
2. Regista (Gundo
)
3. Przydałaby się jakaś rewolucja w ataku. Na pewno zostać musi Dybala, Morata jak zostanie to będzie dobrze, jak odejdzie to też płakać nie będę i zostaje nam 2 zawodników, Mandzu i Zaza. Wolałbym, aby na ławkę został ten drugi, a za hajs za sprzedaży kupić kogoś konkretnego (patrz Cavani) i jakiegoś taniego zmiennika.
Ponadto jeśli Max uprze się na trequartiste to mi się marzy Calhanoglu.
Podczas letniego mercato musimy zrobić kilka konkretnych transferów.
1. Koniecznie musimy pozyskać kogoś na PO
2. Regista (Gundo

3. Przydałaby się jakaś rewolucja w ataku. Na pewno zostać musi Dybala, Morata jak zostanie to będzie dobrze, jak odejdzie to też płakać nie będę i zostaje nam 2 zawodników, Mandzu i Zaza. Wolałbym, aby na ławkę został ten drugi, a za hajs za sprzedaży kupić kogoś konkretnego (patrz Cavani) i jakiegoś taniego zmiennika.
Ponadto jeśli Max uprze się na trequartiste to mi się marzy Calhanoglu.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- ozob
- Juventino
Na poczatku sezonu gralismy asymetrycznie. Teraz gdy gramy bokami Sandro-Juan to obaj panowie maja podobne zadania ofensywne jak i defensywne.
Oscar jest cieniutki. Poza tym podobnie jak Isco czy Goetze ma blade pojecie o bycie tym OPS w 4-3-1-2 gdzie nie ma sie po bokach skrzydlowych. Przupuszczam, ze kazdy z tej trojki okazalby sie wtopa.
Jezeli juz chcemy grac tym 4-3-1-2 to ja widze tylko dwie lub trzy opcje na trequartiste:
1. Pogba, ktory umie grac do przodu i wydaje mnie sie, ze na tej pozycji moze rozwinac sie w potwora.
2. Gundo, ktory moze tam grac i dalby nam elestycznos przechodzenia miedzy ustawieniami.
3. Pastore, ktory gral na tej pozycji i duzo lepszy zmysl do gry w takim ustawieniu niz w/w trojka.
Oscar jest cieniutki. Poza tym podobnie jak Isco czy Goetze ma blade pojecie o bycie tym OPS w 4-3-1-2 gdzie nie ma sie po bokach skrzydlowych. Przupuszczam, ze kazdy z tej trojki okazalby sie wtopa.
Jezeli juz chcemy grac tym 4-3-1-2 to ja widze tylko dwie lub trzy opcje na trequartiste:
1. Pogba, ktory umie grac do przodu i wydaje mnie sie, ze na tej pozycji moze rozwinac sie w potwora.
2. Gundo, ktory moze tam grac i dalby nam elestycznos przechodzenia miedzy ustawieniami.
3. Pastore, ktory gral na tej pozycji i duzo lepszy zmysl do gry w takim ustawieniu niz w/w trojka.
La fidanzata d'Italia
- pumex
- Juventino
Moim zdaniem ktoś taki, kto świetnie prowadzi piłkę przy nodze i nadaje się do klepy w momencie przejęcia inicjatywy jest na bardzo potrzebny. U nas nikt poza Pogbą nie ma tego typu cech. Był Pirlo (w formie) to i Pogbie było łatwiej, bo miał kto go odciążyć. Teraz tego brakuje. Marchisio pod pressingiem ostatnio nie wygląda najlepiej, Khedira podobnie, nie wspominając o Sturaro. Chcąc częściej przejmować inicjatywę w meczach Ligi Mistrzów musimy mieć w zanadrzu kogoś kumatego w środku pomocy.Haris pisze:Co wy macie z tym Isco. Nie przyjdzie i dobrze. Myślicie, że bez powodu siedzi na ławce w RM? Rozmawiałem ostatnio z kolegą, który kibicuje Realowi i powiedział, że mimo, iż strasznie lubi Isco to zrozumie jego odejście. Gość jest świetny, piłka klei mu się do nóg, ale to nie jest zawodnik, który przyda się nam w LM. W lidze jak najbardziej, gdzie to my niemal w każdym meczy prowadzimy grę. Gość nadaje się do takiej klepy. Gorzej jest jak przyjdzie grać z kontry, tu strasznie spowalnia grę. Czy ktoś taki jest nam potrzebny i w dodatku za grube miliony?
Zgadzam się. Tego typu zawodnicy przeważnie są jak szczypiorki, ale Oscar jest wybitnym cherlakiem i wg mnie miałby nikłe szanse na powodzenie w Serie A.ozob pisze:Oscar jest cieniutki

- Cabrini_idol
- Juventino
Tu nawet nie chodzi o to, że Oscar jest wątły. Chodzi o to, że chłop stanął w rozwoju 3 lata temu. Poza tym, on był fajną opcją właśnie 3 lata temu, no powiedzmy 2 lata temu, kiedy Juve budowało swoją renomę na nowo. Teraz jesteśmy w takim miejscu i położeniu jeśli chodzi o renomę i dalsze plany, że Oscar wydaje mi się po prostu za słabym graczem na Juve, oczywiście jeśli chodzi o pierwszą 11. My musimy celować w tak newralgiczne pozycje jak rozgrywający czy to grający głębiej czy wyżej w piłkarzy klasy światowej i basta. Gundogan, Modric(nierealny), Koke, Verratti(nierealny). Dokładnie w taki kaliber musimy celować bo pozycja rozgrywającego jest obok chyba ŚÓ najważniejsza w zespole.

- jpjp5
- Juventino
nie rozumiem kompletnie dlaczego całe forum chce zobaczyc koniecznie w te lato jakiegos rozgrywajacego. To nie jest najbardziej wrazliwa pozycja w naszym zespole i niby za kogo ma grac ten rozgrywajacy? Za pogbe marchisio czy khedire? Pogba jest nie do zastapienia, Marchisio to nasz wychowanek a od Khediry niewielu jest lepszych, (taktyczny geniusz).
- rydwadydwa
- Juventino
Giovinco i Leali też - i co z tego? :doh: W ciągu sezonu rzadko się zdarza, żeby wszyscy zawodnicy byli zdrowi, a więc chyba lepiej mieć długą, silną ławkę...Poza tym nie ukrywajmy, że to nie jest dobry rok w wykonaniu Claudio, nie tylko moim zdaniem on nie nadaje się na bycie registą i już - może być ciekawą opcją na b2b co udowadniał już w przeszłości, zwłaszcza przy częstych kontuzjach Khediry. Prawda jest taka, że czegoś nam brakuje do wygrania Ligi Mistrzów i być może Marchisio nie jest po prostu wystarczająco jakościowym zawodnikiem. Stąd błaganie wszystkich o transfer nowego "mózgu drużyny"jpjp5 pisze: Marchisio to nasz wychowanek

- CzeczenCZN
- Juventino
Jednak on akurat nie jest.rydwadydwa pisze: Leali też - i co z tego? :doh:

Co do reszty, zgadzam się z Tobą. Natomiast, obawiam się czy rzeczywiście Marchisio po ewentualnym powrocie na b2b będzie wymiataczem takim jak kiedyś był... Czy te jego dwa świetne sezony, to czy aby na pewno, nie było wszystko na co go stać. Bardzo lubię tego zawodnika, jednak według mnie on jest jedynie dobrą opcją na ławkę, chociaż chciałbym się mylić.

Stąd liczę że naszym Il Capitano w przyszłości zostanie Bonucci.
Co do Trequartisty, Goetze może być jedyną kapitalną okazją, z racji dobrych stosunków z Bayernem.
Może być takim "Tevezem" - podobnie jak i Cavani - nadchodzącego mercato, jeżeli chodzi o Topa(ów) - chociaż to inne nieco sytuacje od Apacza.
Oni dwaj mogą być bardzo prawdopodobni, bo są co tu dużo mówić - kapitalnymi okazjami.
- Arbuzini
- Juventino
Leali nie jest naszym wychowankiem.
Po co nam 4. pomocnik na poziomie obecnej trójki? Może po to żeby następnym razem Bayern nas nie zjadł jak będzie trzeba kogoś wpuścić z ławki. W ostatnim sezonie Conte o pozycje w środku pola obok Pirlo rywalizowali Pogba, Vidal oraz Marchisio i jakoś od przepychu głowa nas nie bolała, a za Antka rozgrywaliśmy zdecydowanie mniej kluczowych spotkań niż obecnie, bo dawał tyłka w Lidze Mistrzów i Pucharze Włoch. Trzeba też pamiętać, że miał bardzo ogarnięty sztab medyczny, a Vidal to nie był Khedira, który średnio gra chyba co drugi mecz.
Środkowy pomocnik to dla nas mus. Kontuzja, okres słabszej formy, zbyt duże obłożenie meczami i leżymy w formacji, który nie zmienia się praktycznie bez względu od ustawienia i jest kluczowa dla gry całego zespołu. Dlatego już w zimie chcieliśmy sprowadzić Gundogana i jestem pewien, że dalej znajduje się on na szczycie naszych celów transferowych. Jak nie uda się z Niemco-Turkiem to zrobi się mało ciekawie, bo zainteresowanie jego osobą jest bardzo duże, a sensownych alternatyw jak na lekarstwo. Wtedy należy rozważyć zmianę profilu zawodnika, który nas interesuje, gdyż pomoc aż prosi się o przebudowę i nie ma co odpuszczać tematu. Na registach świat się nie kończy i zamiast pchać się kolejny półśrodek lepiej kupić teraz kogoś klasowego o innej charakterystyce i nie spuszczać z oka Sensiego, który może (choć oczywiście nie musi!) okazać się w krótkiej perspektywie naszym strzałem w "10".
Asa i Pereyra na poziomie Ligi Mistrzów są useless, łatkę młodych i dobrze rokujących też należy im już zerwać więc nowy sezon nie tchnie w nich ot tak nowego ducha i nie staną się nagle zawodnikami, którzy walczą o pierwszy skład. Jak nie teraz to za rok, takich zawodników trzeba stopniowo rugować z kadry jeśli chcemy żeby poziom pierwszej 11 rósł i żeby nie wymagała ona co 2-3 sezony gruntownych zmian, bo komuś zamarzył się transfer albo kadra się zestarzała.
EDIT:
Oooo... Pastore to alternatywa, która ma ręce i nogi. Pod względem piłkarskim, bo ze zdrowiem to gorzej u niego niż u Gundogana i obawiam się, że możemy faceta zajechać raz-dwa. Szkoda, bo Blanc już zaczął proces przerabiania go na środkowego pomocnika i zapowiadało się to wyjątkowo obiecująco
. Z drugiej strony jak Agnelli wypieprzy obecnych konowałów to może warto zaryzykować, jakoś tacy zawodnicy jak Javier nie pchają się do nas drzwiami i oknami.
Po co nam 4. pomocnik na poziomie obecnej trójki? Może po to żeby następnym razem Bayern nas nie zjadł jak będzie trzeba kogoś wpuścić z ławki. W ostatnim sezonie Conte o pozycje w środku pola obok Pirlo rywalizowali Pogba, Vidal oraz Marchisio i jakoś od przepychu głowa nas nie bolała, a za Antka rozgrywaliśmy zdecydowanie mniej kluczowych spotkań niż obecnie, bo dawał tyłka w Lidze Mistrzów i Pucharze Włoch. Trzeba też pamiętać, że miał bardzo ogarnięty sztab medyczny, a Vidal to nie był Khedira, który średnio gra chyba co drugi mecz.
Środkowy pomocnik to dla nas mus. Kontuzja, okres słabszej formy, zbyt duże obłożenie meczami i leżymy w formacji, który nie zmienia się praktycznie bez względu od ustawienia i jest kluczowa dla gry całego zespołu. Dlatego już w zimie chcieliśmy sprowadzić Gundogana i jestem pewien, że dalej znajduje się on na szczycie naszych celów transferowych. Jak nie uda się z Niemco-Turkiem to zrobi się mało ciekawie, bo zainteresowanie jego osobą jest bardzo duże, a sensownych alternatyw jak na lekarstwo. Wtedy należy rozważyć zmianę profilu zawodnika, który nas interesuje, gdyż pomoc aż prosi się o przebudowę i nie ma co odpuszczać tematu. Na registach świat się nie kończy i zamiast pchać się kolejny półśrodek lepiej kupić teraz kogoś klasowego o innej charakterystyce i nie spuszczać z oka Sensiego, który może (choć oczywiście nie musi!) okazać się w krótkiej perspektywie naszym strzałem w "10".
Asa i Pereyra na poziomie Ligi Mistrzów są useless, łatkę młodych i dobrze rokujących też należy im już zerwać więc nowy sezon nie tchnie w nich ot tak nowego ducha i nie staną się nagle zawodnikami, którzy walczą o pierwszy skład. Jak nie teraz to za rok, takich zawodników trzeba stopniowo rugować z kadry jeśli chcemy żeby poziom pierwszej 11 rósł i żeby nie wymagała ona co 2-3 sezony gruntownych zmian, bo komuś zamarzył się transfer albo kadra się zestarzała.
2011/2012, 2012/2013, 2014/2015 - trzy udane sezony, a moim zdaniem pierwszy i trzeci nawet bardzo. 2013/2014 faktycznie był słaby, obecny jest dość średni, ale warto odnotować, że miał on w tym czasie sporo urazów. U Marchisio forma jest często ściśle powiązana z jego zdrowiem, jak nie może trenować to zaczyna się momentalnie sypać. Umiejętności niewątpliwie ma, ale choćby z tego względu warto mieć dla niego mocną alternatywę. Nie wspominając już o tym, że z Khedirą tworzą wybuchowe duo, a sam Niemiec też nie jest zawodnikiem, który zawsze jest optymalny do taktyki przeciwko wszystkim przeciwnikom.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Natomiast, obawiam się czy rzeczywiście Marchisio po ewentualnym powrocie na b2b będzie wymiataczem takim jak kiedyś był...
EDIT:
Oooo... Pastore to alternatywa, która ma ręce i nogi. Pod względem piłkarskim, bo ze zdrowiem to gorzej u niego niż u Gundogana i obawiam się, że możemy faceta zajechać raz-dwa. Szkoda, bo Blanc już zaczął proces przerabiania go na środkowego pomocnika i zapowiadało się to wyjątkowo obiecująco

Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2016, 19:59 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 2 razy.
- panlider
- Juventino
Nie wiem skąd u co raz większej liczby osób pomysł z Pogbą na 3/4. Skoro Max nie próbował go tam wystawiać nawet rok temu, kiedy bardzo często graliśmy 4-3-1-2, to chyba jest coś na rzeczy. Śmiem też twierdzić, że trener Juve ma większe pojęcie, jaka pozycja jest optymalna dla Francuza, niż domorośli taktycy z tego forum.ozob pisze:Jezeli juz chcemy grac tym 4-3-1-2 to ja widze tylko dwie lub trzy opcje na trequartiste:
Podejrzewam, że cały problem polega na tym, że Il Polpo oprócz gry do przodu jest też niezwykle przydatny w defensywie, a postawienie go za napastnikami znacznie ograniczyłoby jego zadania w obronie.
Uważam, że z wymienionej trójki najlepszy byłby Gundogan, bo może też występować przed obrońcami, poza tym to chyba jedyny zawodnik o takiej charakterystyce, który będzie dostępny latem na rynku transferowym.
Szczerze mówiąc, to nie mam zielonego pojęcia, jak wygląda sytuacja Pastore w PSG. Pamiętam tylko, że jakiś czas temu zarówno piłkarz, jak i działacze z Paryża byli stanowczo przeciwko przenosinom, ale podejrzewam, że transfer Di Marii mógł sporo zmienić w tym temacie, zwłaszcza po stronie piłkarza.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja bym był za sprzedażą Khediry z powodu podatności na kontuzje. Jakby się trafił ktoś kto dałby te 20 mln (w co wątpię) sprzedać się nie zastanawiać!Arbuzini pisze:Nie wspominając już o tym, że z Khedirą tworzą wybuchowe duo, a sam Niemiec też nie jest zawodnikiem, który zawsze jest optymalny do taktyki przeciwko wszystkim przeciwnikom.
W jego miejsce miałbym 2 kandydatury: Krycha, Witsel. Mimo że bardzo Niemco-Tunezyjczyka polubiłem, to my potrzebujemy piłkarza na cały sezon.
Nie wyobrażam sobie by gracze na innych kluczowych pozycjach w pierwszym składzie byli takimi tykającymi bombami. :doh:
- Arbuzini
- Juventino
Również nie wykluczam sprzedaży Khediry, ale biorę pod uwagę, że poważni kupcy mogą się nie pojawić. Może być ciężko dostać nawet 15 mln E, a wola piłkarza też będzie decydująca. Wtedy Sami na pewno zostanie z nami na kolejny sezon i trzeba się będzie z tym pogodzić. Poza tym, że trapią go kontuzje i rusza się jak wóz z węglem to topowy zawodnik więc jakoś wielce poszkodowani nie będziemy. Znaliśmy ryzyko sprowadzając go do Turynu i moim zdaniem był to dobry ruch. Do świetnego zabrakło mu tylko tego, że przyszedł jednak w miejsce Vidala, a nie Pirlo.
Pogba-Marchisio/Khedira*-Pastore, a przed nimi Dybala-Cavani. Chyba nikt by nie narzekał na takie rozstrzygnięcie mercato. Nawet z Vrsaljko zamiast Fabinho i Evrą na kolejny sezon
* - (ew. Xhaka lub Casemiro)
Pogba-Marchisio/Khedira*-Pastore, a przed nimi Dybala-Cavani. Chyba nikt by nie narzekał na takie rozstrzygnięcie mercato. Nawet z Vrsaljko zamiast Fabinho i Evrą na kolejny sezon

* - (ew. Xhaka lub Casemiro)
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie no, oczywiście sam w sobie był to świetny ruch, klasowy piłkarz, no a jak coś, to przecież zawsze po roku można spróbować sprzedać - czysty zyskArbuzini pisze:Znaliśmy ryzyko sprowadzając go do Turynu i moim zdaniem był to dobry ruch. Do świetnego zabrakło mu tylko tego, że przyszedł jednak w miejsce Vidala, a nie Pirlo.

Nawet z Van Der Wielem byłoby świetne. Tyle że, czy PSG sprzeda nam 2 piłkarzy? Van Der Wiel wiadomo wolny będzie...Arbuzini pisze:Pogba-Marchisio/Khedira*-Pastore, a przed nimi Dybala-Cavani. Chyba nikt by nie narzekał na takie rozstrzygnięcie mercato. Nawet z Vrsaljko zamiast Fabinho i Evrą na kolejny sezon![]()
Oj! Xhake to bym przytulił do Juve ! Byśmy mieli pomoc twardą jak... GranitArbuzini pisze: - (ew. Xhaka lub Casemiro)

Ale ja chce Krychę :! Może też nas wtedy i Szpaqu pokocha... :spiteful:
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Swego czasu Arsenal był mocno zainteresowany Khedirą, może by się tak skusili na pakiet Khedira + Asamoah, którego też podobno chcieli.
Khedira to był dobry transfer, głównie dlatego, że za free, ale przydałby się ktoś lepszy do tej pomocy. Krychowiak? Ja jestem na nie, strasznie gościa nie lubię. Do środka chciałbym Andre Gomesa z Valencii.
Khedira to był dobry transfer, głównie dlatego, że za free, ale przydałby się ktoś lepszy do tej pomocy. Krychowiak? Ja jestem na nie, strasznie gościa nie lubię. Do środka chciałbym Andre Gomesa z Valencii.
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3