Mercato (Lato 2015)
- filippo
- Juventino
USUŃ KONTO!mateelv pisze:Stulejaro, DE CZEGLJE i Matri.
Hahahahahahahahahaha, lepiej, żeby nikt z nich (szczególnie ostatnich dwóch) nie weszło w tym klubie już więcej na boisko. Co to za farsa
Matri jako 5. napastnik na pół roku czemu nie. Za zasługi!
forumowy ujadacz
- MCL
- Juventino
- vero1897
- Juventino
Szczerze mówiąc trochę nie rozumiem tego płaczu. Pojawiły się jakieś informacje, że chodzi o transfer definitywny albo wypożyczenie z obowiązkową opcją wykupu, że taki lament? Zapowiada się to na półroczne wypożyczenie, a jakby nie patrzeć to Matri w stosunku do Giovinco to zawsze jakiś tam upgrade(
) a gdyby nie akcja z Toronto to w formacji ataku nic byśmy nie zmieniali. Jeżeli jednak płaczecie bo liczyliście na więcej minut dla Comana to cóż... ja sobie jakoś nie bardzo wyobrażam gdyby w przypadku jakiejś plagi kontuzji naszych napastników <odpukać> na mecz 1/8 LM z Borussią w pierwszym składzie miał wyjść niespełna 19-letni Kingsley Coman. I nie to, żebym uznawał Martiego za jakiegoś wyjadacza w LM ale jednak w porównaniu do 18-latka trochę ważnych spotkań zagrał już w swojej karierze w naszych barwach zresztą. Dlatego transfer Alessandro wcale mi nie przeszkadza i traktuję to właśnie jako takie zabezpieczenie w razie jakichś ekstremalnych okoliczności i liczę, że nie uszczupli on dodatkowo i tak małej ilości minut młodego Francuza na boisku.
Zresztą ile nas taka akcja z Matrim może kosztować? Jego pensja w ostatnim czasie raczej nie poszła w górę, wręcz przeciwnie więc utrzymywanie go przez te kilka miesięcy dodając do tego rozwiązanie kontraktu Giovinco wyjdzie nam jeszcze z finansowego punktu widzenia na "+".

Zresztą ile nas taka akcja z Matrim może kosztować? Jego pensja w ostatnim czasie raczej nie poszła w górę, wręcz przeciwnie więc utrzymywanie go przez te kilka miesięcy dodając do tego rozwiązanie kontraktu Giovinco wyjdzie nam jeszcze z finansowego punktu widzenia na "+".
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2015, 00:39 przez vero1897, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marchisio87
- Juventino
mamy nowego piłkarza młodego !!! oby wypalił jak Pogba
Andrès Tello Felipe 8) Witamy w Juve
a co do Matriego zawsze go lubiałem tez fajnie że dołączy
Andrès Tello Felipe 8) Witamy w Juve
a co do Matriego zawsze go lubiałem tez fajnie że dołączy

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- koki90
- Juventino
Mi też Matri pasuje. Oby tylko drugie podejście nie zatarło całkiem dobrych wspomnień. Tak w ogóle to ciekaw jestem na jakich warunkach miałby przyjść. Kupiliśmy go dość drogo (18mln?), ale całkiem niedawno jeszcze opchnęliśmy go za 11 mln. Także jeśli ponownie pozyskamy go teraz za jakieś 'grosze' to nawet przeciwnicy Marotty powinni przyznać, że niezły spryciarz z niego.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Jaki interes ma w tym Genua? Oddają podstawowego napastnika, który jako tako się sprawdza i chcą sprowadzić kogoś na podobnym poziomie? I to oddają tylko na wypożyczenie jak mniemam. No chyba, że jakaś cicha umowa o wykupieniu, bo Maksiu się uparł na swojego pupila. Swoją drogą, on ciągle do Milanu należy?
Wolał bym już tego Osvaldo na pół roku, ma większe umiejętności. Fajnie by było, jakby strzelił coś Interowi i Romie
Wolał bym już tego Osvaldo na pół roku, ma większe umiejętności. Fajnie by było, jakby strzelił coś Interowi i Romie
- zbysioJuve
- Juventino
Osobiście tez lubiłem Matriego i uważam, że Matri na serie a jest raczej okey jako zmiennik, ale na LM to bardziej Osvaldo byłby przydatny. I nie wiem czy Osvaldo nie byłby w naszej obecnej sytuacji pierwszym zmiennikiem (słaba postawa Llorente) a nawet już mógłby partnerować Tevezovi. Także trochę szkoda, że to właśnie Matri a nie Osvaldo patrząc oczywiście w kontekście LM. Nie wiem, Osvaldo chyba mógłby grać w LM?
- kogut
- Juventino
Poza jego zerową wartością piłkarską, która nie ulega żadnej wątpliwości warto zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz.
Mianowicie ściągając tego gamonia wyświadczamy przysługę trzem klubom:
Milanowi - bo ściągamy darmozjada i płacimy jego pensję,
Genoi - bo pozbywa się szkodnika i może ściągnąć Boriello
Romie - bo pozbywając się Boriello robi miejsce dla Doumbii
Mianowicie ściągając tego gamonia wyświadczamy przysługę trzem klubom:
Milanowi - bo ściągamy darmozjada i płacimy jego pensję,
Genoi - bo pozbywa się szkodnika i może ściągnąć Boriello
Romie - bo pozbywając się Boriello robi miejsce dla Doumbii
- MCL
- Juventino
Kogut, zapominasz, że sprzedaliśmy go za 11 baniek a ściągamy za free
mi tam Matri jest obojętny, do taktyki Conte nie pasował, ale może odnajdzie się przy Maxie?
zresztą to i tak jest tylko zapchajdziura, tyle, że przy formie naszych dwóch hiszpańskich bombardierów, to jak Matri wejdzie w formę, może nam pomóc wygrać scudetto 

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- pumex
- Juventino
Błagam, nie rób z ludzi kretynów. Ci, którzy krytykują przyjście podstarzałego drewniaka na 5-tego napastnika widzą, jak sytuacja wygląda w innych klubach, gdzie pojęcie 5-go snajpera to jakaś totalna abstrakcja, a nawet do roli 4-go zazwyczaj nie jest przymierzany jakiś 30-letni wafel.wagner pisze:Wyluzujcie. Ci którzy krytykują przyjście Matriego czy Osvaldo (wsio rybka) oczekują, że piątym napastnikiem bedzię V.Persie / Aguero ect.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
To co piszesz miałoby sens gdyby obaj Hiszpanie prezentowali jakiś poziom,a na razie to jest poza kilkoma wyjątkami sezon mają gorszy niż przeciętny. Niestety Morata został kupiony za 20 baniek i związał Beppe sam sobie ręce tym transferem,teraz nie ma kasy na kogoś konkretnego do ataku toteż zarząd szuka taniej alternatywy. Najlepsze jest to,ze Matri statystycznie wypada niewiele gorzej niż obaj Hiszpanie razem:)Śmiejcie się śmiejcie ale ja wcale się nie zdziwię jak to on będzie grał zamiast naszych dwóch goleadorów:)pumex pisze:Błagam, nie rób z ludzi kretynów. Ci, którzy krytykują przyjście podstarzałego drewniaka na 5-tego napastnika widzą, jak sytuacja wygląda w innych klubach, gdzie pojęcie 5-go snajpera to jakaś totalna abstrakcja, a nawet do roli 4-go zazwyczaj nie jest przymierzany jakiś 30-letni wafel.wagner pisze:Wyluzujcie. Ci którzy krytykują przyjście Matriego czy Osvaldo (wsio rybka) oczekują, że piątym napastnikiem bedzię V.Persie / Aguero ect.