Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 10:22

alina pisze:
Vimes pisze:I co ma z tego wynikać?
I cała dyskusja w tym stylu. Ja podaje argumenty, Ty je próbujesz odbijać i nie podajesz swoich. Wartość kiedyś się nie liczy, wartość teraz się nie liczy, występy w reprezentacji sie nie liczą. No to jak sie mierzy klase zawodnika? Który ładniejszy? Taa, tu chyba Borriello wygra.

Pazzini jest klasę-dwie klasy lepszy od Borriello. Jak obecny sezon bedzie słaby, to zmienię zdanie.
Najpierw na podstawie tego posta wydumałeś sobie, że ja twierdzę, iż Borriello jest lepszy od Pazziniego. W kolejnym poście wyjaśniłem Ci, że odnosiłem się do Twojej "gdybologii", a nie klasy zawodników. A Ty dalej swoje, ręce opadają :doh:.

Ty podajesz jakieś argumenty? Moim zdaniem rzuczasz wyłącznie swoje przypuszczenia i uprawiasz gdybologię na zasadzie, gdyby babcia miała wąsy to byłaby dziadkiem.
alina pisze:Pazzini przyjdzie dużo taniej, jak już. A jak odzyska formę z Sampy (a przypominam, że mówiło się ówcześnie o 30 mln € za jego kartę) to będzie się bił o króla strzelców.
1. Pazzini przyjdzie dużo taniej niż Matri. Bardzo optymistyczne przypuszczenie aliny. Inter sprzedaje Pazziniego za grosze lub rozwiązuje z nim kontrakt, a Milan daje przyzwoitą sumkę za Matriego, bo jak inaczej miałoby być dużo taniej?
2. Pazzini będzie się bić o króla strzelców jak odzyska formę z Sampy. Czyli alina zastanawia się czy babci jednak odrosną wąsy, a Pazzini odzyska skuteczność. Klasyczna gdybologia, z której robisz argument.
3. Mówiło się ówcześnie o 30 mln € za jego kartę. Ktoś tyle za niego zapłacił lub oficjalnie zaoferował czy tylko się mówiło? Plotki z gazet w umyśle aliny urastają do miana argumentu.

Potem ustawiasz mnie w roli adwokata Borriello i wymyślasz kolejne "argumenty".
alina pisze:No to inaczej: wg transfermarkt teraz Pazzini jest wart dwa razy wiecej, ma ponad 3 razy więcej występów w reprezentacji, a i wspomniane podstawy są lepsze dla Giampaolo, bo najlepszy sezon miał stosunkowo niedawno (zresztą pierwsze pół roku w Interze było imponujace).
1. Wg transfermarkt teraz Pazzini jest wart dwa razy wiecej niż Borriello. Jak transfermarkt zacznie kupować piłkarzy to ja zacznę poważnie traktować ich wyceny.
2. Ma ponad 3 razy więcej występów w reprezentacji niż Borriello. Dokładnie 23 występy i 4 bramki. Jeśli czegoś to dowodzi to najwyżej tego, że jest nieskutecznym napastnikiem.
3. Pazzini niedawno dobrze zagrał w Interze. W ciągu ostatnich dwóch sezonów Matri strzelił więcej bramek niż Pazzini.
alina pisze:
MishaAveJuve pisze:Tiaa Pazzini to super gracz 11 sezonów w serie a - 3 krotnie ustrzelił w całym sezonie liczę bramek składającą się z dwóch cyfr (w tym dwa razy po 11, czyli ledwo co) i raz udało mu się strzelic 19 - jeden dobry sezon!
Post z gatunku "wszedłem na wikipedię, więc znam się na rzeczy".
Zabawnie to brzmi w ustach kogoś, kto "wszedł na transfermarkt, więc zna się na rzeczy" :wink:.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 10:38

I od rana ruszamy z tematem Joveticia. Jak donosi Gazzetta, Czarnogorzec jest zdenerwowany i zawiedziony decyzja Montelli o odebraniu mu opaski kapitanskiej i przekazaniu jej Manuelowi Pasqualowi. Oczywiscie wedlug mediow jest to kolejny krok, ktory przybliza nas do sciagniecia Stevana.

A BBC chyba troche fantazjuje, bo twierdzi, ze... Van Persiemu oprocz dziesieciu milionow funtow rocznie (:lol:) oferujemy rownez mozliwosc grania w skladzie z Suarezem :lol: :lol:

Obrazek
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 10:48

jakku1 pisze:Di Marzio: "Poli jest bardzo blisko Juventusu w zamian za 5m i 50% karty Bouya".
Nie wiem czy Poli jest wart tej kasy + polowki Bouya. Mimo iz od razu ma isc na wypozyczenie do Violi w rozliczeniu za Jovetica, to wolalbym zeby Marotta dalej kombinowal i wypozyczyl im lub oddal kogos innego. A co bedzie jesli Fiorentina nas wykiwa i nie wezma Poliego :think: :/

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 11:07

Nie przesadzajmy MArotta nie jest idiotą aby kupować kota w worku, jeżeli przeprowadza taką transakcję to ma chyba wszystko z Violą dogadane, tym bardziej, że Montella zabrał opaskę kapitańską Joveticowi, więc coś na pewno jest na rzeczy.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 11:12

No tak tylko z drugiej strony mowa o 25mln + wypozyczeniu Poliego, jesli Fiorentina umie liczyc to chyba wolalaby jednak dostac te 30mln i za 5 cz ta tam 6 (bo bez polowki Bouya) odkupic od Sampy Poliego. W ten sposob Poli stalby sie ich wlasnoscia a nie byl tylko wypozyczony na 1 sezon :think:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 11:20

Vimes pisze:Długi post, w którym powtarza, co wcześniej napisał
Ciągle dyskutujesz na zasadzie "Alina nie ma racji,bo ma niefajne argumenty, ale ja i tak ciągle nie podałem swoich". Transfermarkt sie nie nadaje, uznanie w oczach włoskich selekcjonerów się nie nadaje, itd, itd.

No więc Ci wytłumaczę podstawy mojej gdybologii. Pazzini jest graczem o większej klasie (starałem się opisać z czego wynika moja opinia, poza subiektywnymi odczuciami z oglądania obu w tv), więc ten sam przyrost formy da większe korzyści (co wolisz: 20% możliwości Christiano Ronaldo, czy 20% możliwości Simone Pepe?). Piszesz, że podstawy do włączenia się Borriello do walki o krola strzelców są lepsze, bo 4 lata temu (!) strzelił 19 bramek w 35 meczach. Dla mnie to bzdura. Podstawy do tego, że Pazzini zacznie błyszczeć są dużo lepsze:

1. Pazzini jest młodszy
2. Lepszy
3.Grał dobrze (a nawet świetnie) rok temu, a nie 4-5 lat temu
4. W ostatnie 2 lata Pazzini strzelił 22 bramki, Borriello 13.

Gdybologia, wąsy, babcia. Ok. Ale czemu chciałbyś Borriello? <twierdzisz, że on prędzej odzyska formę, więc przedkładasz go nad Pazziniego, nie?>

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 11:26

Alina argument że jest lepszy jest zupełnie subiektywny co to znaczy ? Może był lepszy, ale ostatnio to obaj są ciency tak samo i jakiekolwiek zamiany zawodników z Pazzinim w roli głównej , na któych nie zyskamy co najmniej 5mln(licząc również pesnje) są bez sensu bo mamy napastników o podobnej klasie ( vide Matri).

Po co robić transfery byle był transfer Pazzini wyższej jakości do ataku nie wniesie. I też wolę mieć jako 4-5 napastnika kogoś młodego i zmotywowanego niż wypalonego Pazziniego.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 11:34

alina pisze:Ciągle dyskutujesz na zasadzie "Alina nie ma racji,bo ma niefajne argumenty, ale ja i tak ciągle nie podałem swoich".
Ty szumnie nazywasz swoje przypuszczenia i gazetowe plotki o wartości piłkarzy argumentami, więc z czym tu dyskutować?
alina pisze:Transfermarkt sie nie nadaje, uznanie w oczach włoskich selekcjonerów się nie nadaje, itd, itd.
Uznanie w oczach włoskich selekcjonerów? Pazziniego na EURO nie widziałem, może źle patrzyłem. Uznanie jeżeli w ogóle było to się skończyło.
alina pisze:No więc Ci wytłumaczę podstawy mojej gdybologii. Pazzini jest graczem o większej klasie (starałem się opisać z czego wynika moja opinia, poza subiektywnymi odczuciami z oglądania obu w tv), więc ten sam przyrost formy da większe korzyści (co wolisz: 20% możliwości Christiano Ronaldo, czy 20% możliwości Simone Pepe?).
Twoim zdaniem, pomiędzy Pazzinim i Borriello jest taka różnica poziomów jak pomiędzy Ronaldo i naszym Pepe :lol:?
alina pisze:1. Pazzini jest młodszy
2. Lepszy
Matri jest równieśnikiem Pazziniego, w ciągu ostatnich dwóch sezonów strzelił 30 bramek i zarabia mniej od Giampaolo, więc po co zamieniać Matriego na Pazziniego?
alina pisze:Gdybologia, wąsy, babcia. Ok. Ale czemu chciałbyś Borriello? <twierdzisz, że on prędzej odzyska formę, więc przedkładasz go nad Pazziniego, nie?>
Tutaj w zasadzie straciłem ochotę na rozmowę z Tobą, bo skoro bawisz się w prostackie manipulacje to ja dziękuję. Pokaż mi, gdzie napisałem, że chcę Borriello w Juventusie, bo ja nie chcę ani jego ani Pazziniego.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2012, 11:45 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 11:40

Virgil pisze:Alina argument że jest lepszy jest zupełnie subiektywny co to znaczy ? Może był lepszy, ale ostatnio to obaj są ciency tak samo i jakiekolwiek zamiany zawodników z Pazzinim w roli głównej , na któych nie zyskamy co najmniej 5mln(licząc również pesnje) są bez sensu bo mamy napastników o podobnej klasie ( vide Matri).

Po co robić transfery byle był transfer Pazzini wyższej jakości do ataku nie wniesie. I też wolę mieć jako 4-5 napastnika kogoś młodego i zmotywowanego niż wypalonego Pazziniego.
Zwyczajnie nie słuchasz innych. Przecież z 5 osób pisało, że Pazzini tylko na ławę, tylko taniutko, albo zamiana za Krasicia. Kto to mówi o podnoszeniu jakości w ataku?!

Wypalony Pazzini? Kompletnie nie wiem skąd Ci się to wzięło, serio. Może na wiki jest błąd i on ma 33 lata, a nie 27 (niedługo 28 )? Sugerowanie, że nowy zawodnik będzie sie lenił na treningach jest niepoważne. Jesteś w nowym klubie, gryziesz trawę.

Nikt nie chce transferu "byle był" jak sugerujesz. Jeżeli odejdzie Matri i dojdzie JoJo, to bedzie brakowało 1 napastnika.
Vimes pisze:
alina pisze:Ciągle dyskutujesz na zasadzie "Alina nie ma racji,bo ma niefajne argumenty, ale ja i tak ciągle nie podałem swoich".
Ty szumnie nazywasz swoje przypuszczenia i gazetowe plotki o wartości piłkarzy argumentami, więc z czym tu dyskutować?
No to podaj swoje choćby pół-argumenty jak ja. Plotki, opinie byle kogo. Cokolwiek. A Ty nie masz nic. "Mam rację, bo tak".
Vimes pisze:
alina pisze:Transfermarkt sie nie nadaje, uznanie w oczach włoskich selekcjonerów się nie nadaje, itd, itd.
Uznanie w oczach włoskich selekcjonerów? Pazziniego na EURO nie widziałem, może źle patrzyłem. Uznanie jeżeli w ogóle było to się skończyło.
Nie pojechał na EURO --> Bo jest bez formy --> i dlatego w ogóle rozmawiamy na ten temat.
Vimes pisze:
alina pisze:Gdybologia, wąsy, babcia. Ok. Ale czemu chciałbyś Borriello? <twierdzisz, że on prędzej odzyska formę, więc przedkładasz go nad Pazziniego, nie?>
Virgil pisze:Tutaj w zasadzie straciłem ochotę na rozmowę z Tobą, bo skoro bawisz się w prostackie manipulacje to ja dziękuję. Pokaż mi, gdzie napisałem, że chcę Borriello w Juventusie, bo ja nie chcę ani jego ani Pazziniego.
Logika. Skoro Vimes twierdzi, że jest większe prawdopodobieństwo, że piłkarz A odzyska formę, niż piłkarz B, to można założyć, że mając do wyboru pozyskanie zawodnika A lub B (na tych samych warunkach) Vimes wybierze piłkarza A. Piłkarz A to Borriello. Jeżeli tak nie uważasz, to mi wytłumacz dlaczego, a nie udawaj obrażonego,jak w przedszkolu.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2012, 11:51 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 11:48

jackop pisze:I tego za Chiny Ludowe nie potrafię zrozumieć. Był 1 (słownie - jeden) news i to sprzed paru tygodni o tym, że Inter być może interesuje się Krasiciem i nagle urosło to do rangi wiadomości pt. "Marotta oficjalnie oświadcza, że wymiana Pazzini-Krasić jest pewna na 99%". Naprawdę, uczepiliście się tej jednej informacji jak tonący brzytwy.
Sprawa jest inna. Tak, to był tylko jeden news, ale pamiętam, że źródło nie było wzięte z czarnego zagłębia słonia. A całość wygląda tak, że chcemy wypchnąć Krasicia, a to był jedyny sensowny news odnośnie przyszłości blondwłosego anioła. Stąd uczepienie.
No a Inter chce się pozbyć Pazzo.

Inna sprawa, że podobno Pazzini do Juve to najbardziej wymysł samego zawodnika, Beppe i Tony nie mieli być nim aż tak zajarani.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 11:49

Jeżeli jako argument używa sie cen z TM.de no to ja nie mam pytań :prochno:
A to Ty serio z tym Transfermarktem?
Uznanie w oczach włoskich selekcjonerów? To chyba świadczy to tylko o tym, że Italia ma deficyt napastników. 23 występy 4 bramki to wynik wręcz tak dobry jak w interze w zeszłym sezonie :smile:
alina pisze:Pazzini jest graczem o większej klasie (starałem się opisać z czego wynika moja opinia
Czyli wynika z ceny w internecie i 23 występach w kadrze? No czyli dalej trzymamy sie tego, że to twoja subiektywa opinia :prochno:
alina pisze:co wolisz: 20% możliwości Christiano Ronaldo, czy 20% możliwości Simone Pepe?
Czyli Pazzini to Ronaldo a Boriello to Pepe? :rotfl:
alina pisze:Podstawy do tego, że Pazzini zacznie błyszczeć są dużo lepsze:

1. Pazzini jest młodszy
2. Lepszy
No to zostawmy Matriego bo on obu zjada pod tymi względami.

Ja Boriello nie chce, ale Pazziniego również nie.

SKAr7 pisze:Przeczytaj jeszcze raz post jakku1 i powiedz co jest w nim nie tak? Krasić, za którego nie jesteśmy w stanie nic teraz dostać (a na gwałt potrzebujemy twardej gotówki) za Pazziniego. Matri za 12 milionów do Milanu-> mamy w garści 12 milionów+Pazzo, zamiast 20 mln na dachu. Jak jest w tym coś chorego, to ja tego nie widzę.
jackop pisze:I tego za Chiny Ludowe nie potrafię zrozumieć. Był 1 (słownie - jeden) news i to sprzed paru tygodni o tym, że Inter być może interesuje się Krasiciem i nagle urosło to do rangi wiadomości pt. "Marotta oficjalnie oświadcza, że wymiana Pazzini-Krasić jest pewna na 99%". Naprawdę, uczepiliście się tej jednej informacji jak tonący brzytwy.

@jakku1 kto jak kto, ale ty nie pisz mi, że coś byłoby mądre, bądź niemądre w kontekście mercato, tylko przytocz jakieś info odnośnie jakichkolwiek rozmów między klubami (jeśli istnieją, w co wątpię). Bardzo, bardzo uprzejmie proszę

Ludzie, zobaczcie sobie najpierw jak wiele nieprawdopodobnych nazwisk na absurdalnych zasadach łączy się z klubem z Mediolanu. To odnośnie tej mitycznej transakcji powyżej.
Kolega jackop bardzo ładnie wyłożył czemu te teorie są chore :wink:
Podsumowując:
1.Skąd przeświadczenie, że Milan da nam 12 mln za Matriego?
2.Skąd pewność, że inter tak bez niczego odda nam na wypożyczenie Pazziniego?
3.Skąd przekonanie, że inter chce Krasicia?
Szansa na to, że te 3 czynniki potoczą sie po naszej myśli jest wręcz śmiesznie mała :prochno: Wręcz jest to niemożliwe. Dlatego właśnie wasz pomysł jest chory. Nie, nie dlatego, że jest zły. Dlatego, że jest zupełnie abstrakcyjny i niewykonalny.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:00

Całą teorię o wymianie Krasić-Pazzini wymyślił "Tuttosport" na zasadzie, że Juventus szuka napastnika i chce się pozbyć Krasicia, więc może niech się zamienią z Interem, przynajmniej tak to opisano na football-italia.net. Potem pojawiła się plotka, że Milan być może interesuje się Matrim i cała teoria już gotowa. Podstawy ma wyjątkowo liche, a niektórzy już liczą ile my na tym zarobimy.
alina pisze:
Vimes pisze:
Vimes pisze:Tutaj w zasadzie straciłem ochotę na rozmowę z Tobą, bo skoro bawisz się w prostackie manipulacje to ja dziękuję. Pokaż mi, gdzie napisałem, że chcę Borriello w Juventusie, bo ja nie chcę ani jego ani Pazziniego.
Logika. Skoro Vimes twierdzi, że jest większe prawdopodobieństwo, że piłkarz A odzyska formę, niż piłkarz B, to można założyć, że mając do wyboru pozyskanie zawodnika A lub B (na tych samych warunkach) Vimes wybierze piłkarza A. Piłkarz A to Borriello. Jeżeli tak nie uważasz, to mi wytłumacz dlaczego, a nie udawaj obrażonego,jak w przedszkolu.
Weź lepiej korepetycje z tej logiki. Alternatywą dla pozyskania zawodnika A jest niepozyskanie zawodnika A. Nie znajdujemy się pod przymusem, nie musimy robić transferu, nikt nam pistoletu do głowy nie przykłada. Wyżej sobie cenię Matriego od Pazziniego i Borriello, więc wybieram pozostanie przy stanie aktualnym bez żadnych zmian.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2012, 12:13 przez Vimes, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:09

@Zahor
Mój stosunek do Paziniego jest taki a nie inny dlatego że kolesia nei trawię to raz.
Po drugie jeżeli maiłby być rezerwowym to po jaką cholerę na tę właśnie pozycję nam jakiś pajac z Interu który zapomniał jak się gra w piłkę.
Zakładając że grałby ogony, lub wchodził w jakichś mało ważnych meczach wolałbym już dać takie szanse jakiemuś młodemu grajkowi - bo Pazzini ani młody już nie jest ani tym bardziej prochu już nie wymyśli a i sama jego przydatność jest dla mnie mocno wątpliwa tym bardziej że wydajemy sporo kasy na młodych napastników - ten młodzian z nazwiskiem na B, dalej podobno blisko nas jest Manolo z Atalanty - wolałbym któregoś z nich oglądać i nas na ławce aniżeli Pazziniego.

Dodatkowo w przypadku jego sprowadzenia na ławkę powyższe zakupy wydają się być wywalniem kasy (sporej) w błoto bo po co kupować grajkó tylko po to żeby ich wypożyczać dalej - tym bardziej że wiadomo jak u nas z grajkami wypożyczonymi, później są same kłopoty z tym żeby się ich pozbyć.

Zresztą budowanie potęgi klubu nei polega chyba na upychaniu na ławce szrotu z innych klubów (szczególnie z Interu).

Zresztą nei mam zamiaru nikomu udowadniać że mam rację ani też wdawać się w jakieś bzdurne dyskusje, wyraziłem jedynie moje zdanie i tyle.

Nie wiem, myślcie sobie co chcecie ale jak dla mnei ten pomysł jest poroniony.

Zresztą jeżeli już miałoby dojść do jego zakupu to ja widze to tylko w przypadku uzupełnienia oraz zakupu kogoś do nas i pozbyciu się jakiegoś napastinka od nas a póki co ani nikogo nie kupiliśmy ani nei sprzealiśmy także na tym opieram bezsensowność sprowadzenia pazziniego.

Failem może okazać się sytuacja kiedy będziemy już mieć Pazziniego ale nei uda się nam pogonić nikogo z naszych i tym samym zablokowany zostanie transfer kogoś nowego - kogoś kto podniosłby jakość w ataku - i takiej sytuacji się właśnie że zostaniemy z ręką w nocniku - w tym przypadku z Pazzinim.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:09

@Zahor
Mój stosunek do Paziniego jest taki a nie inny dlatego że kolesia nei trawię to raz.
Po drugie jeżeli maiłby być rezerwowym to po jaką cholerę na tę właśnie pozycję nam jakiś pajac z Interu który zapomniał jak się gra w piłkę.
Zakładając że grałby ogony, lub wchodził w jakichś mało ważnych meczach wolałbym już dać takie szanse jakiemuś młodemu grajkowi - bo Pazzini ani młody już nie jest ani tym bardziej prochu już nie wymyśli a i sama jego przydatność jest dla mnie mocno wątpliwa tym bardziej że wydajemy sporo kasy na młodych napastników - ten młodzian z nazwiskiem na B, dalej podobno blisko nas jest Manolo z Atalanty - wolałbym któregoś z nich oglądać i nas na ławce aniżeli Pazziniego.

Dodatkowo w przypadku jego sprowadzenia na ławkę powyższe zakupy wydają się być wywalniem kasy (sporej) w błoto bo po co kupować grajkó tylko po to żeby ich wypożyczać dalej - tym bardziej że wiadomo jak u nas z grajkami wypożyczonymi, później są same kłopoty z tym żeby się ich pozbyć.

Zresztą budowanie potęgi klubu nei polega chyba na upychaniu na ławce szrotu z innych klubów (szczególnie z Interu).

Nie mam zamiaru nikomu udowadniać że mam rację ani też wdawać się w jakieś bzdurne dyskusje, wyraziłem jedynie moje zdanie i tyle.

Nie wiem, myślcie sobie co chcecie ale jak dla mnei ten pomysł jest poroniony.

Zresztą jeżeli już miałoby dojść do jego zakupu to ja widze to tylko w przypadku uzupełnienia oraz zakupu kogoś do nas i pozbyciu się jakiegoś napastinka od nas a póki co ani nikogo nie kupiliśmy ani nei sprzealiśmy także na tym opieram bezsensowność sprowadzenia pazziniego.

Failem może okazać się sytuacja kiedy będziemy już mieć Pazziniego ale nei uda się nam pogonić nikogo z naszych i tym samym zablokowany zostanie transfer kogoś nowego - kogoś kto podniosłby jakość w ataku - i takiej sytuacji się właśnie że zostaniemy z ręką w nocniku - w tym przypadku z Pazzinim.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:21

A czy do Panów Dante93 i Vimesa przemówi argument "Pazzini ma większą szansę na odbudowę w Juventusie, niż Matri i Quagliarella", czy muszę tłumaczyć takie oczywistości? :roll: (bo szczerze, nie chce mi się pisać już w tym temacie :prochno: )

Zablokowany