Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 23:40

MishaAveJuve pisze: Na kiego grzyba pazzini?
Wyjaśniłem po kiego grzyba. Potem yanquez to jeszcze rozwinął. A później vitoo zacytował to jeszcze raz. Myślę że da się na tej stronie odnaleźć odpowiedź na to pytanie.
MishaAveJuve pisze: zahorze juz 10 X bardziej wole Bokaye czy Immobile (wiem że jest wypozyczony), którzy mają szansę się rozwinąc, pokazac, niż pazzoNIEgola...
A widziałeś kiedykolwiek jak jeden z drugim gra na poziomie Serie A? Bo ja nie i nie mam absolutnie żadnej pewności że nie prezentowałby się dwa razy słabiej niż Pazzini, a nie każdy mecz jest super okazją żeby ogrywać młodzież. Pomijam już fakt że Immobile nie jest naszym zawodnikiem.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2012, 23:48 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 23:46

Nie wiem czy Pazzini jest lepszy od Borriello, czy Matri jest lepszy od tych dwoch napastnikow razem albo osobno, ale wydaje mi sie, ze...

Jesli Milan wyklada jakas kase na Alessandro a my mamy problemy z opchnieciem Krasicia, to naprawde bardzo madrym rozwiazaniem bylyby nastepujace rotacje: 1) Matri out (np. za 10 - 12m, ewentualnie nawet te 6 na wspolwlasnosci); 2) Wymiana np. wypozyczen na linii Krasic - Pazzini.

Czwarty/piaty napastnik nam sie przyda (Pazzini), hajsu tez potrzebujym (6 - 12m), Pazzini nie jest jakos strasznie duzo gorszy od Matriego (a pewno kibice Interu i z tym stwierdzeniem by dyskutowali), a na chetnego na Krasicia mozemy czekac do zimy (vide ostatnie newsy).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 23:47

MishaAveJuve pisze:Tiaa Pazzini to super gracz 11 sezonów w serie a - 3 krotnie ustrzelił w całym sezonie liczę bramek składającą się z dwóch cyfr (w tym dwa razy po 11, czyli ledwo co) i raz udało mu się strzelic 19 - jeden dobry sezon!

Boriello również 3 krotnie udała mu się ta sztuka - strzelenia liczby bramek składających się z dwóch cyfr, tym razem mamy imponujący wynik ( 11 i ...... 15) i raz 19.
Post z gatunku "wszedłem na wikipedię, więc znam się na rzeczy".

Tradycyjnie chętnie zapytam o Twoich kandydatów na 4-5 napastnika do Juve. Falcao? Benzema? Rooney?

Jak pisałem: Matri out; Jovetić, Pazzini in. Naprawdę niezła perspektywa.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 23:50

Matri, FaQ, Giovinco, Vucinic, do tego nowy i od biedy Pepe, to tego jest Bokaye - wymieniłem 7 jeszcze mało?? to może odrazu wymienic 25 napastnika? kto wie jak 10 dostanie kartki, 7 będzie kontuzjowanych a kolejnych 7 wyleci na Puchar Afryki to ten 25 tez się może przydac...

Sory, alina, ale z czego chciałbys rozliczac napastników? z przebiegniętych kilometrów? z celnych podan? ze wślizgów? Nie wiem na co Ty liczysz u napastnika, ja tam na zdobywanie goli... a wybacz ale statystyki obu panów nie powalają na kolana...

Oczywiście Pazzini MOŻE się odrodzic - a kto nie MOŻE, każdy MOŻE, ale chyba chodzi o to żeby to może nie wynosiło w chwili transferu 5 % a 95%, bo MOŻE weźmy Macka Żurawskiego, MOŻE będzie grał strzelał jak w Wiśle...
zahor pisze: A widziałeś kiedykolwiek jak jeden z drugim gra na poziomie Serie A? Bo ja nie i nie mam absolutnie żadnej pewności że nie prezentowałby się dwa razy słabiej niż Pazzini, a nie każdy mecz jest super okazją żeby ogrywać młodzież. Pomijam już fakt że Immobile nie jest naszym zawodnikiem.
To mówimy w końcu o 4-5 napastniku ? czy 1 -2 ? bo to jest mała różnica

Widziałem za to jak gra Pazzini i to mi wystarczy żeby stwierdzic, że obecnie to Iaquinta od niego poziomem nie odstaje... i UWAGA jest nasz więc płacic nie trzeba a zarabia pewnie mniej niz pazzoNIEgol

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 00:11

Misha ma po trosze racji, pragnąłbym też zauważyć, że przy migracji Matri Out Pazzini In wcale tak wiele nie zaoszczędzimy (biore pod uwage transfery definitywne). Inter za bezcen nam swojego napastnika nie odda (1.Zapłacili za niego prawie 20 mln nie tak wcale dawno 2.Relacje na linii Inter-Juventus 3.Cień szansy, że z tego zawodnika coś jeszcze może być) a my od Milanu za Matriego też wcale kokosów nie otrzymamy. DO tego dochodzą jeszcze sprawy pensji, dokładnych liczb nie znam, ale mniemam, że Pazzo zarabia więcej aniżeli Matri. Ale jak mówie dokładnych danych nie sprawdzałem.
Tak więc nie widze większego sensu w tej zmianie. Jeżeli udałoby sie zaoszczędzić to pewnie nie więcej niż 3-4 mln, a doliczając kwote paroletniego kontraktu kwota ta jeszcze by zmalała. Czy to gra warta świeczki? Przy założeniu, że Matri jest lepszy od Pazziniego (a myśle, że większość z nas jest wręcz tego pewna) ten ruch serio nie miałby najmniejszego sensu.
No chyba, że kombinować z wypożyczeniami, współwłasnościami itd, itp. Ale to kolejnych milion czynników wchodzi w gre.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 00:16

Zgadzam się w zupełności z alina. Jeśli miałbym poświęcić Matriego, aby przyjąć do nas Jo-jo, zrobiłbym to bez wahania. A do tego Pazzini zamiast Krasica? I jeden i drugi większość czasu spędziliby na trybunach. Ale w razie jakiejś katastrofy Pazzini jakoś by robił za co najmniej w miarę ogarnięty pachołek. Richmond niech lepiej idzie na wypożyczenie gdzieś, gdzie będzie mógł regularnie grać i strzelać. Lepsze to dla niego na pewno niż siedzenie na trubunach/ławce i granie ogonów.

A Misha to chyba będzie zadowolony dopiero wtedy, kiedy Marotta zakupi kilku książąt z bajki. (cholera nie wiem czy to poprawnie odmieniłem :P )

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 00:27

Kamex22 pisze:Zgadzam się w zupełności z alina. Jeśli miałbym poświęcić Matriego, aby przyjąć do nas Jo-jo, zrobiłbym to bez wahania.
Ktoś wylecial z inicjatywą 'Jak sprzedamy Matriego a kupimy Pazziniego to zaoszczędzimy 10 mln euro" i widze, że ten chory pogląd staje sie co raz bardziej popularny z godziny na godzine :prochno:
Post wyżej w bardzo spłyconej formie wyłożyłem czemu jest to zamiana w gruncie niewiele wnosząca, dlatego nie będe sie powtarzał. Powaliło mnie tylko to twierdzenie, że taki ruch ma jakiś większy związek z kupnem Jo-Jo. :angry: Ja rozumiem, kasy nie ma, trzeba oszczędzać, ale to nie jest kwestia tych paru drobnych jakie na wymianie Alexa na GP możemy zrobić.
Tutaj trzeba sprzedać Melo, Zieglera i Krasicia. A nie zamieniać 4 napastnika "bo możemy 2 mln dodatkowe mieć".
Uff dobrze, że te wszystkie plany to tylko wymysły wyobraźni użytkowników :wink:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 00:32

MishaAveJuve pisze:Matri, FaQ, Giovinco, Vucinic, do tego nowy i od biedy Pepe, to tego jest Bokaye - wymieniłem 7 jeszcze mało?? to może odrazu wymienic 25 napastnika? kto wie jak 10 dostanie kartki, 7 będzie kontuzjowanych a kolejnych 7 wyleci na Puchar Afryki to ten 25 tez się może przydac...
Pepe w ataku? :roll: Będziemy grać 3-5-2. A więc trzeba 5 napastników. Po (omawianym, hipotetycznym) odejściu Matriego zostaje Gio, Vucinić, Quagliarella. Boakye oczywiście odejdzie na wypożyczenie.

Ale kpij sobie dalej i unikaj odpowiedzi na zadane pytanie - kto na czwartego-piątego napastnika w Juve?

A skąd masz pewność, że Boakye kiedykolwiek osiągnie poziom Pazziniego?
MishaAveJuve pisze:Oczywiście Pazzini MOŻE się odrodzic - a kto nie MOŻE, każdy MOŻE, ale chyba chodzi o to żeby to może nie wynosiło w chwili transferu 5 % a 95%, bo MOŻE weźmy Macka Żurawskiego, MOŻE będzie grał strzelał jak w Wiśle...
Nietrafione masz te porównania. Co ma dziadek Żurawski do Pazziniego w kwiecie wieku?
Dante93 pisze:]Inter za bezcen nam swojego napastnika nie odda (1.Zapłacili za niego prawie 20 mln nie tak wcale dawno ]
Myśmy dali za Melo 25. Pytanie co z tego.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 00:45

alina pisze:odejściu Matriego zostaje Gio, Vucinić, Quagliarella.
Ale zaraz.. czy 4 nie może być 'Tap'? :prochno: Vucinić/Giovinc-Jovetić/Quagliarella. Powinno starczyć. W czym tu problem.

Dobra kończe bo to juz sie męczące zaczyna robić :wink: Matri zostanie u nas, Pazzini zostanie w interze, a Krasić pozwiedza nowe miejsca na trybunach. Sprawdzone info.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 00:45

Dante93 pisze: Ktoś wylecial z inicjatywą 'Jak sprzedamy Matriego a kupimy Pazziniego to zaoszczędzimy 10 mln euro" i widze, że ten chory pogląd staje sie co raz bardziej popularny z godziny na godzine :prochno:
Przeczytaj jeszcze raz post jakku1 i powiedz co jest w nim nie tak? Krasić, za którego nie jesteśmy w stanie nic teraz dostać (a na gwałt potrzebujemy twardej gotówki) za Pazziniego. Matri za 12 milionów do Milanu-> mamy w garści 12 milionów+Pazzo, zamiast 20 mln na dachu. Jak jest w tym coś chorego, to ja tego nie widzę.
Jeszcze implikowanie, że " niemal wszyscy na forum się zgodzimy, że Matri>Pazzini" w ustach największego obrońcy Matriego, który niedawno zmienił avka z Alessandro na Camora, sam przyznasz, brzmi mało przekonująco :prochno:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 00:51

25 kaflów oferuje Marotta za Jovetica. Ciekawe czy przyjmą. Jeśli nie to 25 + Krasic i nie ma ch zeby nie przyjeli. Stracili ostatnio prawo skrzydłowego Behramiego, więc będa chcieli załatać dziure.

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 00:59

Bazyliszek pisze:25 kaflów oferuje Marotta za Jovetica. Ciekawe czy przyjmą. Jeśli nie to 25 + Krasic i nie ma ch zeby nie przyjeli. Stracili ostatnio prawo skrzydłowego Behramiego, więc będa chcieli załatać dziure.
Viola gra 4-3-3 i Behrami tam występował na pozycji środkowego pomocnika. Taki nieustępliwy walczak jak u nas Vidal, ale kto wie może Milos by im się przydał. Myślę jednak, że chętniej wzieliby Pazzienze.

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 01:06

Jak nie przyjmą to trzeba będzie wyłożyć 30- i klub przyjąć będzie musiał bo tyle wynosi klauzula

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 01:07

Di Marzio: "Poli jest bardzo blisko Juventusu w zamian za 5m i 50% karty Bouya".

Jestesmy coraz blizej Jojo, Poli ma isc na wypozyczenie do Violi. Oczywiscie zakladajac, ze Di Marzio tym razem ma racje, ale juz wczesniej pisalem o takiej mozliwosci (tj. o wlaczeniu Poliego w negocjacje w sprawie Joveticia). Ciekawe czy tym razem Raiola sie zgodzi na wypchniecie tego mlodego Holendra do Sampy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 03:17

jakku1 pisze:2) Wymiana np. wypozyczen na linii Krasic - Pazzini.
I tego za Chiny Ludowe nie potrafię zrozumieć. Był 1 (słownie - jeden) news i to sprzed paru tygodni o tym, że Inter być może interesuje się Krasiciem i nagle urosło to do rangi wiadomości pt. "Marotta oficjalnie oświadcza, że wymiana Pazzini-Krasić jest pewna na 99%". Naprawdę, uczepiliście się tej jednej informacji jak tonący brzytwy.

@jakku1 kto jak kto, ale ty nie pisz mi, że coś byłoby mądre, bądź niemądre w kontekście mercato, tylko przytocz jakieś info odnośnie jakichkolwiek rozmów między klubami (jeśli istnieją, w co wątpię). Bardzo, bardzo uprzejmie proszę :wink:

Ludzie, zobaczcie sobie najpierw jak wiele nieprawdopodobnych nazwisk na absurdalnych zasadach łączy się z klubem z Mediolanu. To odnośnie tej mitycznej transakcji powyżej.
alina pisze:Jasne. Nie trenuje z drużyną, nie ma go w kadrze na Trofeo TIM, ale będą chcieli 20 mln. Do tego podobno skłócony z Morattim i chce do Juve.
Massimo zrobi "De Laurentisa" i spyli go tam gdzie dadzą najwięcej (a my mamy podobno zarobić), a zakładając, że Pazzini jest taki dobry, ambitny i och ach jak piszesz, raczej nie będzie chciał powielić statusu Amauriego vel Jestem Gwiazdą.
jakku1 pisze:Di Marzio: "Poli jest bardzo blisko Juventusu w zamian za 5m i 50% karty Bouya".
To by było zabawne ze względu na naszych "przyjaciół" z Mediolanu :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany