HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2011, 15:26

aras191 pisze:
Daremny hahahah nie wypowiadam się bo kartke dostane!!!
Beka z Ciebie jest nie zła

słyszałem o dissie miedzy Eldo a Peją a co mnie to obchodzi że oni sie dissują hip hop ma jednoczyć a nie dzielić !!! wiec mam to gdzieś mam nie słuchać Eldo bo Rychu go zdissował? :smile: :C
Absolutnie - możesz słuchać kogo chcesz, ale nie stawiaj takich raperów koło siebie, bo to inne style, umiejętności i przekonania.

A co do tego, że hip-hop ma łączyć... Łączy, tych o podobnej charakterystyce , a nie wszystkich hip-hopu słuchających. Jeden łepek się identyfikuje chłopakami z blokowisk i muzyką tworzoną przez Firmę czy Hemp Gru, inny z kolei chodził do prywatnego gimnazjum, mieszka w pałacu i lubi Tede ze swoimi spinerami w beemce... ;) Hip-hop jest różny i gadka o tym, że dzieli to bzdura, bo są środowiska które nigdy nie będą "współpracować" z Peją i wzajemnie. I to jest piękne, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2011, 15:56

Skibil pisze:
aras191 pisze:
Daremny hahahah nie wypowiadam się bo kartke dostane!!!
Beka z Ciebie jest nie zła

słyszałem o dissie miedzy Eldo a Peją a co mnie to obchodzi że oni sie dissują hip hop ma jednoczyć a nie dzielić !!! wiec mam to gdzieś mam nie słuchać Eldo bo Rychu go zdissował? :smile: :C
Absolutnie - możesz słuchać kogo chcesz, ale nie stawiaj takich raperów koło siebie, bo to inne style, umiejętności i przekonania.

A co do tego, że hip-hop ma łączyć... Łączy, tych o podobnej charakterystyce , a nie wszystkich hip-hopu słuchających. Jeden łepek się identyfikuje chłopakami z blokowisk i muzyką tworzoną przez Firmę czy Hemp Gru, inny z kolei chodził do prywatnego gimnazjum, mieszka w pałacu i lubi Tede ze swoimi spinerami w beemce... ;) Hip-hop jest różny i gadka o tym, że dzieli to bzdura, bo są środowiska które nigdy nie będą "współpracować" z Peją i wzajemnie. I to jest piękne, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Ale jakoś Chada ulicznik nagrał track z Eldo!!! i mu to nie przeszkadzało !!! :) gdzie ja napisałem ze stawiam ich obok siebie? ja ich po prostu dwóch szanuje bo zrobili duzo dla polskiego Rapu!!!

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 16:30

Pojawił się klip do kawałka Eluce z Sokołem, teledysk promuje projekt "Pospolite ruszenie" mający na celu wygnanie szarzyzny z blokowisk.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2011, 17:27

:ok: Bardzo dobry kawalek, dawno chyba nie tak przyjemnego numeru od TDFa nie slyszalem, czekam na Howwe 2 :ok:

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2011, 17:27

Chyba nikt o tym nie pisał. W związku z nową płytą Te-trisa wyszły już dwa single. Pierwszy to Prawo 2021, coś typu 'Prawo do Bragga'. Niestety klip kompletnie nie pasuje do kawałka (wszystkie klipy mają tworzyć jakąś całość, więc niestety przy następnych pewnie będzie to samo). Sam kawałek niezły, ale nie lubię braggowego Teta.
Drugi to Ilę mogę. Taki mało 'tetrisowy' ten kawałek, ale mi się podoba. Szkoda, że zwrotki takie krótkie.
No i rozpoczęły się eliminacje do WBW. Moj faworyt Konrad zajął pierwsze miejsce w rozpoczynających cykl eliminacjach. Tutaj link do jego pierwszej walki. To jeden z niewielu kozaków na wolno, większość już zrezygnowała z tego typu bitew.

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2011, 22:59

DGE w formie :)

Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 października 2011, 11:21

Czy ja wiem czy w formie, pierwsza zwrota to jakbym to już gdzieś słyszał na Totemie Leśnych Ludzi.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2011, 15:11

Nie wiem dlaczego prawie każdy polak słuchający rapu uważa że Gural jest dobrym raperem i ogólnie jara się jego muzyką,jedynie flow może się podobać ale lirycznie to jest tragedia,przesłuchałem wiele jego kawałków i żaden mi się nie podobał,co prawda muzycznie wypada nieźle bo bity ma fajnie ale jego teksty przypominają mi swoje jak byłem w podstawówce :prochno: Byle był rym...

Przy okazji,kolejny dowód na to że kiedyś było lepiej:
Ostatnio zmieniony 22 października 2011, 13:55 przez DiaVolO, łącznie zmieniany 1 raz.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2011, 13:13

http://www.t-mobile-music.pl/opinie,574 ... ilosc.html

Świetny wywiad. Polecam też całą płytę "Cztery i pół" ;)

Nedved4life

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2011, 19:56

DiaVolO pisze:Nie dlaczego prawie każdy polak słuchający rapu uważa że Gural jest dobrym raperem i ogólnie jara się jego muzyką,jedynie flow może się podobać ale lirycznie to jest tragedia,przesłuchałem wiele jego kawałków i żaden mi się nie podobał,co prawda muzycznie wypada nieźle bo bity ma fajnie ale jego teksty przypominają mi swoje jak byłem w podstawówce :prochno: Byle był rym...

Przy okazji,kolejny dowód na to że kiedyś było lepiej:
Nie zgodzę się z tobą, w ogóle. Gural stawia na składnie ale sens też jest w tym. To bardziej już Tede czasem ma takie teksty byle by był rym. Ogólnie oldschoolowcy jak oni inaczej piszą teksty niż np. takie świeże koty na legalu jak VNM czy Hukos.

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2011, 22:02

Akurat Tede mimo tych wszystkich bling blingów itd. (choć bc custom jest przednie :D ) ma u mnie wielki szacun,za całokształt,za to że mówi co myśli i za to że śpiewa o tym co go jara a nie co płytę słyszę napinkę jaka to policja jest zła albo jak trudno jest przetrwać "na dzielni" :P
Wracając do Gurala,nie wiem,może ze mną coś nie tak ale on dla mnie nigdy nie był kimś wyjątkowym,na pewno nie takim jakim uważa go większość znafców Hip-Hopu w Polsce,Tede i Gural to zupełnie inne style,ale na pewno liryka nie jest mocną stroną gurala,nadrabia to swoim flow i bitami które wpadają w ucho dzięki czemu jego słuchacze mówią na to "dobre gówno" bo buja głową [*]

Wracając tym razem do Tedego:

To były czasy :D

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2011, 22:30

Co do Gurala to musze się zgodzić z DiaVolO. Gural ma fajne bity, kiepskie teksty i do tego flow, które mi akurat nie przypada do gustu. Nie rozumialem nigdy jarania się DGE.
Ale tak jak Diavolo napisał, większość słuchaczy lubi DGE za kawałki, które bujają głową ;) Tj rytmicznie jest świetnie, ale warstwa liryczna już niekoniecznie.
Sprawdzał ktoś płytę Te-trisa? Jak wrażenia?

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 21:59

nowy klip od grubsona, podoba się ?

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 15:16

Chciałbym się jeszcze odnieść do Hemp Gru bo wielu tutaj stawia tą ekipę na równi z takim szajsem jak Firma,szkoda bo właśnie dla mnie HG jest w czołówce polskiego hip hopu a ten kto mówi że oni są słabi po prostu nie zna się na tej muzyce,mnie też nie podobał się kawałek Nienawiść itd. ale ludzie,słuchaliście ich wszystkich kawałków czy nowej płyty,tzn. pierwszej części trylogii która zapowiada się na absolutny klasyk na polskiej scenie ?!

Zwrotka Bilona to mistrzostwo:
Ostatnio zmieniony 26 października 2011, 17:59 przez DiaVolO, łącznie zmieniany 1 raz.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2011, 17:48

DiaVolO pisze:Chciałbym się jeszcze odnieść do Hemp Gru bo wielu tutaj stawia tą ekipę na równi z takim szajsem jak Firma,szkoda bo właśnie dla mnie HG jest w czołówce polskiego hip hopu a ten kto mówi że oni są słabi po prostu nie zna się na tej muzyce,mnie też nie podobał się kawałek Nienawiść itd. ale ludzie,słuchaliście ich wszystkich kawałków czy nowej płyty,tzn. pierwszej części trylogii która zapowiada się na absolutny klasyk na polskiej scenie !

Zwrotka Bilona to mistrzostwo:
Szacunek Ci co tak piszą że HG jest słabe to społeczniaki :) HG na zawsze dobra marka!!!

ODPOWIEDZ