Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2014, 19:53

Wojtek pisze:
wagner pisze:
Adrian27th pisze:Chyba możemy sie przygotowac na przybycie Naniego.

Transfermarkt pojechał 57% w ciagu dnia. Czesto chłopaki mają racje.
Jeżeli kwota 5 mil wchodzi w gre to naprawde Marotta style deal.
Nie jestem zadowolony gdyby taki transfer miał miejsce. Nani nadaje się do taktyki 4-3-3 i tylko do niej.

PS: Kibice Men. Utd. już kpią z Juventusu..
A my zaczniemy się śmiać jak Nani wystrzeli u nas i po sezonie będzie wart 30 kafli :ok: A jeśli nie wypali to 5mln to nie duzo, można go opchnąć po sezonie nie tracąc na nim bo jest stosunkowo młody.
Dokładnie za te 5 mln z pewnością kupią go Turcy albo inny Inter.

Wszyscy podniecają się Kolumbijczykiem, ale dla mnie "must have" to Candreva. Lepiej gra zespołowo, więcej daje drużynie, defensywnie nie kuleje, do tego wszechstronny i Włoch ( dziś asystuje z lewego skrzydła ). Zdaje się że jego połówkę też ma Udine. Tańszy jest tylko dlatego że nie macha nogami nad piłką jak kogoś mija ;)

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2014, 20:06

Wojtek pisze:
wagner pisze:
Adrian27th pisze:Chyba możemy sie przygotowac na przybycie Naniego.

Transfermarkt pojechał 57% w ciagu dnia. Czesto chłopaki mają racje.
Jeżeli kwota 5 mil wchodzi w gre to naprawde Marotta style deal.
Nie jestem zadowolony gdyby taki transfer miał miejsce. Nani nadaje się do taktyki 4-3-3 i tylko do niej.

A my zaczniemy się śmiać jak Nani wystrzeli u nas i po sezonie będzie wart 30 kafli :ok: A jeśli nie wypali to 5mln to nie duzo, można go opchnąć po sezonie nie tracąc na nim bo jest stosunkowo młody.
Szkoda tylko że niektóre źródła podaja że bedzie zżerał u nas 3/4 kafle za sezon.

PS: Akurat bardziej istotniejsza była pierwsza część mojej wypowiedzi ale to tak btw.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2014, 20:42

wagner pisze:Nie jestem zadowolony gdyby taki transfer miał miejsce. Nani nadaje się do taktyki 4-3-3 i tylko do niej.

No chyba w swiecie rownoleglym :prochno:.

http://www.redcafe.net/threads/nani-201 ... 9/page-109
Sell Young as a priority, don't sell Nani.
Rumours of a £5m move to Juventus are ridiculous, £5-fecking-million??
Not sure how we're running things at the moment. You'd think (or hope) Van Gaal has sanctioned this sale, if true.
Its €5 million, so roughly £4 million, which is an absolute steal.
I tak dalej.

EDYCJA:
Osobiscie nie widzialem tego wywiadu, ale Marotta dzisiaj podobno zasugerowal, ze wezmiemy jednego pilkarza za darmo latem. Teraz Tuttojuve pisze, ze moze nim byc Evra.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 10:59

Podobno LVG nie chce oddawać Naniego i transfer poszedł sie klepac.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 11:14

Obczajta Bejbusy:
http://www.football-espana.net/41670/ma ... hree-pogba

Rzekomo dostaliśmy propozycję: Coentrao + Morata + Di Maria = Pogba. Dla mnie to mega deal dla nas. Obrońca i skrzydłowy, obaj ze ścisłego topu światowego, a do tego zdolny byczek, który błyszczał w młodzieżówkach i zdobywał gola w każdym meczu prawie... Nie wierzę, że Real poszedłby na coś takiego.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 11:22

jakku1 pisze: Osobiscie nie widzialem tego wywiadu, ale Marotta dzisiaj podobno zasugerowal, ze wezmiemy jednego pilkarza za darmo latem. Teraz Tuttojuve pisze, ze moze nim byc Evra.
Przy pierwszej lepszej okazji dziennikarze zaczęli zawracać mu gitarę i pytać wprost, czy kogoś już nie pozyskał. Jednooki pozostawił to jednak bez jednoznacznej odpowiedzi i rzucił tylko, że to możliwe, że może się rozchodzić o piłkarza z Hiszpanii, Anglii, bądź Niemiec... :smile: Jedno jednak wyraźnie wskazywałoby na to, że pozyskał kogoś wartościowego za darmo - ostatnio też nie wiedzieliście, że pracujemy nad transferem Llorente i na jaw wyszło to dopiero wówczas, gdy był zaklepany. Evra byłby całkiem w stylu Marotty i szczerze kompletnie by mnie to nie zaskoczyło.

Co do takiego transferu mam mieszane uczucia, ale tylko ze względu na wiek piłkarza. Jak na obrońcę nie jest może najgorzej, ale w takim razie, przynajmniej w mojej opinii, Francuz powinien być jedynie kimś do rotacji. Nie zapominajmy o tym, że będzie chciał pewnie "nieco" zarabiać. :think: Z jednej strony zatem gaża, wiek, z drugiej transfer za darmo i niewątpliwie OGROMNE umiejętności i rzecz jasna nieocenione doświadczenie, także w Europie..

Mógłby mi ktoś, bardzo proszę, napisać, jak Evra radzi sobie ostatnio w Manu? Szczerze przyznam, że nie śledzę zbytnio poczynań Manchesteru.

Swoją drogą na słowa Marotty i Nedveda zdążył już zareagować Raiola:
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... lui-188388

Pavel wie doskonale, że zrobię to, co najlepsze dla Paula. Pavel działa podobnie w przypadku Juve. Także dzięki niemu Pogba gra obecnie w Starej Damie. Zawsze Czechowi ufałem - wiedziałem, że sprowadzam Paula do klubu reprezentującego wysoki poziom, gdzie pracują szczerzy ludzie. Juventus właśnie mnie poinformował mnie, że Pogba jest nie na sprzedaż. To miłe, zobaczymy co się wydarzy w przeciągu kilku najbliższych spotkań. Francuz nie musi odchodzić za wszelką cenę, w Turynie czuje się dobrze. Może zmienić otoczenie dopiero wówczas, jeśli wszyscy będziemy zgodni i jeśli pojawi się odpowiednia oferta w odpowiednim czasie.

To chyba oczywiste, że Raiola będzie chciał ugrać dla swojego pupila jak najwięcej i Pogba będzie najprawdopodobniej zarabiał niemal tyle, co Buffon i Tevez, czyli najlepiej opłacani w drużynie. Ta wypowiedź grubaska Raioli utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że Francuz zostanie z nami (mimo iż inne kluby mogłyby przecież nawet podwoić zarobki, jakie przy okazji nowej umowy zaoferowałoby by mu Juve), chyba że na stole pojawią się pieniądze rzędu 80 mln bądź też jakaś opcja z włączeniem bardzo wartościowych z naszej perspektywy zawodników (Real). Ostatnie wypowiedzi jednak (Marotta, Nedved) świadczą raczej o tym, że chcemy na Francuzie budować przyszłość klubu i jest dla nas nietykalny.
yanquez pisze:Obczajta Bejbusy:
http://www.football-espana.net/41670/ma ... hree-pogba

Rzekomo dostaliśmy propozycję: Coentrao + Morata + Di Maria = Pogba. Dla mnie to mega deal dla nas. Obrońca i skrzydłowy, obaj ze ścisłego topu światowego, a do tego zdolny byczek, który błyszczał w młodzieżówkach i zdobywał gola w każdym meczu prawie... Nie wierzę, że Real poszedłby na coś takiego.
No właśnie nie dostaliśmy takiej propozycji, tylko rzekomo taka opcja wyszła od nas. :D Real absolutnie się nie chce na to zgodzić, bo:
1. Di Maria jest obecnie jednym ze zdecydowanie najlepszych w klubie;
2. Coentrao fajnie sobie radzi i Madryt ma z nim przedłużyć kontrakt.
Adrian27th pisze:Podobno LVG nie chce oddawać Naniego i transfer poszedł sie klepac.
Dlaczego nigdy nie podajesz źródeł? :smile: Mamy Ci wierzyć na słowo? :-D

Chodzi Ci zapewne o news na głównej Tuttojuve i doniesienie z angielskiego szmatławca Mirror? :smile: To póki co jedyne źródło, które o tym przebąkuje, więc jeszcze nic się nie poszło "klepać". :wink: Nie jest też powiedziane, że Nani będzie chciał pozostać w tym środowisku, gdzie się na niego póki co nie stawia (LvG to inna bajka), a ManU zabraknie w LM, która jest rzekomo priorytetem dla Portugalczyka (z tego też względu odrzucił opcję przeprowadzki do interu).

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 12:37

mrozzi pisze:Mógłby mi ktoś, bardzo proszę, napisać, jak Evra radzi sobie ostatnio w Manu? Szczerze przyznam, że nie śledzę zbytnio poczynań Manchesteru.
Jakiś miesiąc temu gadałem o Evrze z moim dobrym kumplem - wielkim kibicem Czerwonych Diabłów (i nie jest to zmyślony przyjaciel, jak tu zaraz będzie sugerował nasz Zambruś :wink: ). Pierwsze określenie, które padło o Francuzie z jego strony - stojanow albo kołek, w każdym bądź razie ktoś, kto mało się porusza i jest bardzo bierny, zwłaszcza w defensywie. Przy okazji ziomek mówił, że oglądał jakiś program z Hirkiem Wroną (również kibicem MU) i ten powoływał się na angielskie źródła, które wyliczyły, że bezpośrednio lub pośrednio na konto Evry poszło w tym sezonie aż 18 straconych goli, w dużej mierze właśnie przez grę na alibi. Konkluzja była taka, że nie chce on już raczej oglądać Francuza w klubie z Old Trafford.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 12:56

pumex pisze:
mrozzi pisze:Mógłby mi ktoś, bardzo proszę, napisać, jak Evra radzi sobie ostatnio w Manu? Szczerze przyznam, że nie śledzę zbytnio poczynań Manchesteru.
Jakiś miesiąc temu gadałem o Evrze z moim dobrym kumplem - wielkim kibicem Czerwonych Diabłów (i nie jest to zmyślony przyjaciel, jak tu zaraz będzie sugerował nasz Zambruś :wink: ). Pierwsze określenie, które padło o Francuzie z jego strony - stojanow albo kołek, w każdym bądź razie ktoś, kto mało się porusza i jest bardzo bierny, zwłaszcza w defensywie. Przy okazji ziomek mówił, że oglądał jakiś program z Hirkiem Wroną (również kibicem MU) i ten powoływał się na angielskie źródła, które wyliczyły, że bezpośrednio lub pośrednio na konto Evry poszło w tym sezonie aż 18 straconych goli, w dużej mierze właśnie przez grę na alibi. Konkluzja była taka, że nie chce on już raczej oglądać Francuza w klubie z Old Trafford.
:ok: Dzięki wielkie. :wink: W takim razie, Panie M., nie idź tą drogą. :smile:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 13:44

My tu o transferach, a co kolejna wypowiedz Antonio to jestem jakos taki niepewny. Czuje że jeżeli nie dostanie tego czego chce to będziemy rozpoczynać szukanie od trenera :<

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Ego thelivingplanet

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 13:57

Może i ja dodam coś od siebie :) Przede wszystkim, nie sprzedawałbym Pogby. Nie ma szans by w tym momencie ktoś zaoferował za niego 70 mln czy więcej, druga połowa sezonu była dość słaba w jego wykonaniu. Co prawda pewnie bierze się to z przemęczenia ale fakty są faktami. Wydaje mi się, że lepiej będzie pozostawić go w drużynie jeszcze na kilka lat, on naprawdę może nam dać jakość potrzebną do sukcesów w LM.

Sprzedałbym:

-Peluso,
-Padoin (może wrócą obaj do Atalanty, być może w rozliczeniu za Basellego na przykład- nie wiem, czy twierdzenie, że ma zadatki na następcę Pirlo to nie przesada, ale wczoraj pokazał się z dobrej strony, m.in. strzały z dystansu)
-Lichtsteiner (wydaje mi się że jego czas tutaj dobiegł końca; nie przekonuje mnie swoją grą- a przyjęcie (raczej nie przyjęcie) piłki w meczu z Benfiką jest tego kwintesencją
-Isla (Był mecz chyba z Trabzonsporem po którym wydawało się, że coś z niego będzie, ale nie. Solidny w defensywie, w ataku boi się wziąć na siebie choć trochę odpowiedzialności)
-Pepe
-Vucinic, Giovinco, Quagliarella (najbardziej szkoda mi Fabio. Zawsze, jak wchodził, dawał coś drużynie. Chociażby w wyjazdowym meczu z Parmą. Wczoraj też według mnie się ładnie zaprezentował, aż mi się żal go zrobiło jak zamiast strzelać podał do Teveza a ten zmarnował sytuację :płaczę: )
-powrót Osvaldo z wypożyczenia

Spokojnie powinno się uzbierać ze 30 mln E.

Przychodzą:
-Lulić (bardzo uniwersalny zawodnik jeśli chodzi o lewą stronę, od obrony do ataku. Równorzędny konkurent dla Asy)
-Candreva (jeszcze bardziej uniwersalny. Idealnie pasuje do koncepcji kupowania zawodników, którzy nie są przywiązani wyłącznie do jednej roli na boisku. I dodajmy że to nie byłby żaden zapchajdziura, tylko klasowy zmiennik którego nie wstydziłbym się wystawić także w Europie)
-Gabbiadini (niektórzy się dziwią, co zarząd i Conte w nim widzą. Bardzo dojrzały piłkarsko jak na ten wiek, na pewno będzie wypełniał założenia taktyczne, dobrze wykonuje rzuty wolne)
-Immobile (myślę, że porządnie postraszyłby Llorente, moglby nawet wskoczyć do pierwszej 11. W końcu to prawdopodobnie król strzelców Serie A!)
- Nani (za takie śmieszne pieniądze nie zaszkodzi spróbować. Pewnych rzeczy się nie zapomina, myślę, że warto dać mu szansę.)
- Sanchez (jeśli rzeczywiście Barca zakupi Cuadrado, myślę, że naprawdę mamy na niego szansę. To byłoby mistrzostwo świata wyciągnąć go za jakieś 20-25 mln euro)

Nie liczę, ile mogłoby to kosztować, ponieważ Lulic i Candreva prawie na pewno będą włączeni w jakąś wymianę na np. Ogbonnę, Fabio. Myślę, że więcej niż te 30 mln do tyłu nie będzie.
Taki skład gwarantuje bardzo szerokie możliwosci taktyczne, szczególnie w ataku. To wygląda aż niewiarygodnie w porównaniu z tym co jest teraz :) Oczywiście może trafić się jeszcze jakaś okazja, typu Rakitić, czy Eriksen, z czego byłbym bardzo rad, ale z grubsza chciałbym żeby to tak wyglądało. Aha, jak dla mnie trójka w środku pomocy to zdecydowanie Vidal-Marchisio-Pogba, z Markizem w roli Pirlo. W meczach w których grał na tej pozycji spisywał się naprawdę świetnie. Poza tym jest coraz słabszy pod bramką rywala.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 13:58

Zadnego Evry, 33-latek do podstawy na boczną obronę? Kiepski żart, bo chyba nie bralibyśmy go na rezerwę żeby kasował za nazwisko 2.5 mln (mniej chyba nie dostanie, zwłaszcza że darmowy). On lada chwila może się skończyć, zwłaszcza jak ma odgrywać jakąś rolę w wielkim klubie a szybkościowo i kondycyjnie też będzie coraz słabszy. Transfery wiekowych graczy na takich pozycjach (ze zmianą ligi włącznie) wychodzą rzadko, więc lepiej będzie dla niego i dla nas jak zostanie w MU, gra tam od lat i im bardziej się przyda nawet na rezerwę. Albo do słabszego klubu niech idzie, ale do Juve nie :stop:

Z Juve na dobre i złe!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 14:07

@Ego thelivingplanet
A jak rywal bedzie atakowac nasza prawa strona, to rozumiem ze wobec braku Lichego, Isli i Padoina za powstrzymanie go odpowiedzialny bedzie Storari, rzucajac w niego bidonem z lawki?

@yanquez
Taki duzy chlop, a w bajki wierzy :lol:

Ego thelivingplanet

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 14:33

@zahor

:D
Cóż, myślałem o Caceresie i może Barzaglim na prawą stronę.
Jako, że prawdopodobnie przejdziemy na dwójkę środkowych obrońców to jeden z naszej żelaznej trójki poszedłby na ławkę i możliwe, że byłby to właśnie Barzagli.
Obaj mogą grać na prawej obronie, ale rzeczywiście, masz rację, przydałby się jakiś rasowy RB. Może za wcześnie skreślam Lichtsteinera i przy mniejszych zadaniach ofensywnych byłby ważnym ogniwem drużyny.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 14:35

Jeśli naprawdę mamy kogoś zaklepanego za darmo to moim zdaniem jest to Menez. Marotta to nie Moggi który w ostatnim dniu okienka sprowadzał takich piłkarzy o których nawet dziennikarze nie pisali. Evra jeśli nie zmienilibyśmy ustawienia raczej by nie wyrabiał na lewym wahadle, jako lewy obrońca może by się nadal na rezerwę. I tak najbardziej mnie ciekawi kto wypełni 2 miejsca w ataku na nowy sezon, jedno zapewne ktoś z współwłasności ale kto będzie piąty. Chyba że zmienimy ustawienie i takich klasycznych napastników będzie 2 LL i ktoś na zmianę.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 14:36

Ego thelivingplanet pisze:-Lichtsteiner (wydaje mi się że jego czas tutaj dobiegł końca; nie przekonuje mnie swoją grą- a przyjęcie (raczej nie przyjęcie) piłki w meczu z Benfiką jest tego kwintesencją
Hmm, czyli do Twojej listy życzeń od razu trzeba dorzucić Abate. Lecz zawodnik po pierwsze primo ma jeszcze rok kontraktu, a po drugie primo mówiąc krótko Lichtsteiner>Abate. Musimy się martwić, aby znaleźć kasę na skrzydłowego i lewego obrońcę. O środkowym pomocniku już nawet nie wspomnę, więc tym bardziej sprzedaż Lichego jest nam nie po drodze, że tak się wyrażę. :prochno:

Zablokowany