Wszystko o Squadra Azzurra
- Il Fenomeno
- Juventino
Niestety Twój czarny mózg nie pojął o co chodzi. To ma być:
--------De Rossi-Bonucci-Chiellini
Maggio-----------------------------Balzaretti

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Myslisz ze treneiro bedzie mial na tyle wielkie jajca, zeby zmienic taktyke ktora gral od dawna, na mecz z Hiszpanami? 

BESTER MANN, BESTEEER !

- Il Fenomeno
- Juventino
Myslisz ze treneiro bedzie mial na tyle wielkie jajca, żeby przesunąć samego De Rossiego na środek obrony, a najlepszego stopera dać na lewą obronę, na mecz z Hiszpanami? 

- Dobry Mudżyn
- Juventino
A dlaczego nie: Abate, Chiellini, Bonucci, Balzaretti ?Il Fenomeno pisze:Myslisz ze treneiro bedzie mial na tyle wielkie jajca, żeby przesunąć samego De Rossiego na środek obrony, a najlepszego stopera dać na lewą obronę, na mecz z Hiszpanami?

BESTER MANN, BESTEEER !

- @D@$
- Juventino
No to równie dobrze może to być 4-3-3 z De Rossim który mocno będzie asekurował Maggio.Il Fenomeno pisze:Niestety Twój czarny mózg nie pojął o co chodzi. To ma być:
Swoją drogą Roma czasem w tym sezonie wyglądała lepiej z De Rossim na stoperze niż w "nominalnym" ustawieniu.
- Il Fenomeno
- Juventino
Dobra, jako przedstawiciel białej rasy, człowiek mądrzejszy, postanawiam zakończyć tę wymianę zdań. Ja sam na ten pomysł nie wpadłem. Wszystko wyczytałem na gazzetta.it, istniał podobno realny pomysł na zagranie 3 w obronie, kontuzja Barzagliego wszystko zniszczyła, teraz pojawiła się idea, aby De Rossiego przesunąć na pozycję Barzagliego do 3-osobowej obrony. To nie moje słowa, ja tylko je tu powtórzyłem. Twój pomysł traktuję jako absurdalny, przesunąć ogarniętego stopera, by w środku zagrał słaby Bonucci, z całe życie grającym na DM, De Rossim.Dobry Mudżyn pisze:A dlaczego nie: Abate, Chiellini, Bonucci, Balzaretti ?

- yamakasi
- Juventino
Prandelli na pewno zagra 4-3-1-2 i będzie to strzał w dziesiątke bo w tym ustawieniu Włosi wygrali eliminacje a jak zauważyłem w statystykach to towarzysko im w tym schemacie gra się bardzo pod górkę ale o punkty są prawie bezbłędni.Sierpniowe zwycięstwo z Hiszpanami to również taktyka 4312 w skłazie Buffon-Maggio,Ranocchia(Bonucci 77'), Chiellini,Criscito-De Rossi(Aquilani 65'),Pirlo,T.Motta(Marchisio 45')-Montolivo(Nocerino 75')-Cassano,Rossi. A więc ja obstawałbym jednak przy tym schemacie na lewej obronie wystawiając Ogbonne bądź Chielliniego, z prawej bezwzględnie Abate bo Maggio "sprzedał" mecz ruskim i nie warto ryzykować. Pomoc to Pirlo, Marchisio i Nocerino albo De Rossi tu mam dylemat, jako trequartista Montolivo albo Giaccherini a w ataku postawiłbym na Di Natale i Cassano
To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- francois
- Juventino
Kontuzja Barzagliego wygląda na tyle poważnie, że Prandelli dowołał Astoriego. O tym, kto zostanie ostatecznie zgłoszony do kadry decyzja zapadnie w ostatniej chwili.
Sytuacja Włochów wygląda bardzo nieciekawie. Ale niemal wszystkie kadry mają mniejsze lub większe problemy z kontuzjami. Oby kolejna impreza nie skończyła się dla Azzurich tragedią
Sytuacja Włochów wygląda bardzo nieciekawie. Ale niemal wszystkie kadry mają mniejsze lub większe problemy z kontuzjami. Oby kolejna impreza nie skończyła się dla Azzurich tragedią

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Lepszy Astori, niż Criscito. Szkoda Barzagliego i to bardzo. Od ponad roku gra na bardzo dobrym poziomie. W Italii mógł być tak jak w Juve - liderem tej formacji. Sytuacja ta chyba jednak sprawi, że Cesare skłoni się ku 4-3-1-2. Mam nadzieję, że partnerem Chielliniego nie będzie Bonucci, który w takim zestawieniu gra nierówno. Choć nie zapominajmy, że wiosnę Bonucci miał fenomenalną i według whoscored.com był naszym najlepszym obrońcą w tym czasie.francois pisze:Kontuzja Barzagliego wygląda na tyle poważnie, że Prandelli dowołał Astoriego. O tym, kto zostanie ostatecznie zgłoszony do kadry decyzja zapadnie w ostatniej chwili.
Zastanawiam się już bardzie nad wykonawcami, niż ustawieniem. Zostawmy 4-3-1-2, ale ściągnijmy Monto. Niech na jego pozycji zagra Cassano, a w ataku Giovinco - Balotelli. Choć podobno Barwuah też ma jakieś problemy ze zdrowiem...
- Ivory
- Juventino
Problemów ciąg dalszy:
Andrea Pirlo nie trenował dzisiaj z zespołem Włoch i udał się na prześwietlenie. Podejrzewa się naciągnięcie jednego z mięśni. Nie zagraża to jednak jego występowi w turnieju.
http://www.tuttoeuropei.com/?action=read&idnotizia=982

Andrea Pirlo nie trenował dzisiaj z zespołem Włoch i udał się na prześwietlenie. Podejrzewa się naciągnięcie jednego z mięśni. Nie zagraża to jednak jego występowi w turnieju.
http://www.tuttoeuropei.com/?action=read&idnotizia=982
- deszczowy
- Juventino
No i ponoć Barza wypadł. Kurde, zasłużył na to Euro jak mało kto a dostał taki parszywy prezent od losu. Astori ponoć przyjeżdża do Polski.
- pablo1503
- Juventino
Te wielkie turnieje są bardzo specyficzne. Piłkarze przez cały sezon grają i nie łapią żadnej kontuzji. Nie raz byli poturbowani przez innych piłkarzy i wszystko było OK. Czekali na ten turniej kilka miesięcy i gdy nagle na niego przyjechali, to dostali kontuzji na... treningu :doh: