Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 21:19

Niestety Twój czarny mózg nie pojął o co chodzi. To ma być:

--------De Rossi-Bonucci-Chiellini
Maggio-----------------------------Balzaretti

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 21:20

Myslisz ze treneiro bedzie mial na tyle wielkie jajca, zeby zmienic taktyke ktora gral od dawna, na mecz z Hiszpanami? :prochno:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 21:47

Myslisz ze treneiro bedzie mial na tyle wielkie jajca, żeby przesunąć samego De Rossiego na środek obrony, a najlepszego stopera dać na lewą obronę, na mecz z Hiszpanami? :prochno:

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 21:55

Il Fenomeno pisze:Myslisz ze treneiro bedzie mial na tyle wielkie jajca, żeby przesunąć samego De Rossiego na środek obrony, a najlepszego stopera dać na lewą obronę, na mecz z Hiszpanami? :prochno:
A dlaczego nie: Abate, Chiellini, Bonucci, Balzaretti ? :prochno:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 22:14

Il Fenomeno pisze:Niestety Twój czarny mózg nie pojął o co chodzi. To ma być:

--------De Rossi-Bonucci-Chiellini
Maggio-----------------------------Balzaretti
No to równie dobrze może to być 4-3-3 z De Rossim który mocno będzie asekurował Maggio.

Swoją drogą Roma czasem w tym sezonie wyglądała lepiej z De Rossim na stoperze niż w "nominalnym" ustawieniu.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 22:17

Dobry Mudżyn pisze:A dlaczego nie: Abate, Chiellini, Bonucci, Balzaretti ? :prochno:
Dobra, jako przedstawiciel białej rasy, człowiek mądrzejszy, postanawiam zakończyć tę wymianę zdań. Ja sam na ten pomysł nie wpadłem. Wszystko wyczytałem na gazzetta.it, istniał podobno realny pomysł na zagranie 3 w obronie, kontuzja Barzagliego wszystko zniszczyła, teraz pojawiła się idea, aby De Rossiego przesunąć na pozycję Barzagliego do 3-osobowej obrony. To nie moje słowa, ja tylko je tu powtórzyłem. Twój pomysł traktuję jako absurdalny, przesunąć ogarniętego stopera, by w środku zagrał słaby Bonucci, z całe życie grającym na DM, De Rossim.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 22:19

@D@$ pisze: Swoją drogą Roma czasem w tym sezonie wyglądała lepiej z De Rossim na stoperze niż w "nominalnym" ustawieniu.
Adasiu, ale to stwierdzenie potwierdza, że po prostu była najsłabsza formacja Romy, bo De Rossi na stoperze to trochę jak seks w ubraniu.

Obrazek
yamakasi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2012, 23:28

Prandelli na pewno zagra 4-3-1-2 i będzie to strzał w dziesiątke bo w tym ustawieniu Włosi wygrali eliminacje a jak zauważyłem w statystykach to towarzysko im w tym schemacie gra się bardzo pod górkę ale o punkty są prawie bezbłędni.Sierpniowe zwycięstwo z Hiszpanami to również taktyka 4312 w skłazie Buffon-Maggio,Ranocchia(Bonucci 77'), Chiellini,Criscito-De Rossi(Aquilani 65'),Pirlo,T.Motta(Marchisio 45')-Montolivo(Nocerino 75')-Cassano,Rossi. A więc ja obstawałbym jednak przy tym schemacie na lewej obronie wystawiając Ogbonne bądź Chielliniego, z prawej bezwzględnie Abate bo Maggio "sprzedał" mecz ruskim i nie warto ryzykować. Pomoc to Pirlo, Marchisio i Nocerino albo De Rossi tu mam dylemat, jako trequartista Montolivo albo Giaccherini a w ataku postawiłbym na Di Natale i Cassano

To My Jesteśmy JUVENTUSEM :)
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 13:24

Kontuzja Barzagliego wygląda na tyle poważnie, że Prandelli dowołał Astoriego. O tym, kto zostanie ostatecznie zgłoszony do kadry decyzja zapadnie w ostatniej chwili.

Sytuacja Włochów wygląda bardzo nieciekawie. Ale niemal wszystkie kadry mają mniejsze lub większe problemy z kontuzjami. Oby kolejna impreza nie skończyła się dla Azzurich tragedią :/

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 14:45

francois pisze:Kontuzja Barzagliego wygląda na tyle poważnie, że Prandelli dowołał Astoriego. O tym, kto zostanie ostatecznie zgłoszony do kadry decyzja zapadnie w ostatniej chwili.
Lepszy Astori, niż Criscito. Szkoda Barzagliego i to bardzo. Od ponad roku gra na bardzo dobrym poziomie. W Italii mógł być tak jak w Juve - liderem tej formacji. Sytuacja ta chyba jednak sprawi, że Cesare skłoni się ku 4-3-1-2. Mam nadzieję, że partnerem Chielliniego nie będzie Bonucci, który w takim zestawieniu gra nierówno. Choć nie zapominajmy, że wiosnę Bonucci miał fenomenalną i według whoscored.com był naszym najlepszym obrońcą w tym czasie.

Zastanawiam się już bardzie nad wykonawcami, niż ustawieniem. Zostawmy 4-3-1-2, ale ściągnijmy Monto. Niech na jego pozycji zagra Cassano, a w ataku Giovinco - Balotelli. Choć podobno Barwuah też ma jakieś problemy ze zdrowiem...

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 23:05

na SJ.com piszą, ze Barzagli jednak nie zagra na EURO :doh:

Ciezko widze te Mistrzostwa... :roll:

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 00:24

Problemów ciąg dalszy: :angry:

Andrea Pirlo nie trenował dzisiaj z zespołem Włoch i udał się na prześwietlenie. Podejrzewa się naciągnięcie jednego z mięśni. Nie zagraża to jednak jego występowi w turnieju.

http://www.tuttoeuropei.com/?action=read&idnotizia=982

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 01:38

Czemu akurat tylko zawodnicy Juve? :|
O tym, kto zostanie ostatecznie zgłoszony do kadry decyzja zapadnie w ostatniej chwili.
Do kiedy mozna powolywac zawodnikow? :?

KLIK ==>www
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 10:12

No i ponoć Barza wypadł. Kurde, zasłużył na to Euro jak mało kto a dostał taki parszywy prezent od losu. Astori ponoć przyjeżdża do Polski.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2012, 10:36

Te wielkie turnieje są bardzo specyficzne. Piłkarze przez cały sezon grają i nie łapią żadnej kontuzji. Nie raz byli poturbowani przez innych piłkarzy i wszystko było OK. Czekali na ten turniej kilka miesięcy i gdy nagle na niego przyjechali, to dostali kontuzji na... treningu :doh:

Obrazek
ODPOWIEDZ