Juventus Stadium
- tabo89
- Juventino
http://www.corriere.it/notizie-ultima-o ... 3408.shtml
Jak można przeczytać w powyższej notce Juventus planuje na nowym stadionie zarabiać 35-45 mln rocznie czyli o 30 więcej niż obecnie. Jest też coś wspomniane o planach Sampdorii na stadion podobny do naszego.
Ponownie trochę fotek:

I dwa amatorskie filmiki:
I na koniec Blanc:
Jak można przeczytać w powyższej notce Juventus planuje na nowym stadionie zarabiać 35-45 mln rocznie czyli o 30 więcej niż obecnie. Jest też coś wspomniane o planach Sampdorii na stadion podobny do naszego.
Ponownie trochę fotek:

I dwa amatorskie filmiki:
I na koniec Blanc:
- Myzarel
- Juventino
Jak patrzę na nasz nowy stadion to aż serce rośnie
i te maszty... epickie wręcz. Byle się przemęczyć do maja na Olimpico i kolejnym sezonem rozpocząć nowy rozdział w historii Juve 

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Brutalo
- Juventino
Będzie pięknieMyzarel pisze:Jak patrzę na nasz nowy stadion to aż serce rośniei te maszty... epickie wręcz. Byle się przemęczyć do maja na Olimpico i kolejnym sezonem rozpocząć nowy rozdział w historii Juve

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Po co więcej?thor21 pisze:Tylko 40 tys miejsc?!Co za wstyd.Niedługo maja przbudowac Camp Nou i ma miec 105 tys. miejsc.A nowy stadion Juve bedzie malutki w porównaiu do stadionów w Polsce.Wstyd i jeszcze raz wstyd.
Nie ma potrzeby. Na mecze teraz, kiedy jest podobno mniejsze zainteresowanie przychodzi 20-25 tysięcy ludzi, w najlepszych sezonach na Alpejskim przychodziło średnio ledwo 40k, a teraz kiedy telewizja pozabierała chętnych to nie ma potrzeby więcej.
"Malutki w porównaniu do stadionów w Polsce" co z tego skoro i tak jest lepsza frekwencja na meczach ligowych?
Historia Alpejskiego już pokazała, że nawet 50k to nie warte jest. 40-45, tyle nam wystarczy.
Camp Nou - a co mnie obchodzi klub, na którego mecze przychodzą turyści?
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- stahoo
- Juventino
Zależy co rozumiesz poprzez "możliwa jest". Z tego co się orientuję, to projekt nie przewiduje rozbudowy i nie ma w nim jakiś "udogodnień" na przyszłość. Nie znam sie na tym (tabo jest głównym architektem forum :C ), ale konstrukcja dachu jest chyba największą przeszkodą przy rozbudowie trybun. Aczkolwiek nie ma rzeczy niemożliwych przy dzisiejszej technice.
- Push3k
- Juventino
Nom, widzę, że mnie nie zrozumiałeś. Tam na meczach po za samym meczem nic się nie dzieje, bo nie ma stałych kibiców po za mniejszą grupą.stahoo pisze:Możesz rozwinąć?Push3k pisze: Camp Nou - a co mnie obchodzi klub, na którego mecze przychodzą turyści?
Ale co? Tak z sezonu na sezon miało by się poprawić na meczach Juve? Musiała by to być zmiana na stałe, a nikt nie będzie rozbudowywał obiektu, kiedy nie wiadomo czy zaraz potem frekwencja nie spadnie.swir pisze:Pytanie może nie na teraz ale orientuje się ktoś, czy gdyby okazało się że frekwencja w serie a się wyraźnie poprawiła, możliwa jest rozbudowa naszego stadionu?
I po co ktokolwiek pyta o Barcę? Co mnie obchodzi ten pupilek mediów świata? My jesteśmy Juve i chyba chodzi o to, żeby to właśnie my się dobrze u siebie czuli, przy pełnym stadionie, a nie wypełnionym do połowy.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2010, 19:59 przez Push3k, łącznie zmieniany 4 razy.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Donnie
- Juventino
A co tu roziwjać? Przecież wiadomo, że znaczną część publiczności na Camp Nou stanowią japońscy turyści z aparatami.stahoo pisze:Możesz rozwinąć?Push3k pisze: Camp Nou - a co mnie obchodzi klub, na którego mecze przychodzą turyści?
- Monte Cristo
- Juventino
Wystarczy odpowiedz taka ze na pierwszym El Clasico w poprzednim sezonie zpowodu Ibrahimovica bylo ponad 6 tysiecy Szwedow.stahoo pisze:Możesz rozwinąć?Push3k pisze: Camp Nou - a co mnie obchodzi klub, na którego mecze przychodzą turyści?
Kazdy wie ze mecz na Camp Nou to jest atrakcja turystyczna w Barcelonie taka jak wieza Eiffla w Paryzu.
- Myzarel
- Juventino
Zgadzam się - wolę pełny 40 tysięczny stadion na którym są ludzie kochający Juventus niż 100 tysięczny na którym połowa to sezonowcy i turyści.Push3k pisze:
Camp Nou - a co mnie obchodzi klub, na którego mecze przychodzą turyści?
Tabo - zdjęcie z Alpami w tle miażdży

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Push3k
- Juventino
Już nie chodzi o to, że będą kibice jacy będą, bo o kibiców Juve to ja się nie martwię, tylko o to, że frekwencja będzie mała w stosunku do łącznej ilości miejsc.Myzarel pisze: Zgadzam się - wolę pełny 40 tysięczny stadion na którym są ludzie kochający Juventus niż 100 tysięczny na którym połowa to sezonowcy i turyści.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- swir
- Juventino
Spokojnie panowie, mnie też nie interesują sezonowcy, rekordy frekwencji na szlagierach przeplatane z 15 tys na meczu z np lecce co przy starym Delle Apli wygladało katastrofalnie... Pytam bo jestem ciekaw, czy zarząd wziął pod uwagę możliwość rozbudowy w przyszłości, bez konieczności gruntownego naruszania konstrukcji. Za 10-20 lat sposób kibicowania we Włoszech może się zmienić i być może kibice wstaną z foteli oraz kanap i zaczną regularnie przybywać na mecze...