Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2010, 22:43

http://www.corriere.it/notizie-ultima-o ... 3408.shtml

Jak można przeczytać w powyższej notce Juventus planuje na nowym stadionie zarabiać 35-45 mln rocznie czyli o 30 więcej niż obecnie. Jest też coś wspomniane o planach Sampdorii na stadion podobny do naszego.

Ponownie trochę fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

I dwa amatorskie filmiki:

I na koniec Blanc:

Obrazek
Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2010, 23:15

Jak patrzę na nasz nowy stadion to aż serce rośnie :) i te maszty... epickie wręcz. Byle się przemęczyć do maja na Olimpico i kolejnym sezonem rozpocząć nowy rozdział w historii Juve :D

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2010, 23:22

Myzarel pisze:Jak patrzę na nasz nowy stadion to aż serce rośnie :) i te maszty... epickie wręcz. Byle się przemęczyć do maja na Olimpico i kolejnym sezonem rozpocząć nowy rozdział w historii Juve :D
Będzie pięknie :D . 7,5 metra od trybun, nowoczesny design i rozwiązania wokół obiektu... Oby zespół dostosował się do poziomu stadionu :roll:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
thor21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 18:50

Tylko 40 tys miejsc?!Co za wstyd.Niedługo maja przbudowac Camp Nou i ma miec 105 tys. miejsc.A nowy stadion Juve bedzie malutki w porównaiu do stadionów w Polsce.Wstyd i jeszcze raz wstyd.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 19:06

thor21 pisze:Tylko 40 tys miejsc?!Co za wstyd.Niedługo maja przbudowac Camp Nou i ma miec 105 tys. miejsc.A nowy stadion Juve bedzie malutki w porównaiu do stadionów w Polsce.Wstyd i jeszcze raz wstyd.
Po co więcej?
Nie ma potrzeby. Na mecze teraz, kiedy jest podobno mniejsze zainteresowanie przychodzi 20-25 tysięcy ludzi, w najlepszych sezonach na Alpejskim przychodziło średnio ledwo 40k, a teraz kiedy telewizja pozabierała chętnych to nie ma potrzeby więcej.
"Malutki w porównaniu do stadionów w Polsce" co z tego skoro i tak jest lepsza frekwencja na meczach ligowych?

Historia Alpejskiego już pokazała, że nawet 50k to nie warte jest. 40-45, tyle nam wystarczy.

Camp Nou - a co mnie obchodzi klub, na którego mecze przychodzą turyści?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 19:17

Push3k pisze: Camp Nou - a co mnie obchodzi klub, na którego mecze przychodzą turyści?
Możesz rozwinąć?

swir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 19:37

Pytanie może nie na teraz ale orientuje się ktoś, czy gdyby okazało się że frekwencja w serie a się wyraźnie poprawiła, możliwa jest rozbudowa naszego stadionu?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 19:49

Zależy co rozumiesz poprzez "możliwa jest". Z tego co się orientuję, to projekt nie przewiduje rozbudowy i nie ma w nim jakiś "udogodnień" na przyszłość. Nie znam sie na tym (tabo jest głównym architektem forum :C ), ale konstrukcja dachu jest chyba największą przeszkodą przy rozbudowie trybun. Aczkolwiek nie ma rzeczy niemożliwych przy dzisiejszej technice.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 19:49

stahoo pisze:
Push3k pisze: Camp Nou - a co mnie obchodzi klub, na którego mecze przychodzą turyści?
Możesz rozwinąć?
Nom, widzę, że mnie nie zrozumiałeś. Tam na meczach po za samym meczem nic się nie dzieje, bo nie ma stałych kibiców po za mniejszą grupą.
swir pisze:Pytanie może nie na teraz ale orientuje się ktoś, czy gdyby okazało się że frekwencja w serie a się wyraźnie poprawiła, możliwa jest rozbudowa naszego stadionu?
Ale co? Tak z sezonu na sezon miało by się poprawić na meczach Juve? Musiała by to być zmiana na stałe, a nikt nie będzie rozbudowywał obiektu, kiedy nie wiadomo czy zaraz potem frekwencja nie spadnie.

I po co ktokolwiek pyta o Barcę? Co mnie obchodzi ten pupilek mediów świata? My jesteśmy Juve i chyba chodzi o to, żeby to właśnie my się dobrze u siebie czuli, przy pełnym stadionie, a nie wypełnionym do połowy.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2010, 19:59 przez Push3k, łącznie zmieniany 4 razy.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 19:50

stahoo pisze:
Możesz rozwinąć?
A co tu roziwjać? Przecież wiadomo, że znaczną część publiczności na Camp Nou stanowią japońscy turyści z aparatami.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 20:04

stahoo pisze:(tabo jest głównym architektem forum :C )
:wink:

Dla sezonowców nie warto nic rozbudowywać. Stadion jest idealny taki jaki jest więc nie szczekać.

Przy okazji parę fotek:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 20:05

stahoo pisze:
Możesz rozwinąć?
Wystarczy odpowiedz taka ze na pierwszym El Clasico w poprzednim sezonie zpowodu Ibrahimovica bylo ponad 6 tysiecy Szwedow.
Kazdy wie ze mecz na Camp Nou to jest atrakcja turystyczna w Barcelonie taka jak wieza Eiffla w Paryzu.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 20:15

Push3k pisze:
Camp Nou - a co mnie obchodzi klub, na którego mecze przychodzą turyści?
Zgadzam się - wolę pełny 40 tysięczny stadion na którym są ludzie kochający Juventus niż 100 tysięczny na którym połowa to sezonowcy i turyści.

Tabo - zdjęcie z Alpami w tle miażdży :)

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 20:25

Myzarel pisze: Zgadzam się - wolę pełny 40 tysięczny stadion na którym są ludzie kochający Juventus niż 100 tysięczny na którym połowa to sezonowcy i turyści.
Już nie chodzi o to, że będą kibice jacy będą, bo o kibiców Juve to ja się nie martwię, tylko o to, że frekwencja będzie mała w stosunku do łącznej ilości miejsc.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
swir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2010, 20:42

Spokojnie panowie, mnie też nie interesują sezonowcy, rekordy frekwencji na szlagierach przeplatane z 15 tys na meczu z np lecce co przy starym Delle Apli wygladało katastrofalnie... Pytam bo jestem ciekaw, czy zarząd wziął pod uwagę możliwość rozbudowy w przyszłości, bez konieczności gruntownego naruszania konstrukcji. Za 10-20 lat sposób kibicowania we Włoszech może się zmienić i być może kibice wstaną z foteli oraz kanap i zaczną regularnie przybywać na mecze...

ODPOWIEDZ