Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 19:30

alina pisze:
jackop pisze:Taaaa... sprzedajmy Matriego za 10-15 mln, żeby sprowadzić Pazziniego za 10-15 mln (tyle sobie krzyczy Moratti) :doh: W ogóle idźcie mi z tym drewniakiem, Mitra ma chociaż ładną dziewczynę...
Pazzini przyjdzie dużo taniej, jak już. A jak odzyska formę z Sampy (a przypominam, że mówiło się ówcześnie o 30 mln € za jego kartę) to będzie się bił o króla strzelców.
Sranie w banie... już widzę jak Moraś oddaje nam Pazzo za 5 mln i 2 czapki gruszek. A nawet jeśli to Matri odejdzie na darmowe wypożyczenie z opcją wykupu za 7 mln bo tak chcą kibice milaniści. Może chociaż poczytałbyś jakieś newsy na ile jest wyceniany Pazzini w Interze.

Mogę się założyć, że jeśli nie przyjdzie do nas tap strajka, a sytuacja pozostanie bez zmian -Pazzini w Mediolanie, Matri w Juve- to Alessandro strzeli więcej bramek w przyszłym sezonie.

Pazzini w Juventusie, powaliło was do reszty...
zahor pisze:Ja osobiście w niego nie wierzę, ale mam nadzieję że Conte potrafi go ocenić - jeżeli nie zdalnie, to w trakcie wypożyczenia bez obowiązku wykupu.
Masz brata w inter(necie) i liczysz, że Branca zgodzi się na taką ofertę?
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2012, 19:33 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 19:32

alina pisze:Aż przetarłem oczy. Jest ktoś, kto twierdzi, ze Boriello jest lepszy od Pazziniego?
Przetrzyj oczy jeszcze raz i potem przeczytaj post po raz kolejny. Ty sobie pogdybałeś, że "jak Pazzini odzyska formę z Sampy to będzie się bił o króla strzelców", a ja stwierdziełem, że równie dobrze można sobie tak gdybać o Borriello, bo w swoich najlepszych sezonach w karierze mieli podobne dokonania.
alina pisze:No to inaczej: wg transfermarkt teraz Pazzini jest wart dwa razy wiecej
I co ma z tego wynikać? Bo moim zdaniem nic więcej ponad to, że jakiś portal internetowy zrobił sobie taką wycenę według swojego "widzimisię". Ile to ma wspólnego z rzeczywistością to się przekonamy dopiero w momencie transakcji.
alina pisze:ma ponad 3 razy więcej występów w reprezentacji, a i wspomniane podstawy są lepsze dla Giampaolo, bo najlepszy sezon miał stosunkowo niedawno (zresztą pierwsze pół roku w Interze było imponujace).
Ba, goli w reprezentacji też strzelił więcej niż Borriello, bo aż 4. Dla mnie zamiana Matriego bądź Quagliarelli na Pazziniego nie ma sensu i liczę, że Conte podziela moje zdanie.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 19:37

jackop pisze:
zahor pisze:Ja osobiście w niego nie wierzę, ale mam nadzieję że Conte potrafi go ocenić - jeżeli nie zdalnie, to w trakcie wypożyczenia bez obowiązku wykupu.
Masz brata w inter(necie) i liczysz, że Branca zgodzi się na taką ofertę?
Branca już wielokrotnie dokonywał takich operacji, że kibice Interu nie wiedzieli czy się śmiać czy płakać. Może to co piszę wydaje się faktycznie skrajnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z punktu widzenia szefostwa Interu, ale chyba mimo wszystko sądzę że nie jest to nierealne, zakładając że ewentualnie rzucilibyśmy jakieś ochłapy Interowi za samo wypożyczenie. Potraktuj to jako ukłon w stronę tych, którzy zarzucają mi notoryczny pesymizm na forum (przoduje w tym ewerthon). Dużo powinno zależeć od tego jak to widzi Stramaccioni - a sporo wskazuje na to, że w jego wizji Interu miejsca dla Pazziniego nie ma.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 19:59

Pojawił się kolejny klub zainteresowany zakupem Iaquinty :happy:. Do Fulham dołączyła Parma. Podobno prezydent Ghirardi już kontaktował się z Marottą, ale przeszkodą są zarobki Vicka i musiałby on się zgodzić na ich redukcję. Jak wspominałem lubię Iaquintę i mam nadzieję, że nie będzie zachowywał się jak Amauri. Vicek pokaż temu Brazolowi klasę!

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 20:13

Vimes pisze:Pojawił się kolejny klub zainteresowany zakupem Iaquinty :happy:. Do Fulham dołączyła Parma
W przypadku Anglików, istnieje szansa, że Juve cokolwiek zarobi. Parma natomiast, będzie naciskała na darmowy transfer. :| Btw, ciekawa plotka, acz szybko zdementowana przez agenta zawodnikaCSKA

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 21:28

Pazzini u nas na poważnie? Czy was to już do reszty ***********?
NIe interesuje mnie ile kiedyś kosztował, za ile kiedyś miał iść , ile razy grał w reprezentacji - interesuje mnie jedynie to że to piłkarski szrot którego Inter się chce pozbyć.
Jeżeli on do nas trafi to ten żart będzie wręcz żałosny.

Miliardkroć wolę Matriego i Q miast wypalonego ciecia z Interu.

Nie wiem czy są wakacje i wam się nudzi czy co ale litości są pewne granice absurdu, które aktualnie przekraczacie pisząc że Pazzini by się przydał.

Wierzyć sobie w niego wierzcie, to już nie moja sprawa, ale nie róbcie z Juve przytułku dla patałachów to po pierwsze a po drugie jeżeli jeszcze na dodatek uważacie go za wzmocnienie to ja już w ogóle nie mam pytań :|

Możecie sobie do tego dorabiać ideologię że nia ma kasy na lepszego czy też że się odbuduje ( :shock: -> :rotfl: ) czy że ma być wzmocnieniem- NIE! Pazzini wzmocnieniem nie będzie.

Wzmocnieniem to może być Jovetic, RVP, Cavani ale na litość Boską NIE Pazzini!

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
hubijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 21:41

A ja mam nadzieję,że Matri u nas zostanie. Może nie jest lisem pola karnego,ale był bramkostrzelny. Nie powiecie,że nie był.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 21:45

@Łoles
Reagujesz na tego Pazziniego jakby co najmniej skrzywdził Ci matkę. Nikt przecież nie sugeruje że to jest człowiek, który wniesie Juventus na wyższy poziom, że zapewni szczyptę geniuszu której wcześniej brakowało. Nie było nawet dyskusji nt. tego że jest lepszy od Matriego czy Quagliarelli (a moim zdaniem taka polemika byłaby zasadna, nie jest to pytanie na które odpowiedź jest oczywista) tylko porównywanie go z Borriello. Z tym samym Borriello, który bądź co bądź jednak się w Juventusie przydał bo nie wierzę że Conte stawiał na niego tylko dlatego, żeby się upewnić że jest tak słaby jak mówią.

Chcesz powiedzieć że gdyby nie udało się sprowadzić już żadnego napastnika, przyszłaby dobra oferta sprzedaży Matriego z której Marotta by skorzystał, zostalibyśmy w ataku z Quagliarellą (całe cztery gole w zeszłym sezonie), Vuciniciem i Giovinco to w dalszym ciągu nie chciałbyś słyszeć o Pazzinim? Nawet za półdarmo, nawet na wypożyczenie? Wolałbyś już zostać z jednym wysuniętym napastnikiem w kadrze?

Bo z tego co się orientuję to chyba taki właśnie jest sens całych tych rozważań na temat Pazziniego - być może dałoby się go podmienić za innego rezerwowego napastnika w ten sposób, że finansowo wyszlibyśmy na tym do przodu, a poziom sportowy zespołu specjalnie by nie spadł.

Na zakończenie przypomnę że mózgiem Juventusu jest wypalony Pirlo, niechciany w Mediolanie, a obronę trzyma w ryzach gość który wrócił po nieudanej przygodzie z Niemiec. Nie oznacza to rzecz jasna że Marotta ma się zacząć bawić w śmieciarza i każdego niechcianego gdzieś indziej gracza witać z otwartymi rękoma, ale czasem warto się dłużej zastanowić zanim nazwie się jednego czy drugiego gracza szrotem.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2012, 21:50 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 21:47

hubijuve pisze:A ja mam nadzieję,że Matri u nas zostanie. Może nie jest lisem pola karnego,ale był bramkostrzelny. Nie powiecie,że nie był.
Pazzini też był :-D

hubijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 21:52

Pazzini też był Very Happy
No to niech zadecyduje zgranie z drużyną. Matri strzelał gole w ważnych meczach, czasami miał blokady, spartolił kilka stówek, ale i tak wydaje mi się,że ten sezon powinien grać u nas. Jest dobrym zmiennikiem.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 21:53

zahor pisze: Bo z tego co się orientuję to chyba taki właśnie jest sens całych tych rozważań na temat Pazziniego - być może dałby się go podmienić za innego rezerwowego napastnika w ten sposób, że finansowo wyszlibyśmy na tym do przodu, a poziom sportowy zespołu specjalnie by nie spadł.
Dokładnie :ok:

Osoby, które pytają "po co zamieniać Matriego na Pazziniego?" powinny pogłówkować trochę. Na takim dealu możemy sportowo wyjść na zero i jednocześnie finansowo na plus.

PS. Gatdemyt miał być top player, a zapowiada się Jovetić. Oczywiście wielkie wzmocnienie, ale topem to ja bym go nie nazwał (pumex całuję i spadam wypić za ten transfer ;) )

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 22:08

zahor pisze:Nawet za półdarmo, nawet na wypożyczenie? Wolałbyś już zostać z jednym wysuniętym napastnikiem w kadrze?
Wybacz, ale dybanie o Pazzinim w tych kategoriach, to jak pisanie o Cavanim w Juve za 25+Pazienza - science fiction

Jeśli jakimś cudem przejdzie do nas za mniej niż 10 mln &#8364;, to poproszę o zmianę rangi na interista na miesiąc.
yanquez pisze:PS. Gatdemyt miał być top player, a zapowiada się Jovetić.
Będzie dobrze ;d

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 23:13

annihilator1988 pisze:
Vimes pisze:Pojawił się kolejny klub zainteresowany zakupem Iaquinty :happy:. Do Fulham dołączyła Parma
W przypadku Anglików, istnieje szansa, że Juve cokolwiek zarobi.
Zarobek? Na Iaquincie? :rotfl:
jackop pisze:
alina pisze:
jackop pisze:Taaaa... sprzedajmy Matriego za 10-15 mln, żeby sprowadzić Pazziniego za 10-15 mln (tyle sobie krzyczy Moratti) :doh: W ogóle idźcie mi z tym drewniakiem, Mitra ma chociaż ładną dziewczynę...
Pazzini przyjdzie dużo taniej, jak już. A jak odzyska formę z Sampy (a przypominam, że mówiło się ówcześnie o 30 mln &#8364; za jego kartę) to będzie się bił o króla strzelców.
Sranie w banie... już widzę jak Moraś oddaje nam Pazzo za 5 mln i 2 czapki gruszek. A nawet jeśli to Matri odejdzie na darmowe wypożyczenie z opcją wykupu za 7 mln bo tak chcą kibice milaniści. Może chociaż poczytałbyś jakieś newsy na ile jest wyceniany Pazzini w Interze.
Jasne. Nie trenuje z drużyną, nie ma go w kadrze na Trofeo TIM, ale będą chcieli 20 mln. Ciekawe, czy gdzieś kibic Tottenhamu przekonuje innego, że chcemy za Krasicia 12 mln i ani centa mniej. Do tego podobno skłócony z Morattim i chce do Juve. Gdzie jest ta karta przetargowa, o której nie wiem?
Mietson pisze:Żaden Pazzini - nie powinniśmy wzmacniać Interu!

Chociaż z drugiej strony, jakby za pozyskane pieniądze mieli kupić kolejnego Mudżyngeja? :prochno:
Mudingayi wcale nie jest taki słaby jak się go tu opisuje. Naprawdę solidny piłkarz. Problemem jest tylko wiek.
Vimes pisze:I co ma z tego wynikać?
I cała dyskusja w tym stylu. Ja podaje argumenty, Ty je próbujesz odbijać i nie podajesz swoich. Wartość kiedyś się nie liczy, wartość teraz się nie liczy, występy w reprezentacji sie nie liczą. No to jak sie mierzy klase zawodnika? Który ładniejszy? Taa, tu chyba Borriello wygra.

Pazzini jest klasę-dwie klasy lepszy od Borriello. Jak obecny sezon bedzie słaby, to zmienię zdanie.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 23:30

zahor pisze:Chcesz powiedzieć że gdyby nie udało się sprowadzić już żadnego napastnika, przyszłaby dobra oferta sprzedaży Matriego z której Marotta by skorzystał, zostalibyśmy w ataku z Quagliarellą (całe cztery gole w zeszłym sezonie), Vuciniciem i Giovinco to w dalszym ciągu nie chciałbyś słyszeć o Pazzinim? Nawet za półdarmo, nawet na wypożyczenie? Wolałbyś już zostać z jednym wysuniętym napastnikiem w kadrze?

Bo z tego co się orientuję to chyba taki właśnie jest sens całych tych rozważań na temat Pazziniego - być może dałoby się go podmienić za innego rezerwowego napastnika w ten sposób, że finansowo wyszlibyśmy na tym do przodu, a poziom sportowy zespołu specjalnie by nie spadł.
yanquez pisze:Dokładnie :ok:
:ok:
zahor, podpisuję się pod tym co napisałeś obiema rękami. Dokładnie tak patrzę na ewentualny transfer Pazziniego.
yanquez pisze:Gatdemyt miał być top player, a zapowiada się Jovetić.
Top playerem stanie się dopiero u nas. 8)

Liczę jutro na jakieś ciekawe niusy w sprawie Joveticia i Armero.
Mam nadzieję, że dogadamy się z Udine tak żebyśmy nie musieli płacić od razu tych 12 mln.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 23:35

Tiaa Pazzini to super gracz 11 sezonów w serie a - 3 krotnie ustrzelił w całym sezonie liczę bramek składającą się z dwóch cyfr (w tym dwa razy po 11, czyli ledwo co) i raz udało mu się strzelic 19 - jeden dobry sezon!

Boriello również 3 krotnie udała mu się ta sztuka - strzelenia liczby bramek składających się z dwóch cyfr, tym razem mamy imponujący wynik ( 11 i ...... 15) i raz 19.

I o co te kłótnie o piłkarzy którym udał się jeden sezon w życiu? to może ściągnijmy od nowa TOniego, on miał parę sezonów udanych, więcej goli niż obaj razem i występów w reprezentacji, nooo i może się odrodzi...... Czy Wy myślicie wcześniej o tym co napisac czy tak bredzicie 3 po 3??

Na kiego grzyba pazzini? Moze jeszcze Pelissiera z Chievo weźmy? szkoda że zawieszony bo w sumie Doni to też niezły kąsek dla nas..., ale to nic jak się nie uda z Pazzinim to jest jeszcze Maccarone - ufff spoko jestem spokojny.....

Ja nie wiem Wam się stroje pomyliły, ktoś Was oszukał?? to nie jest forum Sieny, nawet Udinese, tylko Juventusu..., chcemy się pozbywac sztoru kupując kolejny szrot? Czy już nie dosc tych nieudaczników i jedno sezonowcow? Martinezy, Almirony, Motty i inne Elie, do tego Pazzini.

Albo kupujemy Jovetica, RvP (chociaz nie bardzo jestem za nim), Dzeko czy innego Cavaniego (moze Falcao:D), albo szkoda sobie du...e zawracac i sciagac kolejnych nieudaczników, bo jak się dwóch odrodziło to już każdy się będzie odradzał - co tam pazzini dawac odrazu Pele, Maradone i Platiniego - z Conte napewno się odrodzą!!

zahorze juz 10 X bardziej wole Bokaye czy Immobile (wiem że jest wypozyczony), którzy mają szansę się rozwinąc, pokazac, niż pazzoNIEgola...
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2012, 23:41 przez MishaAveJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Zablokowany