Mercato (Lato 2015)
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Zaza jak przyjdzie w lecie to też będzie miał dużą konkurencję, też kiedyś musi przyjść kiedyś czas na weryfikacje. Skoro Allegri chce Zaze to ma na niego jakiś pomysł. To samo tyczy się Sturaro, moim zdaniem dostanie całkiem sporą ilość szans, spokojnie przebije 10 spotkań licząc wszystkie rozgrywki do końca sezonu.
Od kilku lat wszyscy domagali się sprowadzenia któregoś z młodych zawodników do Juve, a krytykowali transfery typu Osvaldo czy Boriello.
Teraz Marotta chce wypełnić luki naszymi zawodnikami i to jest bardzo dobry kierunek.
Co do wykupu Ruganiego to ja nie jestem do końca przekonany że w lecie do nas dołączy. Możliwe, że to Empoli wykupi od nas połówkę chłopaka za ok 4mln a my zapewnimy sobie prawo odkupu po sezonie i po dwóch.
Od kilku lat wszyscy domagali się sprowadzenia któregoś z młodych zawodników do Juve, a krytykowali transfery typu Osvaldo czy Boriello.
Teraz Marotta chce wypełnić luki naszymi zawodnikami i to jest bardzo dobry kierunek.
Co do wykupu Ruganiego to ja nie jestem do końca przekonany że w lecie do nas dołączy. Możliwe, że to Empoli wykupi od nas połówkę chłopaka za ok 4mln a my zapewnimy sobie prawo odkupu po sezonie i po dwóch.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Trochę nie rozumiem dlaczego na 4 pozycje mamy tylko 6 zawodników. Gramy w tej chwili w ukladzie 3 + 1 w pomocy. Na 3 pozycjach w pomocy mogą zagrać Pogba, Vidal, Marchisio, Pirlo, Pereyra, Padoin a na pozycji ofensywnego gracza Pereyera, Vidal, Coman, Giovinco a nawet Pepe przy lekkiej korekcie ustawienia.AdiJuve pisze:Tak trudno zrozumieć,ze Allegri chce mieć jakieś zabezpieczenie na środek w razie kontuzji czy kartek? Przecież Asa w tym sezonie już może nie wrócić, Romulo i Marrone to są zagadki i nie wiadomo czy w ogóle będą dostępni w tym sezonie. Także mamy na 4 pozycje 6 graczy w tym Padoina,który też łata boki obrony, bo tam sytuacja jest tylko nieco lepsza. Dlatego transfer Sturaro jest jak najbardziej zrozumiały i rozsądny w tej sytuacji.
Sturaro ok zwiększy nam jeszcze bardziej wybór w pomocy, ale czy to będzie dobre dla niego i też dla klubu w przyszłości, nie wydaje mi się.
Podobna sytuacja z Zazą, póki nie pozbędziemy się Llorente, nie ma co wydawać 15 mln euro i odsuwać jeszcze dalej Hiszpana, bo po sezonie i tak powinniśmy się go pozbyć, ale za jak najwyższą cenę.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Tylko, że Coman, Gio czy Pepe nie zagrali tam ani razu przez pół sezonu, więc Allegri ich tam nie ma widzi, także branie ich pod uwagę to sztuczne doliczanie kolejnych graczy. Prawda jest taka,że do obecnej formacji mamy 6 zdrowych graczy na 4 pozycję, a to trochę mało jak do rozegrania jeszcze ponad 20 meczy. Także Sturaro przychodzi by poszerzyć kadrę a nie zastąpić Pogbe. Jak Paul odejdzie to będzie trzeba ściągnąć kogoś lepszego niż Sturaro. Ci którzy piszą, że to zastępca Pogby chyba ani razu go nie widzieli w akcji.
- pumex
- Juventino
Nie można już przeprowadzać transakcji na zasadzie współwłasności, co jednak nie zmienia faktu, że Rugani faktycznie może zostać w Empoli na kolejne sezony. Ma być ponownie wypożyczony. Pojawiły się już tego typu doniesienia, że Daniele dołączy do nas niestety dopiero po Euro '1619 pisze:Co do wykupu Ruganiego to ja nie jestem do końca przekonany że w lecie do nas dołączy. Możliwe, że to Empoli wykupi od nas połówkę chłopaka za ok 4mln a my zapewnimy sobie prawo odkupu po sezonie i po dwóch.

- AdiJuve
- Juventino
Ale chyba teraz Juve ma połówkę i Empoli, jak wykupią a Juve ustali w miarę sensowną cenę odkupu to niezła opcja. Para Bonu-Chiellini chyba w tej chwili nie do ruszenia choć grają różnie szczególnie Chiellini, także Rugani chyba będzie musiał poczekać jeszcze rok.
- sebatiaen
- Juventino
Opisz nam tego Sturaro bo jeżeli nasi są pewnie zabrać go już teraz to patrząc na wcześniejsze transakcje młodych graczy jestem w stanie uwierzyć że ten gość jest świetny.
Marotta bardzo rzadko ściągał do nas młodych, pozwalał im się ogrywać, naprawdę on przychodzi tylko po to żeby zagrać kilka meczy do końca roku kosztem rozwoju?
Przecież on nie ma żadnych szans na grę przy Vidalu, Pirlo, Marchisio, Pereyrze, Pogbie i nawet wracającym za jakieś 2 miechy Asie.
Sprowadzamy 20 latka tylko po to żeby mieć zabezpieczenie na ławcę?, przecież tak Marotta nigdy nie robił, Moggi to samo, na zabezpieczenie, czyli 3,4,5 alternatywę bierze się 30/31/32 latka za darmo albo za grosze, okazje, tak właśnie Marotta działał, nie chce mi się wierzyć że nasi sciągają chłopaka z Genoi tylko po to bo chce mieć za Vidala/Pirlo/Pogbe/Markiza/Pereyre kolejnego rezerwowego, to nie jego tok myślenia.
Poprostu stawiamy na niego już teraz, zarząd na niego liczy w wypadku sprzedaży kogoś z pomocy w wakację, może jeszcze kogoś kupimy ale przy tym co musimy wydać w lato wcale się nie zdziwię jeżeli przyjdzie jeszcze jeden gracz pokroju Sturaro i nasi będą liczyć na to że jeden znich wystrzeli tak jak Borussia zrobiła po sprzedaży Lewego.
Marotta bardzo rzadko ściągał do nas młodych, pozwalał im się ogrywać, naprawdę on przychodzi tylko po to żeby zagrać kilka meczy do końca roku kosztem rozwoju?
Przecież on nie ma żadnych szans na grę przy Vidalu, Pirlo, Marchisio, Pereyrze, Pogbie i nawet wracającym za jakieś 2 miechy Asie.
Sprowadzamy 20 latka tylko po to żeby mieć zabezpieczenie na ławcę?, przecież tak Marotta nigdy nie robił, Moggi to samo, na zabezpieczenie, czyli 3,4,5 alternatywę bierze się 30/31/32 latka za darmo albo za grosze, okazje, tak właśnie Marotta działał, nie chce mi się wierzyć że nasi sciągają chłopaka z Genoi tylko po to bo chce mieć za Vidala/Pirlo/Pogbe/Markiza/Pereyre kolejnego rezerwowego, to nie jego tok myślenia.
Poprostu stawiamy na niego już teraz, zarząd na niego liczy w wypadku sprzedaży kogoś z pomocy w wakację, może jeszcze kogoś kupimy ale przy tym co musimy wydać w lato wcale się nie zdziwię jeżeli przyjdzie jeszcze jeden gracz pokroju Sturaro i nasi będą liczyć na to że jeden znich wystrzeli tak jak Borussia zrobiła po sprzedaży Lewego.
- AdiJuve
- Juventino
Nie wiem skąd Wam się bierze,ze Asa wraca za 2 miechy jak ostatnie doniesienia sugerowały jego powrót na koniec kwietnia/początek maja, na dobrą sprawę może już w tym sezonie się nie przydać. Co do Sturaro to gracz bardziej defensywny, zgadzam się w jego ocenie z pumexem, młody,waleczny wybiegany, ale technicznie to jednak trochę mu brakuje, a w Juve będzie miał kogo na treningach podpatrywać i może się w tym elemencie podciągnie. Fakt,ze jest graczem Juve tylko na wypożyczeniu też na pewno ma spore znaczenie, bo nie wyda Beppe na niego dużo, jeżeli w ogóle coś.
No i Beppe brał tych staruszków jako alternatywy i potem nie było z nich żadnego pożytku. Sturaro ma być zabezpieczeniem i w pewnych meczach odciążać podstawowych graczy, bo teraz na dobrą sprawę w rotacji jest 5 graczy, którzy wymiennie grają na 4 pozycjach to trochę mało. Jestem pewny,że Sturaro swoje zagra, może nie tyle co w Genoi ale pewnie ponad połowę tego co zagrał do tej pory uciuła. W tej chwili gracz dobry na ligę, ale nic więcej.
No i Beppe brał tych staruszków jako alternatywy i potem nie było z nich żadnego pożytku. Sturaro ma być zabezpieczeniem i w pewnych meczach odciążać podstawowych graczy, bo teraz na dobrą sprawę w rotacji jest 5 graczy, którzy wymiennie grają na 4 pozycjach to trochę mało. Jestem pewny,że Sturaro swoje zagra, może nie tyle co w Genoi ale pewnie ponad połowę tego co zagrał do tej pory uciuła. W tej chwili gracz dobry na ligę, ale nic więcej.
- sebatiaen
- Juventino
Taki gracz ma się ogrywać, nie śledziłem go nigdy, z tego co widzę to ciężko znaleźć o nim porządne informacje.
Poprostu uważam że nie pogra ale zobaczymy.
Juve chciało sprowadzić Pochettino, argentyńczyka właśnie na pozycje środkowego pomocnika i wypożyczyć go do Saussuolo, tak się nie stało bo młody chyba nie zdał testów, nie pamiętam dokładnie ale jakieś problemy się pojawiły dlatego myślę że nasi teraz Saussuolo dadzą młodego włocha za Zaze, o Simone się już sporo od jakiegoś czasu mówi, nasi go chcą a Sturaro może być kluczem do tego transferu.
Jeżeli jednak zostanie w Juventusie to będzie to melodia przyszłości która miejmy nadzieję że zagra chociaż te 6,7 meczy do końca sezonu.
Poprostu uważam że nie pogra ale zobaczymy.
Juve chciało sprowadzić Pochettino, argentyńczyka właśnie na pozycje środkowego pomocnika i wypożyczyć go do Saussuolo, tak się nie stało bo młody chyba nie zdał testów, nie pamiętam dokładnie ale jakieś problemy się pojawiły dlatego myślę że nasi teraz Saussuolo dadzą młodego włocha za Zaze, o Simone się już sporo od jakiegoś czasu mówi, nasi go chcą a Sturaro może być kluczem do tego transferu.
Jeżeli jednak zostanie w Juventusie to będzie to melodia przyszłości która miejmy nadzieję że zagra chociaż te 6,7 meczy do końca sezonu.
- stf
- Juventino
Necid pójdzie do Verony na wypożyczenie, tam będziemy obserwować co się będzie z nim działo, jak w miarę się sprawdzi to pewnie będzie go można w lecie włączyć do jakiejś transakcji. Ja ogarniam to co robi Beppe, po prostu kolekcjonuje karty na lato. Także apeluję o spokójrufi8 pisze:Nie wiem po jakiego grzyba nam ten Necid. To już nie ma lepszych napastników w Eredivisie ? Już lepszy byłby ten Kishna, przynajmniej chłopak ma drybling i na skrzydło w sam raz. Ale jest Coman, będzie pewnie za chwilę Berardi w pakiecie z Zazą. Naprawdę czasem nie ogarniam Marotty. Chyba po transferze Pogby chce iść na rękę grubemu i używa do tego sporej ilości wazeliny.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Sprawa Zazy się skomplikowała i przechodzimy do planu B, czyli Pablo Daniego Osvaldo. Może tym razem dotrzyma słowa i się za Jacka Sparrowa przebierze?
Dobrze, że Fiorentina wzięła już Gilardino, można spać spokojnie. Swoją drogą niezłą ławkę emerytów składają - Diamanti i teraz Alberto.
Dobrze, że Fiorentina wzięła już Gilardino, można spać spokojnie. Swoją drogą niezłą ławkę emerytów składają - Diamanti i teraz Alberto.
- Robaku
- Juventino
Obawiam się, że w obliczu złamanej nogi Djordevicia - Laziale mogą nas wyprzedzić w walce o Daniego i liczę nawet, że tak się stanie. Wtedy zostałby Cassano.Mehehehe pisze:Sprawa Zazy się skomplikowała i przechodzimy do planu B, czyli Pablo Daniego Osvaldo. Może tym razem dotrzyma słowa i się za Jacka Sparrowa przebierze?
No szkoda tej wczorajszej przegranej Sassuolo, po pierwsze chcialem pograzenia Cagliari, a po drugie jednak liczyłem na przejscie Simone już teraz. Został tydzień do końca, jesli nie chcemy niczego popsuć bierzmy Sturaro i spórbujmy pozbyć sie Marrone i Motty.
- Sorek21
- Juventino
Obecnie nie ma nawet jednego racjonalnego argumentu za tym żeby sprowadzić zimą nowego napastnika.W wielkich klubach nawet nie ma takiego pojęcia jak napastnik nr.5 .
Teraz nie gra Giovinco, gdyby rozwiązali z nim kontrakt ( na bank się nie uda ) to zamiast niego nie będzie grał Osvaldo. Korzyści sportowej praktycznie żadnej,wpływu na grę zespołu także a będzie tylko strata finansowa.
Toni , Boriello , Bendtner , Anelka , Osvaldo - same dziady.Czy nasz zarząd dalej się nic z tego nie nauczył?
Teraz nie gra Giovinco, gdyby rozwiązali z nim kontrakt ( na bank się nie uda ) to zamiast niego nie będzie grał Osvaldo. Korzyści sportowej praktycznie żadnej,wpływu na grę zespołu także a będzie tylko strata finansowa.
Toni , Boriello , Bendtner , Anelka , Osvaldo - same dziady.Czy nasz zarząd dalej się nic z tego nie nauczył?
- Robaku
- Juventino
Sorku, ale my wiesz zbieramy dobrą karmę. Dalismy takim zawodnikom wpisac sobie Scudetto do swojej autobiografii. Teraz czuje, ze damy jeszcze szanse Cassano.Sorek21 pisze:Obecnie nie ma nawet jednego racjonalnego argumentu za tym żeby sprowadzić zimą nowego napastnika.W wielkich klubach nawet nie ma takiego pojęcia jak napastnik nr.5 .