Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 11:57

mazi12 pisze:alina sam widzisz reakcje innych na kandydaturę Cigariniego. Rośniemy w siłę i nie ma miejsca moim zdaniem dla 26-latków z Atalanty, krążących po wypożyczeniach. Nawet statystykami się nie wyróżnia - 32 mecze, 1 gol, 2 asysty. Moim zdaniem za mało na Juventus jak i rolę środkowego pomocnika.
Oczywiście to moje osobiste zdanie, można się z nim zgodzić albo i nie
Heh, statystyki. Nawet nie wiesz w co wdepnąłeś :C

Śr. podań w meczu (=wpływ na grę). Pirlo - 1. msc w lidze. Cigarini -7.
Celne długie piłki - Pirlo 1. msc. Cigarini 6.
Thruogh balls - Pirlo 3. Cigarini 6.

Chętnie dowiem się, kto byłby Twoim kandydatem na vice-Pirlo. Co do opinii innych - lepiej się kierować opinią De Rossiego, niż Dante. Nowy Pirlo to nie jest, ale przecież my my (my na forum, nie klub) szukaliśmy zastępcy, a Iniesta do nas nie przyjdzie.

Sybir1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 12:19

http://www.kanonierzy.com/shownews_id-2 ... Azji.shtml

Ciekawe ile jest w tym prawdy....czy rzeczywiście złożyliśmy taką ofertę?? W sumie 15mln funtów to odpowiednia oferta z racji kończącego się za rok kontraktu.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 12:38

Co raz bardziej wątpie w obiecanego od dwóch sezonów "top plejera"... Cavani nie do wyciągnięcia, Igła zostaje w Realu, Dzeko pewnie zostanie w City, albo przejdzie do Milanu, Tevez pewnie nawet nie przeszedł przez myśl Beppe... zostaje Robin, ale kwota jaką za niego chcą (30mln) jest śmieszna, zważywszy na to, iż za rok kończy mu się kontrakt.
Wielbiony tutaj przez niektórych Jojo, także nie jest wart 30 baniek, jakie oczekują Fiołki...

Wiem, że do końca mercato jeszcze szmat czasu, ale tak coś w kolanie czuje...

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 13:03

Tym razem ogranicze się do jedenj strony :]
bendzamin pisze:Nie orientuje sie ktos, ktory klub ma placic pensje Motty podczas wypozyczenia? Oj, czuje, ze tego goscia z powodu jego kontraktu (2015, 0.8 mln € rocznie) ciezko sie bedzie pozbyc raz, a dobrze.
0,8 mln to dużo? :think: Faktycznie, dla tych biedniejszych w Serie A to byłaby jedna z wyższychpensji, ale bez przesady też.
Swoja drogą mogliby te 0,5 mln za wypożyczenie dać.
Ouh_yeah pisze:I tak dobra cena. Może Marotta załatwi go za dychę.
No tak, ale już w 2012 na zakupy w cholere poszło a nie przyszedł jeszcze napastnik. Dychę można dać, ale nie w to mercato.
yanquez pisze:No tak, ale z Krasiciem jest o tyle lepiej, że ma niską pensję w porównaniu do np Melo (pewny nie jestem, ale na 90%)... Może uda się go przepchnąć do jakiegoś Werderu, czy innego HambugerSzportFerajne...
No niższą, jakieś 1,8-2 mln z tego co pamietam, Melo już w Juve dostawał ponad 3 a do Galaty jak sam mówił poszedł z pwoodu kasy (choć to tochę dziwne, skoro było to tylko wypożyczenie).
Mówi się, że część graczy Marotta chce upchać w Rosji. Krasic pewnie niechętny będzie, natomiast mam wrażenie że Melo pójdzie wszędzie za odpowiednią kontrakt, pytanie czy ktoś taki hojny się znajdzie, wierzę w Anżę 8)
jakku1 pisze: Najpierw oddamy Padoina i Pazienze Sampie, w zamian za Poliego, a potem chlopaka wypozyczymy do Fiorentiny. Jesli to wszystko prawda, moze to oznaczac, ze faktycznie pojawila sie jakas oferta za Matriego z Milanu i to zakladajaca jakiś realny zysk a nie zysk teoretyczny w postaci wypożyczenia.
O ja cie. Już czasem pisano o takich różnych przekładańcach, natomiast kończy się zazwyczajw takich wypadkach na fantazji prasy. Z resztą, jak Viola zechce mieć Poliego to sobie go kupi, po co ma tak kombinować?
alina pisze:Chętnie dowiem się, kto byłby Twoim kandydatem na vice-Pirlo. Co do opinii innych - lepiej się kierować opinią De Rossiego, niż Dante. Nowy Pirlo to nie jest, ale przecież my my (my na forum, nie klub) szukaliśmy zastępcy, a Iniesta do nas nie przyjdzie.
Iniesta? Na tę pozycję to chyba raczej Xavi? :]
Kubba pisze:Wiem, że do końca mercato jeszcze szmat czasu, ale tak coś w kolanie czuje...
No chyba szału nie będzie, zobaczymy. Ktoś musi zejść z ceny, że Beppe kupił.
Van Persie pewnie w końcu odejdzie, pytanie czy prędzej Arsenal zmięknie czy prędzej znajdzie się jakieś MC co rzuci kasą.

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 13:08

Kubba pisze:Co raz bardziej wątpie w obiecanego od dwóch sezonów "top plejera"... Cavani nie do wyciągnięcia, Igła zostaje w Realu, Dzeko pewnie zostanie w City, albo przejdzie do Milanu, Tevez pewnie nawet nie przeszedł przez myśl Beppe... zostaje Robin, ale kwota jaką za niego chcą (30mln) jest śmieszna, zważywszy na to, iż za rok kończy mu się kontrakt.
Wielbiony tutaj przez niektórych Jojo, także nie jest wart 30 baniek, jakie oczekują Fiołki...

Wiem, że do końca mercato jeszcze szmat czasu, ale tak coś w kolanie czuje...
No był obiecany... ale bez przesady...nie szukajmy nikogo na siłe! Z podanych w twoim poscie nazwisk chciałbym Cavaniego i Robina (ew Tevez, ale on nie grał praktycznie cały sezon, więc nie wiem) ale jeżeli chcą za nich jakieś bajeczne sumy, a piłkarze sami się do nas nie rwą, to ja ich nie chce. W Juve ma grać ten, kto chce tu grać, dla kogo gra tu jest marzeniem a nie lepszym kontraktem. Przy obecnej sytuacji wole odpuścić sobie w tym okienku tego top playera niż przystać na obecne warunki.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 13:10

jakku1 pisze:Mamy zamiar przedstawic lub przedstawilismy Violi nowa propozycje - 20m plus Pazienza/Padoin... B) Jak wyzej, z tym, ze oferta wynosi 25m euro lub C
Myślę, że przy 25 mln w gotówce, Fiorentina siądzie do stołu negocjacyjnego.
Plus bonusy i jakiś grajek i Fiorentina może przystać. Mam nadzieję, że sam zawodnik będzie naciskał klub. Ale trzeba szybko zebrać te 25 mln, mimo tego, że opłata będzie pewnie rozłożona na raty.

Dwa, rzadko (prawie nigdy) oferty z dwoma zawodnikami włączonymi w transakcję są akceptowane, tym bardziej co by tu powiedzieć przez jednego z naszych wrogów.

BTW. Jeśli nie Jovetić, to koniec marzeń o top playerze, a wtedy widzę tylko opcję kupna Luisa Muriela, nawet kosztem Armero, który nie jest kompletnym graczem, bo po jego rajdach robi się dziura w obronie.
Na pewno żadnych Włochów do ataku!

TheDomin07

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 13:18

Kolejne okienka transferowe nauczyły jednego ...wszystko jest możliwe.

Na pewno sporo ciekawego będzie w ostatnim dniu sierpnia jak to zwykle bywa.

Tymczasem Marotta zabrał się za niepotrzebnych graczy.

Motta wypożyczenie kolejne,coś mi mówi że Bologna nie wykupi go po sezonie ale nie chce krakac.

Co Pazziniego to chyba za bardzo na niego naskakujecie. Gdy jest formie to z pewnością zalicza się do półki" top player".W grze głową przypomina Treza.Swego czasu nawet Juve o niego zabiegało ale Inter był szybszy a my wzięliśmy Matriego trochę na otarcie łez.
Ok, poprzedni sezon miał słaby, ale trzeba też miec na uwadze to że Strama grał często 1 napastnikiem w postaci Milito.

Należy też pamiętać że Marotta już miał z nim do czynienia i wspomina to na pewno pozytywnie.

Choć też chodzi mi po głowie że może się nim zainteresować Milan. Z Cassano współpraca układała się wzorowo swego czasu.

Reasumując Pazzini jest jakąś opcją, oczywiście nie jest to wymarzone rozwiązanie.Ale jeśli nie wypali z RVP, Suarezem czy Cavanim to gracz Interu z pewnością będzie brany pod uwagę.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 13:19

szczypek 03.06.2012, czyli zanim to mercato się w ogóle rozpoczęło pisze:Na wstępie powiem, że to chyba mój trzeci post w tym temacie. Zainteresowanie więc znikome, dlatego niech nikogo nie zdziwi jeśli nie opiszę albo coś.

Mój pomysł na to mercato jest następujący.

I. Jeśli chodzi o bramkę sprawa nie wymaga głębszego komentarza.

II. Obrona. Jeśli chodzi o prawą stronę sprawę mamy chyba jasną, zarówno w 3-5-2 jak i 4-3-3, nie szukałbym tu na siłę jakiejś nowej opcji (czyli zostają Lichtsteiner i Caceres). Na środku w 3-5-2 mamy ten problem, że nie mamy żadnego zmiennika i o takiego należy się postarać. W tym celu zwracam swe oczy ku Hiszpanii i widzę tam niejakiego Zapate. Opcja tania i realna. Cholera wie jak z tym Bonuccim, dlatego rozsądnie byłoby jakimś środkowym obrońcą się zainteresować. Z lewej strony De Ceglie. Brakuje zawodnika, który mógłby naszego Paolo wyrzucić ze składu (nic do niego nie mam, ale kilka dobrych spotkań to ciągle za mało, także dlatego, że resztę czasu się leczy). Kolarov to byłoby marzenie. Nie wiem na ile jest wyceniany, ale jeśli mamy wzmacniać obronę to właśnie tak. Estigarribia mnie nie przekonał niestety.

III. Pomoc. Nasze trio nie ma właściwie zmienników. Jest wprawdzie Giaccherini, ale to nie jest jakaś wybitnie pewna opcja. Jest Padoin, ale kto go tam wie. Potrzeba jakości, pewności. Nie ukrywam, że w tym względzie priorytetowo patrzę na Asamoaha. Łączeni z nami są dodatkowo Pogba, ale on dopiero może coś pokazać, także pewności brak i Verratti, tu ten sam problem.
Nie miałbym nic przeciwko gdyby wyglądało to tak: Pirlo, Marchisio, Vidal, Giaccheirni, Asamoah, Pogba. I można optymistycznie patrzeć w przyszłość.

IV. Atak i chyba największe problemy. Pewniakiem jest chyba umiłowany przez Conte Vucinic. O tym, że potrzebujemy prawdziwej gwiazdy w tym temacie nie trzeba nikogo przekonywać, czy będzie to Van Persie, Suarez, Higuain, Dzeko czy nawet Cavani - nieważne. Ważne, że ktoś taki musi do nas przyjść i z miejsca zacząć strzelać. Alternatywą dla takiego grajka byłby Matri lub Quagliarella. W 4-3-3 potrzebujemy kogoś na prawą stronę. Jest wprawdzie Pepe, ale to tylko Pepe i może Giaccherini. Za mało. Nie miałbym nic przeciwko gdyby wrócił Giovinco. Może warto zainteresować się Isla? Jovetic? Ramirez?
No i to tak:
I. Jeśli chodzi o bramkę sprawa nie wymaga głębszego komentarza.
II. Chciałem Zapate, jest Lucio, jest więc ten czwarty obrońca z prawdziwego zdarzenia i to za darmo. Brakuje ciągle kogoś na lewą stronę obrony, Kolarov utrzymuje opcję nierealną, ale Armero byłby w sam raz.
III. Wiele na to wskazuje, że miałem rację i będzie to wyglądać tak: Pirlo, Marchisio, Vidal, Giaccheirni, Asamoah, Pogba. Szczypek - jesteś pro.
IV. Wrócił Giovinco, jest Isla, tak przewidywałem, tak chciałem. Brakuje ciągle tylko tej wisienki na torcie. Marotta daj ją nam!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 13:31

Isla w ataku? on chyba będzie pełnił rolę zmiennika Vidala, ew. boczny obrońca/wahadłowy, niż grał zapchajdziurę w ataku.

Co do tematu, to bliżej nam do RVP, niż SJ. Marotta bez ciśnień oferuje 15 mln, ew. jak coś nazbiera ze sprzedaży, podbije stawkę. Jak się nie uda, weźmie się za czarnogórca - tak to widzę.

x4800 :dance: pow pow pow

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 13:34

pan Zambrotta pisze:Isla w ataku? on chyba będzie pełnił rolę zmiennika Vidala, ew. boczny obrońca/wahadłowy, niż grał zapchajdziurę w ataku.
Jeszcze inaczej:
Isla będzie podstawowym prawym w pięcioosobowej pomocy, a w dalszej kolejności zmiennikiem środkowych pomocników i prawego obrońcy (przy czwórce w obronie). Jakoś ciężko mi go sobie wyobrazić na prawym skrzydle trzyosobowej formacji ataku.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 13:46

szczypek pisze:
szczypek pisze: Isla? Jovetic? Ramirez?
IV. Wrócił Giovinco, jest Isla, tak przewidywałem, tak chciałem. Brakuje ciągle tylko tej wisienki na torcie. Marotta daj ją nam!
W dodatku największe podchody robimy pod Ramireza i Joveticia :prochno:

Z całego Mercato in minus na razie mogę odnotować tylko wypuszczenie maluszka do PSG. Jeśli teraz jeszcze Marottcie uda się wyciągnąć ze szrotu dość pieniążków, by móc wyciągnąć Jove lub innego topowego strajkera byłoby to najlepsze mercato po Calciopoli. Jeśli do tego jakimś cudem udałoby się też wyciągnąć Ramireza i kogoś z dwójki Kolarov/Armero to jeśli nie wydarzy się jakaś tragedia- na wiosnę mówi się o nas jako o jednych z szerszego grona faworytów CL(bo wiadomo, że najściślejszymi będzie Barca i Real).

tak BTW. 12 milionów płatne tu i teraz za Armero to zły pomysł. Rzekomo za tyle City może dać Kolarova. Natomiast jeśli tej kasy nie mamy to WypWyk Kolumbijczyka jak najbardziej. Zostanie z PDC z Giorgio i Caceresem na pozycji "kryzysowa narzeczona" to też nie jest jakaś tragedia, dopóki Cegła się nie połamie i będzie na ważne mecze.

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 14:22

http://real-saragossa.com/news/Hector-O ... ntusu-2393

Akurat czytałem o nim na Tutto więc postanowiłem zobaczyć kto to taki :)

Kolejny młody do Primki, o dziwo kolejny Hiszpan :O najbogatsi się Nim interesowali, ale wybiera nas :)

Canizares, Pol Garcia, Otin - mała kolonia hiszpańska :)

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 14:29

Kolega, fan pilki portugalskiej przegladajacy abole, wyslal mi ciekawa informacje :D

google translate mówi:

"Cavani chce nas opuścić to gnije w banku", mówi prezes Neapolu

Prezydent Napoli, Aurelio de Laurentiis, nadal robić wszystko, aby utrzymać Edinson Cavani, strzelec, który został nękany przez Chelsea i Manchester City.

Włoski klub pozostaje nieprzejednany, zapytaj co najmniej 76 mln euro oraz groźba prezydenta wobec z zaawansowanym ...ławka.

"Będę pozostawić gnić w banku prosi mnie o 7 lub 8 milionów pensji", powiedział De Laurentiis do TuttoNapoli.net.

Z tego co zajarzyłem "zaawansowany" to napastnik, a bank = ławka rezerwowych (po port. banco :prochno:)

Z jednej strony, szkoda, bo na pewno do nas w takiej sytuacji nie przejdzie, a z drugiej dobrze, bo jesli uprze sie na transfer, do De Laurentiis posadzi go na lawie, nawet z gigantyczną pensją, przez co jeden z naszych glownych rywali straci jeden z najwazniejszych elementow zespolu :dance:

@Mazi12 - tak samo smiesznie bylo, jak wyskakiwalismy na Real i Chelsea z MARCHIONNIM, DE CEGLIE, AMAURIM, GRYGERĄ I MANNINGEREM? tak, bylo smiesznie, ale dla nich. Dla Chelsea malo brakowalo, a tez by sie zle dla nich skonczylo. :angry:

To nie tak dziala.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2012, 14:34 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 2 razy.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 14:31

alina pisze:Chętnie dowiem się, kto byłby Twoim kandydatem na vice-Pirlo. Co do opinii innych - lepiej się kierować opinią De Rossiego, niż Dante. Nowy Pirlo to nie jest, ale przecież my my (my na forum, nie klub) szukaliśmy zastępcy, a Iniesta do nas nie przyjdzie.
Osobiście swojego kandydata nie mam, bo trudno takiego wybrać.
Wyobrażam sobie taką sytuację, że naszym przeciwnikiem w LM jest Real a my wyskakujemy z Cigarinim. Wydaje mi się to trochę śmieszne. Gość ma 26 lat i jego największym osiągnięciem jest 6. miejsce w celności długich podań w danym sezonie. I ma stanąć przed Khedirą, Ozilem, Kaką itp. To już wolałbym wstawić Asa i grać 3 def o podobnej charakterystyce.

Ale ok. Ja odpuszczam, nie chce mi się o tym dłużej dyskutować. Ty wiesz swoje, ja wiem swoje :ok:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 14:32

@D@$ pisze:
bendzamin pisze:Nie orientuje sie ktos, ktory klub ma placic pensje Motty podczas wypozyczenia? Oj, czuje, ze tego goscia z powodu jego kontraktu (2015, 0.8 mln € rocznie) ciezko sie bedzie pozbyc raz, a dobrze.
0,8 mln to dużo? :think: Faktycznie, dla tych biedniejszych w Serie A to byłaby jedna z wyższychpensji, ale bez przesady też.
No wlasnie, dla biedniejszych to sa bardzo duze pieniadze. W Catanii, w ktorej Marco gral poprzedni sezon, byla to obox Maxiego Lopeza najwyzsza pensja (klik). W Bolonii minimalnie wiecej (850 tysiecy) inkasuja tylko Di Vaio, Acquafresca i Perez (klik). Ponadto, biorac pod uwage pensje z tamtego sezonu, Motta z takim kontraktem bylby najlepiej zarabiajacym zawodnikiem w Cagliari, Chievo, Lecce i Novarze.

Jesli chodzi o transfer JoJo, to mam nadzieje, ze pogloski o ofercie 25 mln € sa prawdziwe. Wtedy Fiorentina powinna z nami siasc do powazniejszych negocjacji i mysle, ze osiagniemy jakies porozumienie.

Wedlug TuttoJuve, tylko jesli bedzie zgoda na transfer Stevana, bedziemy chcieli sprzedac Matriego do milanu.
Ivory pisze:BTW. Jeśli nie Jovetić, to koniec marzeń o top playerze, a wtedy widzę tylko opcję kupna Luisa Muriel
No, chlopak szykuje sie na prawdziwego nastepce Ronaldo. W wakacje przytyl 5 kilo (zrodlo), a Guidolin powiedzial, ze dopoki nie schudnie, nie bedzie z nim rozmawial :prochno:

Obrazek
Zablokowany