Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 18:07

Tony Montana pisze: Tak samo mówiono o Chelsea, zaraz po tym jak przejął ją Abramowicz. Że w pucharach za dużo nie osiągną, że nie liczy się tylko kasa. Ostatnia wygrana w LM, wcześniejsze finały, mistrzostwa Anglii pokazały ile potrafią zdziałać pompowane w klub latami pieniądze.
Możemy się oszukiwać, że pieniądze to nie wszystko ale zaryzykuję, że są nawet czynnikiem najważniejszym. Oczywiście nie oznaczają one automatycznego sukcesu, nie stanowią nawet jego połowy, ponieważ potrzebne są jeszcze przemyślane wzmocnienia, ale jak pokazuje przykład Chelsea czy PSG pieniądze wystarczają, żeby z marszu zdobyć 2 miejsce w lidze.
Nie no...wiadomo, że dobrze wykorzystane pieniadze znacznie pomagają w budowie zespołu, lecz trzeba pamiętać że to nie wszystko. Poza tym Chelsea długo pracowała na to, aby mieć taką rangę, chociaż należy pamiętać również o tym, że przed przyjściem Abramowicza też nie byli chłopkami do bicia.I jeszcze jedno...w klubie muszą pracować odpowiednie osoby...kiedy Chelsea osiągnęła największe sukcesy? Za Murinho...w tym sezonie również wygrała lige mistrzów dzięki szkieletowi drużyny (Terry, LAmpard, Drogba, Cech), które stworzył Murinho dobierając odpowiednio piłkarzy a nie kupując top playerów na pałe jak to robi MC czy PSG. Wydaje mi się, że Mancini to nie jest mimo wszystko trener sukcesu.
Leo Bonatini w Juve?!
o.O?

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 18:31

alina pisze: A tam Poli. CIGARINI. On byłby idealny.
Murasia dawać :rotfl:
Ouh_yeah pisze:Wszystko coraz bardziej zaczyna wskazywać na Joveticia. Marotta mówi, że chcemy go kupić, z prasy dochodzą sygnały że sam JoJo ma poprosić o transfer, teraz Montella między słowami przyznaje że Jovetic chce odejść.

No i te 30 mln, które są całkiem rozsądną kwotą jak na "zaporówkę".
Miejmy nadzieję, że to prawda :pray:
yamakasi pisze:http://juventussnews.blogspot.com/2012/ ... entus.html

Leo Bonatini w Juve?!
Że niby kto?!

Co do mercato, owszem, jest udane, nawet bardzo, ale jak narazie uzupełniliśmy skład do walki na 3 frontach. W dalszym ciagu jednak nie dążymy do spełnienia priorytetu jakim jest kupno tap strajka. Już mniejsza z tym czy byłby to Dzeko, Suarez, Jovetic czy RvP. Po prostu musi się ktoś taki pojawić, bo cieniutko widzę naszą gre w LM bez takiego zawodnika. Markiz i Vidal wiecznie strzelać nie będą. Potrzebujemy bramkowpychacza. Koniecznie.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 19:03

yamakasi pisze:http://juventussnews.blogspot.com/2012/ ... entus.html

Leo Bonatini w Juve?!
To pewne. Di Marzio pisał już ze 2 tyg temu, że brakuje tylko oficjalnego potwierdzenia. Nieźle. Jak nic się nie popsuje to wygarnęliśmy gracza Manchesterowi City.
mazi12 pisze:
alina pisze: A tam Poli. CIGARINI. On byłby idealny.
Murasia dawać :rotfl:
Ktoś wie, cóż to za troll?

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 19:09

Kim jest ten Bonatini? Ktos moze napisac o nim cos wiecej?

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 19:11

alina pisze:Ktoś wie, cóż to za troll?
A tam od razu troll :(

też chętnie bym się czegoś dowiedział o tym Bonatinim

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 19:12

W sumie tęsknię za tym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, chociaż obecnie mamy równie utalentowanych pomocników, a On jak widać znalazł swoje małe miejsce na ziemi. Nie ma się co targować z kebabami- dają 13 mln albo do ostatniego dnia szukamy innego kupca. Prosto :ok:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 19:15

Kojarzy mi się z BonAquą.Wiem - głupie skojarzenie <samokrytyka>.
Mam nadzieję na kupno zawodnika który na wszelki wypadek mógłby godnie zastąpić Pirlo,no i na Joveticia.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 19:49

Jej, trochę stron się w temacie nabiło od ostatniej wizyty, więc pozwolę sobie odpowiedzieć wybiórczo, bo nie chciało mi się czytać całości.
AdiZ pisze: Moggi to pole minowe i znalazłeś się na nim. Tak jak inni. Czemu mamy nie gloryfikować Moggiego jak dzięki niemu Juve miało jeden z lepszych okresów w swoim istnieniu.
No właśnie dlatego chociażby, że poniekąd dzięki niemu miało też najgorszy okres w swojej historii ;) Proces calciopoli to jakaś przedziwna komedia, ale czy Moggi był święty? Oj, raczej nie. Dlatego właśnie gloryfikowanie jest niesmaczne. Znajomości rynku mu nie odmawiam, ale dla mnie to, dopóki ktoś go nie oczyści z zarzutów, w Juventusie persona non grata. Inna sprawa, że niemożliwym jest bez uniewinnienia, żeby w ogóle gdziekolwiek pracował.
AdiZ pisze:Tylko kupno Vieiri było mistrzostwo świata. Abstrahując to tego co się później stało. Przecież to był kapitan Arsenalu i ulubieniec kibiców. Wiec 20 mln wcale nie dużo jak na klasę piłkarza. Emerson tak samo, chciał go Capello bo trenował go w Romie. A że Roma na tamte czasy jakby nie patrzeć to była firma z konkretną marką. Nie to co teraz. Więc ceny wg mnie przyzwoite. Sportowo nie da się tego porównać.
Emerson dobry był, no ale za 30 melonów to Ty wyciągniesz większość topowych defensywnych pomocników w Europie, tak więc mistrzostwem świata niesamowicie trudno to nazwać. A czy Puma tyle wart? Nie sądzę, ale jak mieliśmy, to wydaliśmy, jeszcze na Ibrę starczyło. Wszyscy szczęśliwi.

Vieira? Arsenal chciał go sprzedać, chciał się go pozbyć, żeby zrobić miejsce innym. I to oni wyszli na tym znacznie, znacznie lepiej. Na topowych piłkarzy w XXI Luciano po prostu wykładał gruby szmalec i wszyscy miękli. Żadna taktyka, żadne majstersztyki ;) I ryzykowne. Ani Salas, ani Patrick u nas niestety nie wypalili. Cóż.

pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 19:49

Milan wlaczyl sie do walki o van Persiego. Koeljny klub zainteresowany Robinem. Meczy juz mnie ta zabawa z nim i jego "mysleniem co tu dalej zrobic". Potrzebujemy zawodnika na juz zeby caly zespol przygotowal sie do sezonu !

Prezydent Milanu, Galliani spotkał się z menadżerem zawodnika Internacionalu Porto Alegre Leandro Damiao. Okazało się jednak, że Brazylijczyk jest dla Rossonerich zbyt drogi. Klub myśli o sprowadzeniu Alessandro Matriego z Juventusu - zrodlo Eurosport.pl

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 20:42

Ostatnie ciepłe wypowiedzi Marotty pod adresem Joveticia mogą wskazywać, że to on jest celem nr 1. Nasz boss czeka chyba, aż Viola zejdzie z ceny o kilka milionów albo da sobie wcisnąć jakiegoś Krasicia ;)

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 20:59

mazi12 pisze:
Chętnie posłucham, dlaczego Cigarini jest cienki. Wiesz kto to, tak w ogóle?

Gadamy oczywiście czysto teoretycznie. Ani on, ani Poli nie zawitają do Juve.
mazi12 pisze:też chętnie bym się czegoś dowiedział o tym Bonatinim
Dla mnie najważniejsze, że od grudnia Man City chce go ściągnąć. To dość niezła rekomendacja.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 21:23

Pierwsze słysze o Bonatinim [?] Nawet nie widziałem jego kompilacji na YT, więc jest to dla mnie kompletny no-name, ale właśnie teraz czytam na jego temat i interesowali się nim dość zaawansowanie Man City i Real, więc musi mieć potencjał. No i kwota 1 mln &#8364; :), oby tylko cena nie odzwierciedlała jego umiejętności :P Na początku myślałem, że chodzi o jakiegoś Włocha, bo rzeczywiście nazwisko zalatuje 'włoskim', ale to brazylijczyk. Być może jego ojciec ma pochodzenie włoskie.

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 22:19

http://www.bolognafc.it/news.asp?id=3423#.UAhrMKA_hfs
Motta oficjalnie w Bolonii, wypożyczony z opcją wykupu po sezonie. Na jakiś czas mamy go z bani.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 22:29

rufi8 pisze:http://www.bolognafc.it/news.asp?id=3423#.UAhrMKA_hfs
Motta oficjalnie w Bolonii, wypożyczony z opcją wykupu po sezonie. Na jakiś czas mamy go z bani.
Szkoda że tylko wypozyczenie bo pewnie za rok go i tak nie wykupią chyba że zagra sezon życia i nie strzeli bramki samobójczej ;d A za rok co? Znowu wypożyczenie ? :/

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 23:32

alina pisze:
mazi12 pisze:
Chętnie posłucham, dlaczego Cigarini jest cienki. Wiesz kto to, tak w ogóle?

Gadamy oczywiście czysto teoretycznie. Ani on, ani Poli nie zawitają do Juve.
Oczywiście, że wiem kto to. Widziałem nawet kilka jego meczy i nic ciekawego w nim nie zauważyłem. Może też trochę przesadziłem, ale żeby od razu troll? :(

W dalszym ciągu czekam jak się rozwinie sprawa JoJo
Armero - Wielkie TAK :D

Zablokowany