Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2016, 10:53

mzm pisze:Ojej, a czy ja napisałem coś aż tak strasznego, że jesteście złośliwi? Po prostu stwierdzilem fakt, sprowadzenie dwójki graczy takiego kalibru to utopia, nie musicie mi dogryzać celem odreagowania. :dance2:
Sorry, ale śledzę Twoje posty od pewnego czasu i często przeginasz z uszczypliwością. Nie wiem dlaczego tak robisz, czy to nadal ból po porażce w LM, czy coś innego, ale czytając twoje posty ewidentnie widać ,,ból tyłka".

Obrazek
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2016, 12:10

Sila Spokoju pisze: Sorry, ale śledzę Twoje posty od pewnego czasu i często przeginasz z uszczypliwością. Nie wiem dlaczego tak robisz, czy to nadal ból po porażce w LM, czy coś innego, ale czytając twoje posty ewidentnie widać ,,ból tyłka".
Ból po porażce raczej nie, bo jak dla mnie to nie jest kibic Borussii... Dziwne, że dopiero w tym sezonie się zarejestrował, gdy nie gramy z nimi meczu :ahsisi:

Co do transferów - to jak dla mnie Gundogan to jest priorytet i nie jest wcale powiedziane, że do nas nie trafi :cwaniak:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 12:20

Cóż, Goetze nawet nie powąchał boiska w dwumeczu z Juve. W ogórkowym meczu z Werderem zmieniony po 50 minutach. Już go chyba nie zatrzymają w Bayernie.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 16:10

No wiesz, ale przychodzi Carletto. Może mieć inną optykę na Mario.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 16:57

zoff pisze:No wiesz, ale przychodzi Carletto. Może mieć inną optykę na Mario.
Wątpie. Bayern zawsze grał skrzydłami i zapewne nadal będzie nimi grał. W takim przypadku za Lewandowskim zostaje tylko jedno miejsce do obsadzenia, a nikt w Monchium przy zdrowych zmysłach nie posadzi na ławie Mullera. Nawet przy taktyce 4-1-4-1, gdzie gra jeden defensywny pomocnik i dwóch operujących wyżej, Gotze nie ma pewnego placu, bo musi walczyć o miejsce z Thiago i Vidalem. Stety, bądź też niestety - jeżeli młody Niemiec chce być podstawowym zawodnikiem, to po prostu musi odejść z Bawarii. Niestety Klopp może mieć wielki wpływ na decyzje Mario. :think:

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 17:23

Kiedyś zasugerowałem, że ze sprzedażą Pogby, będzie trzeba pomyśleć o defensywnym pomocniku. Wczorajszy mecz pokazał, że oprócz Marchisio i Khediry Juventus nie ma destruktora na poziomie europejskiej piłki. Sorry, ale Asa jest bardzo często kontuzjowany, a same urazy zabijają go, Sturaro prezentuje, póki co, poziom ligowy a Lemina jest zwyczajnie słaby w destrukcji.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 18:09

Ktoś wie jaki będzie nasz budżet na letnie mercato jeśli wygramy scudetto oraz Coppa Italia? Budżet chyba nie jest zależy tylko od wyników? :) Chyba zwiększyliśmy przychody względem ostatnich latem, więc może nie będzie tak źle? Wie ktoś ile mniej więcej Marotta będzie miał do wydania?

edit: http://transfery.info/86649,as-dwie-gwi ... a-sprzedaz

Isco i James. Jak dla mnie Isco>Gotze.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 18:11

Pogba to nasza przyszłość i dzięki niemu zbieramy multum kibiców. Jego trzeba traktować nie tylko jako piłkarza (w czym jest świetny - nie decydujący - ale świetny), ale przede wszystkim jako produkt marketingowy. To jest nasz Ronaldo, Messi, czy Zlatan i powinien zostać jak najdłużej z czysto marketingowego punktu widzenia.

Środkowy pomocnik - rozgrywający na gwałt potrzebny. Gundogan idealny. Jeśli nie on, to może ten Banega? :think:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Wojtek1207

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 18:50

Cobra pisze:Pogba to nasza przyszłość i dzięki niemu zbieramy multum kibiców. Jego trzeba traktować nie tylko jako piłkarza (w czym jest świetny - nie decydujący - ale świetny), ale przede wszystkim jako produkt marketingowy. To jest nasz Ronaldo, Messi, czy Zlatan i powinien zostać jak najdłużej z czysto marketingowego punktu widzenia.

Środkowy pomocnik - rozgrywający na gwałt potrzebny. Gundogan idealny. Jeśli nie on, to może ten Banega? :think:
Pierwszy akapit - 100% racji. Janusze futbolu nie zwracają uwagi na zwykłych wyrobników, tylko na zawodników medialnych, tudzież świetnych technicznie, nietuzinkowych. My mamy Pogbę i Dybalę i na nich powinniśmy budować skład. Na nich, a nie z pieniędzy za nich.

Drugi akapit - Gundo podobno chce do Anglii, a gdzieś były głosy, że Banega dogadany z interem. Mało jest dobrych rozgrywających na rynku, ale uważam, że z dobrym 3/4, regista nie byłby nam już potrzebny. I taki Isco (cokolwiek by o nim nie mówić), mógłby być remedium na naszą grę ofensywną.

Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 19:15

Czytam Wasze wypociny i przecieram oczy ze zdumienia. :roll:
Czy naprawdę nikt nie widzi, że nasz problem leży nie w pomocy lecz w bokach obrony? Zarówno Evra jak i Lichy są do wymiany i nie ma nawet o czym mówić. Dodatkowo proponuję do końca sezonu stawiać na Ruganiego w obronie zamiast na dziadka Barzagliego, by nie skończyło się to wszystko jak z Comanem (swoją drogą szkoda słów... taki talent). I na koniec, to powinien być ostatni mecz Mario w ataku Juve. Mamy kogoś dużo lepszego i nazywa się Zaza i to on powinien być tym trzecim napastnikiem, po Moracie i Dybale.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 19:39

przecieraj, przeczytaj sobie jednak najpierw co ty za brednie czlowieku wypisujesz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 21:31

Wydaje mi się, że to ostatni sezon Paul w Juve. Wczoraj zagrał genialnie, ale... chyba czas na niego,on sam to czuje, on chce mocno Złotą Piłkę i wie ze musi iść do bardziej medialnego miejsca. Trzeba zrobić cos z kasy za niego. Gundo nie przejdzie do nas. Gotze? Może jednak probowac o Verattiego.
Wczoraj Hernanes nic, Sturaro - słabo, ale dajmy mu czas. Trzeba przemeblować srodek pomocy bo obecnie nasza najmocniejsza cześć jest mocno nierówna. neistety. Na pewno rację ma Merviglioso co do naszych bocznych, wiadomo ze Lichy nigdy Messim nie będzie, a Evra też swoje ostatki, trzeba jakoś pomyślec, żeby to wzmocnic. Sime V. wydaje się, że jest dobrą opcja na Serie A, ale na LM może być poki co za malo.
der Wiel na wylocie bodajże, ale nie śledze na bieżąco Ligue1,zeby ocenic przydatność tego zawodnika...

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 21:42

Robaku pisze:Wydaje mi się, że to ostatni sezon Paul w Juve. Wczoraj zagrał genialnie, ale... chyba czas na niego,on sam to czuje, on chce mocno Złotą Piłkę i wie ze musi iść do bardziej medialnego miejsca.
I co roku będziemy sobie powtarzać Oni muszą, my możemy...w końcu nigdy nic nie wygramy w Europie.

TURBOPAWEL

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 21:46

Jeśli chodzi o wygrywanie to nie wiem czy znajdzie lepsze miejsce (w gre wchodzi chyba tylko barcelona i psg). Jestem przekonany, ze w ciagu 3 sezonow wygramy lige mistrzow.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2016, 21:53

Jacky pisze:odnosnie Padoina i Leminy chcialem tylko zaznaczyc, ze powinnismy budowac druzyne pod LM, a nie juz tylko pod SerieA.
Niestety, Zlatan ma juz prawdopodobnie ogarniety dom w Manchesterze - jego przybycie do nas, to tylko taka moja mala fantazja :roll:
Może Padoin jakieś dobre biznesy z zarządem kręci i dlatego go trzymają. Podobno ma smykałkę do interesów ;)
Myślę, że zainteresowanie takimi zawodnikami jak Gundogan, czy Isco wyraźnie pokazuje w co celujemy. Do tego takie transfery jak Dybali, czy Sandro - gdzie nie szczędziliśmy grosza - pozwalają wierzyć, że klub mierzy wyżej niż w bycie tylko hegemonem Serie A.

Jestem ciekawy jak głęboko zajdą zmiany w środku pola. Pisałem czasami żartobliwie, że w kontekście całego sezonu Marchisio i Khedirę należy traktować jako jednego zawodnika, a nie dwóch i jest w tym ziarnko prawdy patrząc na ich liczne urazy, czy łapanie formy po nich.

Wspominałem już o tym, że fajnie byłoby w lecie pozyskać Vrsaljko (PO + rezerwowa opcja na LO) oraz Fabinho (B2B/PO). Myślę, że ostatnie mecze z trudnymi rywalami w LM pokazują, że nie byłoby to roztrwanianie pieniędzy. To bardzo dobrzy zawodnicy, mają ogranie na poziomie międzynarodowym więc trzeba kuć żelazo póki gorące.

Po opadnięciu emocji polecam zapoznać się z dorobkiem Evry w dwumeczu z Bayernem. Niestety nie jest to już poziom, na którym powinien toczyć pojedynki doświadczony Francuz. Wydaliśmy na Sandro 26 mln E, pora na przejęcie pałeczki, a wujowi Patowi należałoby niestety podziękować za współpracę :(

Zablokowany