HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2011, 14:04

Meda ale nawet pomijając jednowymiarowość to ci kolesie nie mają techniki, flow, niczego. Prymitywne teksty, choćby n-wymiarowe :prochno: nigdy mnie nie przekonają. Mogę posłuchać ludzi, którzy robią 'gangsta rap' ale jeśli już to gościa pokroju Ero, który potrafi wejść w bit, ma niezłą technikę.
Ludzie słyszą HH, myślą HG i FIRMA.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 12:19

Szikit pisze:Meda ale nawet pomijając jednowymiarowość to ci kolesie nie mają techniki, flow, niczego. Prymitywne teksty, choćby n-wymiarowe :prochno: nigdy mnie nie przekonają. Mogę posłuchać ludzi, którzy robią 'gangsta rap' ale jeśli już to gościa pokroju Ero, który potrafi wejść w bit, ma niezłą technikę.
Człowieku ty masz zerowe pojecie o HH posłuchaj sobie lepiej Disco Polo!!!

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 12:27

Akurat napisał prawdę więc nie wiem czego się czepiasz,natomiast Ty wrzucając tutaj jakiś pseudo HipHop tak jak na poprzedniej stronie dajesz dowód na to że u Ciebie coś szwankuje ze znajomością tej muzyki.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 13:31

Kolego Ty do mnie to kierujesz to co napisałeś?

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 13:55

Tak,jeżeli to co wrzuciłeś na poprzedniej stronie to dla Ciebie prawdziwy Hip-Hop to szczerze gratuluję Ci gustu,no ofence ale to dla mnie obraza dla tej muzyki,coś dzięki czemu szary człowiek myśli że Hip Hop demoralizuje młodzież bo pełno w nim przekleństw,bandyctwa a raperzy to zabójcy z klamką za pasem,łyską glacą,na sterydach i z pitbulem przy nodze,sory ale właśnie dzisiejszy polski hip hop przypomina mi tych dresiarzy pod klatkami na osiedlach,nigdy jakoś nie zagłębiałem się polski rap ale nie muszę by powiedzieć że drugiej Molesty,Sokoła,ZIP Składu czy chociażby Tedego to prędko nie zobaczymy !

(kiedyś było lepiej,propsy Vienio)

Na start posłuchaj tych tracków,wczuj się w nie,staraj się jak najwięcej z nich wyłapać ale tak żeby coś Ci do łba trafiło a nie żeby się nauczyć tekstu na pamięć i później nucić albo śpiewać nawet nie wiedząc o czym !

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 14:15

aras191 pisze:
Szikit pisze:Meda ale nawet pomijając jednowymiarowość to ci kolesie nie mają techniki, flow, niczego. Prymitywne teksty, choćby n-wymiarowe :prochno: nigdy mnie nie przekonają. Mogę posłuchać ludzi, którzy robią 'gangsta rap' ale jeśli już to gościa pokroju Ero, który potrafi wejść w bit, ma niezłą technikę.
Nie wiem czy jest sens z Toba dyskutować, ale spróbuje. Na jakiej podstawie oceniasz moje pojęcie o HH? Możesz przytoczyć jakieś argumenty? Ja chociaż wspomniałem o 'technice' panów z HG, Ty natomiast tylko odsyłasz mnie do disco polo. Niestety ale to twoi ulubieni wykonawcy są bliżej do disco, bo wystarczyłoby żeby w tego rodzaju muzyce śpiewali o jaraniu i problemach, a Ty nie zauważyłbyś różnicy.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 16:28

Szikit pisze:
aras191 pisze:
Nie wiem czy jest sens z Toba dyskutować, ale spróbuje. Na jakiej podstawie oceniasz moje pojęcie o HH? Możesz przytoczyć jakieś argumenty? Ja chociaż wspomniałem o 'technice' panów z HG, Ty natomiast tylko odsyłasz mnie do disco polo. Niestety ale to twoi ulubieni wykonawcy są bliżej do disco, bo wystarczyłoby żeby w tego rodzaju muzyce śpiewali o jaraniu i problemach, a Ty nie zauważyłbyś różnicy.
Firmy nie słucham ale Hemp Gru to dobra grupa przesłuchałeś w ogóle ich płyte Jedność? lub wcześniejsze Klucz czy Droga? a to jest dla was dwóch !!! pasuje jak ulał :)

DiaVolO wszystkie te kawałki znam dobrze i cenie czy ja napisałem ze tylko słucham ZDR? Słucham Chade ,HG,Rpk, WSRH, Eldo , Peje ,Piha,Palucha !!! Uliczny rap nie jest dla każdego !!! NP Eldo potrafił nie zły track nagrać z Chada czy Ostr z Peją !!!

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 18:37

Ostatnio obok Leszka,Adasia czy Grubego słucham stare dobre poznańskie klimaty zwłaszcza Owal Emcedwa: Panta Rhei,Tego chcę,Rapnastyk fajne czasy to były :-D

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 października 2011, 18:49

aras191 pisze: Firmy nie słucham ale Hemp Gru to dobra grupa przesłuchałeś w ogóle ich płyte Jedność? lub wcześniejsze Klucz czy Droga? a to jest dla was dwóch !!! pasuje jak ulał :)
I przez takie kawałki właśnie pokazujesz jak daremny może być polski hh. Co do techniki Wilka czy Bilona to ja nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń - tylko, że styl jaki reprezentują powoduje u mnie odruch wymiotny...
aras191 pisze: NP Eldo potrafił nie zły track nagrać z Chada czy Ostr z Peją !!!
Say whay?! A o projekcie Parias i disie na Peje słyszał?
Eldo i Peja - to się uśmiałem. :prochno:

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 października 2011, 17:02

Ktoś miał z was już okazję przesłuchać nową płytę Buki ?

Jeśli nie to zachęcam do sprawdzenia 2 singli:

oraz

Buka pojawi się 13 października w Galerii Koloru na Al. Solidarności 82 w godzinach 17:30-19:00 i wtedy też będzie można zakupić płytę i przybić z nim pjone.

Więcej informacji znajdziecie pod linkiem niżej

http://www.facebook.com/event.php?eid=258124554225515

gawron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2011, 21:07

Wspominałem tu kiedyś o Projekcie Ganges. Przedwczoraj miała miejsce internetowa premiera, wczoraj ruszyła sprzedaż "fizyków". Nie będę się rozpisywał, sprawdźcie sami:
- ODSŁUCH NA YOUTUBE;
- oficjalna strona z opcjami ściągnięcia i zakupu płyty.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2011, 22:06

Czekałem z niecierpliwością na 2 płytę Soboty - Gorączka Sobotniej Nocy.. i się rozczarowałem. Tłuste bity Matheo to jedyny plus tej płyty, lirycznie Sobota nie popisał się.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2011, 00:03

Skibil pisze:
aras191 pisze: Firmy nie słucham ale Hemp Gru to dobra grupa przesłuchałeś w ogóle ich płyte Jedność? lub wcześniejsze Klucz czy Droga? a to jest dla was dwóch !!! pasuje jak ulał :)
I przez takie kawałki właśnie pokazujesz jak daremny może być polski hh. Co do techniki Wilka czy Bilona to ja nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń - tylko, że styl jaki reprezentują powoduje u mnie odruch wymiotny...
aras191 pisze: NP Eldo potrafił nie zły track nagrać z Chada czy Ostr z Peją !!!
Say whay?! A o projekcie Parias i disie na Peje słyszał?
Eldo i Peja - to się uśmiałem. :prochno:
Daremny hahahah nie wypowiadam się bo kartke dostane!!!
Beka z Ciebie jest nie zła

słyszałem o dissie miedzy Eldo a Peją a co mnie to obchodzi że oni sie dissują hip hop ma jednoczyć a nie dzielić !!! wiec mam to gdzieś mam nie słuchać Eldo bo Rychu go zdissował? :smile: :C

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 12 października 2011, 00:23

aras191 pisze:hip hop ma jednoczyć a nie dzielić !!!
Łączy ich to, że reprezentują biedę, ale jak się osiągnie wyższy status społeczny, zaczyna się walka.

aras191

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2011, 01:39

szczypek pisze:
aras191 pisze:hip hop ma jednoczyć a nie dzielić !!!
Łączy ich to, że reprezentują biedę, ale jak się osiągnie wyższy status społeczny, zaczyna się walka.
a Ty swoimi komentarzami co reprezentujesz?

ODPOWIEDZ