Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 18:23

Z tym Alvesem to brak mi słów jeśli rzeczywiście przejdzie do PSG. Najpierw rozwiązujemy z nim kontrakt, a potem zasila zespół, który nawet nie chce z nami podejmować żadnej rozmowy odnośnie jakichkolwiek transferów :facepalm:

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 18:35

Wszystko pięknie i cacy,ale kto miałby być tym grubym nazwiskiem na PO w sytuacji w której na 90% będzie grał u nas Costa i nie będzie już miejsca dla piłkarza NONEU?

Według mnie na rynku nie ma obecnie prawego obrońcy na bardzo wysokim poziomie. To samo tyczy się lewego skrzydła, dla tego utrata Sandro będzie miała dla nas poważne konsekwencje.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 18:46

Cabrini_idol pisze:Wydaje mi się, że jeśli uda się opcja wypożyczenia Costy to zarząd poleci pp grube nazwisko na PO. Dlatego tak długo trwa poszukiwanie PO. Bo w teorii to jest pozycja nr 1 która potrzebuje wzmocnienia.

Oczywiście mogę się mylić. Albo grubas do SP ( ale zakładam co najwyżej piłkarza poziomu Cana) albo ktoś konkretny na PO ( tutaj daje większe szanse ).

I oby bez sprzedaży Sandro lub Bonucciego.
Jaka pozycja numer 1 ? Skrzydła są priorytetowe przecież :lol:

Może Marotta po cichu nam wyciągnie z Monaco Bakayoko i Sidibe. Taki pakiet top. :prochno:

Obrazek
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 18:51

Na prawą z tych najlepszych opcji mógłby przyjść Sidibe, Pereira albo Azpilicueta :smile: Conte byłby wk.....ny, ale to oczywiście w ramach lużnej dygresji. Ja cieszyłbym się gdyby Pereira do nas zawitał. Świetny technicznie, szybki, na minus jak u wszystkich potencjalnych kandydatach to gra w defensywie. Z tym, że to się da ogarnąć no i Alex Sandro miałby z kim porozmawiać poza Douglasem Costą (w końcu wszyscy po portugalsku rozmawiają). No ale tak czy siak Portugalczyk moim zdaniem wypada lepiej w zakresie obrony aniżeli Cancelo, ale być może ten drugi mógłby wskoczyć na wyższy poziom aniżeli Pereira?!? W każdym razie transfer z porto na jeden bok obrony nam się kiedyś udał, więc może teraz będzie podobnie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 19:18

Cancelo to też Portugalczyk. To tak odnośnie kumpla szprechajacego po PT dla Sandro ;)

http://www.football-italia.net/105507/n ... -roma-fans

Radja zapytany o przyszłość odpowiedział ,,Nie wiem''. Ja czekam, jak zawsze'' .
Zaś Salah skomentował to krótko ,,Teraz czas na Nainggolana''.

Jeśli Roma sprzeda Mongoła to strzela sobie w kolana. Zaś Marotta, wiesz co masz robić :prochno:

Obrazek
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 20:38

Cabrini_idol pisze: http://www.football-italia.net/105507/n ... -roma-fans

Radja zapytany o przyszłość odpowiedział ,,Nie wiem''. Ja czekam, jak zawsze'' .
Zaś Salah skomentował to krótko ,,Teraz czas na Nainggolana''.

Jeśli Roma sprzeda Mongoła to strzela sobie w kolana. Zaś Marotta, wiesz co masz robić :prochno:
Co ma robić Marotta? Omijać szerokim łukiem tego pajaca i nie patrzeć na niego ani jednym okiem.
A Roma jeśli i jego gdzieś sprzeda to chyba tylko o LE w następnym sezonie powalczy.

Jutro czekamy na Szczęsnego o 10? :czas:

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 20:43

Wg Ciebie. Wg mnie Nainggolan idealnie wkomponowałby się do nas. Pomijając fakt bycia kretynem. To jednak inny poziom kretyństwa od tego co prezentuje Aurier.

Nainggolan pozamiatałby w Juve temat. I jeśli miałbym wybierać między Nzonzim za 40 mln, czy Canem za 35 mln a Nainggolanem za 50 to wybór jest oczywisty.

Poza tym wiadomo, że szanse na taki transfer są praktycznie zerowe (tak jak Higuaina rok temu :D), ale nie jest powiedziane, że Radja nie wyląduje na wyspach albo w PSG, zważając na to co robi Roma w to okienko.

Obrazek
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 20:48

Nainggolan to ideał jak dla nas, nie ma poprostu nie ma innego gracza, lepiej do nas pasujacego. Walczak ze strzalem z dystansy znajacy lige od podszewki. ja nie jestem w stanie wyobrazic sobie kogos lepszego. Radja za 60 ml to bylby super transfer ktos kto z miejsca podnosi jakosc naszej pomocy o 1 polke.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 21:26

Radja? Nie to jednak nie możliwe :prochno: To jest drugi Vidal idealny dla nas,ale nie da rady. Nie dlatego,że nie sprostalibyśmy oczekiwaniom finansowym,ale dlatego,że w przeciwieństwie do Gonzalo gość strasznie po nas jechał i bardzo utożsamia się z kibicami Romy. Nie mówię,że bedzie drugim Tottim,ale odejdzie byle nie do nas. On jest idealny do Interu w tym kontekście, jeśli by rozbili na niego bank,to stosunek na linii On-Juve pozostanie niezmienny :P

Obrazek
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 21:27

Cabrini_idol pisze:Wg Ciebie. Wg mnie Nainggolan idealnie wkomponowałby się do nas. Pomijając fakt bycia kretynem. To jednak inny poziom kretyństwa od tego co prezentuje Aurier.

Nainggolan pozamiatałby w Juve temat. I jeśli miałbym wybierać między Nzonzim za 40 mln, czy Canem za 35 mln a Nainggolanem za 50 to wybór jest oczywisty.

Poza tym wiadomo, że szanse na taki transfer są praktycznie zerowe (tak jak Higuaina rok temu :D), ale nie jest powiedziane, że Radja nie wyląduje na wyspach albo w PSG, zważając na to co robi Roma w to okienko.
Kogoś takiego jak Nainggolan nam brakuje w środku pomocy, ale trudno mi sobie wyobrazić jego transfer po jego wszystkich wypowiedziach w stosunku do nas, ale nie takie rzeczy już w piłce się działy ;)

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 21:32

Piotr Juvefan pisze:Radja? Nie to jednak nie możliwe :prochno: To jest drugi Vidal idealny dla nas,ale nie da rady. Nie dlatego,że nie sprostalibyśmy oczekiwaniom finansowym,ale dlatego,że w przeciwieństwie do Gonzalo gość strasznie po nas jechał i bardzo utożsamia się z kibicami Romy. Nie mówię,że bedzie drugim Tottim,ale odejdzie byle nie do nas. On jest idealny do Interu w tym kontekście, jeśli by rozbili na niego bank,to stosunek na linii On-Juve pozostanie niezmienny :P
a czy naiggolan gra w kadrze?? bo mi sie kiedys obilo o uszy ze nowy trener zrezygnowal z niego

Panowie szanujmy się...gosc mega negatywnie wypowiadal sie o Juve, ma 29 lat, i ma trudny charakter, naprawde cieszylibyscie sie gdyby do nas przyszedl gosc ktory zyczyl nam przegranej w finale LM?

przebolalbym brak kupna DM bo jest jeszcze drewniany khedira jak bombą transferową bylby James

czytajac weekendowe wywody na tych stronach dalej czesc chyba nie wie ze bedziemy w nastepnym sezonie grac 4-2-3-1 i tacy gracze jak toliso, veratti, kroos nie pasuja do obecnej taktyki ( jesli ktos by przyszedl tzn ze Max znow bedzie musial namieszac w taktyce )

W przypadku 4-2-3-1 jesli przyjdzie James to niestety ucierpi Dybala ( nie mniej jednak James zjada Dybale na pozycji ofensywnego pomocnika )
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2017, 21:54 przez tomassi14, łącznie zmieniany 2 razy.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 21:49

Monchi pisze:Nainggolan zostanie w Romie?

- Tak, czas poważnych sprzedaży minął. Teraz musimy zbudować zespół, który zostanie skompletowany w mercato.
http://www.asroma.pl/news/show/monchi-c ... dazy-minal

Gdyby zaczął urzędowanie w Rzymie od zrobienia z gęby cholewy i to w dodatku w sprawie sprzedaży ikony klubu... do śmiertelnego wroga. :eusa:
Na dobrą sprawę gdyby nie ta wypowiedź to byłbym skłonny dac temu transferowi jakieś 30% szans, to by było klasyczne Juve ale w takim wypadku temat raczej zamknięty.

calma calma
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 21:49

nie wiem nic o problemach Mongoła w kadrze Belgii ;)

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 22:08

Radja to swietny pomocnik ale niestety bez mozgu skoro tak sie wypowiada o rywale. Lepiej zeby zostal w Rzymie lub niech laduje w Anglii.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 09:16

Jeszcze 4 dni temu na fcinter: inter faworytem do sprowadzenia Costy :rotfl:

Obrazek
Zablokowany