Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 18:39

Trochę nie czaję tych rozkmin o limicie 25 zawodników. Lichtsteiner, Evra, De Ceglie - tym zawodnikom kończą się kontrakty, więc raczej na pewno odejdą. Na wylocie są też: Asamoah i Hernanes. Nie wiadomo, czy wykupimy Benatię. Nie wiadomo też, jaki jest stosunek Allegriego do Leminy (chyba woli Sturaro). Z obecnej kadry pewnie zostaną:

B: Buffon, Neto (2)
O: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Rugani, D.Alves, A.Sandro (6)
P: Marchisio, Pjanic, Khedira, Cuadrado, Lemina/Sturaro (5)
N: Dybala, Higuain, Mandzukic, Pjaca (4)

Łącznie: 17 graczy, co daje aż 8 wolnych miejsc (w tym 4 dla wychowanków).

Spokojnie będziemy mieli miejsce na Witsela, Bentancura i nawet w przypadku wykupienia Benatii, zostają jeszcze 2 miejsca, bo Marchisio zajmie miejsce dla wychowanka. Prawdopodobnie dla prawego obrońcy (Darmian/De Sciglio/Sidibe/Conti) i środkowego pomocnika (Tolisso/Dahoud/Gagliardini/Kessie).

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 18:41

Może szczegóły jeszcze nie są uzgodnione, ale temat wygląda klarownie: Agnielici i Galliani wprost powiedzieli, że zawodnik nie trafił do Milanu, bo weto postawił Juventus, który zapowiedział aktywowanie klauzuli pierwokupu.

Obrazek
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 19:13

Crunny, akurat z Evrą mamy opcję przedłużenia kontraktu o rok i na pewno z niej skorzystamy. Generalnie chodzi o to, że możemy mieć 21 zawodników + 4 wychowanków (aktualnie mamy tylko jednego - Marchisio). Czyli bez Claudio możemy rozmawiać o max 21 zawodnikach, bo każdy następny nie będzie mógł zostać zgłoszony. Korzystając z twojego przykładu:

B: Buffon, Neto (2)
O: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Rugani, Benatia/Caldara, D.Alves, A.Sandro, Evra (8)
P: Pjanic, Khedira, Cuadrado, Lemina, Sturaro (5)
N: Dybala, Higuain, Mandzukic, Pjaca (4)

czyli zostają nam dwa miejsca (za Asę i Hernanesa, których nie ująłeś z aktualnego składu), a więc np Witsel i Bentancur, o których pisałeś.

Ps. Pumi za Benntacura mamy zapłacić 9,4 mln. Taka kwota została podana przy okazji transferu Teveza do Boca. Nie wiem skąd wziąłeś 15 mln?

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 19:17

Transfer N'Zoziego jest bez sensu. Po pierwsze wiek, a po drugie jeden bardzo dobry sezon. Markiz 86, Khedira 87. Trzeba wzmocnic pomoc topami w sile wieku, ale z perspektywa gry przez kilka lat i perspektywistycznymi zawodnikami. Nie ma czasu na wynalazki.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 19:53

wiek ? 28 lat to zły wiek ? Nie czaję.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 20:04

pumex pisze:Może szczegóły jeszcze nie są uzgodnione, ale temat wygląda klarownie: Agnielici i Galliani wprost powiedzieli, że zawodnik nie trafił do Milanu, bo weto postawił Juventus, który zapowiedział aktywowanie klauzuli pierwokupu.
Przede wszystkim prezydent Boca i Marotta powiedzieli, że sprawa jest przesądzona i dogadują tylko szczegóły.
pumex pisze:Brakuje prostego, zdrowego, klasycznego, autentycznego TOPA.
Wątpię, że uda nam się kogoś takiego ściągnąć z rynku. Poza Pirlo nie było u nas takiego pomocnika, a nawet Andrzeja trzeba było odkurzyć. Niemniej mając graczy na odpowiednim poziomie można ich wytrenować, co też uczyniliśmy z Marchisio, Vidalem i Pogbą. Dlatego jestem takim zwolennikiem Tolisso, Dahouda i w mniejszym stopniu - ze względu na kontuzje - Goretzki. Młode talenty, ale sprawdzone w niezłych ligach i z doświadczeniem w europejskich pucharach.
Yaro417 pisze:z Evrą mamy opcję przedłużenia kontraktu o rok i na pewno z niej skorzystamy.
Czy tak na pewno to nie jestem przekonany, ale jeśli zostanie to już raczej nie w roli wahadłowego, a lewego i pół-lewego obrońcy. Benatii raczej nie wykupimy. W obronie będą ważniejsze priorytety niż 5. stoper za 17 mln E.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 20:20

https://www.youtube.com/watch?v=rYvd485obrc&t=0s
akurat wyszło. To dodam do tematu, bo był temat młodego belga poruszany. Uwielbiam ten styl i będę wniebowzięty gdyby do Nas dołączył.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 21:01

A czy przypadkiem Barzaglemu nie konczy sie kontrakt w czerwcu?

La fidanzata d'Italia
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 21:11

ozob pisze:A czy przypadkiem Barzaglemu nie konczy sie kontrakt w czerwcu?
http://www.transfermarkt.pl/juventus-tu ... 016/plus/1

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2016, 02:16

Arbuzini pisze:
PrzemasJuve pisze:
Jacky pisze:...Fabregasa ;)
Ten raczej trafi do Chin, mimo, że sam niezbyt chce. Conte zarabia hajsy na Bonucciego ;)
Skupiając się na Bonuccim to spodziewam się, że zakończy on u nas karierę. Gra w świetnym klubie, zarabia tyle, że na pewno mu nie brakuje, a nad zagraniczną przygodę postawi dobro rodziny.
Rowniez jestem tego zdania o Bonuccim. Mogl juz odejsc do City, a zostal. Poza tym, jak prawi Arbuz, tutaj prawdopodobnie dosc duzy wplyw ma stan jego syna.
Co do Fabsa - hmm, dziwne. Nie wyglada mi on na takiego, co by polecial do Chin uprawiac parodie pilki, a i w Europie ma jeszcze cos do udowodnienia (zdobycia). Predzej, z tego co czytam, to Oscar ma isc do SiPG.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Co do Draxlera - brać teraz, albo się sprawdzi, albo uderzać latem po Sancheza.
Draxler nie sie sprawdzi, a juz na pewno nie w Juve, gdzie jest mega presja i "koszulka wazy bardzo duzo". On jesli juz, to odpali w Bundeskopanej i to w druzynie, ktora bedzie ustawiona pod niego.

Witsel przychodzi w zimie. Benatie jednak wykupimy :P

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2016, 11:09

Cabrini_idol pisze:wiek ? 28 lat to zły wiek ? Nie czaję.
W przyszlym roku 29lat. Musimy srodek pomocy odmlodzic, a nie podnosic srednia wieku. Druga sprawa to facet w wieku 28lat ma dopiero pierwszy bardzo dobry sezon. Ja rozumiem kupowac 29letniego topa, ale N'Zozi jest niewiadomą.

Z takich niewiadomych Witsel wystarczy. Dalej skupic sie albo na topie, albo/i na perspektywicznych zawodnikach.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2016, 13:04

Według GDS zaklepaliśmy Caldarę z Atalanty, który miałby zostać do końca sezonu 17/18 w Bergamo, co jest logiczne i zasadne. Podoba mi się taki pomysł.

Tuttosport natomiast informuje, że Zenit chce 10 mln za Witsela, Marotta oferuje 6 + bonusy, na co Ruscy mogą przystać. Gracz przebywa obecnie na urlopie (Malediwy) i nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale po powrocie miałby udać się od razu do Turynu.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2016, 14:23

Vincitore pisze:Według GDS zaklepaliśmy Caldarę z Atalanty, który miałby zostać do końca sezonu 17/18 w Bergamo, co jest logiczne i zasadne. Podoba mi się taki pomysł.
Samo w sobie jest logiczne, ciekawi mnie tylko czy wykonamy latem jakieś inne ruchy w środku pola. Obecny sezon pokazuje, że 5 stoperów to wcale nie jest w naszym przypadku nadmiar. Tymczasem Chiellini w sierpniu osiągnie wiek chrystusowy i z roku na rok ma coraz większe problemy ze zdrowiem. Barzagli będzie miał wówczas 36 lat i rok do końca kontraktu, a tym samym, o ile nie zmieni zdania, końca kariery. Z kolei Benatię mamy tylko na wypożyczeniu i nawet trudno spekulować, czy pod koniec sezonu będzie sens dyskutować o jego wykupieniu. Acz dotychczas jak grał, to z reguły dobrze.

Reasumując, przydałoby się sprowadzić do środka obrony zawodnika na już. O ile Caldara miałby być wypożyczony do Atalanty, co jak najbardziej jest uzasadnione, to niezbyt komfortowa wydaje mi się perspektywa zostania z piątką środkowych obrońców, z których trzech to tykające bomby.

pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2016, 14:31

My mówimy 6, Ruscy niby 10... jeszcze się nie zaczęło a ja już mam obawy czy aby się nie pogryzą o te parę mln ojro.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2016, 14:55

B@rt pisze:
Reasumując, przydałoby się sprowadzić do środka obrony zawodnika na już. O ile Caldara miałby być wypożyczony do Atalanty, co jak najbardziej jest uzasadnione, to niezbyt komfortowa wydaje mi się perspektywa zostania z piątką środkowych obrońców, z których trzech to tykające bomby.

Bez przesady 6 stoperów? 5 spokojnie powinno starczyć, trzeba tylko zmienić sztab medyczny

Zablokowany