Afera Calcioscommesse
- Dzięcioł
- Juventino
A Ciebie to bawi?? Jarasz się tym, że będziemy oglądać remisy po trzy ze Sieną u siebie??Lypsky pisze:Długo jeszcze będziecie płakać?
Po pierwsze to wcale nie jest zabawne. To kpina i jawne nieposzanowanie elementarnych zasad (vide art. 6 Europejskiej Karty Praw Człowieka). Po drugie, zawinił tym że był zbyt skutecznym w tym co robi. Podobnie jak Moggi.Lypsky pisze:Zabawnie wygląda przyjęcie wszystkich wniosków dotyczących ugody, oprócz Conte. Ciekawe czym tak bardzo zawinił.
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- Robaku
- Juventino
Zambortta, ale to nie ma nic do rzeczy, że Sąd Sportowy korzysta z dorobku orzecznictwa sądów powszechnych.tak więc są nawiązania do pozasportowych organów sądownictwa. Ponawiam pytanie - kto mi udowodni, że w sądzie sportowym trzeba udowadniać że się jest niewinnym ? Whistle nie mówcie o tym, że sąd sportowy to inna para kaloszy, skoro pogrubiłem pewną część budzącą wątpliwość w to, co mówicie.
Sąd sportowy może sobie samemu ustalić ( w powiedzmy takiej konstytucji lub kodeksie sądów sportowych) na kim spoczywa ciężar dowodu.
W polskim procesie karnym ciężar dowodu spoczywa na innej osobie ( tutaj udowodnić musi oskarżyciel) niż w polskim procesie cywilnym (tutaj udowodnić musi ten co wyciąga z dowodu skutki prawne), a oba procesy mogą powoływać się na orzeczenia sądów najwyższych (wszystkich izb w tym karnej, cywilnej etc) czy też trybunału.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 15:44 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- deszczowy
- Juventino
Powoływanie się akurat na ten przykład jest trochę... niefortunneDzięcioł pisze: (...) zawinił tym że był zbyt skutecznym w tym co robi. Podobnie jak Moggi.
Dziwne trochę te pierwsze doniesienia. Niepokojące. No ale poczekajmy.
- Nedved1983
- Juventino
to jakaś paranoja i parodia. sprawą powinna się zając prokuratura cywilna, ale sprawą nie Conte i reszty ale prokuratora i pseudo sądu sportowego.
ostatnie 6 lat działań tej kliki:
- nasza degradacja bez dowodów za coś co robili wszyscy w lidze,
- odebranie nam tytułów mistrzowskich pomimo faktu że sezon był czysty,
- ten sam prokuratorek pozwala przedawnić się zarzutom wobec interku,
- koleś który SPRZEDAŁ mecz dostał 4 miesiące a nasz Antonio nie mógł dostać 3 miesięcy za nie poinformowanie o tym!
jeśli to jest praworządne i bezstronne sądownictwo to ja dziękuje bardzo.
niestety cała Italia to syf : sądownictwo, mafia, korupcja w polityce. przy nich nasze PSL ze swoim hasłem "rodzina na swoim" to wzór wszelkich cnót.
nie ma wyjścia, teraz trzeba walczyć, nawet jeśli Antonio musiał by iść do Strasburga po sprawiedliwość. 6 lat temu odpuściliśmy zamiast puścić szmaciarzy w skarpetkach w sądach cywilnych i teraz mamy ciąg dalszy.
ostatnie 6 lat działań tej kliki:
- nasza degradacja bez dowodów za coś co robili wszyscy w lidze,
- odebranie nam tytułów mistrzowskich pomimo faktu że sezon był czysty,
- ten sam prokuratorek pozwala przedawnić się zarzutom wobec interku,
- koleś który SPRZEDAŁ mecz dostał 4 miesiące a nasz Antonio nie mógł dostać 3 miesięcy za nie poinformowanie o tym!
jeśli to jest praworządne i bezstronne sądownictwo to ja dziękuje bardzo.
niestety cała Italia to syf : sądownictwo, mafia, korupcja w polityce. przy nich nasze PSL ze swoim hasłem "rodzina na swoim" to wzór wszelkich cnót.
nie ma wyjścia, teraz trzeba walczyć, nawet jeśli Antonio musiał by iść do Strasburga po sprawiedliwość. 6 lat temu odpuściliśmy zamiast puścić szmaciarzy w skarpetkach w sądach cywilnych i teraz mamy ciąg dalszy.
- annihilator1988
- Juventino
Prokurator poddaje w wątpliwość możliwość odwołania KD. Sfitaśnie to wszystko wygląda :doh:
- Gigi Buffon
- Juventino
Wnerwiające jest to,że jak Juve zdobyło mistrzostwo, po tej całej aferze w 2006 roku, to kolejna afera, byle tylko wnerwić człowieka, jak Juve było 2 w najlepszym przypadku, to wtedy Calcio było czyściutkie jak dupa niemowlęcia w łonie matki... Nie było afer i tego typu gnoju....
Osobiście jestem załamany, tymi wydarzeniami.. Pozostaje nam tylko jechać do Włoch i broń Boże, obyśmy nie zahaczyli o kilka w nim adresów.....
Dziwne jest kurde to,że prokurator, który sam chce 3 miesięcy i 200 tyś zł, zostaje wyśmiany. Takie cyrki, to chyba tylko we Włoszech....
Osobiście jestem załamany, tymi wydarzeniami.. Pozostaje nam tylko jechać do Włoch i broń Boże, obyśmy nie zahaczyli o kilka w nim adresów.....

Dziwne jest kurde to,że prokurator, który sam chce 3 miesięcy i 200 tyś zł, zostaje wyśmiany. Takie cyrki, to chyba tylko we Włoszech....
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- pumex
- Juventino
Z przetłumaczonej na SJ wypowiedzi Palazziego wynika, że jednak sąd sportowy działa na innych zasadach:pan Zambrotta pisze:tak więc są nawiązania do pozasportowych organów sądownictwa. Ponawiam pytanie - kto mi udowodni, że w sądzie sportowym trzeba udowadniać że się jest niewinnym ?Ugoda nie przewiduje działań tego typu. Sąd który odrzuca propozycję ugody może w dalszym ciągu zajmować się sprawą - stanowią o tym postanowienia Sądu Kasacyjnego i Konstytucjonalnego"nie mówcie o tym, że sąd sportowy to inna para kaloszy, skoro pogrubiłem pewną część budzącą wątpliwość w to, co mówicie.
"Nie można mówić o braku bezstronności, ten proces różni się od spraw cywilnych, nie można więc stosować w nim zasad używanych w normalnym sądownictwie. Nie ma więc podstaw, by odrzucenie wniosków o dobrowolne poddanie się karze traktować jako przejaw stronniczości sądu."
2006r - większość klubów umoczona, Milan z niewielką karę, Inter bez kary, nawet pomimo późniejszych wyraźnych dowodów, bo sprawa się przedawniła. Juventus zdegradowany, pozbawiony piłkarzy, wpływów pieniężnych, trenera.
Teraz, mimo, iż Juventus jako klub w ogóle nie brał udziału w aferze, wydaje się, że będzie najbardziej poszkodowany. Grubo
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 16:11 przez pumex, łącznie zmieniany 3 razy.

- Nedved1983
- Juventino
Palazzi: "Nie można mówić o braku bezstronności, ten proces różni się od spraw cywilnych, nie można więc stosować w nim zasad używanych w normalnym sądownictwie. Nie ma więc podstaw, by odrzucenie wniosków o dobrowolne poddanie się karze traktować jako przejaw stronniczości sądu."
no właśnie, w NORMALNYM sądownictwie to byłby skandal. w sportowym nie ma zasad, czyli domniemania niewinności, bezstronności sądu etc. dziwi mnie że trzymają takiego oszusta jako prokuratora tyle lat. ale koleś uratował interek kilka lat temu więc nie ma się co dziwić. nasi powinni ich zmiażdżyć w sądzie cywilnym i zażądać ładnego odszkodowania!
no właśnie, w NORMALNYM sądownictwie to byłby skandal. w sportowym nie ma zasad, czyli domniemania niewinności, bezstronności sądu etc. dziwi mnie że trzymają takiego oszusta jako prokuratora tyle lat. ale koleś uratował interek kilka lat temu więc nie ma się co dziwić. nasi powinni ich zmiażdżyć w sądzie cywilnym i zażądać ładnego odszkodowania!
- Gigi Buffon
- Juventino
Stronniczość, czy nie. Ja mam to gdzieś. Znów dymają nasze Juve i ja mam tego dość. Za każdym razem. Noż <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> tak nie może być!!!!!!!!!!!! Conte nie sprzedał meczu i jego ugoda jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> do kosza, a jakiś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sprzedał mecz, oferował <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> innym umoczenie swoich pał w tym głównie i ma 4 miesiące zawieszenia. To jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> chore!!
Jestem przekonany,że jak nasi się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to Napoli w Pekinie, to wybuchnie kolejna afera, tym razem o nie zapłacenie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> biletów i odbiorą nam i ten puchar....
W LM będziemy losowali z 3 koszyka i bez pomocy Conte <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> osiągniemy,ale jakby co to w studiu sky sport zasiądzie jakiś zgrzybiały i spocony od nadmiaru tłuszczu ciul i będzie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jaka to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> szkoda,że z grupy nie wyszliśmy, bo znów stracimy dystans do Niemców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jakby Conte spowodował,że Juve sezon 2012-2013 spędzi w Serie B, bo w sezonie 2011-2012 okazał się pomyłką trenerską, to by nie było afery... Daje sobie uciąć,że tak by było.... Ale nie Juve zdobyło scudetto, doszło do finału, było nie pokonane, nakleiło na stadionie 3 gwiazdki, umożliwiło kupowanie koszulek z trzema gwiazdkami, to w ramach odwetu, trzeb a <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Juve , by za rok nie miał oficjalnie 29 scudetti, co w obliczu osłabień Milanu i pożal się Boże pseudo transferów Interu, o Romie i jej Dodo nie mówiąc.....
No <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dlaczego ?!!!!!!!!!!!! Za każdym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> razem ???
:płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:
Przepraszam za wulgaryzmy i wiem,że będę musiał odpocząć, bo pewnie czerwo dostanę, ale nie mogłem, musiałem to wyrzucić z siebie. Inaczej groziło by mi to zawałem serca...
Jestem przekonany,że jak nasi się <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> to Napoli w Pekinie, to wybuchnie kolejna afera, tym razem o nie zapłacenie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> biletów i odbiorą nam i ten puchar....

W LM będziemy losowali z 3 koszyka i bez pomocy Conte <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> osiągniemy,ale jakby co to w studiu sky sport zasiądzie jakiś zgrzybiały i spocony od nadmiaru tłuszczu ciul i będzie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, jaka to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> szkoda,że z grupy nie wyszliśmy, bo znów stracimy dystans do Niemców!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jakby Conte spowodował,że Juve sezon 2012-2013 spędzi w Serie B, bo w sezonie 2011-2012 okazał się pomyłką trenerską, to by nie było afery... Daje sobie uciąć,że tak by było.... Ale nie Juve zdobyło scudetto, doszło do finału, było nie pokonane, nakleiło na stadionie 3 gwiazdki, umożliwiło kupowanie koszulek z trzema gwiazdkami, to w ramach odwetu, trzeb a <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Juve , by za rok nie miał oficjalnie 29 scudetti, co w obliczu osłabień Milanu i pożal się Boże pseudo transferów Interu, o Romie i jej Dodo nie mówiąc.....
No <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> dlaczego ?!!!!!!!!!!!! Za każdym <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> razem ???
:płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:
Przepraszam za wulgaryzmy i wiem,że będę musiał odpocząć, bo pewnie czerwo dostanę, ale nie mogłem, musiałem to wyrzucić z siebie. Inaczej groziło by mi to zawałem serca...
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Gigi Buffon -
Taka prawda. Komuś znowu przeszkadza, że jesteśmy na szczycie, więc trzeba nas udupić. Jak w ostatnich dniach okazało się, że 3 miechy zawieszenia Conte nie robią na nikim wrażenia to ci zaczęli w tym g... mieszać tak, żebyśmy to odczuli. Nie odpuszczą nam.
Marzy mi się, żeby w maju znów Mediolan i Rzym oglądali nasze plecy. To scudetto smakowałoby jeszcze lepiej.

Taka prawda. Komuś znowu przeszkadza, że jesteśmy na szczycie, więc trzeba nas udupić. Jak w ostatnich dniach okazało się, że 3 miechy zawieszenia Conte nie robią na nikim wrażenia to ci zaczęli w tym g... mieszać tak, żebyśmy to odczuli. Nie odpuszczą nam.
Marzy mi się, żeby w maju znów Mediolan i Rzym oglądali nasze plecy. To scudetto smakowałoby jeszcze lepiej.
- ARM
- Juventino
To co napisałem wczoraj już dzisiaj się potwierdza. Cała ekipa Juventusu będzie sądzona o jak najwyższy wymiar kary, a ten cały Carabbio dostaje zawieszenie na 4 misiące i z ugodą nie było problemów...ARM pisze: Tu się nawet nie chce wierzyć, że nikt na siłę nie szukał haka, który pogrąży Juventus i w końcu znalazł. Dziś nikt nie mówi o piłkarzach, zespołach, które były bezpośrednio zamieszane w ustawianie meczy, tylko o trenerze i zawodniku Juventusu, którzy nie donieśli (o ile w ogóle o czymkolwiek wiedzieli) na właściwych przestępców. Nie są więc bezpośrednio winni, ale to właśnie o nich cała afera się rozbija.
Można mówić co się chce, ale nikt nie może zaprzeczyć, że ta sprawa jest po prostu aż nadto dziwna i aż nadto skierowana w Juventus, a właściwie w jego osłabienie.
Ręcę opadają, a sprawa tak śmierdzi, że aż się niedobrze robi
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
SJ:
"16:40 Przewodniczący komisji Artico zgodził się na kolejną przerwę, by obrona mogła przygotować kolejny wniosek o dobrowolne poddanie się karze"
Moze nie taki diabel straszny. Jesli jeszcze w dniu dzisiejszym uda sie zatwierdzic ugode w nieco zmodyfikowanej postaci bedzie znosnie.
"16:40 Przewodniczący komisji Artico zgodził się na kolejną przerwę, by obrona mogła przygotować kolejny wniosek o dobrowolne poddanie się karze"
Moze nie taki diabel straszny. Jesli jeszcze w dniu dzisiejszym uda sie zatwierdzic ugode w nieco zmodyfikowanej postaci bedzie znosnie.
Make friends for life or make hardcore enemies!
- zahor
- Juventino
W związku z tym że widzę że spodziewać trzeba się najgorszego, mam pytanie - jak wygląda kwestia Buffona i tych jego milionów co przesyłał znajomemu na zegarki? Postawione mu zostały jakieś zarzuty? Jest ryzyko że jeszcze tam nas wycyckają?
No fajnie by było gdyby to zawieszenie zaczęło być liczone od dzisiaj, bo bardziej niż samego zwiększenia kary obawiam się tego że nie obejmie ona sezonu ogórkowego. Nie wiem czy czasem to właśnie nie jest intencją sądu - sprawienie żeby Conte dobrowolnie poddał się karze wyższej niż pierwotnie zaplanowana postraszony możliwością przedłużenia się procesu.Nadziej pisze: Moze nie taki diabel straszny. Jesli jeszcze w dniu dzisiejszym uda sie zatwierdzic ugode w nieco zmodyfikowanej postaci bedzie znosnie.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2012, 17:02 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- evilboy
- Juventino
Tak jak przewidywałem, jedna wielka kaszana. Niech ich wszystkich szlag trafi - i Conte, i Bonniego, i Pepe. Zamiast od razu przyznać się, przeprosić kibiców, to zgrywają świętoszków do samego końca - na wszelki wypadek, gdyby okazało się, że nic na nich nie mają. Uomini veri, nie ma co. Nic dziwnego, że Alex nie pasował do drużyny. 

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Hoffman
- Juventino
Pewnie czekają aż podpiszę nowy kontrakt, żeby skutki były bardziej bolesne..zahor pisze:W związku z tym że widzę że spodziewać trzeba się najgorszego, mam pytanie - jak wygląda kwestia Buffona i tych jego milionów co przesyłał znajomemu na zegarki? Postawione mu zostały jakieś zarzuty? Jest ryzyko że jeszcze tam nas wycyckają?