Wszystko o Squadra Azzurra
- pan Zambrotta
- Juventino
a kogo, Paolo Cannavaro, Andrea Coda?Vimes pisze:Czy wraz z kontuzją Barzagliego wszelkie pogłoski o możliwej zmianie systemu na 3-5-2 odeszły w zapomnienie, a może Prandelli powoła kogoś w jego miejsce?
kto jeszcze kapuje o co chodzi w tym archaicznym ustawieniu?
- daroo89
- Juventino
Stan Barzagliego ma zostać oceniony w piątek i wtedy ma zostać podjęta decyzja co do jego gry na Euro. Wydaje mi się, że 3-5-2 bez Andrei odpada. Prandelli liczył na zgranie i zrozumienie na boisku naszej trójki z Juve w kontekście takiego ustawienia. Brak Barzagliego, który był chyba najlepszym stoperem ubieglego sezonu, byłby oczywiście ogromną szkodą dla reprezentacji.
- Vincitore
- Juventino
Komu? Stewardom czy kobiecie za ladą na odprawie bagażowej? Wątpię byśmy kogokolwiek zobaczyli dzisiaj na lotnisku. :-Dyamakasi pisze:Proponuje dzisiaj na Balicach odśpiewać Juve, storia di un grande amore
- Mateuszello
- Juventino
Ta kontuzja bardzo mnie martwi. Byłem pewien, że Andrea na EURO będzie liderem we włoskim bloku obronnym. Bardzo mi go szkoda, bo na prawdę mógł zadziwić swoim kunsztem tych, którzy nie mają zbyt wielkiego kontaktu z Serie A i pokazać, że niektórzy zawodnicy mogą być tylko "leszczami" na jego tle, wcześniej uważani za dobrych defensorów.
Pokrzyżuje to też plany całej reprezentacji, bo nie dość, że Chiellini będzie ledwo po kontuzji to jego partnerem na środku będzie najpewniej Bonucci(choć tu można się pozytywnie zaskoczyć i stwierdzić, że w końcu wyszedł on z marazmu i w Juve wciąż nie będzie schodził z tego poziomu), a już o trójce z tyłu nie ma co już dywagować.
Nie widzę innej opcji jak:
Balzaretti--------Chiellini--------Bonucci-------Maggio(już wyczerpał limit błędów na EURO
)
--------------------------------------------------/Abate
---------------------------Buffon
Aha, czy De Ceglie jest wciąż kontuzjowany skoro w obliczu odesłania Criscito do domu nikt nie został powołany w jego miejsce [odnosząc się do sytuacji z Olicem]
Pokrzyżuje to też plany całej reprezentacji, bo nie dość, że Chiellini będzie ledwo po kontuzji to jego partnerem na środku będzie najpewniej Bonucci(choć tu można się pozytywnie zaskoczyć i stwierdzić, że w końcu wyszedł on z marazmu i w Juve wciąż nie będzie schodził z tego poziomu), a już o trójce z tyłu nie ma co już dywagować.
Nie widzę innej opcji jak:
Balzaretti--------Chiellini--------Bonucci-------Maggio(już wyczerpał limit błędów na EURO

--------------------------------------------------/Abate
---------------------------Buffon
Aha, czy De Ceglie jest wciąż kontuzjowany skoro w obliczu odesłania Criscito do domu nikt nie został powołany w jego miejsce [odnosząc się do sytuacji z Olicem]

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Amarillo
- Juventino
@Mateuszello
Maggio równie dobrze mógł się dopiero rozgrzać przed festiwalem pomyłek zaserwowanym na pohybel wierzącemu w niego Prandellemu
Osobiście postawiłbym na Abate - on przynajmniej gra na co dzień w ustawieniu z 4-osobowym blokiem defensywnym. A co Cesare z tym PO zrobi to się okaże. Oby wyszło to na dobre kadrze Italii.
Maggio równie dobrze mógł się dopiero rozgrzać przed festiwalem pomyłek zaserwowanym na pohybel wierzącemu w niego Prandellemu
Sapere Aude!
- Pan Mietek
- Juventino
To co najmniej dziwne. Z tego co słyszałem, Maryjusz nie kontaktuje się ze swoimi biologicznymi rodzicami i ma do nich duży żal o to, że go zostawili a tu nagle postanawia umieścić ich nazwisko na koszulce?badecki pisze:Nie samo "Balotelli" a Barwuah Balotelli - będzie święciło na koszulce Mario Balotellego na EURO 2012. UEFA wyraża zgodę.
http://www.sport.pl/euro2012/1,109071,1 ... llego.html
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Mysle ze odezwaly sie jego afrykańskie korzenie, i w końcu poczul sie nie Włochem, a niggo-WłochemMietson pisze:To co najmniej dziwne. Z tego co słyszałem, Maryjusz nie kontaktuje się ze swoimi biologicznymi rodzicami i ma do nich duży żal o to, że go zostawili a tu nagle postanawia umieścić ich nazwisko na koszulce?badecki pisze:Nie samo "Balotelli" a Barwuah Balotelli - będzie święciło na koszulce Mario Balotellego na EURO 2012. UEFA wyraża zgodę.
http://www.sport.pl/euro2012/1,109071,1 ... llego.html

Jeszcze troche, i przestanie zloscic sie za rzucane w niego banany, a zacznie je zbierac dla rodzinnej wioski

BESTER MANN, BESTEEER !

- PrzemasJuve
- Juventino
czemu ten gosc musi kalac wloskie barwy ehh ghana bylaby taka szczesliwa majac go u siebie...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Il Fenomeno
- Juventino
Podobno Prandelli bardzo poważnie rozważa opcję gry trójką, gdzie za Barzagliego zagra De Rossi. To mogłoby się udać.

- Amarillo
- Juventino
I mówi to gość o nicku Dobry Mudżyn. To jakiś rodzaj solidarności ?Dobry Mudżyn pisze:Mysle ze odezwaly sie jego afrykańskie korzenie, i w końcu poczul sie nie Włochem, a niggo-WłochemMietson pisze: To co najmniej dziwne. Z tego co słyszałem, Maryjusz nie kontaktuje się ze swoimi biologicznymi rodzicami i ma do nich duży żal o to, że go zostawili a tu nagle postanawia umieścić ich nazwisko na koszulce?![]()
Jeszcze troche, i przestanie zloscic sie za rzucane w niego banany, a zacznie je zbierac dla rodzinnej wioski

Mam nadzieję, że nie będzie strasznego kombinowania ze składem, bo w meczu z Hiszpanami takie próby mogą się fatalnie skończyć.
Sapere Aude!
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Taak, cos w tym styluAmarillo pisze:
I mówi to gość o nicku Dobry Mudżyn. To jakiś rodzaj solidarności ?![]()
Mam nadzieję, że nie będzie strasznego kombinowania ze składem, bo w meczu z Hiszpanami takie próby mogą się fatalnie skończyć.

Z Hiszpania czuje wpieprz, bez wzgledu na kombinacje. Niestety. A De Rossi na srodku obrony. Olaboga, co to będzie. Obrona - z dobrym, ale jednak lepszym na srodku Kielonem na lewej, Bonucem i De Rossim na srodku i Maggio na prawej to jak zaproszenie dla druzyny przeciwnej "chodzcie, i strzelajcie"

BESTER MANN, BESTEEER !

- blackadder
- Juventino
Byłem dziś na lotnisku i zobaczyłem zawodników ale z dość sporej odległości. Dało się rozpoznać Chielliniego, Buffon, Giovinco, Di Natale, Cassano i oczywiście Mario. Oczywiście wszyscy w garniakach a Mariusz oczywiście bez marynarki, bujał się jako ostatni. Wszyscy pod samolotem skandowali tylko jego nazwisko co mnie trochę zdziwiło.Vincitore pisze:Komu? Stewardom czy kobiecie za ladą na odprawie bagażowej? Wątpię byśmy kogokolwiek zobaczyli dzisiaj na lotnisku. :-Dyamakasi pisze:Proponuje dzisiaj na Balicach odśpiewać Juve, storia di un grande amore
Na treningu za to trafiłem świetne miejsce, widziałem zawodników z paru metrów. Świetny klimat, fajne przywitanie, mnóstwo kibiców Juve.