Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
19 pisze:Pumex
Jak zwykle mamy inne zdanie, ale dobrze że zachowujemy się wobec siebie przyzwoicie.
Nie jestem jakimś zagorzałym fanem jego osoby i nie trzymałbym go na siłę, zwłaszcza, że jego pozycja jest dobrze obsadzona, ale na pewno wolę Lukę niż Padoina czy Pazienzę. Można by go gdzieś wypożyczyć, ale szkoda byłoby dodawać opcję pierwokupu albo oddawać połowę jego karty. Na pewno byłbym niezadowolony z jego sprzedaży, tym bardziej za marne 5mln. Dlaczego za akurat tak małą cenę, skoro Sampa za Poliego chce 8mln, Torino za Ogbonnę 15mln a Verratti przechodzi do P$G za 14mln?!19 pisze:Chętnie poznam Twoją opinie na temat Marrone, co w nim cenisz
Co mi w nim imponuje? Przede wszystkim od dłuższego czasu interesuje się nim Udinese, Fiora, Parma, Napoli, co znaczy, że widzą w nim potencjał. Najważniejsze, że Conte zna go bardzo dobrze i konsekwentnie blokuje kolejne oferty - to jest dla mnie najważniejsze, bo też coś potwierdza. We wszystkich spotkaniach, w których grał Marrone pokazywał się z dobrej strony, często mając udział w kluczowych akcjach.
SKAr7 dodał to, o czym ja zapomniałem
Vincitore pisze:Co do Poliego to uważam, że jest przereklamowany, nie udźwignął łatki "nowego Pirlo".

Ostatnio zmieniony 18 lipca 2012, 14:48 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Vincitore
- Juventino
Ja również jestem zwolennikiem Marrone. Wolę go zdecydowanie od Padoina. W ogóle jak można ich porównywać, skoro jeden jest typowym rzemieślnikiem, a drugi ma kreować grę? Sęk w tym, że taki Marchisio w wieku Marrone był już naszym podstawowym zawodnikiem, fakt, że Luka ma trochę trudniej się przebić, bo na jego pozycji gra Pirlo, a ewentualnymi box to box są Marchisio, Vidal czy Asamoah, a Principino musiał wówczas rywalizować z Tiago, Poulsenem i Sissoko, ale takie niestety są realia 
Co do Poliego to uważam, że jest przereklamowany, nie udźwignął łatki "nowego Pirlo".

Co do Poliego to uważam, że jest przereklamowany, nie udźwignął łatki "nowego Pirlo".
- Piotr Juvefan
- Juventino
Spoko Poli jest graczem o innej charakterystyce niż Pirlo to nie warto go sprowadzać. Pytanie kto nim jest? I gdy Pirlo dostanie kontuzji to czy znajdzie się gracz,który go zastąpi,albo jednak Conte będzie zmuszony zmienić ustawienie na boisku..

- annihilator1988
- Juventino
Właśnie, skąd to miano ? Oglądałem kilka spotkań interu i gra Włocha, niczym szczególnym się nie wyróżniała. To taki bezpłciowy piłkarz, jakich pełno na boiskach Seria A.Vincitore pisze:Co do Poliego to uważam, że jest przereklamowany, nie udźwignął łatki "nowego Pirlo".
- Vincitore
- Juventino
O takie miana nie trudno. Jest playmakerem, za młodu przeszedł wszystkie szczeble młodzieżowej reprezentacji Włoch, grając w pierwszym składzie na kierownicy. Verrattiego też porównuje się do Pirlo i każdego młodego Włocha, który dobrze się zapowiada będą przyrównywać do naszego geniuszaannihilator1988 pisze:Właśnie, skąd to miano ? Oglądałem kilka spotkań interu i gra Włocha, niczym szczególnym się nie wyróżniała. To taki bezpłciowy piłkarz, jakich pełno na boiskach Seria A.Vincitore pisze:Co do Poliego to uważam, że jest przereklamowany, nie udźwignął łatki "nowego Pirlo".

Poli spoko, ale do Chievo Verona (nie ujmując nic tej drużynie, bo od kilku sezonów nie potrafimy ich pokonać), a nie Juventusu.
- Tharp
co jest z tym Pablo Armero? Jednego dnia niemalze byl u nas, a teraz jakos tak o nim ucichlo, na zadnym serwisie nic o nim nie pisza, wg transfermarktu dalej jest graczem udinese. Taki fajny mudzyn, tak sie cieszylem, a tu powtorka z rozrywki z poprzednich lat? >:(
Ty to jednak masz gen hejtera. Tak, Serie A to banda cieniasów, bezpłciowców, patałachów, z dodatkiem merdów z Interu. Buffon i Del Piero są ok. Reszta to banda nieudaczników, ich żony nimi gardzą, a dzieci każą wysadzać się z samochodu 500 m od szkoły.annihilator1988 pisze:Właśnie, skąd to miano ? Oglądałem kilka spotkań interu i gra Włocha, niczym szczególnym się nie wyróżniała. To taki bezpłciowy piłkarz, jakich pełno na boiskach Seria A.Vincitore pisze:Co do Poliego to uważam, że jest przereklamowany, nie udźwignął łatki "nowego Pirlo".
Kupimy JoJo. To potwierdzone info.
- annihilator1988
- Juventino
:rotfl: Robisz "z igły widły". Każda liga ma grupę bezpłciowych piłkarzy, nawet Seria A. Zresztą, dopisujesz mi teksty, których nie powiedziałem. Idź się wyśpijalina pisze:Ty to jednak masz gen hejtera. Tak, Serie A to banda cieniasów, bezpłciowców, patałachów, z dodatkiem merdów z Interu. Buffon i Del Piero są ok. Reszta to banda nieudaczników, ich żony nimi gardzą, a dzieci każą wysadzać się z samochodu 500 m od szkoły.Kupimy JoJo. To potwierdzone info.

- pumex
- Juventino
Hmm... pojawiła się wypowiedź agenta Fify - Ernesto Bronzetti'ego, który twierdzi zupełnie co innego, niż Curva:
"Jovetic nie jest napastnikiem, jakiego szuka Conte. Być może jest nim Damiao lub Falcao, ale oni kosztują naprawdę wiele...".
Któryś z nich - Agresti lub Bronzetti mają nieaktualne informacje.
"Jovetic nie jest napastnikiem, jakiego szuka Conte. Być może jest nim Damiao lub Falcao, ale oni kosztują naprawdę wiele...".

- Mateuszello
- Juventino
Przecież Marotta stwierdził, że "piłkarz Fiorentiny prezentuje umiejętności pasujące do naszych wymagań.".pumex pisze:Hmm... pojawiła się wypowiedź agenta Fify - Ernesto Bronzetti'ego, który twierdzi zupełnie co innego, niż Curva:

Ciekawy jestem, czy jest w planach uzbieranie hajsu po sprzedaży szrotu na te 30 melonów. Nie chciałbym by handlowali do końca sierpnia i sypnęli na niego ≈25 baniek.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Eh zawsze człowiek ma nadzieję(w zasadzie to liczenie na cud), że uda się szrot typu Motta włączyć w jakąś transakcję i obniżyć cenę a tu nawet niezłych graczy nie chcą w wymianie.bendzamin pisze:Curva pisze na goalu, ze Fiorentina odrzucila nasza oferte za Jojo: 13 mln € + Matri + Pazienza. Chca 30 mln € i nie sa zainteresowani zadna wymiana![]()
Moim zdaniem nie ma opcji, zebysmy zaplacili taka kwote sama gotowka. Licze na to, ze Stevan wyraznie da do zrozumienia wlodarzom klubu, ze chce odejsc i uda mu sie zmiekczyc troche ich postawe. Moze troche wiecej hajsu i jedna karta jakiegos zawodnika?
- daroo89
- Juventino
http://www.calciomercato.com/bologna/ju ... ani-431107 Calciomercato.com informuje, że Marco Motta przejdzie badania medyczne w drużynie Bolonii. Ciekawe na jakich zasadach odejdzie jeden z "asów". Na transfer definitywny pewnie szanse są marne.
- Gigi Buffon
- Juventino
Marotta oficjalnie pozyskał dla Juventusu kolejnego młodego i utalentowanego zawodnika
Ten zawodnik to 17 - letni obywatel Danii i gra na pozycji obrońcy. Transfer gracza ma status definitywnego. Więcej informacji na www. legacalcio.it oraz pod tym linkiem : http://serie-a.przegladsportowy.pl/Pilk ... 1,461.html
Zapewne do Primki będzie, bo chyba nie do LM

Ten zawodnik to 17 - letni obywatel Danii i gra na pozycji obrońcy. Transfer gracza ma status definitywnego. Więcej informacji na www. legacalcio.it oraz pod tym linkiem : http://serie-a.przegladsportowy.pl/Pilk ... 1,461.html
Zapewne do Primki będzie, bo chyba nie do LM
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Robaku
- Juventino
Po powrocie z Turynu mogę tylko przekazac to co pokazuja wloskie media o Juve.
- Pazzini ma szanse 20 % do Turyny lub do Ac Milan ( Ale San Siro wyglada słabo a Juventus Stadium prezentuje się naprawde okazale - mimo to uważam, że to nie przekona Pazziniego do Juve).
- Marotta jara się Joveticiem, ale prawodpodobnie skończy się na RVP (wq włoskich gazet).
- Milan jest w giga chaosie - Galliani chce hajsu na transfery a Silvio nie da, wiec dla Juve to lepiej w walce o Pazziniego,
- Dzeko już tylko raczej mysli o Milanie, wiec Juve o niego nie powalczy
- we włoskich mediach nic nie mowi się o Suarezie, nic a nic,
- Destro między Romą a Interem - nic o Juve,
- Na Cavaniego podjarana mocno Chelsea, o Juve już się nie mówi.
To mniej więcej tyle co przekazuje włoska telewizja i to co można wyczytać z wloskich gazet.
- Pazzini ma szanse 20 % do Turyny lub do Ac Milan ( Ale San Siro wyglada słabo a Juventus Stadium prezentuje się naprawde okazale - mimo to uważam, że to nie przekona Pazziniego do Juve).
- Marotta jara się Joveticiem, ale prawodpodobnie skończy się na RVP (wq włoskich gazet).
- Milan jest w giga chaosie - Galliani chce hajsu na transfery a Silvio nie da, wiec dla Juve to lepiej w walce o Pazziniego,
- Dzeko już tylko raczej mysli o Milanie, wiec Juve o niego nie powalczy
- we włoskich mediach nic nie mowi się o Suarezie, nic a nic,
- Destro między Romą a Interem - nic o Juve,
- Na Cavaniego podjarana mocno Chelsea, o Juve już się nie mówi.
To mniej więcej tyle co przekazuje włoska telewizja i to co można wyczytać z wloskich gazet.