Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
1) Klub musi zezwolić piłkarzowi na negocjacje, ale sam zainteresowany nie musi się godzić na przeprowadzkę.Dobry Mudżyn pisze:Ale przeciez klauzula to gorna granica, ktora jak ktos zaplaci zawodnik MUSI przejsc do danego klubu
2) Najprawdopodobniej Jovetic nie ma żadnej klauzuli, która raczej jest wymysłem mediów, zresztą Prade od dawna oficjalnie mówi o "dżentelmeńskiej umowie". Sama klauzula i tak dla nas nic by nie zmieniła, bo takiej sumy na 99% nie wydamy.
Ogólnie można się domyślać, że na sprawę Joveticia jakiś wpływ ma cała otoczka wokół zawodnika stworzona przez media oraz samych kibiców Fiołków, którzy kiedyś mieli wielkie pretensje do swoich o sprzedaż Baggio do Juve, a jak wiadomo, tifosi obu klubów nie cieszą się zbytnią sympatią.
Ciekawy jestem, jak trudną operacją byłaby sprzedaż Matriego lub Quagliarelli

Edit:
Podobno Anderlecht i Real Saragossa obserwują Gabriela a Werder monitoruje Gouano
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2012, 12:54 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- zahor
- Juventino
Co do ostatniego punktu, masz połowiczną rację. Nie pamiętam dokładnie jak tam Fabio grał w Udinese, bo i nie śledziłem jakoś szczególnie tego zespołu, kiedy pałętał się w połowie tabeli, podobnie jak nieszczególnie śledziłem Napoli w epoce Quagliarelli, stąd też nie próbuję kłócić się o to jak wyglądała jego gra wtedy. Natomiast wielokrotnie analizowałem tutaj jego grę w Juventusie przed kontuzją. Wnioski?SKAr7 pisze: Widzę kilka opcje:
-Ty i "obrońcy Fabio" żyjecie w różnych równoległych wszechświatach
-"Obrońcy Fabio" nie pamiętają jak tak naprawdę grał FQ przed kontuzją i tworzą jakąś wyidealizowaną wersję.
-Ty nie pamiętasz, jak grał Quag przed kontuzją, w dodatku nie śledziłeś jego poczynań dość uważnie w Udine i Napoli.
Owszem, nie da mu się odmówić wyszkolenia technicznego - wielokrotnie uderzał piłkę w sposób, w który Matri niekoniecznie musiałby dać radę. Ale nie znalazłem u niego nic, co by nie pasowało do typowej dziewiątki, wysuniętego napastnika. Jedyny gol z dystansu jaki pamiętam to, jak pisałem, ten kiedy bramkarz był źle ustawiony po błędzie obrońcy. Nie pamiętam dokładnie ile asyst zaliczył Fabio, można to sprawdzić, obstawiam że niewiele. Kolejna rzecz - przeanalizowałem wszystkie akcje w których Quagliarella zdobywał bramki pod kątem tego ile razy zdarzyło się, żeby piłka przeszła przez niego. I wiesz co wyszło? Że tylko jeden raz, w dodatku w akcji po której gol został (niesłusznie, bo nie słusznie) nieuznany. Innymi słowy, we wszystkich dziewięciu akcjach, w których Quagliarella strzelał gola, miał styczność z piłką tylko raz - na końcu, kiedy zdobywał bramkę.
Może tego wymagało ówczesne ustawienie Juventusu, może takie miał instrukcje, może byłby w stanie grać z powodzeniem bardziej cofniętego, rozgrywającego napastnika - tego się nigdy nie dowiemy. Na dzień dzisiejszy bez wdawania się w spekulacje i gdybanie mogę stwierdzić tylko tyle, że od dwóch lat, od kiedy tylko przyszedł do Juventusu, nie zachwyca kreatywnością pod polem karnym rywala, raczej czeka na to kluczowe podanie od kogoś innego. Kiedyś wychodziło mu to dobrze i był bramkostrzelny, obecnie nie. Facet za pół roku kończy 30 lat, jest po poważnej kontuzji i myślę że jest naprawdę spore ryzyko że już nigdy takich goli jak te z tej kompilacji nie będzie strzelać, podobnie jak Matri. Ale po Alessandro spodziewam się że jest w stanie zdobyć więcej bramek brzydszych, łatwiejszych i wymagających mniejszej kreatywności i techniki niż obecny Quagliarella. A do tego, jako że zdaje się mieć lepszą motorykę, może okazać się bardziej przydatny chociażby w grze z klepki.
Obawiam się że byłaby dużo łatwiejsza gdyby niedawno nie przedłużono jednemu i drugiemu kontraktów. Obecnie wydaje się że Matri czy Quagliarella musiałby się zgodzić na obniżkę zarobków, bo lista włoskich klubów które byłyby w stanie zapłacić im tyle, ile dostają w Juve, jest dość krótka. A w transfer jednego z drugim za granicę nie chce mi się wierzyć.pumex pisze: Ciekawy jestem, jak trudną operacją byłaby sprzedaż Matriego lub QuagliarelliWygląda na to, iż teoretycznie prościej byłoby wyciągnąć Joveticia po spieniężeniu karty któregoś z tej dwójki
- SKAr7
- Juventino
Imo kiepski eksperyment, porównywalny do tego, jakbyś zrobił to teraz z Vuciniciem. Oczywiście, strzelam, że Czarnogórzec miałby niebagatelnie wyższy wynik, ale naprawdę uważasz, że ta liczba oddawałaby jak duży miał wpływ Mirko na grę Juve w tym sezonie? W ustawieniu opartym o dwie wieże?zahor pisze: I wiesz co wyszło? Że tylko jeden raz, w dodatku w akcji po której gol został (niesłusznie, bo nie słusznie) nieuznany.
To będzie tylko durne wymądrzanie się post factum, nie przywiązuj do tego wagi, ale jak zobaczyłem wynik meczu(którego nie mogłem oglądać) Parma-Juve, że FQ wypada ze składu na pół roku to pomyślałem "nio to po nas". Choć sekundę wcześniej biliśmy się o mistrza z Milanem, to mieliśmy skończyć na siódmym miejscu. Quag dawał nam dużo, był klinem który wbijał się w przeciwnika, robił miejsce kolegom. Miał spory udział w tym, że Milek mógł sobie błyszczeć i obiegać kolejnych obrońców na prawym skrzydle.
Poza tym pamiętaj, że ja tak naprawdę nie opowiadam się za FQ. Po prostu mówisz, że nie rozumiesz fenomenu tego piłkarza i obrony, a ja staram Ci się to wytłumaczyć- wielu chciało go "od małego" w Juve, przez pół roku był dobrym duchem i świetnym napastnikiem drużyny, zawodnikiem mniej lub bardziej kompletnym- dlatego niektórzy wolą jego. Stawianie zarówno na Matriego jak i na Quaga to hazard, Matri wcale nie daje wcale tak dużo większych szans, a stawka przy literce Q. jest nieporównywalnie wyższa.
Natomiast sam uważam, że w innych okolicznościach powinniśmy się pozbyć obu po tym półroczu, w takich jakie mamy tu i teraz- obaj mają u mnie równe szanse. A po wczorajszym spotkaniu mikroskopijny plusik dla tego drugiego.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102989
Fiorentina interesuję się Marrone. Moim zdaniem z chłopaka nic nie będzie, nie ma ani dobrych podań, ani dobrego odbioru, za to jest bardzo niedokładny. Zdecydowanie wolę Padoina jako piłkarza który rozegra kilka spotkań w sezonie.
Fiorentina interesuję się Marrone. Moim zdaniem z chłopaka nic nie będzie, nie ma ani dobrych podań, ani dobrego odbioru, za to jest bardzo niedokładny. Zdecydowanie wolę Padoina jako piłkarza który rozegra kilka spotkań w sezonie.
- squinter
- Juventino
Może zamiast włączać go w transakcję za Joveticia powinniśmy sfinalizować jego transfer i dołożyć tą gotówkę do oferty za Czarnogórca?19 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102989
- deszczowy
- Juventino
Wiesz ile Viola oczekuje za Joveticia a ile jest wart Marrone?19 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102989

- squinter
- Juventino
Wiem, ale skoro dla Violi oferta pieniężna jest bardziej atrakcyjna niż wymiany zawodników, to dlaczego nie spróbować w tę stronę? Dla nas to przecież prawie żadna różnica.deszczowy pisze:Wiesz ile Viola oczekuje za Joveticia a ile jest wart Marrone?19 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102989
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Szczerze mówiąc ciężko aż tak dokładnie przeanalizować jego grę po tych paru ogonach, które dostał i sparingach granych na ćwierć gwizdka. Ale zgadzam się, że zdecydowanie lepszy jest Padoin jako piłkarz wchodzący od czasu do czasu, to ogólnie całkiem dobry zawodnik - Marrone powinien zostać wypożyczony albo sprzedany w połowie do jakiejś słabej drużyny bo rozwinąć się nie rozwinie grając raz na dwa miesiące.19 pisze:Moim zdaniem z chłopaka nic nie będzie, nie ma ani dobrych podań, ani dobrego odbioru, za to jest bardzo niedokładny.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Skoro szukamy następcy Pirlo,w obliczu zakupu Verrattiego przez PSG,czy nie byłoby dobrym ruchem ściągnięcie Poliego? Jest młodym Włochem,co z tego że grał w Interze.Andrea podobno czeka na na oferty Juve i Milanu,bo Inter go nie wykupił. Gdybyśmy sprzedali Padoina, Pazienzę i wypożyczyli gdzieś Morrone,może by było miejsce na niego. Czy waszym zdaniem można go nazwać następcą Pirlo nie tylko z racji tego samego imienia?

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nieee, Poli raczej nie jest tak dobry w rozgrywaniu. To kolejna kalka Marchisio/Asamoaha, 3 zawodnik o podobnej charakterystyce jest nam zbędny. Ale podobno Cassano chce odejsc z Milanu, wkurzony wyprzedażą. Szczerze powiedziawszy, widzialbym go u nas.
Atak Vuci/Gio-Cassano jest prawie tak sexy jak Jovetic/Gio - Vuci/Quag
a Marrone mi nie ruszać ! :x

Atak Vuci/Gio-Cassano jest prawie tak sexy jak Jovetic/Gio - Vuci/Quag

a Marrone mi nie ruszać ! :x
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2012, 14:45 przez Dobry Mudżyn, łącznie zmieniany 3 razy.
BESTER MANN, BESTEEER !

- StaryDobryNedved
- Juventino
@up
Powiedz mi jaki jest sens sprowadzania Poliego? Okej, chłopak ma talent. Pytanie kto nie ma? Pogba, Marrone, Bouy, Appelt czy młodziaki z primavery i młodszych roczników? Oni wszyscy mają talent bo nie graliby w Juve, naprawdę nasza szkółka nie jest zła na tyle aby przypadkowi kolesie u nas grali. Jest młody? Pogba, Marrone... też są młodzi, a nawet młodsi (Poli to 89'). Dobrze rokuje na przyszłość? Pogba, Marrone... Ma doświadczenie? No i tutaj jest jego plus ale trzeba teraz ocenić poziom jego ogrania i doświadczenia. Jako młody chłopak nie przebił się w Treviso (Serie B?) w 06/07, później nie przebił się w Sampie, aż go wypożyczyli do Sassuolo i tam rozegrał niezły sezonik w Serie B, później była gra w Sampie, która spadła do Serie B, a następnie niezła przygoda z Interem. I z naszych zawodników pod względem doświadczenia i ogrania mógłby konkurować z nim tylko Marrone, jednak i tak Poli go przebija. Reasumując ja nie widzę konieczności wydawania kasy na niego (mówi się o 6) skoro mamy tą utalentowaną młodzież i powinniśmy w nich inwestować w pierwszej kolejności.
Powiedz mi jaki jest sens sprowadzania Poliego? Okej, chłopak ma talent. Pytanie kto nie ma? Pogba, Marrone, Bouy, Appelt czy młodziaki z primavery i młodszych roczników? Oni wszyscy mają talent bo nie graliby w Juve, naprawdę nasza szkółka nie jest zła na tyle aby przypadkowi kolesie u nas grali. Jest młody? Pogba, Marrone... też są młodzi, a nawet młodsi (Poli to 89'). Dobrze rokuje na przyszłość? Pogba, Marrone... Ma doświadczenie? No i tutaj jest jego plus ale trzeba teraz ocenić poziom jego ogrania i doświadczenia. Jako młody chłopak nie przebił się w Treviso (Serie B?) w 06/07, później nie przebił się w Sampie, aż go wypożyczyli do Sassuolo i tam rozegrał niezły sezonik w Serie B, później była gra w Sampie, która spadła do Serie B, a następnie niezła przygoda z Interem. I z naszych zawodników pod względem doświadczenia i ogrania mógłby konkurować z nim tylko Marrone, jednak i tak Poli go przebija. Reasumując ja nie widzę konieczności wydawania kasy na niego (mówi się o 6) skoro mamy tą utalentowaną młodzież i powinniśmy w nich inwestować w pierwszej kolejności.
- SKAr7
- Juventino
Mam nadzieję, że pumex nie ma mi za złe, że odpowiem za niego.19 pisze:Pumex
Jak zwykle mamy inne zdanie, ale dobrze że zachowujemy się wobec siebie przyzwoicie.
Chętnie poznam Twoją opinie na temat Marrone, co w nim cenisz
A właściwie wrzucę video :
Zazwyczaj takie filmiki nie mają żadnej wartości i nie da się po nich ocenić zawodnika- w tym jednym przypadku jest inaczej, bowiem filmik jest w 3/4 skonstruowanych z zagrań Luki z zeszłego sezonu, z bodaj 6 spotkań.
Wracając do opinii- nie, Marrone nie ma dobrych podań, on już teraz jest naszym trzecim najlepiej podającym zawodnikiem w składzie (po Vuciniciu i Pirlo oczywiście), ma świetny przegląd pola i jest silniejszy od Pirlo. Musi tylko poprawić grę pod presją, bo z tym sobie nie radzi.
Natomiast w defensywie jest faktycznie za słaby i musi tu popracować.
I jeszcze jeden argument- Conte podobno widzi w nim przyszłą gwiazdę i chce w składzie.
Ale wczoraj oczywiście grał źle, nie da się ukryć, bo mam wrażenie, że tylko na podstawie tego spotkania wydałeś taką opinię. Bo nie wierzę, że faktycznie widziałeś i pamiętasz mecz z Romą( ), podanie do Giacha z Atalantą, czy też to niesamowite podanie przez całe boisko do Krasicia, co do centymetra, w jednym z zeszłorocznych sparingów.