Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 09:33

Odchodzi latem podobno.
Dostanie 6mln euro za rok gry.
Juve podobno dostanie jakąś rekompensate.[już na solojuve też o tym piszą]

Powiem wam że przydałby się taki Jovetić już teraz, z Llorente wielkiego pożytku nie ma, ja rozumiem że można się zastawiać,skakać do głowki, pomagać w obronie ale kiedy przeprowadzamy akcje z kontry to bardzo często jest tak że on nam tą akcje chamuje:(
Czarnogórzec lepiej by się sprawdził w parze z Tevezem.

Ale mi się marzy ten Anderson z Lazio, nie realne, szkoda:(

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 10:48

sebatiaen pisze:Odchodzi latem podobno.
Dostanie 6mln euro za rok gry.
Juve podobno dostanie jakąś rekompensate.[już na solojuve też o tym piszą]
Ekwiwalent za wyszkolenie młodego talentu :smile:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 10:50

Chyba wiecznego talentu :C

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 13:34

Ok. Giovinco akceptuje ofertę. 6 mln € za sezon. W sumie dobrze, że odchodzi dopiero po sezonie. Nie trzeba będzie sprowadzać tradycyjnego szrotu do ataku typu Pazza.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 14:21

zoff pisze:Nie trzeba będzie sprowadzać tradycyjnego szrotu do ataku typu Pazza.
Spoko, zamiast w styczniu, będziemy polować na szrot latem. Pazzo akurat ma koniec kontraktu w czerwcu, a Milan ogłosił tylko, że nie odejdzie w styczniu :P Jeśli Osvaldo nie przyjdzie do nas, to pewnie też będzie do wzięcia za półdarmo latem. W czerwcu kończy się też mega kontrakt Borriello w Romie, nieśmiało pojawiały się ploteczki o Gilardino, do wyboru do koloru :D

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 14:29

Taki Higuain by nam pasował:))))
Ehh to jest napastnik, naprawdę ciągnie to Napoli, sędzia dzisiaj pokazał klasę ale razem z Igłą wygrali ten mecz;)

Ten Argentyńczyk do tego Anderson i Rodriguez za Pogbe i drużyna o poziom lepsza.
[Jeszcze Berardi ale to już odrębny temat;)]

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 15:42

sebatiaen pisze:Taki Higuain by nam pasował:))))
Ehh to jest napastnik, naprawdę ciągnie to Napoli, sędzia dzisiaj pokazał klasę ale razem z Igłą wygrali ten mecz;)

Ten Argentyńczyk do tego Anderson i Rodriguez za Pogbe i drużyna o poziom lepsza.
[Jeszcze Berardi ale to już odrębny temat;)]
Nierealne. Musiał by odejść też Vidal żeby był jakikolwiek cień szans na takie transfery. Transfery to nie tylko suma wydana na zawodnika, ale również jego utrzymanie. Samemu Higuainowi trzeba dać tyle co Pogbie, a gdzie jeszcze dwóch zawodników? Podejrzewam że ich zarobki były by nie wiele mniejsze niż Argentyńczyka :wink:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 15:46

Jeżeli by sprzedali Pogbe za 90 mln euro to takie transfery są możliwe nawet biorąc pod uwagę kontrakty.
W tym roku z praw do tv dostaniemy prawie 30 mln euro więcej, z LM spore przychody.
Rodriguez i Anderson to nie są gwiazdy światowych boisk gaża na poziomie 2/2/5 mln euro powinna na początek wystarczyć.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 16:45

Berardi musi do nas latem przyjść i to koniecznie...znowu dziś czaruje...

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 16:47

alessandro1977 pisze:Berardi musi do nas latem przyjść i to koniecznie...znowu dziś czaruje...
On jak on, ale co zrobił Zaza przy bramce to jest majstersztyk.
Sposób w jaki wywalczył piłke jest naprawde godny podziwu.
Wyrasta z niego naprawde świetny napadzior.

Ciekawe czy zawita do nas ta dwójka w lato.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 17:49

Adrian27th pisze:
alessandro1977 pisze:Berardi musi do nas latem przyjść i to koniecznie...znowu dziś czaruje...
On jak on, ale co zrobił Zaza przy bramce to jest majstersztyk.
Sposób w jaki wywalczył piłke jest naprawde godny podziwu.
Wyrasta z niego naprawde świetny napadzior.

Ciekawe czy zawita do nas ta dwójka w lato.
Zaza gra różnie raz bardzo dobrze, a potem potrafi stać przez dalszą część gry i być zupełnie bezużytecznym.Beradi to w tej chwili lvl wyżej niż Zaza z perspektywami na absolutny top wśród atakujących.Zaza może przyjść ale nie za wszelką cenę.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 19:19

jakku1 pisze:
@D@$ pisze:Wszystko fajnie, ale jak "pojawiła się" domniemana oferta za Jojo to Tevez już kilka tygodni był/grał w Juve (jeśli mowa o sezonie kiedy przyszedł Carlos, bo temat Joveticia był w kilku okienkach).
To było sezon wczesniej. Nastepnego lata my kupilismy Teveza a Viola sprzedała Joveticia do City.
Może. Mi chodzi o to: jest news o Joveticiu, że niby dajemy za niego 30 mln, ostatecznie go nie kupujemy a potem do końca okienka (jak również w zimowym) nie pozyskujemy nikogo poza wypożyczeniami lub transferami za grosik. Tevez jak piszesz przyszedł w kolejnym mercato, więc to już inny budżet. Nie chcę się zagłębiać w to, który był bardziej opłacalny (choć klasa Teveza jest większa, a przede wszystkim Jojo zbyt często łapie kontuzje by wydawać 30 mln - poza tym pensja Carlosa rozkłada się na kilka sezonów, a te 30 mln trzeba by zaklepać raz), mój wniosek jest po prostu taki, że tych 30 mln na Joveticia nigdy nie mieliśmy.
Arbuzini pisze:Z tym, że jedne w jednej lidze podaje się zarobki netto a w drugiej brutto to lekka zmyła i chyba marketingowe zagranie ze strony PL, bo wiadomo, że większe liczby wyglądają bardziej atrakcyjnie. Powinno się podawać wartości netto wtedy wiadomo jakie są żądania zawodnika bez względu na to, czy gra we Włoszech, czy na Węgrzech.
Dla mnie logiczniejsze byłoby podawanie brutto, bo bardziej mnie interesuje ile to kosztuje klub (finalnie lub potencjalnie), niż to ile delikwentowi wpływu na konto co miesiąc. Tym bardziej, że podatki trochę się różnią w poszczególnych krajach a i jest mylne wrażenie, że jak taki Tevze dostaje 5 mln, to na tych 5 mln kończy się roczny koszt klubu jeli chodzi o tego zawodnika.
A podawanie w tygodniówkach w ogóle mi niewiele mówi, zwłaszcza, że nigdy nie wiem, czy te kwoty dostają tylko w sezonie, czy w przerwach w rozgrywkach też.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 20:28

Ja patrze jako kibic Janusz, który chce wiedzieć jakie wymagania płacowe ma zawodnik i jak to może wpłynąć na jego transfer do nas, a od księgowości klubu bardziej ciekawi mnie moja własna ;)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 23:25

Ouh_yeah pisze:
zoff pisze:Nie trzeba będzie sprowadzać tradycyjnego szrotu do ataku typu Pazza.
Spoko, zamiast w styczniu, będziemy polować na szrot latem.
Nie zgodzę się. To właśnie w styczniu robimy zwykle głupią łapankę. Latem w ataku będzie sporo nowych możliwości. Gdyby Giovinco odszedł już zimą na 100% przywitalibyśmy jakiegoś gościa 28+ o zarobkach w okolicy 2 mln € za rok.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2015, 15:49

Podobno Giovinco juz dopięty 24 mln euro za 4 lata gry. Spoko gaża. Gio wróci w wieku 31 lat do Serie A z fajna kasą, pogra w jakies Parmie za 1 mln euro postrzela bramek.

Zablokowany