Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 18:34

blackadder pisze:
Urbi27 pisze: Sprzedaż Pogby byłaby wielką stratą dla calej ligi, ten chłopak jest przyszłym najlepszym pomocnikiem na świecie, ale na chwile obecną bez wzmocnienia się 2-3 topami Juventus nie wejdzie na wyższy poziom, chyba, że uda nam się jakimś ultra cudem wyjąć drugiego takiego Pogbę (może jednak okażę się nim Coman?) za darmo, bądź za grosze, który od ręki stanie się czołową postacią tego zespołu.
Tylko że samego Pogbę będzie nam ciężko utrzymać, bo nawet jak znajdziemy dla niego 7mln na sezon, to znajdzie się ktoś kto da 2 razy tyle, a Ty mówisz że nam potrzeba jeszcze 2-3 takich jak on. Albo mówimy o naszych fantazjach, albo o tym na co przygotowuje się kibiców Juve już od pewnego czasu.
Są różne topy ;). Przede wszystkim wejście na wyższy poziom sportowy oznacza też wejście na wyższy poziom finansowy, oczywiście nie mówię, że to byłoby łatwe, ale przecież do tego powinniśmy dążyć.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 19:14

Urbi27 pisze: Są różne topy ;)
Topowi zawodnicy, którzy pomogliby nam w Lidze Mistrzów, przychodząc do nas ze statusem topowych graczy, musieliby dostać 5-6mln na sezon. Przypominam że taki Jovetić tyle zarabia, a my rozglądamy się za zawodnikami za których nie musielibyśmy płacić, a sami zgodziliby się na pensję do 4mln.
Urbi27 pisze: Przede wszystkim wejście na wyższy poziom sportowy oznacza też wejście na wyższy poziom finansowy
Borussia i Atletico na chwilę weszły na najwyższy poziom sportowy a nie weszły na najwyższy poziom finansowy. Atletico jeszcze się trzyma, ale Niemcy lecą póki co w dół. W drugą stronę też to nie działa. Arsenal czy City są tego dobrymi przykładami.
Urbi27 pisze: , oczywiście nie mówię, że to byłoby łatwe, ale przecież do tego powinniśmy dążyć.
Cały czas dążymy i z sezonu na sezon jest coraz lepiej. Z LM dostajemy olbrzymie pieniądze, sponsorzy dają coraz więcej kasy, infrastrukturą też gonimy elitę.

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 21:49

fazzi pisze:
Jacky pisze:
pumex pisze:za tę sumę kupić dwóch światowej klasy zawodników, choćby Verrattiego
Po co nam Verratti do 433? :P
Jak po co. Bo w 433 (którym zresztą nie gramy) gra 3 środkowych pomocnikow ? Mówimy przecież o sytuacji w której odchodzi pogba a pirlo ledwo zipie.
Wydawalo mi sie, ze w 433 pomoc, to typowo goscie od defesywnych zadan, aczkolwiek umiejacy cos pograc do przodu (wzór to bezsprzecznie Vidal i Markiz). Dobra, Verratti i tak by sie sprzydał.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 22:38

Jacky pisze:
fazzi pisze:
Jacky pisze:Po co nam Verratti do 433? :P
Jak po co. Bo w 433 (którym zresztą nie gramy) gra 3 środkowych pomocnikow ? Mówimy przecież o sytuacji w której odchodzi pogba a pirlo ledwo zipie.
Wydawalo mi sie, ze w 433 pomoc, to typowo goscie od defesywnych zadan, aczkolwiek umiejacy cos pograc do przodu (wzór to bezsprzecznie Vidal i Markiz). Dobra, Verratti i tak by sie sprzydał.
Patrząc jak Verrati raz za razem gasił Messiego w meczu Barcelony z PSG (tym w ostatniej kolejce fazy grupowej LM) to w jego umiejętności odbioru bym nie wątpił.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:35

Panowie mam pytanie. Jak to jest z tymi kontraktami we Włoszech? Dajmy na to, że zawodni zarabia 4 miliony ojro, ale do tego chyba drugie tyle klub odprowadza jakiegoś tam podatku czy nie? We Francji tak jest i nie jestem pewny do końca czy we Włoszech też to zobowiązuje.
Co do Jovetica to średnio jakoś to widzę w zimowym okienku. Chyba, że na jakiś mega korzystnych warunkach finansowych dla nas, ale na to się nie zapowiada.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:41

Lepiej nie ściągać nikogo teraz mimo wszystko...

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:52

Arbuzini pisze:Adaś - no raczej zawiodło u Ciebie wyciąganie wniosków ;)
to na kim chcesz się wzorować w tej Bundeslidze, Bayernie czy Hoffenheim? Rozwiniesz tę myśl z Dybałą?
zahor pisze:Ja bardzo chciałbym żeby Juventus zaczął w końcu walczyć o najwyższe cele w Europie, nawet kosztem scudetto, ale bądźmy realistami - nawet gdyby zimą dołączył do nas Cristiano Ronaldo i mógł grać w LM, to w dalszym ciągu o awans do półfinału byłoby nam baaaardzo trudno. Natomiast w lidze Roma jest za nami trzy punkty (a warto pamiętać że gdyby Moggi z Marottą nie przekupili sędziego i nie porwali żony liniowego, to byliby te trzy punkty przed nami) i fajnie by było uniezależnić się w lidze od fenomenalnej formy Teveza.
Tyle, że Sneijder jakby przyszedł to na chwilę, średni pomysł jeśli by w pucharach nie pomógł. Shaqiri natomiast to raczej skrzydłowy, a 4-3-3 zagraliśmy bodaj raz, poza tym z tego słyszę, to taktycznie w Bayernie nie ogarnia. Oczywiście rozumiem, że ktoś może go chcieć bo młody a już coś pokazał, ale rozpaczać, też nie ma co. A z Romą to co roku ma być ciężko a jakoś wygrywamy i to nie w ostatniej kolejce. Oczywiście, że przydałby się zawodnik który byłby realną alternatywą dla Teveza, tyle że i dwaj to nie są zawodnicy o tej charakterystyce.
jakku1 pisze:Policz sobie ile wraz z pensją kosztował nas Tevez za te trzy lata kontraktu.
Wszystko fajnie, ale jak "pojawiła się" domniemana oferta za Jojo to Tevez już kilka tygodni był/grał w Juve (jeśli mowa o sezonie kiedy przyszedł Carlos, bo temat Joveticia był w kilku okienkach). W mediach wyglądało to tak: dajemy 30 mln € za Czarnogórca, Viola się nie zgadza, bo za późno a my już do końca mercato nikogo nie kupujemy a kombinuje jakieś wypożyczenia za grosik. Dlatego też uważam tamte doniesienia za bzdury.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2015, 23:59

zippo01 pisze:Panowie mam pytanie. Jak to jest z tymi kontraktami we Włoszech? Dajmy na to, że zawodni zarabia 4 miliony ojro, ale do tego chyba drugie tyle klub odprowadza jakiegoś tam podatku czy nie? We Francji tak jest i nie jestem pewny do końca czy we Włoszech też to zobowiązuje.
Włoskie media podają zawsze kwoty zarobków netto, czyli jeśli La Gazzetta dello Sport pisze, że Tevez zarabia u nas 4,5 miliona euro, to jego utrzymanie kosztuje Juventus jakieś 9 milionów.

Angielskie media zawsze podają z kolei płace brutto, tak twierdzi przynajmniej na Twitterze David Amoyal, który prowadzi angielską wersję strony Di Marzio. Nie mam pojęcia, z czego wynika taka różnica, ale zmienia to trochę optykę patrzenia na pewne sprawy, chociaż to nie temat od takich dyskusji. W każdym razie, dla przykładu - ostatni kontrakt Suareza w Liverpoolu (podpisany trochę ponad pół roku przed odejściem do Barcy) gwarantował mu 200 tysięcy funtów tygodniowo brutto. Przy 50% podatku (znów - źródło Twitter) w UK dawało mu to zarobki na poziomie tego, co De Rossi dostaje w Romie.

Wydaje się, że jeśli chodzi o styczniowe mercato, to stoimy w miejscu. Allegri powtarza na konferencjach, że jak mamy kupić byle kogo, to lepiej nie kupować, bo on ma młodzież i trudno mu nie przyznać racji. Ciekawi mnie, czy wróci w tym miesiącu Sturaro. Przydałoby się jakieś odciążenie w środku pola, pytanie tylko, czy chłopak ogarnie :think:

E: Brazylijskie ESPN podało, że Pogba leci teraz na testy medyczne poprzedzające transfer do Realu Madryt. Karnawał w Rio się już zaczął? :lol:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 00:18

bendzamin pisze:
E: Brazylijskie ESPN podało, że Pogba leci teraz na testy medyczne poprzedzające transfer do Realu Madryt. Karnawał w Rio się już zaczął? :lol:
też to widze, leci do Madrytu dlatego połany na mecz z Weroną:)
w ogole jeszcze jedno info - podobno Zaza na już a w zamian Pepe i Coman :)
A wczoraj jeszcze byly ustalenia, ze sprawe Simone rozwiążemy po sezonie.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 00:29

bendzamin pisze:Włoskie media podają zawsze kwoty zarobków netto, czyli jeśli La Gazzetta dello Sport pisze, że Tevez zarabia u nas 4,5 miliona euro, to jego utrzymanie kosztuje Juventus jakieś 9 milionów.

Angielskie media zawsze podają z kolei płace brutto, tak twierdzi przynajmniej na Twitterze David Amoyal, który prowadzi angielską wersję strony Di Marzio. Nie mam pojęcia, z czego wynika taka różnica, ale zmienia to trochę optykę patrzenia na pewne sprawy, chociaż to nie temat od takich dyskusji. W każdym razie, dla przykładu - ostatni kontrakt Suareza w Liverpoolu (podpisany trochę ponad pół roku przed odejściem do Barcy) gwarantował mu 200 tysięcy funtów tygodniowo brutto. Przy 50% podatku (znów - źródło Twitter) w UK dawało mu to zarobki na poziomie tego, co De Rossi dostaje w Romie.

Wydaje się, że jeśli chodzi o styczniowe mercato, to stoimy w miejscu. Allegri powtarza na konferencjach, że jak mamy kupić byle kogo, to lepiej nie kupować, bo on ma młodzież i trudno mu nie przyznać racji. Ciekawi mnie, czy wróci w tym miesiącu Sturaro. Przydałoby się jakieś odciążenie w środku pola, pytanie tylko, czy chłopak ogarnie :think:

Dzięki za info. Czyli dobrze myślałem.

MCL

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 00:35

Włoskie media podają zawsze kwoty zarobków netto [...]
Angielskie media zawsze podają z kolei płace brutto
A to mi się zawsze kumpel panoszył, że ile to jego gwiazdeczki w ManU zarabiają, bo ciągle myślałem, że obie strony podają zarobki brutto... a tu mu obliczyłem na szybko, że taki Roo zarabia na czysto w przybliżeniu 7.5 miliona Euro co nie jest zaś znowu takim nierealnym osiągnięciem. Tevez zarabia 5.5 melona. Czyli zarobkowo nie odstajemy aż tak od poziomu Premier League. Po prostu piłkarsko jesteśmy nieatrakcyjną ligą :prochno:

I serio. Póki nie będzie realnej i ciągłej konkurencji ze strony Interu, Milanu, Romy, to nikt nie będzie we Włoszech chciał grać. Na dodatek te kluby muszą coś grać w Europie, bo jak drużyna która bije się o mistrza Serie A w miarę równym pojedynku dostaje od Bayernu 7 goli u siebie... To co mówił Agnelli, najpierw inne kluby Serie A muszą porzucić tą swoją zaściankowość i zacząć poważnie inwestować w siebie i w klub. Zagwarantować ciągłość grania na przyzwoitym poziomie w europie.

Co śmiesznie, nie wydajemy wcale tak dużo mniej od zespołów innych lig :prochno:

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty :)
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 00:44

@D@$ pisze:
Arbuzini pisze:Adaś - no raczej zawiodło u Ciebie wyciąganie wniosków ;)
to na kim chcesz się wzorować w tej Bundeslidze, Bayernie czy Hoffenheim? Rozwiniesz tę myśl z Dybałą?
Rozwinięta myśl brzmi - nie jesteśmy w stanie wzorować się na Bayernie. Ta-dam!

Z tym, że jedne w jednej lidze podaje się zarobki netto a w drugiej brutto to lekka zmyła i chyba marketingowe zagranie ze strony PL, bo wiadomo, że większe liczby wyglądają bardziej atrakcyjnie. Powinno się podawać wartości netto wtedy wiadomo jakie są żądania zawodnika bez względu na to, czy gra we Włoszech, czy na Węgrzech.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 00:50

@D@$ pisze:Wszystko fajnie, ale jak "pojawiła się" domniemana oferta za Jojo to Tevez już kilka tygodni był/grał w Juve (jeśli mowa o sezonie kiedy przyszedł Carlos, bo temat Joveticia był w kilku okienkach).
To było sezon wczesniej. Nastepnego lata my kupilismy Teveza a Viola sprzedała Joveticia do City.
pumex pisze:Zwłaszcza, że na rok przed odejściem z Florencji Jovetić dostał nowy kontrakt bodaj na 2,2mln &#8364; netto za sezon, a Juve miało go kusić zarobkami rzędu 3-3,5 mln &#8364;.
No wielka mi roznica, 45 -> 48m :prochno:.

Teza, ze na Joveticia nas nie byloby stac jest zwyczajnie nieprawdilowa, bo koszty pozyskania i utrzymania Teveza sa identyczne albo bardzo zblizone.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 02:32

Four four two na swoim TT podaje info, że Giovinco zawodnikiem Toronto. Oficjalka w poniedziałek.

//To Four four Tweet... ale wydaje się na rzetelne te źródło.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2015, 08:47

zoff pisze:Four four two na swoim TT podaje info, że Giovinco zawodnikiem Toronto. Oficjalka w poniedziałek.

//To Four four Tweet... ale wydaje się na rzetelne te źródło.
Hmmm to ciekawe, kto do nas? :think: Chyba że tylko podpisał kontrakt, a dopiero latem odchodzi.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Zablokowany