Mercato (2012-2014)
- StaryDobryNedved
- Juventino
Nie obraź się ale z 3 ligi to jest chyba twoja wiedza o piłkarzach jacy przychodzą do Juve.alina pisze: Mużynek z 3. ligi nie kopał się po czole w dzisiejszym sparingu, w więc:

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
:shock:Darek-WLKP pisze:z RVP możemy sie raczej pożegnać.. ogólnie to okienko transferowe marne ;( Obyśmy tylko załatwili Jovetica !!
Dopóki nie zawita do nas napastnik z prawdziwego zdarzenia rewelacyjne nie będzie, ale jest i tak dobrze póki co. Wzmocniliśmy pomoc, obronę, mamy kilku młodych, Armero coraz bardziej prawdopodobny. A myślę, że o Czarnogórca też będziemy walczyli do końca.
Armero, Jovetić, sprzedaże i byłbym w siódmym niebie.
Sorry, z 2. ligi. Coś mi się pokićkało.StaryDobryNedved pisze:Nie obraź się ale z 3 ligi to jest chyba twoja wiedza o piłkarzach jacy przychodzą do Juve.alina pisze: Mużynek z 3. ligi nie kopał się po czole w dzisiejszym sparingu, w więc:Boakye grał w Serie B dla Sassuolo, które de facto zajęło 3 miejsce. Ja myślę, że zbytnio się nim nie można ekscytować i widzieć w nim przyszłość Juve bo można by było za rok jakby przebił się do 11 i sieknął co najmniej taki sezon jak Borini w zeszłym w Romie. Wtedy można by było pomyśleć 'cholera, to może być nowy Treze", dzisiaj nie. Jednak można pokładać w gościu nadzieje, pokazał w Serie B w bardzo młodym wieku, że potrafi strzelać i że nie jest byle leszczem, który nie potrafi się przebić na wypożyczeniu, a sezon wcześniej w Genoi jako totalny młokos strzelił w debiucie ładną bramkę. Ponadto ma predyspozycje do bycia dobrym napastnikiem. Nie należy się podpalać i już go określać 'wielkim' ale też nie należy go skreślać i wypieprzyć na wypożyczenie do Serie A bo jest jeszcze młody, a Alex Matri to przynajmniej strzelił te 20 bramek w Serie A w wieku 26 lat.
Jakbyś był wczoraj na forum, to byś zauważył, jak tłumaczyłem Dantemu, że chłopak jest dobry, wiec złej osobie to tłumaczysz. Forum jak to forum. Wczoraj było "Marotta daje 4 mln za jakiegoś no-name'a. pogięło go?!"; a dziś po sparingu już jest "olejmy kupowanie napastnika, Boakye jest świetny". No i jak wczoraj byłem na tak, to dziś muszę być na nie. Bo chłop jest, a raczej będzie, dobry, ale ataku nam nie zbawi.
Po prostu sie nie napalam po sparingach z kelnerami, Pasquato też błyszczał, a potem grzał u spadkowicza.
BTW, od kiedy wypożyczenie jest skreśleniem? Marchisio i PDC też skreśliliśmy?
- Dante93
- Juventino
Eyey ja jeszcze o tym olaniu nowego napastnika nie napisałemalina pisze:Wczoraj było "Marotta daje 4 mln za jakiegoś no-name'a. pogięło go?!"; a dziś po sparingu już jest "olejmy kupowanie napastnika, Boakye jest świetny".
Ale ok musze sie troche uderzyć w pierś: Jeżeli mam oceniać chłopaka po sparingu z amatorami, to musze powiedzieć, że pokazał sie z fajnej strony.
Narazie tyle
Niech idzie na wypożyczenie
- kogut
- Juventino
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Moim zdaniem najidealniejsza konfiguracja bylaby konfiguracja: TOP (wysunięty striker, nie Jovetic), Vucinic, Giovinco, Quag, Boakye i spieniezyc Matriego. Za rok, w zaleznosci od tego jak popisze sie nam mudzyn, mozna go wypozyczyc, a wrocic Immobile (jesli dalej bedzie ladnie siupał) i wymienic Quaga, na nastepnego topa 

BESTER MANN, BESTEEER !

- Gotti
- Juventino
Transfery są na papierze bardzo dobre, więc nie narzekajcie.
Nawet jak nie sprowadzimy napastnika to mamy wciąż solidnych Matriego i Quagliarelle, a w ogóle nie zdziwiłby mnie fakt gdyby Conte spróbował grać bez typowego wysokiego strikera coś jak repr. Hiszpanii. Nasi pomocnicy są bramkostrzelni, więc nie powinno być najgorzej.
Atak Vucinic-Giovinco wygląda fajnie, a w razie potrzeby wchodzi Matri jako joker w drugiej połowie i strzela bramki. 8)
Mimo wszystko też liczę na ściągnięcie napastnika. Marzy mi się Dzeko, który jest absolutnie do wyciągnięcia z City.
Nawet jak nie sprowadzimy napastnika to mamy wciąż solidnych Matriego i Quagliarelle, a w ogóle nie zdziwiłby mnie fakt gdyby Conte spróbował grać bez typowego wysokiego strikera coś jak repr. Hiszpanii. Nasi pomocnicy są bramkostrzelni, więc nie powinno być najgorzej.
Atak Vucinic-Giovinco wygląda fajnie, a w razie potrzeby wchodzi Matri jako joker w drugiej połowie i strzela bramki. 8)
Mimo wszystko też liczę na ściągnięcie napastnika. Marzy mi się Dzeko, który jest absolutnie do wyciągnięcia z City.
- Alfa i Omega
- Juventino
To raczej nie najlepszy pomysł.Gotti pisze:Transfery są na papierze bardzo dobre, więc nie narzekajcie.
1. W 3-5-2 taki sposób gry jest chyba niemożliwy. A w 4-3-3 nie upchasz razem Mrówy i Mirka, noooo, ewentulnie drugiego z nich na szpicy, ale on tam się poruszać nie umie.
2. Taka taktyka może się sprawdzić w drużynie pokroju Hiszpanii w momencie, kiedy musisz zagrać sześć spotkań w krótkim odstępie czasowym.
3. Naprawdę uważasz, że ten Fabregas strajker to taki dobry był?

4. Pomijając wszystko, choćbyśmy tak grać mieli romantycznie i przeciwko całemu światu, to my zwyczajnie wykonawców pod to nie mamy odpowiednich.
Nie bawmy się w futbolowe wizjonerstwo nadmiernie, bracie

- Bartek88
- Juventino
Vucinic o ile mi sie dobrze wydaje na szpicy nie moze grac bo mu to nie wychodzi a Gio jest karłem wiec w ktorym momencie to wyglada fajnie?Gotti pisze:Atak Vucinic-Giovinco wygląda fajnie, a w razie potrzeby wchodzi Matri jako joker w drugiej py.
Na SerieA tak, na LM raczej sobie juz nie poradzimy tak jak nie poradzilismy sobie na euro :lol:Nasi pomocnicy są bramkostrzelni, więc nie powinno być najgorzej.
Czy Jovetić to nie czasem cofniety napastnik? A ta pozycje jest w conajmniej 2 graczach juz obstawiona..
Ja tam wierze byłemu dyrektorowi finansowemu Aresenalu, który twierdził, ze nie stać klubu na taki zabieg, a 30 lat to też nie jest dużo. Pozatym spięcia na lini zawodnik-klub nigdy nie wychodzily na dobre...z RVP możemy sie raczej pożegnać.. ogólnie to okienko transferowe marne ;
- Qrczak
- Juventino
No nominalnie tak, tylko ostatnie pół sezonu grał chyba właśnie jako środkowy napastnik i dobrze sobie radził.Bartek88 pisze:
Czy Jovetić to nie czasem cofniety napastnik? A ta pozycje jest w conajmniej 2 graczach juz obstawiona..
- Bandiera_Rossa
Jezu cofnięty no i co z tego, przecież nie na tyle, żeby grać na środku boiska
- juventussek
- Juventino
Przypadłość Matriego, grać dobrze ale nie móc strzelić bramki.
- pumex
- Juventino
Wydaje mi się, że to ja poniekąd zacząłem temat pozostawienia Boakye w składzie na sezon 12/13, więc czuję, że muszę coś wyjaśnić. Otóż nie nawołuję: "to Boakye będzie naszym top playerem, niech gra w pierwszym składzie". Natomiast, jeśli nie będzie nas stać na Joveticia, van Persiego, Dzeko, etc. to nie kupujmy na siłę nikogo i nie traćmy pieniędzy na przeciętniaków, zostańmy z Matrim i Q (chociaż uważam, że oni nie mają szans zapewnić nam odpowiedniego poziomu), ewentualnie jeśli Conte nie ufa komuś z tej dwójki i będą sprzyjające warunki do sprzedaży jednego, wtedy można zaryzykować i dać szansę młodemu. Nie ma sensu zostawiać Boakye jako trzeciego w hierarchii wysuniętego napastnika, bo byłby to dla niego zmarnowany sezon, ale w ostateczności atak: "Matri/Q, Boakye + Giovinco, Vucinic" lub "Matri, Quag + Giovinco, Vucinic" uznałbym za rozsądniejszy niż podobne kombinacje z Pazzini-podobnym zawodnikiem, za którego trzeba płacić.
Marzenie: "tapmadl, Matri/Q, Vucinic, Giovinco"
Marzenie: "tapmadl, Matri/Q, Vucinic, Giovinco"

- blackadder
- Juventino
Jovetić jest świetnym zawodnikiem i grając na swojej nominalnej pozycji byłby sporym wzmocnieniem, ale mamy już tam Giovinco i Mirko więc nie wiem czy jest sens wydawać na niego te 20-25 mln.
Moim zdaniem lepiej poczekać rok i wydać wtedy poważną kwotę na zawodnika który będzie do nas pasował. Przy sypiącym się Milanie, gdzie po odejściu Zlatana i Thiago Cassano zaczyna kręcić nosem i chce wracać do Sampy, Interem w przebudowie z żółtodziobem na ławce trenerskiej, to my jesteśmy faworytami do Scudetto i to jest nasz priorytet, a do tego nie potrzebujemy teraz Cavaniego/RVP.
Moim zdaniem lepiej poczekać rok i wydać wtedy poważną kwotę na zawodnika który będzie do nas pasował. Przy sypiącym się Milanie, gdzie po odejściu Zlatana i Thiago Cassano zaczyna kręcić nosem i chce wracać do Sampy, Interem w przebudowie z żółtodziobem na ławce trenerskiej, to my jesteśmy faworytami do Scudetto i to jest nasz priorytet, a do tego nie potrzebujemy teraz Cavaniego/RVP.

- Krystek
- Juventino
Też sądzę że ten atak by wystarczył na 31 Scudetto, ale jest przecież Liga Mistrzów i top player jest niezbędny.blackadder pisze:Jovetić jest świetnym zawodnikiem i grając na swojej nominalnej pozycji byłby sporym wzmocnieniem, ale mamy już tam Giovinco i Mirko więc nie wiem czy jest sens wydawać na niego te 20-25 mln.
Coś mi się wydaje, że po odejściu cygana z milanu, będziemy walczyć z milanem o właśnie takiego "top playera".
Forza Juve!