Mercato (Lato 2016)
- Wojtek1207
- Juventino
Miałem napisać to samo.blackadder pisze:Kredytem zaufania u Zidana to raczej nie mają się co przejmować, bo on poleci pierwszy.krystiank pisze:Ponoć Isco i James wyczerpują kredyt zaufania u Zidana i będą na wylocie jak do końca marca nie poprawią swojej gry.
Ale jeśli chodzi o Isco, to przed każdą zmianą trenera mówi się, że teraz nowy będzie na niego stawiał i że Isco nigdzie się nie wybiera. I wciąż nie może się przebić, mimo kolejnych szkoleniowców.
- panlider
- Juventino
Sądzisz, że Perez, który zwolnił Ancelottiego, czyli jednego z najlepszych trenerów na świecie, po jednym sezonie, w którym ten nie zdobył żadnego trofeum, pomimo świadomości, że w zasadzie nie ma żadnego klasowego trenera, który mógłby go zastąpić, będzie się długo zastanawiał nad zwolnieniem Zidane'a? Śmiem wątpić. Perez nie postępuje w sposób racjonalny i przemyślany, no chyba, że jego głowa poleci pierwsza.Poprostu pisze:Mimo iż jest totalny amatorem jeśli chodzi o trenerke i po prostu mu nie wychodzi to wątpię, że tak szybko go zwolnią.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Arcadio Morello
- Juventino
Fajnie by było widzieć ISCO w JUVE. Może Morata go namówi na transfer do Nas
, a James Rodriguez to marzenie 

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Juventus 15-16 / 08-09:
Allegri / Ferrara (Zaccheroni)
Neto / Chimenti
Lichtsteiner / Grygera --> Barzagli / Cannavaro
Bonucci / Zebina
Rugani / Ariaudo
Sandro / X
Asamoah / Poulsen ---> Pogba / Diego
Hernanes / Tiago ---> Lemina / Sissoko
Sturaro / Melo
Cuadrado / Giovinco
Morata / Iaquinta
Zaza / Amauri
Tu potrzeba rewolucji! Marotta / Secco działaj
Allegri / Ferrara (Zaccheroni)
Neto / Chimenti
Lichtsteiner / Grygera --> Barzagli / Cannavaro
Bonucci / Zebina
Rugani / Ariaudo
Sandro / X
Asamoah / Poulsen ---> Pogba / Diego
Hernanes / Tiago ---> Lemina / Sissoko
Sturaro / Melo
Cuadrado / Giovinco
Morata / Iaquinta
Zaza / Amauri
Tu potrzeba rewolucji! Marotta / Secco działaj

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wg tuttomercatoweb bedziemy czynic zakusy na Benatie oferujac 30mln. ojro. Fajnie by bylo go widziec w naszej koszulce i znaczaco wzmocnilby u nas obrone, no ale nie za tyle siana. Uwazam, ze 22mln. to obecnie fair cena za niego.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- PrzemasJuve
- Juventino
We włoskiej prasie ponownie z Juve łączaony jest Batshuayi. Nie oceniam, bo nie oglądałem, ale wiemy, że mega talent.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Shadow Marshall
- Juventino
Dybala jak na napastnika też cudów nie narobił. 13 bramek w zespole który grał praktycznie pod niego to ani dużo ani mało. Ot tak przeciętnie. Nie ma co oceniać. Niech zagra we Violi jeszcze sezon, a wtedy się zobaczy. Teraz to w ogóle więcej jak 15 mln za niego to max. Nie wiem co on by musiał robić na boisku by ktoś dał za niego 40 mln jak to niby ktoś z Florencji oczekuje. Nie trafi do nas. Wolimy Berardiego (i dobrze).AdiJuve pisze:Nie no z Bernardeschim to nawet śmieszne nie jest, gość strzelił w lidze całą 1 bramkę, a jest przecież ofensywnym skrzydłowym,
A ten murzyn z Marsylii to całkiem spoko koleś. Też pseudo Belg więc można go traktować jako taka budżetowa wersja Lukaku. Podoba mi się jego gra choć za wiele razy nie miałem okazji go oglądać. Dobre w nim jest to, że ma jakiś wygląd (mięśnie) i nie pozdrawia z podłogi jak Morata czy Cuadrado co lecą na deski przy byle kontakcie.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ty tak na serio ? Cała drużyna gra pod Dybale ?Shadow Marshall pisze:Dybala jak na napastnika też cudów nie narobił. 13 bramek w zespole który grał praktycznie pod niego to ani dużo ani mało. Ot tak przeciętnie. Nie ma co oceniać. Niech zagra we Violi jeszcze sezon, a wtedy się zobaczy. Teraz to w ogóle więcej jak 15 mln za niego to max. Nie wiem co on by musiał robić na boisku by ktoś dał za niego 40 mln jak to niby ktoś z Florencji oczekuje. Nie trafi do nas. Wolimy Berardiego (i dobrze).AdiJuve pisze:Nie no z Bernardeschim to nawet śmieszne nie jest, gość strzelił w lidze całą 1 bramkę, a jest przecież ofensywnym skrzydłowym,
A ten murzyn z Marsylii to całkiem spoko koleś. Też pseudo Belg więc można go traktować jako taka budżetowa wersja Lukaku. Podoba mi się jego gra choć za wiele razy nie miałem okazji go oglądać. Dobre w nim jest to, że ma jakiś wygląd (mięśnie) i nie pozdrawia z podłogi jak Morata czy Cuadrado co lecą na deski przy byle kontakcie.

- meda11
- Juventino
Problem jest taki, że poza kilkoma wyjątkami kupując młodego gracza z zespołu środka tabeli (lekko upraszczając) płaci się głównie za potencjał. To jak dany gracz ma wysoko sufit, jaki ma charakter (skupiony profesjonalista jak Krystyna czy leń i lekkoduch jak Cassano) i tym samym zdolność notowania skoków jakościowych w mocniejszym środowisku często prowadzi do dyktowania takich a nie innych cen. Jeśli przyjmiemy że Fiorentina nie ma już do nas "żalu" i przez to nie podbija dodatkowo ceny to i tak mają pełne prawo do wołania ok. 20 baniek, a nie 10 czy 15. Facet imo ma papiery na większe granie niż Cuadrado i Pereyra chociaż liczby osiągane przez nich są podobne (albo i gorsze u Włocha). Jeśli faktycznie chcielibyśmy go pozyskać to sądzę że odpowiedni czas na podjęcie ryzyka jest właśnie teraz. Mając za partnerów Dybale, Pogbe, Marchisio, Khedire czy Sandro i grając rok w rok o mistrzostwo Serie A (+CI), a także w Lidze Mistrzów facet ma szanse wskoczyć na wyższy poziom jak to uczynił Paulo czy wcześniej Paul. Fakt, można poczekać jeszcze sezon lub dwa i spróbować wyjąć piłkarza, który hipotetycznie odpali w starym zespole na poziomie 10-15 bramek i asyst ale wtedy też cena z całą pewnością będzie jeszcze wyższa od tej dzisiejszej i samych chętnych również przybędzie (zapewne z pokaźniejszymi portfelami). Więc trzeba podjąć decyzje i wybrać jeden z dwóch wariantów:Shadow Marshall pisze:Dybala jak na napastnika też cudów nie narobił. 13 bramek w zespole który grał praktycznie pod niego to ani dużo ani mało. Ot tak przeciętnie. Nie ma co oceniać. Niech zagra we Violi jeszcze sezon, a wtedy się zobaczy. Teraz to w ogóle więcej jak 15 mln za niego to max. Nie wiem co on by musiał robić na boisku by ktoś dał za niego 40 mln jak to niby ktoś z Florencji oczekuje. Nie trafi do nas. Wolimy Berardiego (i dobrze).AdiJuve pisze:Nie no z Bernardeschim to nawet śmieszne nie jest, gość strzelił w lidze całą 1 bramkę, a jest przecież ofensywnym skrzydłowym,
- kupujemy za duży hajs już teraz i w przypadku strzału w 10 zyskujemy niemal z miejsca bardzo dobrego piłkarza i oszczędzamy kilkanaście baniek; a w przypadku nie spełnienia nadziei pozbywamy się go odzyskując zbliżoną kwotę jak w dniu zakupu
- czekamy do czasu aż talent sam z siebie eksploduje i licytujemy się z wyspiarzami czy innymi możnymi Europy co najprawdopodobniej kończy się szukaniu wariantu B, C, D...
- realbs
- Juventino
krystiank pisze:Wy tu o piłkarzach a Real chce nam Maxa odebraćW sumie niech bierze ale kto wtedy do nas ?! Chelsea weźmie Conte. I znowu przyjdą do nas jakieś zapchaj dziury typu Zach
To tylko głupia plotka. Allegri przedłuży kontrakt z Juve to raz, a dwa że nie zna hiszpańskiego więc jak ty sobie trenowanie Realu przez niego wyobrażasz?Zresztą ile drużyn już w tym sezonie Max trenował? Bo gdybym miał liczyć to by mi palców nie starczyło, nawet tych u stóp.
- meda11
- Juventino
Akurat to jest argument inwalida. Mam znajomego Hiszpana, który od 3 lat mieszka/pracuje w Polsce i kiedy zapytałem go z jakim językiem było mu najłatwiej odparł że z włoskim. Dla Włochów i Hiszpanów nauczenie się tego drugiego języka zajmuje od 4 do 6 miesięcy. Po pół roku i jedni i drudzy rozmawiają płynnie choć ze słyszalnymi dla nich akcentami. Tak więc dla kogoś z taką gotówką jaką posiada Allegri i po przeprowadzce do Hiszpanii zapewne po niespełna 3 miechach spokojnie mógłby prowadzić zajęcia i uczestniczyć w konferencjach bez pomocy tłumacza.realbs pisze:krystiank pisze:Wy tu o piłkarzach a Real chce nam Maxa odebraćW sumie niech bierze ale kto wtedy do nas ?! Chelsea weźmie Conte. I znowu przyjdą do nas jakieś zapchaj dziury typu Zach
To tylko głupia plotka. Allegri przedłuży kontrakt z Juve to raz, a dwa że nie zna hiszpańskiego więc jak ty sobie trenowanie Realu przez niego wyobrażasz?Zresztą ile drużyn już w tym sezonie Max trenował? Bo gdybym miał liczyć to by mi palców nie starczyło, nawet tych u stóp.
- Shadow Marshall
- Juventino
Miałem na myśli jego grę w Palermo.Sila Spokoju pisze: Ty tak na serio ? Cała drużyna gra pod Dybale ?
- koki90
- Juventino
Allegri w Realu to jakaś abstrakcja, styl gry jaki prezentujemy to nie to czego oczekują w Hiszpanii. Jestem pewny, że dobre wyniki byłby w stanie osiągnąć z Królewskimi, natomiast widowiskowe by to nie było. Perezowi pali się grunt pod nogami, bo rośnie liczba zwolenników jego odejścia. Znając tego jegomościa to ściągnie na ławkę Realu jakieś grubsze nazwisko.
A co do typowego mercato to od dawna wiadomo, że potrzebujemy kogoś klasowego do środka pola. Ten Gundogan byłby idealny. Przeczuwam też kolejne spore roszady w ataku.
A co do typowego mercato to od dawna wiadomo, że potrzebujemy kogoś klasowego do środka pola. Ten Gundogan byłby idealny. Przeczuwam też kolejne spore roszady w ataku.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Też wydaję mi się że Gundo pasowałby idealnie. Co do ataku to pasuje wreszcie go ustatkować, bo kupowanie co roku napastników, którzy nie do końca się sprawdzają jest troszkę wkurzające. Teraz jednak chyba obejdzie się bez większych zmian bo: Moraty nie możemy sprzedać, Mandzukic gdy gra prezentuje się dobrze (choć brakuje trochę bramek), to samo Zaza. Nie widzę tutaj zbyt dużego pola manewru. Skupimy się na zastępcy Dybali/skrzydłowym ( Berardi), rozgrywającym (trequa/regista), prawym obrońcy ( Vrslajko/Fabinho) i środkowym pomocniku, bo Asa, Lemina, Sturaro nie do końca dają radę. Gdybyśmy kupili Vrslajko i Fabinho to obsadzone byłyby od biedy trzy pozycje (prawa i lewa strona obronby, śroodkowa pomoc).koki90 pisze: A co do typowego mercato to od dawna wiadomo, że potrzebujemy kogoś klasowego do środka pola. Ten Gundogan byłby idealny. Przeczuwam też kolejne spore roszady w ataku.