Mercato (2012-2014)
- Dante93
- Juventino
A jest jakiś algorytm na to, żeby wyliczyć ilekroć lepszy?alina pisze:No a nie jest lepszy?
Ja również.alina pisze:Ja ufam osądowi Paraticiego.
Aaa żeby tylko kiedyś nie było 'a nie mówiłem?'

Tak btw młodzikow z Serie B. Veratti dogadany już na 100%? BO jakoś mówi sie o tym transferze już troche czasu, a potwierdzenie mi w oko nie wpadło jeszcze.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Masz tu prosto z lotniska:Dante93 pisze: Tak btw młodzikow z Serie B. Veratti dogadany już na 100%? BO jakoś mówi sie o tym transferze już troche czasu, a potwierdzenie mi w oko nie wpadło jeszcze.
http://video.gazzetta.it/juve-psg-grand ... 8e064b6d3c
Veratti przepadł na 99%. Mam nadzieję, że po roku ławkowania zechce wrócić do SerieA.
- pumex
- Juventino
Czytałem już ze dwa dni temu, że w temacie Destro byliśmy za mało zdecydowani. Samemu piłkarzowi oferowaliśmy lepsze warunki niż inne kluby, ale ciężko szły negocjacje z właścicielami jego karty.alina pisze:BTW, smutny dzień dziś. Destro niemal na pewno w Romie, Dzeko bardzo blisko Milanu :płaczę:
Natomiast Dzeko był chyba medialną fikcją. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek w 2012 roku czytał jakieś sensownie brzmiące donosy o Bośniaku z wiarygodnego źródła. Wydaje się, że po prostu nie było zainteresowania z naszej strony, a szkoda, bo Dzeko to teoretycznie w miarę łatwy cel, który po niedługich negocjacjach wyląduje w Milanie.
Zresztą, wczorajszy dzień sprowadził nas na ziemię, choć chyba mało kibiców to dostrzegło, być może przez błędne tłumaczenie wywiadu z Conte na SJ, co ładnie zauważyłeś

- zahor
- Juventino
Marotta osobiście był i jest wielkim fanem talentu Bośniaka, stąd też od kiedy tylko przyszedł do Juventusu starał się go sprowadzić. Ale skoro mimo tego piłkarzy City nie był pierwszym, ani nawet drugim wyborem na pozycję środkowego napastnika na to mercato (opieram się na tym co wrzucał jakku1), można wnioskować że Conte średnio go widział w Juve.pumex pisze:Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek w 2012 roku czytał jakieś sensownie brzmiące donosy o Bośniaku z wiarygodnego źródła. Wydaje się, że po prostu nie było zainteresowania z naszej strony, a szkoda, bo Dzeko to teoretycznie w miarę łatwy cel, który po niedługich negocjacjach wyląduje w Milanie.
Z tym ławkowaniem byłbym ostrożny. Oczywiście może się okazać że żaden z niego nowy Pirlo, że w Serie B mógł sobie brylować i nic poza tym, ale jeżeli faktycznie jest choć w połowie tak dobry jak nam się wydaje, to sądzę że w PSG pogra sporo. Raz że linia pomocy akurat jakoś kosmicznie silna tam nie jest, dwa że bardzo chciał go tam Ancelotti - człowiek który stworzył Andreę Pirlo jakiego znamy, znajdując mu nowe miejsce na boisku i który teraz chyba chce mieć podobnie grającego zawodnika.yanquez pisze: Veratti przepadł na 99%. Mam nadzieję, że po roku ławkowania zechce wrócić do SerieA.
- jakku1
- Juventino
Dokladnie tak samo rozumialem i rozumiem te informacje, ktore do nas docieraly. Dzeko byl ktoras tam opcja dla Conte, to raczej Marotta widzial w nim wzmocnienie i zawodnika, ktory moze stanowic o sile naszego ataku. Generalnie, z tego, co zauwazylem do tej pory, to te sympatie odnosnie tych pilkarzy, ktorzy byli z nami laczeni, rozkladaly sie tak:zahor pisze:Marotta osobiście był i jest wielkim fanem talentu Bośniaka, stąd też od kiedy tylko przyszedł do Juventusu starał się go sprowadzić. Ale skoro mimo tego piłkarzy City nie był pierwszym, ani nawet drugim wyborem na pozycję środkowego napastnika na to mercato (opieram się na tym co wrzucał jakku1), można wnioskować że Conte średnio go widział w Juve.
1) Conte -> Cavani, Jovetic
2) Paratici -> Torres
3) Marotta -> Dzeko
O Torresie odkad Curva "zamknal sie w sobie" nie slychac nic (zreszta, nic dziwnego, on ostatnio zaczal grac duzo lepiej...), o Dzeko i Joveticiu ostatnio duzo pisala/pisze prasa, a Cavani wedlug szacunkow De Laurentiisa kosztuje 60m.
Teraz podobno mamy sie skoncentrowac na Jojo, ale to znow sa tylko i wylacznie doniesienia gazet typu Tuttosport, wiec nie do konca wiadomo jak to wszystko interpretowac, poniewaz jednego dnia oni pisza o jednym, a nastepnego o czym innym.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Ma ciche dni? Deprecha z powodu Verrattiego?jakku1 pisze:...odkad Curva "zamknal sie w sobie"...
Boakye marzy o pozostaniu w Juve i powiem Wam, że jeśli mamy na siłę sprowadzać kogoś pokroju Pazziniego, kto pewnego poziomu i tak nie przeskoczy, to po stokroć wolałbym dać szansę młodemu, nawet (albo tym bardziej) przy sprzedaży jednego z dwójki Matri-Quag, tak jak zrobił swego czasu Inter z Balotellim, zwłaszcza, że daliśmy za niego grube 4 bańki.
Z ciekawości chciałem sprawdzić, jak dokładnie Włosi wymawiają jego nazwisko, ale chyba nie do końca się to udało. Co komentator, to inna wersja i tak: Boaki, Boaczi, Boasi, Bokje - cztery najpopularniejsze wersje. Która prawdziwa?

- Il Fenomeno
- Juventino
LM wróciła do TVP, poczekajmy na pierwsze mecze, Szpakowski na pewno wszystko wyjaśni.pumex pisze:Z ciekawości chciałem sprawdzić, jak dokładnie Włosi wymawiają jego nazwisko, ale chyba nie do końca się to udało. Co komentator, to inna wersja i tak: Boaki, Boaczi, Boasi, Bokje - cztery najpopularniejsze wersje. Która prawdziwa?

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Czyli Boakye to Dżjakerino i jest zamieszany w korupcję.Il Fenomeno pisze:Szpakowski na pewno wszystko wyjaśni.
Pumi, osiągnąłeś kolejny level hejtingu. Od Pazziniego wolisz 19latka, o którym nic nie wiesz.
- pumex
- Juventino
Wiem tyle, że wydaliśmy na połowę jego karty 4mln. Jeśli nie dołączy do nas nikt z topu, ani wielki talent ograny w SerieA, to wolę, abyśmy zostali z Matrim i Quagiem lub z jednym z nich + Boakye, niż żebyśmy wyrzucali pieniądze na piłkarza pokroju Pazziniego, który po roku dołączy do kandydatów na ławkę lub do odstrzału. Mówię to z pełną świadomością i stanowczością. To nie jest hejting drogi przyjacielu. Podejrzewam, że sporo osób z forum, które nie są kojarzone z hejtingiem poparłoby mój tok myśleniaOuh_yeah pisze:Pumi, osiągnąłeś kolejny level hejtingu. Od Pazziniego wolisz 19latka, o którym nic nie wiesz.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, 10:50 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Kamex22
- Juventino
No bez przesady! W końcu strzelił 2 bramki na swoim pierwszym treningu! Oczywiście pierwszym od czasu oficjalnego potwierdzeniaOuh_yeah pisze:Pumi, osiągnąłeś kolejny level hejtingu. Od Pazziniego wolisz 19latka, o którym nic nie wiesz.

Dla mnie możemy sprowadzać Pazziniego lub RVP lub Jo-Jo lub nawet synka Aguero (i jednocześnie wnuka Maradony), byleby ta osoba pasowała Antonio Conte. Oczywiście wolałbym Cavaniego od właśnie Pazziniego, no ale jeśli dany piłkarz będzie pasował naszemu trenerowi, a ten w dalszym ciągu będzie wygrywał....
- deszczowy
- Juventino
Ja mu się w sumie nie dziwię. Pazzini to podstarzała dziadyga, który pewnego levelu nie przeskoczy. A ten młody przynajmniej jest rozwojowy.Ouh_yeah pisze: Pumi, osiągnąłeś kolejny level hejtingu. Od Pazziniego wolisz 19latka, o którym nic nie wiesz.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Przede wszystkim Chopacy zapominacie, że to są, mimo zbliżony warunków fizycznych, piłkarze o innych charakterystykach. Pazzini to bramkowpychywacz (jako JP musimy opatentować ten zwrot), ładnie się składa do strzału, zastawia i gra głową. Boakye to szybki i dynamiczny murzaj, z niezłą siekierką w nodze (przynajmniej tak prezentuje się na skrótach).
Oczywiście znacznie mądrzejszym ruchem będzie pozostawienie Richmonda, niż ściąganie Matriego2.
Oczywiście znacznie mądrzejszym ruchem będzie pozostawienie Richmonda, niż ściąganie Matriego2.
- Myzarel
- Juventino
Też myślę że lepiej zostawić młodego niż kombinować z Pazzinim. Na jakiej pozycji można dać szansę "młodzieży" jak nie na ataku, większego piachu niż Q w niektórych meczach grać nie będzie bo to niemożliwe.
Ale poczekajmy na sparingi i zobaczmy na co go tak naprawdę stać.
Ale poczekajmy na sparingi i zobaczmy na co go tak naprawdę stać.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Łoles
- Juventino
I ja się podpisuje pod zdaniem że lepiej zostawić kogoś młodego miast ściągać Pazziniego.
Dla mnie Pazzini się skończył dawno temu i nie mam nic więcej do dodania a argumentem jaki posiadam jest - bo tak O!.
Dla mnie Pazzini się skończył dawno temu i nie mam nic więcej do dodania a argumentem jaki posiadam jest - bo tak O!.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ja wiem. Przy obu byliśmy mało zdecydowani. Boli, bo obaj to moi ulubieńcy.pumex pisze:Czytałem już ze dwa dni temu, że w temacie Destro byliśmy za mało zdecydowani. Samemu piłkarzowi oferowaliśmy lepsze warunki niż inne kluby, ale ciężko szły negocjacje z właścicielami jego karty.alina pisze:BTW, smutny dzień dziś. Destro niemal na pewno w Romie, Dzeko bardzo blisko Milanu :płaczę:
Natomiast Dzeko był chyba medialną fikcją. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek w 2012 roku czytał jakieś sensownie brzmiące donosy o Bośniaku z wiarygodnego źródła. Wydaje się, że po prostu nie było zainteresowania z naszej strony, a szkoda, bo Dzeko to teoretycznie w miarę łatwy cel, który po niedługich negocjacjach wyląduje w Milanie.
To dotyczy tylko VS. Na goal.com dziś o 13 kolejna edycja 'pytania do Curvy'.jakku1 pisze:"zamknal sie w sobie"
Boakye niech sobie spokojnie gra w Serie B. Ja jestem za Pazzinim. On chce odejść do nas, Inter go nie chce. Ergo, dajemy 5 mln i jest nasz.