Pytania male i mniej znaczace (inne tematy)
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Po pierwsze prześwietlenie na pewno nie zaszkodzi, a może potwierdzić lub wykluczyć pewne ewentualności typu pęknięcie kości. Tego typu mocny ból w okolicach biodra nie musi znaczyć nic strasznego, urazy w tym miejscu przeważnie są dosyć bolesne.
Jeśli stawy/mięśnie też Cie bolą to możesz polewać/robić okłady bolące miejsca na przemian ciepłą i zimną wodą, sama ciepła też powinna przynieść ulgę.
Jeśli chodzi o maści to polecam żel Traumon, dostaniesz go bez recepty, tabletki przeciwbólowe-Tolperisonum/Mydocalm. No i oczywiście stary dobry Altacet
No i raczej hale na jakiś czas będziesz musiał odłożyć, chociaż, raczej zależy to od siły urazu i Twoich indywidualnych predyspozycji, a nóż, może już jutro będziesz mógł skakać jak sarenka
Jeśli stawy/mięśnie też Cie bolą to możesz polewać/robić okłady bolące miejsca na przemian ciepłą i zimną wodą, sama ciepła też powinna przynieść ulgę.
Jeśli chodzi o maści to polecam żel Traumon, dostaniesz go bez recepty, tabletki przeciwbólowe-Tolperisonum/Mydocalm. No i oczywiście stary dobry Altacet

No i raczej hale na jakiś czas będziesz musiał odłożyć, chociaż, raczej zależy to od siły urazu i Twoich indywidualnych predyspozycji, a nóż, może już jutro będziesz mógł skakać jak sarenka
- stahoo
- Juventino
O tych tabletach przeciwbólowych nie słyszałem. Są dostępne bez recepty, czy nie? "Chodzi w nich o to" (ale sie wyraziłem
) zeby wziąć tabletke przed meczem i miec spokój od bólu, czy ma jakies zupełnie inne zastosowanie?
Dzięki za pomoc
Jutro przejde sie do apteki 
Dzięki za pomoc
- stahoo
- Juventino
W sumie nie mam pytania, ale podziekowanie
Siewier, twoje rady i maście pomogły. Morfiny nie musiałem uzyc :lol: Dzisiaj zagrałem całe 90 minut na hali i na luzie mogłem interweniować
Biodro nie dało o sobie znać ani razu
Dzieki 
Siewier, twoje rady i maście pomogły. Morfiny nie musiałem uzyc :lol: Dzisiaj zagrałem całe 90 minut na hali i na luzie mogłem interweniować

- JuventinoPS
- Juventino
- C-Bart
- Juventino
Napiszę tu bo nie będę tworzył nowego tematu. Mianowicie podczas pracy różnych aplikacji wyskakuje komunikat w tym stylu: "Wystąpił problem z aplikacją [...] i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty." W internecie są jakieś tam informacje na ten temat ale większość tyczy się konkretnych przykładów typu gg, ie itd. Ja chciałbym wiedzieć co jest nie tak jeśli w kilku aplikacjach występuje taki problem i jak temu zaradzić?
- pan Zambrotta
- Juventino
ma ktoś zdjęcie drużynowe Juventusu z tego sezonu ? nie chodzi mi o prezentację, gdzie wszyscy zawodnicy pozują do zdjęcia, tylko zdjęcie jedenastki zrobione przed meczem.