Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Nie było mnie od wczoraj na forum, a tu tak sprzeczne informacje o Allegrim, czyżby jednak był promyczek nadziei na zmiany?
Nie chcę się napalać, poczekam na spokojnie, bo nie chcę mi się bardzo wierzyć, ale czy akurat Ancelotti? Nie mam bardzo zdania, ani nie byłbym za ani przeciwko. Duże ryzyko, bo też uważam, że mógł się już wypalić, z drugiej strony to trener, który wie jak się wygrywa LM, zobaczymy co będzie.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Przygotowują grunt pod Gigiego jako trenera 
A na poważnie Ancelotti to uznane nazwisko, ale nie jestem przekonany co do niego. Chciałbym zeby naszym sternikiem został ktos z młodego pokolenia trenerów. I nie mowie tu o Inzaghim. Ktos z Biało-czarnym serduchem. Moze powrot Deschampsa ? Del Piero chyba troszkę za miękki na taka role, brakuje mu takiej charyzmy jaka ma chociażby Zidane. Podobała mi sie drużyna Conte. Była walka i ten pazur którego brakuje drużynie Allegriego.

A na poważnie Ancelotti to uznane nazwisko, ale nie jestem przekonany co do niego. Chciałbym zeby naszym sternikiem został ktos z młodego pokolenia trenerów. I nie mowie tu o Inzaghim. Ktos z Biało-czarnym serduchem. Moze powrot Deschampsa ? Del Piero chyba troszkę za miękki na taka role, brakuje mu takiej charyzmy jaka ma chociażby Zidane. Podobała mi sie drużyna Conte. Była walka i ten pazur którego brakuje drużynie Allegriego.
- albertcamus
- Juventino
Jak przyjdzie trener z radosną piłka, a nie z nastawieniem na wygrywanie za wszelką cenę, to staniemy się drugim (nomen omen) Napoli. Wtedy zatęsknicie za Maxem.
Nie widzę żadnego kandydata, który gwarantowałby nam większy spokój (
) od Maxa.
Nie widzę żadnego kandydata, który gwarantowałby nam większy spokój (

- pumex
- Juventino
Racja, kolegoCinO pisze:Z Maksem i jego cud ekipą podejście do meczu i sprawa z kontuzjami się nie zmieni

Przepraszam za zwłokęZawidowianin pisze:Można wiedzieć, na jakiej podstawie tak uważasz? Według mnie to u Allegriego Bonucci na dobre wskoczył do światowego topu.pumex pisze: @YaSq, no nie do końca. Przykładowo, Vidal swoje najlepsze lata spędził u Conte i w Bayernie. Sezon u Maxa był jednym ze słabszych w jego wykonaniu od 2011 roku. Morata najlepszy swój sezon w karierze miał poprzedni tj 16/17, Bonucci również najlepiej wyglądał u Conte.

- Shadow Marshall
- Juventino
Wiem, że nasi się tym zawodnikiem nie interesują, ale jego przykład pokazuje jak wielkie znaczenie ma środowisko na grę. Z gościa okrzykniętego tanią podróbką Pogby i wyśmiewanego parodysty facet wyrósł na lidera pomocy Valencii. Jestem pod wielkim wrażeniem jak bardzo poprawił się Kondogbia. Z jego kiksów w Interze można by było zrobić niezłą kompilke, a w Valencii 

- Zawidowianin
- Juventino
U Conte miał te swoje długie piłki (u Maxa też potrafił rozprowadzić akcję, przykładem niech będzie gol Mandzu w finale LM), ale:pumex pisze:Racja, kolegoCinO pisze:Z Maksem i jego cud ekipą podejście do meczu i sprawa z kontuzjami się nie zmieni
Przepraszam za zwłokęZawidowianin pisze:Można wiedzieć, na jakiej podstawie tak uważasz? Według mnie to u Allegriego Bonucci na dobre wskoczył do światowego topu.pumex pisze: @YaSq, no nie do końca. Przykładowo, Vidal swoje najlepsze lata spędził u Conte i w Bayernie. Sezon u Maxa był jednym ze słabszych w jego wykonaniu od 2011 roku. Morata najlepszy swój sezon w karierze miał poprzedni tj 16/17, Bonucci również najlepiej wyglądał u Conte.Już mówię - jeśli dobrze pamiętam, to u Conte Bonucci zasłynął tymi podaniami a'la Pirlo. To po przygotowaniach pod okiem Conte pojechał na Euro 2012, gdzie rozegrał świetny turniej. Z kolei u Allegriego ten swój ostatni sezon w barwach Juve miał bardzo przeciętny, zresztą w poprzednim też były momenty, po których obrywał od mediów. Wg mnie ciągłość i stabilność Bonu miał lepszą za Conte (zresztą jak indywidualnie wielu jego kolegów).
1. W taktyce z dwójką środkowych obrońców był dramat - pierwszy sezon Conte i wszystko jasne, u Allegriego dawał radę w kilku formacjach
2. EURO 2016 miał indywidualnie porównywalne z EURO 2012
3. W ostatnim sezonie rzeczywiście to Chiellini był lepszym z dwójki stoperów, ale nie zmienia to faktu, że Bonucci i tak w Europie wyglądał zdecydowanie lepiej niż u Conte (że przypomnę choćby mecze z Galatasaray w trzecim sezonie Antka). Takich dwumeczów. Seria bez straconej bramki przed rewanżem z Monaco w półfinale nie wzięła się z niczego.
Wiadomo, że Conte miał olbrzymi wpływ na rozwój Leo, ale dla mnie Bonuccci u Allegriego > Bonucci u Conte
onliforpipul
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Szukamy wzmocnień do pomocy, a my wbrew pozorom nie wyglądamy źle w tej strefie. Źle to my jesteśmy tam ustawieni. Przede wszystkim nie wykorzystujemy potencjału Pjanica, Max chciał z niego zrobić kolejnego Pirlo, ale Bośniak ma znacznie więcej do powiedzenia bliżej bramki rywala i po prostu marnuje się grając z tylu, a i nie jest aż tak dobrym regulatorem gry jakim był Andrea.
Ustawiłbym Pjanica bardziej w roli Iniesty z Barcelony. Na registe wrzucił Bentancura, którego trzeba zaufać, dać mu popełnić kilka błędów, ale dać mu też stabilizację w pierwszym składzie i rytm meczowy. Gość ma papiery na registę. Obok nich ustawić darmowego Cana i mamy pomoc zamkniętą z ławką Markiz, Matuidi, Khedira.
W pełni jestem pogodzony z odejściem Sandro, bardzo wiele czynników na to wskazuje, liczę ze z tej kasy uda się sprowadzić Digne i Bellerina. Dlaczego własnie Hiszpan, ano dlatego, że na prawej stronie potrzebujemy szybkości, dynamiki i dobrych dośrodkowań. Na prawym skrzydle będzie wszak grał Costa/Dybala/Berna wszyscy lewonożni zawodnicy, którzy muszą współpracować z mocnym prawym obrońcą.
Dybali bym nie sprzedawał, chciałbym zobaczyć tą nasza ofensywę pod wodzą nowego trenera bez żadnych ruchów. Ewentualnie gdyby udało się wymienić Mandzu za Martiala to byłbym niezwykle rad, choć nie wiem czy byłoby nas na to stać, to jednak wymiana gdzie pewnie kolo 50 mln musielibyśmy dorzucić.
W każdym razie najważniejszy jest nowy trener, bo tej drużynie ewidentnie jest potrzebny wstrząs mentalny, nowe spojrzenie na taktykę i nowe pomysły na grę (w ofensywie to ogólnie jakieś pomysły).
Ustawiłbym Pjanica bardziej w roli Iniesty z Barcelony. Na registe wrzucił Bentancura, którego trzeba zaufać, dać mu popełnić kilka błędów, ale dać mu też stabilizację w pierwszym składzie i rytm meczowy. Gość ma papiery na registę. Obok nich ustawić darmowego Cana i mamy pomoc zamkniętą z ławką Markiz, Matuidi, Khedira.
W pełni jestem pogodzony z odejściem Sandro, bardzo wiele czynników na to wskazuje, liczę ze z tej kasy uda się sprowadzić Digne i Bellerina. Dlaczego własnie Hiszpan, ano dlatego, że na prawej stronie potrzebujemy szybkości, dynamiki i dobrych dośrodkowań. Na prawym skrzydle będzie wszak grał Costa/Dybala/Berna wszyscy lewonożni zawodnicy, którzy muszą współpracować z mocnym prawym obrońcą.
Dybali bym nie sprzedawał, chciałbym zobaczyć tą nasza ofensywę pod wodzą nowego trenera bez żadnych ruchów. Ewentualnie gdyby udało się wymienić Mandzu za Martiala to byłbym niezwykle rad, choć nie wiem czy byłoby nas na to stać, to jednak wymiana gdzie pewnie kolo 50 mln musielibyśmy dorzucić.
W każdym razie najważniejszy jest nowy trener, bo tej drużynie ewidentnie jest potrzebny wstrząs mentalny, nowe spojrzenie na taktykę i nowe pomysły na grę (w ofensywie to ogólnie jakieś pomysły).
- CzeczenCZN
- Juventino
To na razie nie masz radosnej piłki, a wygrywanie za wszelką cenę też przynosi rezultatów, bo w Europie to jesteśmy takim Napoli - klubem wiecznych przegrywów.albertcamus pisze:Jak przyjdzie trener z radosną piłka, a nie z nastawieniem na wygrywanie za wszelką cenę, to staniemy się drugim (nomen omen) Napoli.

To chyba trzeba coś zmienić - kto nie ryzykuje nie pije szampana - z uszatka - i nie spada na niego konfetti...
- Viking
- Juventino
Tak jak piszesz skład wyglądałby bardzo ciekawie i właśnie Pjanic miałby możliwość pokazać więcej w ofensywie. Ale nie wierzę w takie ustawienie. Jeśli zostanie Max, dalej będziemy męczyć to samo ustawienie.Urbi27 pisze:Szukamy wzmocnień do pomocy, a my wbrew pozorom nie wyglądamy źle w tej strefie. Źle to my jesteśmy tam ustawieni. Przede wszystkim nie wykorzystujemy potencjału Pjanica, Max chciał z niego zrobić kolejnego Pirlo, ale Bośniak ma znacznie więcej do powiedzenia bliżej bramki rywala i po prostu marnuje się grając z tylu, a i nie jest aż tak dobrym regulatorem gry jakim był Andrea.
Aa i w Twojej taktyce brakuję miejsca dla Paulo.
- pumex
- Juventino
@Zawidowianin, akurat tutaj nie będę się jakoś silnie spierać. Nawet jestem skłonny przyznać Ci rację, albo przynajmniej częściowo zweryfikować swoją opinię i postawić znak równości pomiędzy Leo za Conte a Leo za Maxa 

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Nie brakuje, bo ustawiłbym go na prawym skrzydle, Costę zaś na lewym, aby wykreować więcej dośrodkowań dla Igły. Dybala dostałby więcej swobody, ale grałby podobnie do tego co gra teraz. Dlatego tak ważny jest tutaj transfer bardzo dobrego prawego obrońcy.Il_Bianconero pisze:Tak jak piszesz skład wyglądałby bardzo ciekawie i właśnie Pjanic miałby możliwość pokazać więcej w ofensywie. Ale nie wierzę w takie ustawienie. Jeśli zostanie Max, dalej będziemy męczyć to samo ustawienie.Urbi27 pisze:Szukamy wzmocnień do pomocy, a my wbrew pozorom nie wyglądamy źle w tej strefie. Źle to my jesteśmy tam ustawieni. Przede wszystkim nie wykorzystujemy potencjału Pjanica, Max chciał z niego zrobić kolejnego Pirlo, ale Bośniak ma znacznie więcej do powiedzenia bliżej bramki rywala i po prostu marnuje się grając z tylu, a i nie jest aż tak dobrym regulatorem gry jakim był Andrea.
Oczywiście wszelkie transfery maja sens tylko i wyłącznie po zmianie trenera. Jakby Max miał zostać to nie widzę potrzebny kupowania kogokolwiek, obraz gry i podejście mentalne się nie zmieni to i po co marnować hajs.
- Viking
- Juventino
To mamy bardzo podobną wizję naszego Juve. Z tym że ja życzyłbym sobie żeby Fede dostawał więcej szans na zaprezentowanie swoich umiejętności.Urbi27 pisze:Nie brakuje, bo ustawiłbym go na prawym skrzydle, Costę zaś na lewym, aby wykreować więcej dośrodkowań dla Igły. Dybala dostałby więcej swobody, ale grałby podobnie do tego co gra teraz. Dlatego tak ważny jest tutaj transfer bardzo dobrego prawego obrońcy.Il_Bianconero pisze:Tak jak piszesz skład wyglądałby bardzo ciekawie i właśnie Pjanic miałby możliwość pokazać więcej w ofensywie. Ale nie wierzę w takie ustawienie. Jeśli zostanie Max, dalej będziemy męczyć to samo ustawienie.Urbi27 pisze:Szukamy wzmocnień do pomocy, a my wbrew pozorom nie wyglądamy źle w tej strefie. Źle to my jesteśmy tam ustawieni. Przede wszystkim nie wykorzystujemy potencjału Pjanica, Max chciał z niego zrobić kolejnego Pirlo, ale Bośniak ma znacznie więcej do powiedzenia bliżej bramki rywala i po prostu marnuje się grając z tylu, a i nie jest aż tak dobrym regulatorem gry jakim był Andrea.
Oczywiście wszelkie transfery maja sens tylko i wyłącznie po zmianie trenera. Jakby Max miał zostać to nie widzę potrzebny kupowania kogokolwiek, obraz gry i podejście mentalne się nie zmieni to i po co marnować hajs.
Tak jak Ty, uważam, że koniecznie jest potrzebny nam solidny, ofensywny prawy obrońca który potrafiłby zagrać na obieg i stworzyć zagrożenie dośrodkowaniem. Coś jak Dani Alves.
Nawet podobne ustawienie stosowałem w ... Football Managerze

- CzeczenCZN
- Juventino
4231? Z Pjanicem na Trequartiście i brak miejsca dla Dybali? Przecież w miejsce Dybali został już sprowadzony Berna i on będzie grał na prawym skrzydle. Coraz bardziej utwierdzam się w tym że Berna był kupiony z myślą o byciu następca Dybali, który to nie został sprzedany w zeszłe mercato z powodu zbyt niskich ofert. Mi to się aż nieprawdopodobne wydaje by gość za tyle siana, taki jak Bernardeschi miał być ławkowiczem. Nie u nas!
Inna sprawa czy Allegri/Nowy Trener - postawi Miralema wtedy na ofensywnym pomocniku?
Inna sprawa czy Allegri/Nowy Trener - postawi Miralema wtedy na ofensywnym pomocniku?
- CzeczenCZN
- Juventino
A kto teraz jest ich zmiennikiem? Sadzisz że z trójki: Higuain, Dybala, Pjanic, jeden by grzał ławę? Wygląda jak wygląda, ewentualnie zawsze na trequ może zagrać Berna, albo ewentualnie Costa, bo Cuadrado już nie bardzo.Il_Bianconero pisze:Tylko kto byłby zmiennikiem Pjanicia grającego na ofensywnym pomocniku w przypadku odejścia Dybali ? I kto zmiennikiem Higuaina ? Troche blado to wyglada