Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
W 4-2-3-1 z Costą przed sobą Stefan ogarnie jeszcze jeden sezon na dobrym poziomie, spokojnie. To nie 3-5-2, żeby musiał sam szarpać ten bok. Costa dostanie swobodę, Licht będzie zabezpieczał tę flankę + czasem zrobi jakiegoś overlapa jak za starych lat.Piotr Juvefan pisze:Ty traktujesz Cancelo jako inwestycję. To by miało dla mnie ręce i nogi gdyby Alves został i sprowadzilibyśmy wtedy jego za Lichsteinera żeby się przyuczał jak zrobiliśmy z Sandro. A tutaj szukamy konkretu na już. Dla mnie jakby przyszedł to bardziej De Sciglio grałby w pierwszym składzie. Ryśka już naprawde nie liczę. Niech ta Nicea go weźmie proszę.alina pisze: Rzucenie hajsem na Cancelo wydaje mi się najbardziej sensowną opcją. Mimo że ryzyko dość spore, to jednak chyba lepiej tak, niż brać kogoś z hopeless trio: Danilo/Darmian/De Sciglio, który choć solidniejsi w tym momencie, to już się nie rozwiną.
Choć fakt, najlepiej dla Cancelo, jakbyśmy aktualnie grali 3-5-2

- Piotr Juvefan
- Juventino
Dla mnie właśnie odpuszczenie PO i zostawienie tam Lichtsteinera jest krokiem wstecz. Rysiu zdążył już pogodzić się z rolą rezerwowego a teraz wróci nas zbawić. Piłkarz zasłużony,ale już nic więcej nam nie da. Powinniśmy zrobić to co z Evrą. Nasze boki nie będą zrównoważone, Sandro będzie śmigał aż miło a Rysiek będzie udawał że to potrafi.alina pisze:W 4-2-3-1 z Costą przed sobą Stefan ogarnie jeszcze jeden sezon na dobrym poziomie, spokojnie. To nie 3-5-2, żeby musiał sam szarpać ten bok. Costa dostanie swobodę, Licht będzie zabezpieczał tę flankę + czasem zrobi jakiegoś overlapa jak za starych lat.Piotr Juvefan pisze:Ty traktujesz Cancelo jako inwestycję. To by miało dla mnie ręce i nogi gdyby Alves został i sprowadzilibyśmy wtedy jego za Lichsteinera żeby się przyuczał jak zrobiliśmy z Sandro. A tutaj szukamy konkretu na już. Dla mnie jakby przyszedł to bardziej De Sciglio grałby w pierwszym składzie. Ryśka już naprawde nie liczę. Niech ta Nicea go weźmie proszę.alina pisze: Rzucenie hajsem na Cancelo wydaje mi się najbardziej sensowną opcją. Mimo że ryzyko dość spore, to jednak chyba lepiej tak, niż brać kogoś z hopeless trio: Danilo/Darmian/De Sciglio, który choć solidniejsi w tym momencie, to już się nie rozwiną.
Choć fakt, najlepiej dla Cancelo, jakbyśmy aktualnie grali 3-5-2
Mam taką propozycję dla tych,którzy uważają,że przy naszym 4-2-3-1 boki obrony nie są takie ważne a ważniejsze są ofensywne skrzydła. To może lepiej sprzedać tego Sandro za 70 do PSG czy Antka, kupić sobie jakiegoś betonowego klocka pod Lichtsteinera do zabezpieczenia tyłów a w zamian za to kupić Di Marie. Może by wam to wystarczyło.
Ja uważam,że największe kluby na świecie MUSZĄ mieć mobilnych obrońców, do defensywy jak i ofensywy. Wreszcie byłem zadowolony po latach,gdy przyszedł Alves,ale skoro zrobił to co zrobił nie możemy na to położyć...

- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Licht przecież całego sezonu nie da rady, więc ktoś nawet do rotacji i tak jest potrzebny. De Sciglio utargować 10 melonów + bonusy i brać.
Chyba że Joel Untersee wskakuje do składu
Chyba że Joel Untersee wskakuje do składu

Od kiedy to zainwestowanie 25-30 mln jest "odpuszczeniem"?Piotr Juvefan pisze:Dla mnie właśnie odpuszczenie PO i zostawienie tam Lichtsteinera jest krokiem wstecz.
Sprawa jest dość prosta, Licht na fazę grupową LM i czołówkę ligi, Cancelo na ogórków. Wiosną odwrotnie. Sandro zaczynał podobnie.
Chłopie, do kogo ty to adresujesz, skoro sam chcesz De Sciglio brać? Proponowanie jego albo Danilo to dopiero 'odpuszczanie PO'.Piotr Juvefan pisze:Mam taką propozycję dla tych,którzy uważają,że przy naszym 4-2-3-1 boki obrony nie są takie ważne a ważniejsze są ofensywne skrzydła. To może lepiej sprzedać tego Sandro za 70 do PSG czy Antka, kupić sobie jakiegoś betonowego klocka pod Lichtsteinera do zabezpieczenia tyłów a w zamian za to kupić Di Marie. Może by wam to wystarczyło.
- szymken
- Juventino
Tak swoją drogą chodzą ploty, ze Alves jednak w PSG wyląduje. No to by był szczyt, szejk nie chce z nami interesów robić, no to bierze za darmo gościa któremu żeśmy odpuścili kontrakt. :doh:
Can to bardzo dobry gracz, faktycznie od biegania Kloppowskiego będzie się musiał odzwyczaić, ale IMO by pasował. Może nie taki tur w obronie jak Nzonzi tudzież Matic, ale z kolei dużo lepszy w grze w ataku. Do tego, gość jest w miarę uniwersalny, ja go pamiętam jak grał chyba w Beyerze na lewej pomocy, u Kloppa go widziałem na obronie, jako DM teraz ( tu najlepiej wygląda) i jeszcze u chyba to było Rogersa jako b2b. W kadrze grał kiedyś na PO, ale tam był dramat chyba.
Can to bardzo dobry gracz, faktycznie od biegania Kloppowskiego będzie się musiał odzwyczaić, ale IMO by pasował. Może nie taki tur w obronie jak Nzonzi tudzież Matic, ale z kolei dużo lepszy w grze w ataku. Do tego, gość jest w miarę uniwersalny, ja go pamiętam jak grał chyba w Beyerze na lewej pomocy, u Kloppa go widziałem na obronie, jako DM teraz ( tu najlepiej wygląda) i jeszcze u chyba to było Rogersa jako b2b. W kadrze grał kiedyś na PO, ale tam był dramat chyba.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie ekscytuj się tak i nie odstawiaj tu szopki. Nikt nie napisał, że nie są takie ważne, a że nacisk kładzie się głównie na skrzydłach, co jest prawdą. Masz problem z interpretacją wypowiedzi, bo pisze się na forum wyraźnie i logicznie, że musi się pojawić kompromis, co przy pewnym budżecie jest oczywiste, a wyskakujesz z jakąś dziecinadą w stylu "to może lepiej sprzedać tego Sandro".Piotr Juvefan pisze:Mam taką propozycję dla tych,którzy uważają,że przy naszym 4-2-3-1 boki obrony nie są takie ważne a ważniejsze są ofensywne skrzydła. To może lepiej sprzedać tego Sandro za 70 do PSG czy Antka, kupić sobie jakiegoś betonowego klocka pod Lichtsteinera do zabezpieczenia tyłów a w zamian za to kupić Di Marie. Może by wam to wystarczyło.

L'Equipe twierdzi nawet, że jego przejście do PSG jest już pewne. A niektórzy tłumaczyli sobie, że koniecznie chce do Guardioli. Kilka dni temu prezydent Barcelony udzielił wypowiedzi, w której poinformował, że problem Alvesa leży poza boiskiem i tylko on, piłkarz i jego partnerka wiedzą o co chodzi. Jego zdaniem zawodnik pewnego dnia być może sam ujawni tę kwestię.szymken pisze:Tak swoją drogą chodzą ploty, ze Alves jednak w PSG wyląduje. No to by był szczyt, szejk nie chce z nami interesów robić, no to bierze za darmo gościa któremu żeśmy odpuścili kontrakt. :doh:
- Costa ma się stawić na obozie przygotowawczym Bayernu, ale będzie z nim tak jak z Benatią, po kilku dniach ma się przenieść do nas.
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2017, 16:15 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.
- Piotr Juvefan
- Juventino
Miało być tylko lepiej a będzie męczenie buły z Rysiemalina pisze: Dla mnie właśnie odpuszczenie PO i zostawienie tam Lichtsteinera jest krokiem wstecz.
Od kiedy to zainwestowanie 25-30 mln jest "odpuszczeniem"?
Sprawa jest dość prosta, Licht na fazę grupową LM i czołówkę ligi, Cancelo na ogórków. Wiosną odwrotnie. Sandro zaczynał podobnie.

Chciałbym rewolucji na boku. Wołałbym rezerwowego De Sciglio i Sidibe na miare Sandro. Kupujemy na razie z opcją wykupu ,więc hajsu starczy. Danilo też bym przyjął nie ukrywam ,ale już nie ma miejsca UE.Piotr Juvefan pisze:Chłopie, do kogo ty to adresujesz, skoro sam chcesz De Sciglio brać? Proponowanie jego albo Danilo to dopiero 'odpuszczanie PO'.alina pisze:Mam taką propozycję dla tych,którzy uważają,że przy naszym 4-2-3-1 boki obrony nie są takie ważne a ważniejsze są ofensywne skrzydła. To może lepiej sprzedać tego Sandro za 70 do PSG czy Antka, kupić sobie jakiegoś betonowego klocka pod Lichtsteinera do zabezpieczenia tyłów a w zamian za to kupić Di Marie. Może by wam to wystarczyło.
A wiesz dokładnie jaki Juventus ma budżet na to okno? Może zarząd robi zasłonę dymną i może sobie pozwolić na prawego obrońcę z prawdziwego zdarzenia? Mnie Berna i Costa też wystarcza,ale gryzie mnie ta prawa obrona.CavAllano pisze:
Nie ekscytuj się tak i nie odstawiaj tu szopki. Nikt nie napisał, że nie są takie ważne, a że nacisk kładzie się głównie na skrzydłach, co jest prawdą. Masz problem z interpretacją wypowiedzi, bo pisze się na forum wyraźnie i logicznie, że musi się pojawić kompromis, co przy pewnym budżecie jest oczywiste, a wyskakujesz z jakąś dziecinadą w stylu "to może lepiej sprzedać tego Sandro".Większość osób zadowala się z parą Bernardeschi-Costa, wystarcza nam to, więc sobie daruj ten poziom wypowiedzi.

- mrozzi
- Juventino
Jeśli nas będzie stać na jakiegoś klasowego to jak najbardziej. Przecież to by było z korzyścią dla nas wszystkich. Może i dlatego przerzucamy koszty na kolejny rok, by uciułać na kogoś z klasą.Piotr Juvefan pisze:
A wiesz dokładnie jaki Juventus ma budżet na to okno? Może zarząd robi zasłonę dymną i może sobie pozwolić na prawego obrońcę z prawdziwego zdarzenia? Mnie Berna i Costa też wystarcza,ale gryzie mnie ta prawa obrona.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Cuadrado przeboleję, ale Sandro nie i będę narzekał na takie ruchy przez cały sezon, nawet jeśli ten zakończy się tryumfem w LM. Smuteczek.Ouh_yeah pisze:W Il Giornale ukazał się artykuł na temat mercato Juve, gdzie padają takie stwierdzenia, że Marotta i spółka szykują prawdziwe fajerwerki transferowe, ale będzie to działało na tej samej zasadzie co roku temu, czyli będą też duże sprzedaże: Cuadrado i Sandro mają przynieść mniej więcej 100 mln.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- mrozzi
- Juventino
To tylko opinia jednego z dzienników, zresztą nie siedzą oni aż tak bardzo w piłce. Na razie nie ma przesłanek, że Juve chce go sprzedać, wręcz przeciwnie.
EDIT:
Wiadomo, ale z tematem Sandro musimy być bardzo ostrożni.
EDIT:
Wiadomo, ale z tematem Sandro musimy być bardzo ostrożni.

Ostatnio zmieniony 09 lipca 2017, 17:37 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Trzeba wrzucać też te mniej optymistyczne ploteczki/opinie, bo tak jak tydzień temu wszyscy tutaj wyli z bólu, że kupimy tylko jednego skrzydłowego, tak teraz wszyscy liczą, że poza dwoma skrzydłowymi mamy jeszcze jakąś transferową bombę, a sprzedamy tylko Leminę i Sturaro 

- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Ten news o Sandro jest sprzeczny z dotychczasowymi doniesieniami na jego temat. Do tej pory mówiło się, co zresztą również potwierdzał Marotta, że Brazylijczyk odejdzie, jeśli sam o to poprosi, natomiast z wieści od Il Giornale wynikałoby, że jego odejście jest wkalkulowane w tegoroczne mercato.Push3k pisze:Cuadrado przeboleję, ale Sandro nie i będę narzekał na takie ruchy przez cały sezon, nawet jeśli ten zakończy się tryumfem w LM. Smuteczek.Ouh_yeah pisze:W Il Giornale ukazał się artykuł na temat mercato Juve, gdzie padają takie stwierdzenia, że Marotta i spółka szykują prawdziwe fajerwerki transferowe, ale będzie to działało na tej samej zasadzie co roku temu, czyli będą też duże sprzedaże: Cuadrado i Sandro mają przynieść mniej więcej 100 mln.
Kolejna rzecz, że to chyba byłby naprawdę bezsensowny ruch. Sprzedaż Sandro wiąże się z oczywistą utratą jakości na lewej stronie na przyszły sezon. Łatając jedną dziurę od razu zrobilibyśmy sobie drugą.
- Cabrini_idol
- Juventino
Wydaje mi się, że jeśli uda się opcja wypożyczenia Costy to zarząd poleci pp grube nazwisko na PO. Dlatego tak długo trwa poszukiwanie PO. Bo w teorii to jest pozycja nr 1 która potrzebuje wzmocnienia.
Oczywiście mogę się mylić. Albo grubas do SP ( ale zakładam co najwyżej piłkarza poziomu Cana) albo ktoś konkretny na PO ( tutaj daje większe szanse ).
I oby bez sprzedaży Sandro lub Bonucciego.
Oczywiście mogę się mylić. Albo grubas do SP ( ale zakładam co najwyżej piłkarza poziomu Cana) albo ktoś konkretny na PO ( tutaj daje większe szanse ).
I oby bez sprzedaży Sandro lub Bonucciego.

- Cabrini_idol
- Juventino
Ty na pewno wiesz kto przyjdzieSzikit pisze:Dostaniesz na PO De Sciglio i tyle tego będzie. A niby jakie grube nazwisko jest dostępne na rynku wśród PO? Bellerina nie liczę, bo jeśli odejdzie tylko do Barcy.