Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 12:52

Z tego co dziś udało mi się wyczytać.

Witsel w zimę za około 6 baniek.

Pracujemy nad klauzulą N'Zonziego. 30 baniek płatne w dwóch ratach.

Rincon prawdopodobnie alteratywą, ale również jego nazwisko pada w mediach. Mówi się o włączeniu Hernanesa w transakcję.

Reasumując, nic nowego. ;)

Nie wiem co o tym myśleć. Wygląda to trochu na nieprzemyślane zakupy. Jasne, N'Zonzi jest bardzo dobrym piłkarzem, ma przed sobą jeszcze kilka lat gry na wysokim poziomie(jutro kończy 28 lat), ale czy faktycznie jest tak potrzebny? Jeżeli ktoś ogląda Seville, to wie, że Francuz gra na pozycji Marchisio i raczej średnio poradziłby jako typowy b2b. Jest dość klockowaty. Cholernie silny, ale niezbyt dynamiczny. Odbiór piłki, ustawianie się, inteligencja i podanie - główne zalety piłkarza Sevilli. Wypisz wymaluj... Marchisio.

Ktoś musi odejść latem, nie widzę innego wyjścia. Mieć Khedire i ściągać Witsela i N'Zonziego? To tak jakby do Dybali dokupić Lamele i Griezmanna. No chyba, że te doniesienia o MLS są prawdziwe :think:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 13:22

Nie sądzę, ze faktycznie rozwazamy zakup N'Zonziego zimą. Ten transfer nie ma sensu, bo chłop nie moze grać w LM, a jesli chodzi o rozgrywki ligowe to sam Witsel + to, co mamy, nam w zupelnosci wystarczy. Gdyby jeszcze chodziło o jakas w miare promocyjna kwotę, to moze i tak. Tymczasem tutaj mowa o 30m euro.

Jesli mialbym strzelac to moja opinia jest taka, ze to sa zakulisowe gierki agenta N'Zonziego, ktory albo chce wymusic na kierownictwie Sevilli duza podwyzke albo szykuje grunt pod jakis transfer LATEM.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 13:45

Jakku mnie tylko przekonuje do NZonziego jedno - klauzula:) Marotta dobrze się czuje z klauzulami. Podobnie jak z wygasającymi kontraktami.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 13:48

Robaku pisze:Jakku mnie tylko przekonuje do NZonziego jedno - klauzula:) Marotta dobrze się czuje z klauzulami. Podobnie jak z wygasającymi kontraktami.
Ale klauzula będzie wazna i latem... Zwlaszcza, ze to dosc podobny pilkarz do Witsela pod wzgledem charakterystyki.

Przyjdzie Belg, ktoś jeszcze, ale moim zdaniem nie bedzie to N'Zonzi. Najpewniej ktoś z Serie A. Spodziewalbym sie rowniez tego, ze bedziemy próbować wyciagnac jakiegos bocznego obronce. Stawiam na kogos z duetu Darmian & De Sciglio.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 13:56

Czy taka zasłona dymna z tym N'Zonzim jak pisze jakki1, to nie wiem, bo przecież w zeszłe lato byliśmy silnie łączeni z typowym DM jak właśnie N'Zonzi, Matić, czy Mascherano. W efekcie nic z tego nie wyszło, ale może teraz podejmiemy kolejną próbę zakontraktowania kogoś o tej charakterystyce. Witsel to jak dla mnie na naszą posuchę w środku pola trochę jednak za mało, a z tej trójki co podałem wyżej tylko Francuz jest obecnie do wyciągnięcia. Czemu teraz, a nie latem - bo latem konkurencja na pewno będzie silniejsza i nie wiem, czy udało by się nam przebić konkurencję. Z kolei zimą dużych przetasowań w innych silnych zespołach raczej nie będzie, zaś u nas wzmocnienia są nieuniknione.

Czy Witsel, Khedira i N'Zonzi gryzą się razem. W pewnym sensie trochę tak, ale jak popatrzymy na obecne nazwiska (Khedira, Sturaro, Lemina) to wygląda to bardzo podobnie, tylko, że poziom sportowy tak o dwie klasy jest chyba niższy. Zresztą przy grze 4:3:1:2 akcenty ofensywa/defensywa muszą być nieco inaczej rozłożone w środkowym sektorze boiska niż przy naszym 3:5:2. Teraz grając z Pjaniciem na trequ wałkujemy w środku zestawienie Sturaro, Marchisio, Khedira. Jak dla mnie skład Marchisio, N'Zonzi, Khedira wygląda dużo lepiej. Fakt N'Zonzi na b2b może się nie przystosować, ale kto wie. W lato większość była przekonana, że Pjanić będzie świetnym registą, a rzeczywistość okazała się brutalna. Jak coś to Marchsio zawsze może wrócić na swoją nominalną pozycję i grać z prawej, bądź z lewej strony N'Zonziego.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 14:16

Naingollan.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 15:42

aras pisze:Naingollan.
Tak, podobno z Tottim i De Rossim ma przyjsc.

Witsel juz bedzie bardzo dobrym wzmocnieniem. Wole ogladac Belga niz sabotażyste Sturaro.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 16:00

jakku1 pisze:
Robaku pisze:Jakku mnie tylko przekonuje do NZonziego jedno - klauzula:) Marotta dobrze się czuje z klauzulami. Podobnie jak z wygasającymi kontraktami.
Ale klauzula będzie wazna i latem... Zwlaszcza, ze to dosc podobny pilkarz do Witsela pod wzgledem charakterystyki.

Przyjdzie Belg, ktoś jeszcze, ale moim zdaniem nie bedzie to N'Zonzi. Najpewniej ktoś z Serie A. Spodziewalbym sie rowniez tego, ze bedziemy próbować wyciagnac jakiegos bocznego obronce. Stawiam na kogos z duetu Darmian & De Sciglio.
tak, jeśli nie przedluży przez pół roku kontraktu, jeśli przedłuży to pewnie albo ją anulują albo zrobią 3x taką.

calciomercato podało ze LA Galaxy chce mocno Hernanesa. Może MLS go skusi.

pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 16:37

Klauzula N'zonziego wygórowana nie jest i nawet gdyby okazało się, że ten rok okaże się jednym z lepszych samego zawodnika to nie trudno będzie go później odsprzedać. Tylko jest parę znaków zapytania (ja wybrałem 3). A mianowicie:
- ciekawe jak by zapatrywał się na transfer do nas bo mając teraz szansę występów w LM, mógłby chcieć pomóc swojej drużynie bo wiadomo, że u nas sobie nie pogra, a chyba wszyscy wiemy jak długo na to czekał
- kupowanie dwóch zawodników o tych samych charakterystykach psuje się z wizją budowania uniwersalnego składu do którego mamy niby dążyć
- ostatnia sprawa, czy nie lepiej te 30 baniek zainwestować w wypożyczenie kogoś do końca sezonu(oczywiście do pomocy) i przeznaczenie reszty tej kwoty na prawego obrońce, bo na Lichego nie da się patrzeć na trzeźwo
:think:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 16:40

Robaku pisze:calciomercato podało ze LA Galaxy chce mocno Hernanesa. Może MLS go skusi.
:pray: Nie ma chyba zawodnika, który przy zdrowych zmysłach odrzuciłby piłkarską emeryturę w pięknej Kalifornii i LA. <3 Ale z drugiej strony wiadomo, że Hernanes jest tak związany z naszymi barwami, że i wołami może być ciężko wyciągnąć go z Turynu. :lol:

Ciekawe jak to będzie z tym N'Zonzim. Niektóre źródła podają już nawet, że jesteśmy dogadani z Sevillą co do spłaty klauzuli - część mielibyśmy zapłacić teraz. :think: Pojawia się coraz więcej szczegółów, więc być może faktycznie jest coś na rzeczy.

Czy widzicie zawodnika, który mógłby grać w LM i którego faktycznie moglibyśmy pozyskać w zimie prócz Witsela (pobożne życzenia odstawiamy na bok - jakieś konkrety poruszane ostatnio w mediach)? Obecnie mało śledzę nasze doniesienia transferowe. Draxler raczej odpada (kwota transferu i siano w głowie), może Fabregas (wypożyczenie)?

Khedira wrzucił przed chwilą wpis na FB, że uczy się pilnie języka włoskiego, więc te doniesienia o MLS są zdaje się plotką. ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 17:05

W pomocy kosiłbym jak leci, nikomu nie przepuścił. Jak dla mnie pewniakami do zostania na przyszły sezon są tylko Marchisio i Pjanic, który mimo często średniej gry potrafi być szalenie efektywny. W takiej sytuacji darmowy Witsel jest jak zbawienie. Rosjanie przeszacowują jego wartość, ale można spokojnie powiedzieć, że to minimum 10-15 mln E zaoszczędzonych.

W sytuacji, kiedy ewidentnie szukamy defensywnego pomocnika, strasznie szkoda, że poskładać do kupy nie może się Mandragora. Wiem, że szczyl i sprawdzony właściwie jedynie w Serie B, ale życie pokazuje, że i tam można wyłowić świetnego pomocnika (Hamsik, Verratti). Debiutował przeciwko Juventusowi mając 17 lat i nie dawał sobą pomiatać w pojedynkach z Pogbą, Vidalem, czy Tevezem. Przy tak lichej konkurencji znalazłaby się nie jedna okazja do gry, a tak za sezon lub dwa sytuacja może się obrócić o 180 stopni.

Jak najszybciej trzeba klepnąć Tolisso, takiego b2b właśnie teraz nam trzeba. Wytrzymałego, szybkiego, lubiącego grę do przodu i dobrego w starciach bezpośrednich.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 17:31

jednego zawodnika z naszej listy życzen możemy już wypisać... Bazoer będzie piłkarzem Wolfsburga...

mam nadzieje ze sprowadzimy jakiegoś młodzika do pomocy. w gre wchodzi Dahoud, Tielemans. kiedyś marzył mi sie Ruben Neves z porto, ale nie wiem jak obecnie mu idzie w portugalii

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 18:04

Neves ma jakąś kontuzje kolana i z tego względu nie gra. Z portugalskich pomocników to William Carvalho prezentuje się bardzo dobrze i ma klauzulę wykupu wynoszącą 45 mln E.

Z młodych talentów pomocy to nasz jest już Bentancur, pozostaje tylko kwestia tego, kiedy do nas formalnie dołączy.

Przy takim rynku snajperów to wśród pomocników wręcz można wybierać i przebierać, a ceny są zdecydowanie bardziej przystępne. Mając taką pozycję sportową i finansową, Marotta po prostu nie może tego znowu spieprzyć.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 18:18

Arbuzini pisze:Z młodych talentów pomocy to nasz jest już Bentancur, pozostaje tylko kwestia tego, kiedy do nas formalnie dołączy
No właśnie, młodego Urugwajczyka trzeba brać pod uwagę podczas dyskusji o zmianach w środku pola, bo wszystko wskazuje na to, że najpóźniej latem do nas dołączy, a wielu nadal o nim zapomina. Nie wierzę, że poza zapłaceniu ~15 milionów wyślemy go gdzieś na wypożyczenie, zresztą plotki również temu przeczą. Czyli Bentacour + Witsel to pakiet startowy, jednak to zdecydowanie za mało pod względem jakości, by w spokoju myśleć o odbudowiu potężnego środka pola. Brakuje prostego, zdrowego, klasycznego, autentycznego TOPA.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2016, 18:24

Ktoś dzisiaj pisał na TT, że deal jeszcze nie jest done, ale jest bliżej i bliżej.
Calciomercato podaje, że Kessie chce do Juve już, a nie w lato. Jednak podobno jeszcze Liverpool powalczy o młodego.

Zablokowany