Mercato (2012-2014)
- Amarillo
- Juventino
@Everthon Kolega mówił o kimś kto jest z najwyższej półki do wyciągnięcia ze swojego klubu, podane przez Ciebie nazwiska to abstrakty, nie do wyciągnięcia ze swoich klubów. Zgadzam się z nim w tym, że obecnie najwyższą półkę z dostępnych bądź co bądź do wyciągnięcia zawodników są tacy gracze jak Hazard i Gotze, tyle że Belg już się zadeklarował, że wolałby Premier League, a jego myśli krążą między Arsenalem a Tottenhamem.
Wielka, naprawdę wielka szkoda, że Beppe nie pokusił się o tego Aguero...Jedyna szansa w swoim rodzaju. No cóż może tym razem w mercato już mniej w ilość, a więcej w jakość. Chociaż po tych hmm, no nazwijmy to uzupełnieniami składu, jakimi są Padoin i Borriello jakoś na mega nazwiska się nie nastawiam. Przyjdzie przepłacony Radjan z Cagliari, Giovinco po oddaniu kupy pieniędzy za 50% karty + kilku no-name'ów w imię polityki oszczędności. Ja się nie napalam bo ostatnio to mnie po nazwiskach Aguero/Rossi chciało roznieść jak nikogo nie kupiliśmy chociaż dorastającego poziomem do tej dwójki.
Wielka, naprawdę wielka szkoda, że Beppe nie pokusił się o tego Aguero...Jedyna szansa w swoim rodzaju. No cóż może tym razem w mercato już mniej w ilość, a więcej w jakość. Chociaż po tych hmm, no nazwijmy to uzupełnieniami składu, jakimi są Padoin i Borriello jakoś na mega nazwiska się nie nastawiam. Przyjdzie przepłacony Radjan z Cagliari, Giovinco po oddaniu kupy pieniędzy za 50% karty + kilku no-name'ów w imię polityki oszczędności. Ja się nie napalam bo ostatnio to mnie po nazwiskach Aguero/Rossi chciało roznieść jak nikogo nie kupiliśmy chociaż dorastającego poziomem do tej dwójki.
Sapere Aude!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Chciałbym wierzyć, że Jovetic to taki porządny chłopak, któremu jeszcze nie tylko kasa we łbie i będzie wolał 3 mln rocznie w Juve niż 5 w jakiejś Chelsea czy innych bogaczachewerthon pisze:Chodziło mi o takich zawodników, którzy jeszcze nie wyrobili sobie marki gwiazdy światowego formatu i nie zarabiają kroci, których nie możemy im zapewnić w kontrakcie.

Song z Arsenalu na pewno lepszym wyborem niż indonezyjski Belg z Cagliari [chociaż to zdolny chłopak]. Tylko nie wiem po co nam przecinak

- Łoles
- Juventino
Ja tam fanem/zwolennikiem belga z szaolin nie jestem i gdyby trzeba było wybierać pomiędzy nim a Songiem to wziąłbym czarnoskórego kanoniera.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- pumex
- Juventino
Tak czytając te kolejne plotki o pomocnikach i zakładając, że w każdej jest ziarnko prawdy zaczynam się bać. Czego? Tego, że Conte za bardzo weźmie sobie do serca i tak już wielbioną przez siebie teorię o wyższości zawodniczej determinacji nad czystymi umiejętnościami a Marotta mu przyklaśnie, bo przecież będzie to pasowało do jego idei: "lepiej mieć trzech średnich niż jednego dobrego".

- mateusz6
- Juventino
Nie, Torres w Juve to abstrakcja. Wierzyłem swego czasu, że może do nas przejść, ale było to po zwolnieniu Beniteza i realna była dwójka Hiszpanów w Juve. Teraz już po ptokach.
Lepiej zainwestować w kogoś bardziej perspektywicznego np. Luuka de Jonga, Guidettiego, Doumbię lub Dzeko (tylko, że City musieliby kogoś kupić za niego). Jeśli nawet by się nie sprawdziła pierwsza dwójka (do pozostałej dwójki mam zaufanie) to z pozbyciem się ich nie będzie problemu.
Dla mnie mercato mogłoby wyglądać tak:
-Astori
-Gio
-Farfan
-jeden z powyższych napadziorów
-M. Martin/Sahin/Isla/Song (my dream)
Niczego lepszego od Beppe nie oczekuję.
Lepiej zainwestować w kogoś bardziej perspektywicznego np. Luuka de Jonga, Guidettiego, Doumbię lub Dzeko (tylko, że City musieliby kogoś kupić za niego). Jeśli nawet by się nie sprawdziła pierwsza dwójka (do pozostałej dwójki mam zaufanie) to z pozbyciem się ich nie będzie problemu.
Dla mnie mercato mogłoby wyglądać tak:
-Astori
-Gio
-Farfan
-jeden z powyższych napadziorów
-M. Martin/Sahin/Isla/Song (my dream)
Niczego lepszego od Beppe nie oczekuję.
- Virgil
- Juventino
Jak dla mnie to powinno wyglądać tak, zakładając że nie sprowadzimy jakiś "światowych gwiazd" bo na to chyba Marotta jest trochę za cienki, a i funduszy nie będzie pewnie za dużo.
- Koralov
- Zapata/Astori
- Sahin
- Jovetic
- Giovinco.
Myślę że są to transfery do przeprowadzenia a każdy z nich znacząco podniesie poziom sportowy drużyny/formacji. I teoretycznie wszyscy są do wyrwania ze swoich klubów bez rozbijania banku.
Jovetic na pewno tani nie będzie ale nie przesadzajmy , to nie jest zawodnik za 30+mln. Myślę że 20mln + jakiś piłkarz przekona szefostwo Violi.
Viola stoi fatalnie w tym sezonie, nie będzie pucharów więc i Jovetica myślę będzie łatwo przekonać.
- Koralov
- Zapata/Astori
- Sahin
- Jovetic
- Giovinco.
Myślę że są to transfery do przeprowadzenia a każdy z nich znacząco podniesie poziom sportowy drużyny/formacji. I teoretycznie wszyscy są do wyrwania ze swoich klubów bez rozbijania banku.
Jovetic na pewno tani nie będzie ale nie przesadzajmy , to nie jest zawodnik za 30+mln. Myślę że 20mln + jakiś piłkarz przekona szefostwo Violi.
Viola stoi fatalnie w tym sezonie, nie będzie pucharów więc i Jovetica myślę będzie łatwo przekonać.
- pumex
- Juventino
Po takim mercato pewnie euforia byłaby większa niż przy orgazmie. Niestety, Kolarov (nie Koralov) z biegiem czasu wydaje się być transferem coraz mniej realnym. Jego pozycja w angielskim klubie regularnie się umacnia i coraz częściej Serb występuje w pierwszym składzie kosztem Clichy. Powoli transfer Kolarova możemy zacząć traktować jak utopię, niestety.Virgil pisze:- Koralov
- Zapata/Astori
- Sahin
- Jovetic
- Giovinco.
Virgil pisze:Jovetic na pewno tani nie będzie ale nie przesadzajmy , to nie jest zawodnik za 30+mln. Myślę że 20mln + jakiś piłkarz przekona szefostwo Violi.

Poza tym dziś media donoszą, że w lecie możemy pozyskać Nestę (sytuacja analogiczna do tematu Pirlo) a Paratici obserwuje Lucasa Ocamposa

Proponuję jeszcze Seedorfa, Maldiniego i Cafu :?pumex pisze: Poza tym dziś media donoszą, że w lecie możemy pozyskać Nestę (sytuacja analogiczna do tematu Pirlo) a Paratici obserwuje Lucasa Ocamposa
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Pałlo3
- Milanista
O jakieś 10 lat za późno (podobnie jak z Pirlo).że w lecie możemy pozyskać Nestę
Z tym, że Nesta z sezonu na sezon ma coraz większe problemy zdrowotne ( choć wciąż gra na wysokim poziomie) i kolejny sezon będzie prawdopodobnie ostatnim w jego karierze.
Lepiej dla Juve, żeby skupić się na Astorim, choć po cichu liczę, że Davide wróci do nas ( słowo "darmowy" powinno zmotywować Łysego)

FORZA MILAN!
- pumex
- Juventino
Nie da się ukryć.Paolo#3 pisze:O jakieś 10 lat za późno (podobnie jak z Pirlo).że w lecie możemy pozyskać Nestę
Czytałem parę razy donosy z dość wiarygodnych źródeł, że w lecie na środek obrony sprowadzicie Cesare Nataliego z Fiory, więc Astoriego być może odpuścicie, co nam byłoby niezmiernie na rękęPaolo#3 pisze:Lepiej dla Juve, żeby skupić się na Astorim, choć po cichu liczę, że Davide wróci do nas ( słowo "darmowy" powinno zmotywować Łysego)

- Łoles
- Juventino
O Oscamposie czytałem że to talent, obserwuje go farcelona, może faktycznie wart uwagi
Nie mam możliwości oglądania river w tym sezonie ale jak tylko bd miał okazje to przyjrzę się chłopakowi bo nie mam pojęcia co potrafi.

Nie mam możliwości oglądania river w tym sezonie ale jak tylko bd miał okazje to przyjrzę się chłopakowi bo nie mam pojęcia co potrafi.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nie wiem czy Nesta by przyszedł do nas podobnie jak Pirlo. To znacznie inna sytuacja. Może Paolo powie coś więcej, ale rok temu kiedy przedłużał kontrakt to czytałem taką wypowiedź, że Alessandro nie chce już tak dużo grać [w poprzednim sezonie 26 spotkań w samej lidze] i ma nadzieję, że klub postawi na młodszych. Podejrzewam, że zostanie na ten ostatni sezon w Milanie niezależnie od tego ile będzie siedział na ławie i jaką stawkę mu zaproponują.
- De Rossi
- Juventino
Mogę podzielić się moim zaskakującym spostrzeżeniem - potrzeba wymienić atak. Giovinco, Jovetić, Ramirez, (nawet) Luis Muriel - chociaż wątpię, że Udinese oddałoby go już w to mercato, raczej dadzą pograć u siebie, wypromują i oddadzą za grube miliony. Oto moi faworyci, gdyż spoza Serie A nie znam praktycznie nikogo. Dziękuję.
Wg mnie news wyssany z palca. Nainggolan miałby przyjść jako zastępca M i V, nie jako defensywny.Ouh_yeah pisze:Song z Arsenalu na pewno lepszym wyborem niż indonezyjski Belg z Cagliari [chociaż to zdolny chłopak]. Tylko nie wiem po co nam przecinak
Odszedł Pazienza, ale zatrudnimy Songa? Nie ma w systemie Conte miejsca na Pirlo i klasycznego def poma jednocześnie na boisku.
Ja (naiwnie) liczę, że PDC przeobrazi się do lata w Abate i wolne środki pójdą na wzmocnienie ataku.pumex pisze:Niestety, Kolarov (nie Koralov) z biegiem czasu wydaje się być transferem coraz mniej realnym. Jego pozycja w angielskim klubie regularnie się umacnia i coraz częściej Serb występuje w pierwszym składzie kosztem Clichy. Powoli transfer Kolarova możemy zacząć traktować jak utopię, niestety.
- Pałlo3
- Milanista
Natali będzie raczej następcą Yepesa, który prawdopodobnie odejdzie po sezonie. Imho dobry dodatek do Montolivo ( jak swego czasu Simic do Seedorfa).Czytałem parę razy donosy z dość wiarygodnych źródeł, że w lecie na środek obrony sprowadzicie Cesare Nataliego z Fiory, więc Astoriego być może odpuścicie, co nam byłoby niezmiernie na rękę
Pozostanie Nesty nie jest takie pewne, z tym że jeśli nie przedłuży z Milanem to nie pójdzie do Juve ani do Lazio tylko zakończy karierę. Sytuacja Sandro uzależniona jest tylko od jego samopoczucia.
Dokładnie. Jego rola będzie pewnie ograniczona, podobnie jak Seedorfa czy Ambrosiniego, którzy grają zazwyczaj tylko gdy inni są kontuzjowani lub potrzebują odpoczynku.Podejrzewam, że zostanie na ten ostatni sezon w Milanie niezależnie od tego ile będzie siedział na ławie i jaką stawkę mu zaproponują.
Mexes i Silva to para na lata. Sandro na ławie będzie bardzo przydatny. Natali jest solidny, Bonera jako zapchajdziura na końcu ławki też sobie radzi ( kiedy nie ma problemów z urazami jest bardzo solidny i te mity o klątwie Bonery są mocno przesadzone - ostatni mecz z Palermo bardzo dobry. Ogólnie cały sezon pozytywny).
Astori na razie nie jest potrzebny, inna sprawa, że choć fajny z niego grajek to nie jest materiał na zawodnika klasy Nesty. Mimo 25 lat nie ma żadnego doświadczenia w grach o poważniejszą stawkę, w reprezentacji bodaj grzeje ławę. Gość przyciąga uwagę klubów dlatego, że jest solidny i ZA DARMO, co jest ostatnio modne we Włoszech ( tzn. brać zawodnika za friko, albo za psie pieniądze, bo kończy mu się kontrakt).
Ciekawy jest jeszcze Ogbonna, choć 15-20 mln za zawodnika z Serie B to duuuuża przesada...
FORZA MILAN!