Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Romanista111

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 października 2011, 13:29

ewerthon pisze: Bliżej mi do nich, mimo iż trzymają z wiadomo jakim klubem, ale Romy po prostu nie lubię, głównie przez ich polskich kibiców, którzy mnie skutecznie zniechęcili do tego klubu. Na ich stronie można często poczytać w komentarzach o "Jude" czy "Judentusie" i inne wpisy niedowartościowanych ludzi. Natomiast u nas nie widzę czegoś takiego w kierunku Rzymskiego klubu (czyżbym coś przeoczył?), ale to pewnie dlatego, że głównymi rywalami są inter czy Milan, a Rome nie zawsze traktuję się tak poważnie.
Aż musiałem sie zarejestrować. Przyznaje, jest pare osób które delikatnie nienawidzą Wasz klub, ale to tylko 1/6 Polskich kibiców, bo większość jednak pisze z szacunkiem o Waszym klubie to raz. Kiedyś relacje na lini Roma-Juve nie był zbyt dobre, ale teraz zauważcie, że w meczach tych ekip już nie ma takiej wrogości...Widać też, że nie zaglądałeś na forum Lazio...i nie czytaleś co pisali o Juve podczas zapowiedzi :) Oni głownie nienawidzą Romy, Napoli i własnie Juve. A Inter ? wychwalają pod niebiosa...Nie warto wrzucać wszystkich kibiców do jednego worka , bo myślisz, że jak paru napisze coś złego o Juve ( mam na mysli umyślne przekręcenie nazwy), to wszyscy tacy są ? Tyle odemnie :) Pozdrawiam

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2011, 09:15

Nie wrzucam kibiców do jednego worka i nie napisałem, że wszyscy tacy są. Po prostu kiedyś traktowałem wasz klub neutralnie, ale jak się wejdzie i poczyta takie rzeczy to nabiera się jedynie negatywnych emocji. Nie wiem czy to 1/6, pamiętam latem newsy o możliwym odejściu Vucinicia, trochę było tych "radosnych" komentarzy.
Co do Lazio, to czytam na ich stronie jedynie newsy związane z jakimiś transferami do Juve i nie dostrzegłem tam jakiejś wielkiej nienawiści w komentarzach.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2011, 10:53

O odejściu Vucinicia były radosne komentarze?
A o "mistrzu wrzutek" Lichtsteinerze nie czytałeś? :D

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2011, 15:24

Ouh_yeah pisze:A o "mistrzu wrzutek" Lichtsteinerze nie czytałeś? :D
A czy źle mówili? Lichy dośrodkowania ma żenujące.

Nowy wywiad z Sabatinim - http://asroma.pl/news/Sabatini-Nie-podp ... edetto-441 .
Myślę, że takie słowa jak: "Dla mnie praca z dala od reflektorów to przywilej. Jest wiele rzeczy, które muszę zrobić i wolę się tym zająć na spokojnie. Normalnie o tej godzinie [11.30 rano] powinienem już obejrzeć kilka meczów." mogą być odpowiedzią, jak to się dzieje, że Sabatini wyszukuje tylu świetnych graczy.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2011, 19:38

De Rossi pisze: Nowy wywiad z Sabatinim
Przeczytałem, ciekawa rzecz. :ok:
Bardzo mi Sabatini imponuje i szczerze go Romie zazdroszczę.
Może będzie kiedyś szansa na podkupienie go, w końcu..
Ciekawostka: dlaczego podpisuje Pan zawsze kontrakt na rok?

WS: Ponieważ klub powinien mieć możliwość zmiany dyrektora sportowego bez większych problemów. Klub musi mieć swobodę, żeby dokonać innego wyboru bez ograniczenia długoletnim kontraktem. To dodatkowy bodziec dla mnie i dla klubu. Nie podpisałbym na 5 lat nawet, gdyby poprosił mnie o to DiBenedetto.
Marotta powinien być tak motywowany. :D
P.S. Ktoś orientuje się do kiedy Beppe ma kontrakt? :whistle:

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2011, 15:06

http://www.rojadirecta.me/goto/channel6.weebly.com/ debiut Lameli. Bardzo jestem ciekaw tego gracza.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2011, 20:06

Zerknijcie. Dość ciekawy artykuł, przedstawiający kompleksową ocenę Romy przez włoskich dziennikarzy. Mnie najbardziej dziwi optymizm i swego rodzaju zaufanie do Luisa Enrique oraz ocena letniego mercato, w moim mniemaniu mocno zawyżona.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 21:15

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=niedziela

Polecam wszystkim mecz Romy. Póki co, grają bardzo fajną piłkę. Ładnie zdominowali Lecce.

stara _dama

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 21:57

Roma rzeczywiście zgnietła Lecce całkowicie. Ładnie grają.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 22:21

O kurde - to sie sedzia popisal. Osvaldo by strzelil najladniejsza bramke w tym roku a sedzia boczny po raz juz chyba piaty w tej kolejce daje ciala.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2011, 22:46

Roma powinna wygrać gładko z 4-0, nie stało się tak za sprawą pewnego fatalnego Hiszpana, który raz nie trafił na pustą bramkę z 2 metrów (tak, jednak się tak da), po bardzo ładnej akcji Lameli, później znowu dwukrotnie w dość prostych sytuacjach nie trafił w światło bramki. Rzymianie bardzo fajnie utrzymują się przy piłce i jestem ciekaw jak będzie wyglądał mecz z Juventusem. Lamela kilka razy błysnął, Taddei nieźle szarpał, no i ten gol Osvaldo. Fantastyczny, szkoda, że liniowy podniósł chorągiewkę - mimo, że spalonego nie było.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2011, 10:02

Również oglądałem mecz Romy z Lecce i jestem... zdziwiony, tak po prostu. Rzymianie grali pięknie, mieli mnóstwo sytuacji i wygląda na to, że Pjanic oraz Lamela to będą strzały w dziesiątkę. Fajny mecz Taddei'ego. Czyżby trybiki zaskoczyły?

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 listopada 2011, 15:42

pumex pisze:Również oglądałem mecz Romy z Lecce i jestem... zdziwiony, tak po prostu. Rzymianie grali pięknie, mieli mnóstwo sytuacji i wygląda na to, że Pjanic oraz Lamela to będą strzały w dziesiątkę. Fajny mecz Taddei'ego. Czyżby trybiki zaskoczyły?
Ja bym nieoceniał drużyny po jednym świetnym występie. Należy pamiętać że my wygraliśmy rok temu 4-0 a wiadomo jak się skończyło. Uważam że Roma zagra w Lidze Europy bo na CL jeszcze za wcześniej.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 listopada 2011, 16:47

Wojtek pisze: Ja bym nieoceniał drużyny po jednym świetnym występie. Należy pamiętać że my wygraliśmy rok temu 4-0 a wiadomo jak się skończyło. Uważam że Roma zagra w Lidze Europy bo na CL jeszcze za wcześniej.
Podbijam. Nie można zapominać, że wczoraj ekipa z Rzymu grała z zespołem z dołu tabeli, w dodatku u siebie. W spotkaniach z bardziej wymagającymi rywalami zwyczajnie im nie szło. Przykładowo spokojnie mogli ograć Lazio w derbach, ale byli nieudolni w ataku. Zespół zaczynają budować ciekawy, ale szału nie ma.

Romanista111

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 listopada 2011, 18:40

Derby rzymu były inne, Roma dominowała aż do czerwonej kartki, i karnego z kapelusza. Ja sie ciesze z 3 pkt, ale trzeba przyznać, to było Lecce, nie Milan, nie Napoli, nie Udine. Mamy teraz bardzo trudny terminarz, mecz prawdy z Udine na wyjeździe, potem Viola, a nastepnie najtrudniejszy mecz z Wami, w Rzymie, a na deser po tym spotkaniu wyjazd do Neapolu :) Czemu mysle, że z Juve bedzie najtrudniej, za Wami przemawia dosłownie wszystko. I aktualna dyspozycja, i to, że dawno Juve nie przegrało w Rzymie i z Romą i z Lazio. A co do Lameli i Pjanica, to jeszcze Gago wybija sie ponad system , są to 3 osoby które decydują o naszej sile ataku ;)

ODPOWIEDZ