Mercato (Lato 2016)
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie no Bernardeschi z pewności fajny zawodnik, w moim odczuciu ciekawszy piłkarz od Berardiego - tez z tego powodu że ma bardziej poukładane pod łepetyną. 40 mln? - No, skoro to jest talent na miarę Dybali? - Taka cena, nie jest relatywnie zbyt wygórowana. Pytanie ile kasy rzeczywiście mamy - będziemy mieć - na transfery? Saldo po letnim mercato wynosi zdaje się - 50, a mieliśmy 100 przeznaczone.
Dużo zależy też od zysków w CL - jeżeli zbliżymy się do wyniku zeszłorocznego (Bayern trza przejść
) kasy będzie jeszcze więcej. Dybale kupiliśmy jakby z nadwyżki - niby - chociaż ja uważam że i tak i tak by przeszedł, bo od dawna zarząd musiał się rozglądać za następcą Teveza. Pytanie czy Federico jest nam aż tak potrzebny? Jak inne pozycje - np. regista, np. PO. Aha no i pytanie co z napastnikami? No i z mitycznym treqiem? Bernardeschi spoko
ale najpierw regista! i prawy obrońca!
Pytanie też czy Federico chciałby grać w Juve?
Ciekawe też czy na dobre zostajemy przy 352 - jeżeli tą formacją rozjedziemy Bayern - powinniśmy ją modyfikować aż do perfekcji.
Dużo zależy też od zysków w CL - jeżeli zbliżymy się do wyniku zeszłorocznego (Bayern trza przejść

Pytanie też czy Federico chciałby grać w Juve?
Ciekawe też czy na dobre zostajemy przy 352 - jeżeli tą formacją rozjedziemy Bayern - powinniśmy ją modyfikować aż do perfekcji.

- Boogey96
- Juventino
To chyba jedyny powód, bo pod każdym innym względem jak narazie Bernardeschi nie ma startu do Berardiego. Są oni rówieśnikami, a to Domenico ma już trzeci sezon w Serie A. Federico za to rok temu grał ledwo ogony, a nawet w tym sezonie kiedy to gracz Sassuolo ma problemy z formą jest od niego słabszy w statystykach. A no dobra jest jeszcze jeden plus Bernardeschiego, w Serie A możnaby było postawić go też na wahadle. Chociaż moim zdaniem już w LM taki pomysł byłby karkołomny. A nawet jeśli o kartki to też nie jest to taki problem u Berardiego jak wielu się wydaje. Chłopak lubi złapać raz na sezon czerwień obejrzeć ale jeszcze nie zdarzyło mu się to częściej. A żółte kartki dostaje z taką częstotliwością jak i Bernardeschi.Nie no Bernardeschi z pewności fajny zawodnik, w moim odczuciu ciekawszy piłkarz od Berardiego - tez z tego powodu że ma bardziej poukładane pod łepetyną.
Całościowe spojrzenie na obydwu pokazuje jak dla mnie, że transfer Bernardeschiego mialby sens gdyby nie to, że możemy kupić lepszego i tańszego Berardiego.
- CzeczenCZN
- Juventino
No a ile sezonów miał Dybala ile Berardi - Dybala też tak naprawdę przyszedł po jednym dobrym sezonie. No i ja pamiętam łapanie się za głowę tutaj - "Czemu nie Domenico, bardziej ograny", "Statystyki Dybali nie powalają", "Marotta out". No i czas pokazał, że Dybala to zawodnik lepszy od Berardiego. Nie ma jednej pewnej miary - co się bardziej opłaci. Dyrektorzy od transferów też ryzyko podejmują. No ale ci dobrzy jak Beppe - oni wiedzą czym się kierować, lepiej od nas.Boogey96 pisze:To chyba jedyny powód, bo pod każdym innym względem jak narazie Bernardeschi nie ma startu do Berardiego. Są oni rówieśnikami, a to Domenico ma już trzeci sezon w Serie A. Federico za to rok temu grał ledwo ogony.

Futbol ewoluuje, jak wszystko. On jest wszechstronny więc miejsce mogłoby się dla niego znaleźć w podstawie prędzej niż dla Domenico. Uważam że Federico to największy talent włoskiej piłki ostatnich lat. Obok VerrattiegoBoogey96 pisze:A no dobra jest jeszcze jeden plus Bernardeschiego, w Serie A można by było postawić go też na wahadle. Chociaż moim zdaniem już w LM taki pomysł byłby karkołomny.

Jesteś tego taki pewien? że możemy? On nas nie chce, dziwne się tego nie domyślić. U nas w podstawie grał nie będzie, ano dlatego że nie ma miejsca dla niego i Dybali. Pójdzie tam, gdzie ma mniejszą konkurencje, gdzie miejsce w pierwszym składzie będzie miał pewniejsze i rozwój dalszy. Wiesz piłkarz nie przedmiot.Boogey96 pisze:Całościowe spojrzenie na obydwu pokazuje jak dla mnie, że transfer Bernardeschiego mialby sens gdyby nie to, że możemy kupić lepszego i tańszego Berardiego.
Wiesz ja do niego coraz bardziej się przekonuje - przez Arbuza, to on mnie zainspirował do przyjrzenia się Federicowi, dokładnie i śledzenia jego poczynań - a jeszcze nie dawno, sam nie byłem przekonany do niego :C
Powiem tak - skoro Marotta wyda na niego 40 mln - zdecyduje się na to - uznam że wie co robi - a my nie pożałujemy

Ostatnio zmieniony 26 lutego 2016, 21:21 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Wytłumacz mi proszę, na jakiej podstawie tak twierdzisz.ForzaItanimulli3vujcm pisze:No i czas pokazał, że Dybala to zawodnik lepsze od Berardiego.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- CzeczenCZN
- Juventino
Wątpisz w wyższość Dybali nad Berardim? Dybala to piłkarz, o potencjale Messiego, takich Berardich będzie jeszcze wielu. Dybala sie kapitalnie rozwija, czyni ciągłe postępy, ma to coś w tej grze, to widać, staje się powoli piłkarzem kompletnym - co Ci mam tu tłumaczyć. Poza tym - Paolo ma porządek w głowie, w przeciwieństwie do Domenico - a to bardzo ważna sprawa. Oglądasz mecze Juventusu? Jeśli tak, to nie widzisz kunsztu Paolo, czy nie chcesz widzieć? Jak rozumiem jesteś fanem Berardiego? No i dla Ciebie on jest lepszy tak?jackop pisze:Wytłumacz mi proszę, na jakiej podstawie tak twierdzisz.
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2016, 21:32 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- Boogey96
- Juventino
Tylko gdzie? Na wahadle? W Violi zagrał tam raz i nie dziwne, bo granie nim na tej pozycji byłoby możliwe tylko z drużyną pokroju Carpi czy Frosinone. W Fiorentinie najczęściej gra prawego pomocnika czyli pozycji, której w naszej drużynie nie istnieje. Niby możnaby go ustawiać wyżej jak Caudrado ale w ofensywie jest jeszcze mniej efektywny od Kolumbijczyka. Narazie ma całe 2 bramki w Serie A. Nie mówię, że to zły zawodnik, bo nie wątpliwie ma talent ale do tej pory nie pokazał nic co by pokazywało, że jest wart 20 milionów, a co dopiero mówić o 40.On jest wszechstronny więc miejsce mogłoby się dla niego znaleźć w podstawie prędzej niż dla Domenico.
Masz wywiad mówiący, że Berardi nie chce grać w Juve? Jeśli nie to możesz gdybać tylko na podstawie informacji prasowych, które bardzo często mijają się z prawdą.esteś tego taki pewien? że możemy? On nas nie chce, dziwne się tego nie domyślić.
Nie brałbym tego za pewnik. Berardi mógłby spokojnie pełnić taką samą rolę jak obecnie Cuadrado. Zgadzam się, że ustawienie go jako partnera Dybali w ataku mogłoby się nie udać (ale za to myślę, że z resztą naszych napastników na pewno świetnie by współpracował.). Jednak myślę też, że ofensywna trójka Dybala,Berardi i Morata lub Mandżu mogłaby wyglądać niesamowicie nie tylko na tle Serie A.U nas w podstawie grał nie będzie, ano dlatego że nie ma miejsca dla niego i Dybali.
No właśnie oglądasz Sassuolo częściej niż kiedy grają z nami? (chociaż wtedy powinieneś pamiętać DOmenico z bardzo dobrej gry przeciwko naszej drużynie)Oglądasz mecze?
- CzeczenCZN
- Juventino
Bernardeschi, to bardzo ciekawy zawodnik i jego docelowa pozycja może jeszcze nie być określona. To się jeszcze może okazać. Według mnie to jest kapitalne "tworzywo" do dalszej obróbkiBoogey96 pisze:Tylko gdzie? Na wahadle?

Nie mówię by płacić za niego tyle, mówię że jeżeli Marotta, wyda tyle - to będzie znaczyło że jest wart tych pieniędzy - mi chodzi tylko o to. Bo uważam ze główne cele na mercato powinny być inne i tak pewnie będzie.Boogey96 pisze: Nie mówię, że to zły zawodnik, bo nie wątpliwie ma talent ale do tej pory nie pokazał nic co by pokazywało, że jest wart 20 milionów, a co dopiero mówić o 40.

Boogey96 pisze:Masz wywiad mówiący, że Berardi nie chce grać w Juve?

Boogey96 pisze:Berardi mógłby spokojnie pełnić taką samą rolę jak obecnie Cuadrado.

Tak, oglądam inne. Akurat w tamtym meczu z nami - byłem tak wściekły, że nie przyglądałem się jego grze, a wiem że grał nieźle. Aha, ja nie powiedziałem tego że Berardi jest zły.Boogey96 pisze:No właśnie oglądasz Sassuolo częściej niż kiedy grają z nami?

Też tak myślę, ale szanse na to, że będziemy grać taką taktyką, z trzema stricte napastnikami, w dodatku dwoma lewonożnymi, wolącymi prawą flankę od lewej - są tak samo realne, jak to że będziemy grać tiki-taka style. :CBoogey96 pisze:Jednak myślę też, że ofensywna trójka Dybala,Berardi i Morata lub Mandżu mogłaby wyglądać niesamowicie nie tylko na tle Serie A.
352 i 4312 - Allegri dąży do tego. Ja nie mówię co bym chciał - tylko mówię o tym jak to widzi trener.

- jackop
- Juventino
Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób czas pokazał, że Dybala jest lepszy od Berardiego, skoro Domenico nie rozegrał dla nas nawet 1 min. (<- jednostka czasu). Na ten moment:ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jak rozumiem jesteś fanem Berardiego? No i dla Ciebie on jest lepszy tak?
- Dybala w Palermo < Berardi w Sassuolo
- Dybala w Juventusie ? Berardi w Juventusie
Swoim porównaniem poszedłeś za bardzo na skróty i na łatwiznę:
- Dybala w Palermo < Berardi w Sassuolo
- Dybala w Juventusie > Berardi w Sassuolo
Biorąc na tapetę ich dokonania w poprzednich klubach, nie widzę powodu by stwierdzić, że Domenico, o ile zagra w barwach Bianconerich, będzie zawodnikiem jakościowo gorszym niż Dybala grający w tych samych barwach.
Równie dobrze może się okazać że Włoch przeskoczy Argentyńczyka grając w biało czarnym trykocie, lub w innym klubie (i będzie płacz jak po Verrattim).
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2016, 22:45 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

- CzeczenCZN
- Juventino
A o to Ci chodzi OK. Dybala ma ten sezon lepszy niż Domenico. W dodatku Paolo zaliczył progres, odnalazł się na nowej pozycji, odnalazł się w lepszym znacznie klubie. No a to jakby Berardi grał u nas, gdyby Dybala nie przyszedł to już są dywagacje. Uważam że skoro Marotta wybrał Dybale postawił na właściwego konia. W moim odczuciu Berardi to nie jest gracz kalibru Dybali.jackop pisze:Chciałem się dowiedzieć w jaki sposób czas pokazał, że Dybala jest lepszy od Berardiego

Nie ma takiej możliwości, by sprawdzić wszystkie warianty, przy okazji wszystkich zawodników. Nie wiem, może działacze mają jakieś ultra zaawansowane symulacje - tak jak w Rocky 6 i biorą to pod uwagę w wyborach wzmocnieńjackop pisze:Swoim porównaniem poszedłeś za bardzo na skróty i na łatwiznę:

Równie dobrze mogło sie okazać że jakby taki Lamela przyszedł do nas, byłby najlepszym zawodnikiem Serie A, świetnie się rozwinął i nie spojrzelibyśmy na Dybale.jackop pisze:Równie dobrze może się okazać że Włoch przeskoczy Argentyńczyka grając w biało czarnym trykocie, lub w innym klubie (i będzie płacz jak po Verrattim).

Jeżeli nabierze pokory i uporządkuje bałagan na strychu - to kto wie. Ja z tych powodów, nie wierze w jego transfer do Juventusu.jackop pisze:Biorąc na tapetę ich dokonania w poprzednich klubach, nie widzę powodu by stwierdzić, że Domenico, o ile zagra w barwach Bianconerich, będzie zawodnikiem jakościowo gorszym niż Dybala grający w tych samych barwach.
- jackop
- Juventino
Nie dałem rady dokładniej zacytować Twojej wypowiedzi, żebyś zrozumiał o co chodziForzaItanimulli3vujcm pisze:A o to Ci chodzi OK.

Dziwne byłoby, gdyby "piłkarz o potencjale Messiego" w Juventusie grał gorszy sezon niż taki bez potencjału Messiego, grający w SassuoloForzaItanimulli3vujcm pisze:Dybala ma ten sezon lepszy niż Domenico.

Coman > DybalaForzaItanimulli3vujcm pisze:W dodatku Paolo zaliczył progres, odnalazł się na nowej pozycji, odnalazł się w lepszym znacznie klubie.

... i uważałem tak gdy Włoch pakował 4rke Milanowi (szkoda, że nie było Cię wtedy na forum, bo chętnie przeczytałbym komentarz: panowie, co tam podjarka Domenico, w Palermo gra taki jeden Dybala, dużo większy potencjał, "nowy Messi") czy 3jkę Milanowi i Fiorentinie, podczas gdy Argentyńczyk kolekcjonował "zawrotne" liczby w Serie B. Teraz to każdy mógłby się wymądrzaćForzaItanimulli3vujcm pisze:W moim odczuciu Berardi to nie jest gracz kalibru Dybali.

Daj temu Berardiemu czas, żeby poszedł do lepszej drużyny i udowodnił czy jest zawodnikiem wątpliwej klasy, czy "nowym kimśtam".
Wszyscy przepłaceni piłkarze lubią toForzaItanimulli3vujcm pisze:Nie mówię by płacić za niego tyle, mówię że jeżeli Marotta, wyda tyle - to będzie znaczyło że jest wart tych pieniędzy - mi chodzi tylko o to.

Ostatnio zmieniony 27 lutego 2016, 00:14 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dlaczego wdajecie się w dyskusję z tym pajacem ? forzajkdkxkskxksjaj wyjdź z tego forum choć na chwilę bo mnie i pewnie nie tylko mnie, nie chce się patrzeć na twoje posty na każdej stronie, każdego tematu.jackop pisze:Wytłumacz mi proszę, na jakiej podstawie tak twierdzisz.ForzaItanimulli3vujcm pisze:No i czas pokazał, że Dybala to zawodnik lepsze od Berardiego.
- jackop
- Juventino
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Uważam że Federico to największy talent włoskiej piłki ostatnich lat.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2016, 21:47 przez jackop, łącznie zmieniany 4 razy.

- rydwadydwa
- Juventino
Dybala może nie miał genialnych statystyk (choć 13 goli i 10 asyst w ligowym średniaku to wynik przyzwoity/dobry), ale nawet po zakończeniu poprzedniego sezonu cieszyłem się, że to on przychodzi, a nie Berardi. W grze Paulo przynajmniej od roku łatwo było zauważyć te przebłyski geniuszu, które świadczyły o jego ogromnym potencjale, a których pomimo starań nie potrafię dostrzec w grze Włocha. Może i widać po nim wielką determinację, boiskowe cwaniactwo i niezłą technikę użytkową, ale myślę, że bliżej mu do Gabbiadiniego niż do Dybali. Ten sezon tylko to potwierdza; Domenico trafia do siatki dużo rzadziej i gra sporo słabiej, jedyne co pozostało bez zmian to jego problemy dyscyplinarne...
A za kogo ty się masz, że będziesz mówił kto ma prawo pisać? To ciebie powinno się ignorować za taki brak szacunku.Alexinhio-10 pisze:Dlaczego wdajecie się w dyskusję z tym pajacem ? forzajkdkxkskxksjaj wyjdź z tego forum choć na chwilę bo mnie i pewnie nie tylko mnie, nie chce się patrzeć na twoje posty na każdej stronie, każdego tematu.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Panowie przecież Bernardeschi to typowy prawoskrzydłowy grający lewą nogą, to już w obecnym ustawieniu (ustawieniach) lepiej możemy wykorzystać Berardiego niż młokosa z Florencji i to za polowe kasy. Nie jesteśmy Realem, żeby wyciągać za 40 mln ludzi niepasujących do taktyki, przecież przy takim Berardaschim, aby była zachowana symetria to za drugie 40 mln trzeba by było szukać lewego skrzydła i jeszcze coś zrobić z nadmiarem napastników. Już widać po niektórych spotkaniach, że Cuadrado jest trochę rzucony aby robił wiatr, ale do schematu taktycznego to on niezbyt pasuje, przyszedł bo był mega okazją i nie jest mu obca gra na wahadle. Możemy myśleć o ściągnięciu traka i przejściu na 4-3-1-2, możemy ściągać lepszego registę i tłuc dalej 3-5-2 ale do przejścia na grę skrzydłami nie mamy po prostu kasy.
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie, ja rozumiem doskonale. No ale jakie pytanie taka odpowiedź. Zadawaj je precyzyjniejsze, potem zacznij wymagać odpowiedzi na niejackop pisze:Nie dałem rady dokładniej zacytować Twojej wypowiedzi, żebyś zrozumiał o co chodzi

Szanse. To prawda, ale zwróć uwagę że nie każdy się w lepszym klubie odnajduje.jackop pisze:Chyba, że uważasz iż zawodnicy z gorszych jakościowo klubów mają większą szansę wykręcania lepszych statystyk i utrzymywania stałej wysokiej formy.
Rola Comana, a rola Dybali polega na czym innym. Jakbyś nie wiedział. Comanowi inni ułatwiają grę, a Dybala jest jednym z liderów Juve. Twój sarkazm nie udany...jackop pisze:Coman > Dybala
Możesz nie mówić za mnie? Kiedyś Miałeś o to żale do mnie - po czym sam to zrobiłeś i teraz równie nieudolnie. Twoja ironia jest denna. Będziesz pisał do mnie w ten sposób - będę całkowicie Ciebie ignorował - bo będę to traktował jako trollerskie prowokacje, ludzi nie reprezentujących żadnego poziomu, ludzi nie mających nic sensownego do powiedzenia, jak zauważyłeś już to robię, a z Tobą jeszcze gadam - bo ja nie mam ochoty na przepychanki. Jestem zbyt poważnym człowiekiem na poziom netowego rynsztokujackop pisze: i uważałem tak gdy Włoch pakował 4rke Milanowi.. bla blia bla

Spoko, ale jak ktoś woli gnić w Sassuolo... Ja czekam, czekamjackop pisze: Daj temu Berardiemu czas, żeby poszedł do lepszej drużyny i udowodnił czy jest zawodnikiem wątpliwej klasy, czy "nowym kimśtam".

W przypadku Marotty - mam pełne zaufanie. Nie wiem jak Ty i uwierz - mało mnie interesuje Twoje zdanie.jackop pisze:Wszyscy przepłaceni piłkarze lubią to

Mów za siebie ew. Tobie podobnych. Dzięki temu że się zainteresowałem tematem, poszerzyłem swe horyzonty w tymże aspekcie. Trzeba być otwartym na innych, by chcieć coś dostrzec - a nie uparcie tkwić przy swoim - bo czasem człowiek się myli.jackop pisze:Dlatego nikt nigdy nie powinien zasięgać Twojej opinii o włoskiej piłce i ogólnie futbolu.