Mercato (2012-2014)
- Santos
- Juventino
Zgadzam się w 200%:).vitoo pisze:No bo generalnie nasz atak nie jest zły. Matri przecież strzelać gole potrafi, pokazywał to w całym 2011 roku. Vucinić też ma umiejętności, tylko po prostu zbyt często nie chce mu się grać. Trochę winą za naszą nieskuteczność w ataku obarczam Conte, bo jednak wydaje mi się, że hierarchia z przodu powinna wyglądać inaczej, a te ciągłe zawirowania niczemu dobremu nie służyły. Raz grał Boriello, raz Quaglia, jeszcze innym razem Matri. Myślę, że ciągłe stawianie na Matriego i więcej wiary w niego pozwoliłoby mu się odblokować i te kilka bramek by dołożył, Boriello i tak nie strzelał.Osgiliath pisze:W tamtym sezonie nasz atak nie był zły, choć nie wyśmienity, no ale uzupełniliśmy go o Gio i mamy Vicka, Matri, Q no i Sebę, czyli wcale nie najgorzej.
Pierwszym do odstrzału powinien być moim zdaniem Quagliarella. Lubię kolesia, ale on już nam raczej niczego więcej Juventusowi nie jest w stanie dać.
Transfer nowego napadziora przedstawia się moim zdaniem tak, że jeżeli będzie to Dzeko/Jovetić to tak, natomiast jeżeli ma przyjść ktoś pokroju Pazziniego, kto poziomu ataku w ogóle nie podniesie to dajmy sobie spokój, zostańmy z tym co jest. Najwyżej będziemy się modlić, żeby teraz, po obrońcach eksplodował talent naszych napastników.
Najgorsze co moze nas spotkać to kolejny Borriello w ataku, czytaj Pazzini.
- rufi8
- Juventino
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102769
Wygląda na to, że pozbywamy się jednego zbędnego balastu, nie wiadomo jednak jeszcze na jakich warunkach i czy definitywnie.
Wygląda na to, że pozbywamy się jednego zbędnego balastu, nie wiadomo jednak jeszcze na jakich warunkach i czy definitywnie.
- Wojtek
- Juventino
Fu**! Nie możemy go wreszcie sprzedać? Za rok znowu będziemy mieć problem żeby go gdzieś opchnąć i tak aż do 2015 roku bo właśnie wtedy kończy mu się kontrakt :roll:rufi8 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102769
Wygląda na to, że pozbywamy się jednego zbędnego balastu, przynajmniej na jakiś czas. Motta po raz kolejny wypożyczony.
- Santos
- Juventino
A dziwi Cię to, że nikt go nie chce? Ja bym się zdziwił jakby ktoś go kupił:).Wojtek pisze:Fu**! Nie możemy go wreszcie sprzedać? Za rok znowu będziemy mieć problem żeby go gdzieś opchnąć i tak aż do 2015 roku bo właśnie wtedy kończy mu się kontrakt :roll:rufi8 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102769
Wygląda na to, że pozbywamy się jednego zbędnego balastu, przynajmniej na jakiś czas. Motta po raz kolejny wypożyczony.
A już zupełnie serio, to wszyscy wiedzą, że u nas jest wyprzedaż szrotu i im dłużej nie złożą oferty tym będzie nas niższa kwota satysfakcjonować, bo płacenie za siedzenie na trybunach "Krasiciom" mija się z celem.
- Dante93
- Juventino
Genoa nas ładnie w pupe zrobiła.
Wzięla króla strzelców Serie B za 4, i oddała grajka troszke mlodszego który strzelił 12 bramek równiez za 4. Jedynym logicznym wyjaśnienie tej sytuacji jest takie, że naprawde dostrzegają w nim olbrzymi potencjał. Ale z drugiej strony Immobile też stary nie jest, i na teraz napewno Genoa będzie miała z niego duuużo więcej pożytku, niż my z chłopaka na B przez najbliższych 5 lat.
Czemu my nigdy nikogo tak nie zrobiliśmy?
A tak btw- nie wypalajcie z Vidalem, miał rok do końca kontraktu i te 11 mln to w takiej sytuacji żadna przecena. Real za Sahina zapłacić zdaje sie 6-8(?).
Wzięla króla strzelców Serie B za 4, i oddała grajka troszke mlodszego który strzelił 12 bramek równiez za 4. Jedynym logicznym wyjaśnienie tej sytuacji jest takie, że naprawde dostrzegają w nim olbrzymi potencjał. Ale z drugiej strony Immobile też stary nie jest, i na teraz napewno Genoa będzie miała z niego duuużo więcej pożytku, niż my z chłopaka na B przez najbliższych 5 lat.
Czemu my nigdy nikogo tak nie zrobiliśmy?
A tak btw- nie wypalajcie z Vidalem, miał rok do końca kontraktu i te 11 mln to w takiej sytuacji żadna przecena. Real za Sahina zapłacić zdaje sie 6-8(?).
- Zawidowianin
- Juventino
3 lata to jest przepaśc na tym etapie ich kariery. W jego wieku Immobile grał w Primaverze a przez następne 2 lata pałętał się w seniorskiej piłce bez żadnych osiągnięc.
Różnica jest duża.
Sahin poszedł za 10 mln
Różnica jest duża.
Sahin poszedł za 10 mln
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2012, 22:25 przez Zawidowianin, łącznie zmieniany 1 raz.
onliforpipul
- Mate.G
- Juventino
@dante
Zauważ też, że oni nam za tego Immobile również zapłacili 4 mln.
Więc tak jakby mamy dwóch obiecujących napastników za darmo
Ale to jest na takiej zasadzie, że jeśli chcielibyśmy Immobile w całości to musimy tą drugą połówkę kupić ?
Gubię się w tym
wypożyczenia, współwłasność
Zauważ też, że oni nam za tego Immobile również zapłacili 4 mln.
Więc tak jakby mamy dwóch obiecujących napastników za darmo

Ale to jest na takiej zasadzie, że jeśli chcielibyśmy Immobile w całości to musimy tą drugą połówkę kupić ?
Gubię się w tym

- ZaperJuve
- Juventino
Tyle że Genua raczej nie będzie grała takiej piłki jak Pescara i Immobile nie będzie miał kilku sytuacji na mecz (oglądałem 2 mecze Pescary i Immobile niczym mnie nie zaskoczył). A Boakye grał w Sassuolo, gdzie bardziej koncentrowali się na obronie. Procentowy udział w bramkach na tle całego zespoły już nie jest aż tak duży. Weźmy jeszcze pod uwagę, że Boakye nie grał całych meczy (ktoś pisał o tym wcześniej).
- Dante93
- Juventino
Murzynek też jak narazie osiągnięc nie ma żadnych. A kosztuje tyle samo. WTF?Zawidowianin pisze:3 lata to jest przepaśc na tym etapie ich kariery. W jego wieku Immobile grał w Primaverze a przez następne 2 lata pałętał się w seniorskiej piłce bez żadnych osiągnięc.
Różnica jest duża.
No tekst roku. Ale...Mate.G pisze:Więc tak jakby mamy dwóch obiecujących napastników za darmo
Tak jeżeli chcemy mieć Immobile to musimy sie dogadać co do tego ile Genoi zapłacimy. Przy 'dobrych' wiatrach może sie skończyć tak, że Genoa dostanie zawodnika na dwa lata, po czym jeszcze na nim zarobi. Czyli takie wypożyczenie, za które płaci.. Juventus

Może był za słaby?ZaperJuve pisze:Procentowy udział w bramkach na tle całego zespoły już nie jest aż tak duży. Weźmy jeszcze pod uwagę, że Boakye nie grał całych meczy
Dziwnie nie jestem entuzjastą tego pomysłu. Ale obym sie mylił. Widocznie Marotta ma na tyle kasy, że nawet jak rzuci za jakiegoś No-Name'a z drugiej ligi 4 mln to i tak starczy mu na top napastnika.
Tak btw. Verrati, najlepszy zawodnik Serie B, zdaje sie za ok 12 ma iść do PSG co 99% tutaj określiło mianem przepłacenia ze strony arabów i niszczeniem piękna futbolu petrodolarami. Teraz takiego murzynka, który ustrzelił pare bramek w Serie B wyceniamy na 8 mln i prawie każdy sie cieszy. O co w tym wszystkim chodzi? To teraz w ramach konsekwencji powinniśmy zjechać szefostwo, że psuje futbol dając krocie za młodzików z niższych lig. (Tak wiem, my kupujemy jedynie połówke karty).
Ja mówię o roku 2010. Napisałeś przecież 'wczesny Marotta'. Żyjemy w 2 różnych światach, bo ja się do dziś naparzam z kumpla-kibica Liverpoolu, że im Marotta wcisnął Poulsena za niemal 6 mln.AdiZ pisze:Hmmm wolał bym by Zebina wypełnił kontrakt, bo jakby nie patrzeć nie odszedł za darmo a wypłaciliśmy rekompensat za rozwiązanie umowy. A w tym czasie nie było lepszego od niego. Patrząc na obecny szrot: Melo 8 Ziegler 3. Matri 12 FabioQ 7. Padion i Pazienza włączeni w jakąś transakcji lub by zostali. Resztę wyautować za darmo byle by na kontraktach zaoszczędzić.alina pisze:To wymień (tak z ciekawości) ile chciałbyś dostać za poszczególnych zawodników. No np. ile chciałbyś za Zebinę?
Matri i Q szrot? Weź. Co do Padoina, to na Tutto było, że Juve się nie może opędzić od ofert. W dodatku nie ma ciśnienia na sprzedaż, przecież on nic nie zarabia.
A tam nie wiadomo. Piszą, że transfer definitywny. Nie na 100%, ale dość pewnie.rufi8 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102769
Ty to nieźle trollujesz ostatnio. Złotą piłkę ma mieć? Na pewno jest 10 razy lepszy niż Immobile w jego wieku.Dante93 pisze:Murzynek też jak narazie osiągnięc nie ma żadnych. A kosztuje tyle samo. WTF?Zawidowianin pisze:3 lata to jest przepaśc na tym etapie ich kariery. W jego wieku Immobile grał w Primaverze a przez następne 2 lata pałętał się w seniorskiej piłce bez żadnych osiągnięc.
Różnica jest duża.
E:
BTW, smutny dzień dziś. Destro niemal na pewno w Romie, Dzeko bardzo blisko Milanu :płaczę:
- Dante93
- Juventino
Celowo napisalem w tym toniealina pisze:Złotą piłkę ma mieć?

Dziękuje za komplement :lol: Jeszcze z 5 lat i może dorównam PZ.alina pisze:Ty to nieźle trollujesz ostatnio.
Teraz to Ty albo sie wygłupiasz, albo trollujeszalina pisze:Na pewno jest 10 razy lepszy niż Immobile w jego wieku.
Szkoda. Ale mamy murzynkaalina pisze:BTW, smutny dzień dziś. Destro niemal na pewno w Romie, Dzeko bardzo blisko Milanu :płaczę:

- Pan Mietek
- Juventino
Zmiany w ataku są konieczne. To nasza najsłabsza formacja, zdecydowanie. No chyba, że Matri albo Q nagle błysną formą w sparingach, wtedy można zaryzykować.
) może już nie być.
Ja od początku jestem na tak ale pod warunkiem, że Conte naprawdę go chce a nie "bo (rzekomo) obiecaliśmy kibicom tap madl".
Ja myślę, że to takie złudzenie. Kiedy van Persie był w sferze marzeń, zdawał się prawdziwym niepokonanym tytanem, naszą odpowiedzią na Ibrę. A teraz, kiedy wydaje się zupełnie realny, zauważa się, że kiepsko poszło mu euro, ma 29 lat i w takiej formie jak przez ostatnie 18 miesięcy (powiedzmy licząc do maja 2012Dante93 pisze:A tak serio to w takiej sytuacji zostaje chyba tylko RVP ktorego paradoksalnie.. chciałbym najmniejEh dziwnie sie to pisze w kontekście zeszłosezonowego króla strzelców najsilniejszej ligi świata

Ja od początku jestem na tak ale pod warunkiem, że Conte naprawdę go chce a nie "bo (rzekomo) obiecaliśmy kibicom tap madl".
Ale jak do primki, skoro już zaliczył sezon w 3. lidze? Cofniemy go w rozwoju? Primka to poziom 4.-5. ligi. Ja ufam osądowi Paraticiego. Lepiej teraz dać 4 mln, bo za rok wpadnie PSG i pozamiatane (w zimie Marotta chciał dać 3 mln za Varrattiego, zabrakło niewiele).Dante93 pisze:Celowo napisalem w tym toniealina pisze:Złotą piłkę ma mieć?4 mln na połówke za zawodnika który jedynie dobrze rokuje to jest sporo i tu pozostane przy swoim. Zależnie od tego jaka bd jego przyszłośc to może zostać włączonym do Primki (gdzie pewnie słuch o nim zaginie) może zostać i trenować w pierwszym składzie (tak więc praktycznie pewne, że murawe to może przez 60 minut przez sezon powącha) lub pójdzie na wypożyczenie do Serie A gdzie będzie to jego jedyna szansa na prawdziwe wybicie sie. Prosty rachunek- najprędzej zaginie w lawinie 'talentów'. Ale obym sie w tej sprawie mylił.
Step by step. Pójdzie na wypożyczenie do Serie B.
No a nie jest lepszy?Dante93 pisze:Teraz to Ty albo sie wygłupiasz, albo trollujeszalina pisze:Na pewno jest 10 razy lepszy niż Immobile w jego wieku.![]()
Zostaje JoJo. Dzeko to chyba specjalnie odpuszczamy. Jakby się Marotta spiął, to by juz pewnie trenował w Chatillon.Dante93 pisze:Szkoda. Ale mamy murzynkaalina pisze:BTW, smutny dzień dziś. Destro niemal na pewno w Romie, Dzeko bardzo blisko Milanu :płaczę:A tak serio to w takiej sytuacji zostaje chyba tylko RVP ktorego paradoksalnie.. chciałbym najmniej
Eh dziwnie sie to pisze w kontekście zeszłosezonowego króla strzelców najsilniejszej ligi świata
- SKAr7
- Juventino
Hmm, mimo wszystko Ciro miał za sobą rzucającą się na przeciwnika Pescarę z Verrattim i Insigną, którzy zdecydowanie przekraczali poziom Serie B, a ta cała strzeliła 90 bramek przy 57 Sassuolo.Dante93 pisze:Genoa nas ładnie w pupe zrobiła.
Wzięla króla strzelców Serie B za 4, i oddała grajka troszke mlodszego który strzelił 12 bramek równiez za 4.
Też 3 lata to naprawdę dużo w tym okresie.
Wydaje mi się, że to interes typu wymiany Matri-Destro. Połówka chłopaka, który ma wyższe umiejętności tu i teraz, ale mniejszy potencjał na to że coś tam z niego będzie więcej, za połówkę jego lustrzanego odbicia- co najwyżej niezłego grajka, który jednak ma większą szansę być w przyszłości czymś więcej. i jest dorodnym murzynem 8)
I to przy całej sympatii dla umiejętności Ciro

Demonizujeszalina pisze: E:
BTW, smutny dzień dziś. Destro niemal na pewno w Romie, Dzeko bardzo blisko Milanu :płaczę:

Dżeko? Tragedią może się to być 1 września, kiedy okaże się, że mimo wszystko nie sprowadziliśmy kogoś lepszego lub o porównywalnych umiejętnościach. Ale póki są otwarte inne, równie dobre opcje, których imię nie brzmi Giampaolo albo Marco, zachowujmy się godnie jak na mężczyzn przystało

Gorzej, że zarówno Leonardo jak i Verratti rzekomo potwierdzili transfer konusa do Paryża, dziś ma być oficjalny razem z Ibrą.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, 01:24 przez SKAr7, łącznie zmieniany 3 razy.
- Piti
- Juventino
Boakye? dobry kocur z FM :lol:
Dzeko w Milanie? to zostaje JoJo :twisted:
RVP? Mógłby być królem strzelców i piłkarzem sezonu Premier League byle ogór nie zostaje, niewątpliwie sprzedaż koszulek by wzrosła itd pod wzgledem marketingowym
Jovetic? Jestem za
Dzeko w Milanie? to zostaje JoJo :twisted:
RVP? Mógłby być królem strzelców i piłkarzem sezonu Premier League byle ogór nie zostaje, niewątpliwie sprzedaż koszulek by wzrosła itd pod wzgledem marketingowym
Jovetic? Jestem za