Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojttek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 23:44

zippo01 pisze:
Wszedłem z ciekawości poczytać komentarze na temat Pogby "kibiców" Realu.Jak przeczytałem ten komentarz "pogba to najbardziej przereklamowany piłkarz ostatnich lat, potencjał ma duży, ale jak wielu przed nim, na razie nic nie osiągnął, a nawet w tej słabej lidze włoskiej gra bez fajerwerków.verratti jest dużo lepszy na obecną chwilę, a o doświadczeniu nie piszę. to aż mi wszystko opadło :smile:
A tak moim zdaniem najlepszym miejscem dla Pogby z tych wszystkich napchanych gruba kasą drużyn jest Manchester City. Tym bardziej, że Toure podobno ma odejść.
No ale co, nie mają Ci kibice Realu racji trochę? Pogba nie jest nawet najlepszym piłkarzem w Juventusie, ba nawet nie jest tutaj najlepszym środkowym pomocnikiem...

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 23:45

zippo01 pisze:
Hypeman pisze:Gdzie jest ten wielki Juventus który był szczytem marzeń? Upadliśmy. Dzisiaj jesteśmy przystankiem do sławy dla wielkich talentów a nie ich domem na całe życie. Jeżeli Pogba odejdzie tłumacząc się chęcią gry o największą stawkę to będzie gwóźdź do trumny całej włoskiej ligi...

Czy nikogo w klubie to nie razi po oczach? Pamiętam przed pierwszym zwycięskim sezonem Conte takie słowa, nie pamiętam już kogo, że Juventus by wygrać ligę musi przestać myśleć o sobie jako o gigancie a zacząć myśleć inaczej i wygrywać z najsłabszymi a nie tylko najmocniejszymi. Do czego to myślenie doprowadziło? Myślimy jak jakiś pierdołowaty, mały klub a nie największa siła jednej z najsilniejszych lig świata.

Czuję ból gdy oglądam wpisy na temat strachu przed Borussią, posty w których tylko narzeka się na to że nie chce do nas przyjść nikt z wielkich nazwisk. Gdzie to wszystko zaszło? Rozumiem że pracujemy na zdrowych warunkach finansowych bo naszymi właścicielami jest rodzina z tradycjami a nie szejk z petrodolarami, jednak mamy za sobą koncern Fiata i co? I wielkie NIC.

Tutaj już nie chodzi o brak pieniędzy, my po prostu zapomnieliśmy o tym kim jesteśmy. Jesteśmy Juventusem i jeżeli taki Pogba traktuje nas jako przystanek do kariery to niech siada na trybunach. Nie potrzebujemy go i każdego innego piłkarza który nie widzi w nas wielkich zwycięzców. Juventus to zaszczyt a nie jedna z możliwości, jego mać.

/////////////////
EDYTA mnie pyta dlaczego nie spróbujemy zadziałać jak wiele innych klubów? Sytuacja: kupujemy duże nazwisko, piłkarza który potrafi odmienić oblicze nie meczu a sezonu. Mamy wiernych fanów na całym świecie, przecież koszulki z takim nazwiskiem i cały marketing zwróci nam wydatek nawet rzędu 60 milionów z naddatkiem. Sukcesy jakie nam może zagwarantować to tylko kolejne i kolejne pieniądze, a nie ciągła obawa że ten za drogi to bawmy się w półśrodki i niech przyjdzie Pazzini...

Cenię pracę Marotty przez te 3 lata bo zrobił dla nas wiele ale my potrzebujemy nazwisk. Pokazać że Juventus to dumna Stara Dama a nie Stara Babcia na bujanym fotelu z szydełkiem w poskręcanych reumatyzmem dłoniach.
Jak to mówią "żyj przyszłością, a nie przeszłością" czy jakoś tak. Po prostu rok 2006 nas zbyt wiele kosztował.
+/- 200baniek przychodów w tym momencie patrząc po wzroście przychodów innych klubów i stratach Juve do nich, biorąc pod uwagę sytuację przed 2006 i wtedy aktualne trendy w piłce nożnej.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 00:15

19 pisze:Żeby to kopiowanie Bayernu nam wyszło, to także cała liga musi iść śladami Bundesligi.
Wyobrażasz sobie, że bez większej spiny raz na jakiś czas kupujemy zawodnika w stylu Dybaly, Andersona, Kovacicia albo Pjanicia? Ja nie. Tym się przede wszystkim różni Serie A od Bundesligi jeśli chodzi o możliwość budowania drużyny.

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 01:50

Wojttek pisze: No ale co, nie mają Ci kibice Realu racji trochę? Pogba nie jest nawet najlepszym piłkarzem w Juventusie, ba nawet nie jest tutaj najlepszym środkowym pomocnikiem...
Ale czy nie uważasz słów o Verattim, że zjada Pogbe to lekko na wyrost? Dla mnie to taki sam poziom. I nie to, że jestem jakimś jego anty fanem, bo sam z miła chęcią chciałbym go w Juve.Co do tego czy jest najlepszy, to nigdzie tak o nim nie napisałem. Jest wyróżniająca się postacią w dodatku bardzo młodą z bardzo wielkimi szansami, że za dwa, trzy lata może być w piłkarskim topie. Ponieważ ma talent, dobrego agenta :prochno: w miarę poukładane w głowie i co najważniejsze od kogo się uczyć piłkarskiego fachu. Słowa, że nic nie osiągnął tez trochę nie na miejscu, bo nominacje do złotej piłki nie dają pierwszym lepszym.Przypomnę również, że Paul mimo swojego młodego wieku gra w reprezentacji i to z całkiem dobrym skutkiem.
AdiJuve pisze: +/- 200baniek przychodów w tym momencie patrząc po wzroście przychodów innych klubów i stratach Juve do nich, biorąc pod uwagę sytuację przed 2006 i wtedy aktualne trendy w piłce nożnej.
No właśnie o to mi chodziło, a tacy użytkownicy jak Hypeman mimo upływu lat nadal nie mogą się z tym oswoić, że przez aferę czołówka odjechała :cry:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 04:09

Arbuzini pisze:
19 pisze:Żeby to kopiowanie Bayernu nam wyszło, to także cała liga musi iść śladami Bundesligi.
Wyobrażasz sobie, że bez większej spiny raz na jakiś czas kupujemy zawodnika w stylu Dybaly, Andersona, Kovacicia albo Pjanicia? Ja nie. Tym się przede wszystkim różni Serie A od Bundesligi jeśli chodzi o możliwość budowania drużyny.
Tylko to też jest część tego, że Serie A się nie rozwija jak Bundesliga w swoim czasie. Drużyny niemieckie mogły sobie sprzedać swojego lidera, bo miały plan b. Jakiegoś zagraniczniaka, albo młodziaka w którego można zainwestować połowę otrzymanych pieniędzy, dać mu minuty, posiadanie piłki lidera i liczyć na to, że się rozwinie w kogoś co najmniej tak samo dobrego. W Italii (nie licząc Udine, z którym można się dogadać na sensowne pieniądze) tego planu b i stawiania na rozwój nie ma. Więc wielkomiejskie "My jesteśmy Wielkie Palermo i nie sprzedajemy naszych zawodników za grosze" jest niejako konsekwencją i dosyć oczywistą obroną przed obniżaniem poziomu drużyny.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 07:46

SKAr7 pisze:Więc wielkomiejskie "My jesteśmy Wielkie Palermo i nie sprzedajemy naszych zawodników za grosze" jest niejako konsekwencją i dosyć oczywistą obroną przed obniżaniem poziomu drużyny.
Inna sprawa że to co my oferujemy to faktycznie są grosze. Kogoś dziwi że źli prezesi włoskich klubów nie chcieli nam sprzedać Pastore, Cavaniego czy Joveticia? Przecież nawet "dobre" Udinese jak zwęszyło ile można zainkasować za Sancheza, nie było zainteresowane wypożyczeniem z prawem wykupu czy inną tego typu transakcję ze stajni Marotty.

Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 08:37

Na radarze duetu Marotta-Pariatici ponoć pojawił się ciekawy gracz Brescii Calcio, Leonardo Morosini. Tutaj kilka tekstów o nim:

http://www.tuttomercatoweb.com/serie-b/ ... ini-557097

http://www.bergamoesport.it/leonardo-mo ... ergamasco/

http://www.giornaledibrescia.it/sport/m ... -1.1869879

Edit:
fazzi pisze: Wrzuć jak będziesz miał coś po angielsku ;)
Ok :wink:

Nie wiem, czy zostało już wspomniane na JP: plota grubo sprzed tygodnia głosi, iż Juve walczy o Rayana Souiciego z St. Etienne. Idolem tego młokosa jest Paul Pogba. Na Souiciego chrapkę mają też chłopcy ze Stamford Bridge oraz Arsene Wenger.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2015, 09:25 przez Karowiew, łącznie zmieniany 1 raz.

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 09:09

Karowiew pisze:Na radarze duetu Marotta-Pariatici ponoć pojawił się ciekawy gracz Brescii Calcio, Leonardo Morosini. Tutaj kilka tekstów o nim:

http://www.tuttomercatoweb.com/serie-b/ ... ini-557097

http://www.bergamoesport.it/leonardo-mo ... ergamasco/

http://www.giornaledibrescia.it/sport/m ... -1.1869879
Wrzuć jak będziesz miał coś po angielsku ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 09:21

Wojttek pisze:
zippo01 pisze:
Wszedłem z ciekawości poczytać komentarze na temat Pogby "kibiców" Realu.Jak przeczytałem ten komentarz "pogba to najbardziej przereklamowany piłkarz ostatnich lat, potencjał ma duży, ale jak wielu przed nim, na razie nic nie osiągnął, a nawet w tej słabej lidze włoskiej gra bez fajerwerków.verratti jest dużo lepszy na obecną chwilę, a o doświadczeniu nie piszę. to aż mi wszystko opadło :smile:
A tak moim zdaniem najlepszym miejscem dla Pogby z tych wszystkich napchanych gruba kasą drużyn jest Manchester City. Tym bardziej, że Toure podobno ma odejść.
No ale co, nie mają Ci kibice Realu racji trochę? Pogba nie jest nawet najlepszym piłkarzem w Juventusie, ba nawet nie jest tutaj najlepszym środkowym pomocnikiem...
Mylisz się, Pogba jest najlepszym zawodnikiem zarówno w Juve, jak i w Serie A. Statystyki z tego sezonu plasują go na 4 miejscu wśród zawodników naszej ligi, z czego przed nim są 30-letni Tevez oraz Dybala i Vazquez - dwójka z ligowego średniaka (a w takich oczywiście łatwiej się wybić).

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 09:25

z tym paulinho moze byc tak, ze jest nastepca .... Pogby w lecie. Moze tak jak moggi napisal sprzedał go w lecie i szukaja nastepcy w stylu marotty ... . Chyba już nie doczekamy transwerów teveza i vidala po 10mln... . Co do potencjalnych wzmocnień to po meczu z Napoli nie sprowadzimy żadnej gwiazdy... Nawet snejider nie przyjdzie ...

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 09:25

evilboy pisze:
Wojttek pisze:
zippo01 pisze: Wszedłem z ciekawości poczytać komentarze na temat Pogby "kibiców" Realu.Jak przeczytałem ten komentarz "pogba to najbardziej przereklamowany piłkarz ostatnich lat, potencjał ma duży, ale jak wielu przed nim, na razie nic nie osiągnął, a nawet w tej słabej lidze włoskiej gra bez fajerwerków.verratti jest dużo lepszy na obecną chwilę, a o doświadczeniu nie piszę. to aż mi wszystko opadło :smile:
Mylisz się, Pogba jest najlepszym zawodnikiem zarówno w Juve, jak i w Serie A. Statystyki z tego sezonu plasują go na 4 miejscu wśród zawodników naszej ligi, z czego przed nim są 30-letni Tevez oraz Dybala i Vazquez - dwójka z ligowego średniaka (a w takich oczywiście łatwiej się wybić).

To pewnie te same statystyki umieszczają na drugim końcu rankingu Marchisio.

W tym sezonie najlepiej wygląda właśnie Marchisio, Paul cały czas ma problem z kryciem i grą w obronie, a Arturo zaczyna się ogarniać (a może nawet już wskoczył na poziom, za który go uwielbiam). Pirlo to cień siebie, szanse na pogarszanie się poziomu prezentowanego przez niego są bardzo duże. Pereyra bliżej bramki przeciwnika jest gorszy, niż na b2b, ale z jego oceną lepiej poczekać do końca sezonu.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 10:52

PABLO pisze:z tym paulinho moze byc tak, ze jest nastepca .... Pogby w lecie. Moze tak jak moggi napisal sprzedał go w lecie i szukaja nastepcy w stylu marotty ... . Chyba już nie doczekamy transwerów teveza i vidala po 10mln... . Co do potencjalnych wzmocnień to po meczu z Napoli nie sprowadzimy żadnej gwiazdy... Nawet snejider nie przyjdzie ...
Tylko zapominasz o jednym fakcie bo na dobrą sprawę na 4 pozycje w pomocy w Juve jest 5 gracz (Vidal,Pirlo,Markiz,Pereyra,Pogba) od biedy Padoin,który będzie łatał dziury wszędzie. Marrone to na razie siedzi u lekarzy to samo Romulo,Asa wróci za 3 miesiące. Do tego dodać nijaką formę Pirlo i drętwego pod bramką rywala Pereyrę. Wcale ta pomoc nie wygląda tak super dlatego by się ktoś przydał, ale czy Paulinho to dobre rozwiązanie, jeżeli by go wypożyczyli z nieobligatoryjnym wykupem za rozsądną kasę to czemu nie, zawsze to kolejny solidny gracz d rotacji, a może wróci do formy z Brazylii.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 11:30

evilboy pisze: Mylisz się, Pogba jest najlepszym zawodnikiem zarówno w Juve, jak i w Serie A. Statystyki z tego sezonu plasują go na 4 miejscu wśród zawodników naszej ligi, z czego przed nim są 30-letni Tevez oraz Dybala i Vazquez - dwójka z ligowego średniaka (a w takich oczywiście łatwiej się wybić).
Za komentarz do tego co napisałeś idealnie może posłużyć podpis, jakiego używa yanquez: "Statystyki nie grają! Oglądajcie piłkę!". Z oglądania piłki łatwo wywnioskować, że Pogba nie jest ani najlepszy w Serie A, ani w Juventusie, ani w tym sezonie na swojej pozycji w klubie też nie. Jeśli ktoś za niego zapłaci 85-100mln euro to będzie to zakup potencjalnych przyszłych korzyści. Pogba ma przebłyski geniuszu ale brakuje mu regularności, więc jeśli faktycznie latem poszedłby za taką kasę to przy przyzwoicie rozegranym mercato wzmocnilibyśmy się na tym.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 11:36

Makiavel pisze:jeśli faktycznie latem poszedłby za taką kasę to przy przyzwoicie rozegranym mercato wzmocnilibyśmy się na tym.
Ooo Paaanie, to nie ulega wątpliwości :wink: Przy czym należy trzykrotnie podkreślić: pod warunkiem, że kasy nie wydalibyśmy na Paulinhów, Guarinów i tym podobnych kołków, co patrząc na Marottę niestety nie jest takie pewne.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2015, 11:49

Mnie tylko zastanawia jak naprawdę mocna pozycja jest pozycja Marotty w Juve...czy nie nadszedł odpowiedni czas aby go pożegnać i zastąpić go kim innym ? Tak, wiem - znajdą się obrońcy Marotty, że kilka ciekawych transferów przeprowadził ale ma też bardzo dużo wtop na które przeznaczył sporo pieniędzy. Ja osobiście wolałbym aby za transfery odpowiadał choćby Nedved...myślę, że poradziłby sobie na tym stanowisku i to z lepszym skutkiem gdyż nie raz z jego wypowiedzi wynikało, że zdecydowanie ceni jakość a nie ilość.

Obrazek
Zablokowany