Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 18:07

Ja nie śledzę rozwoju kariery JoJo ale jak słucham relacji z meczów City to rzadko słyszę, że odegrał kluczową rolę w jakimś spotkaniu. Mnie zawsze dziwiło to, że gdy grał u nas Szwagier wielu tak bardzo chciało Joveticia, który dla samych Czarnogórców był piłkarzem od Mirko gorszym z czym i ja się zgadzałem. Nie jestem przekonany czy to jest piłkarz, który zrobiłby u nas różnicę. Poza tym nie wiem czy miałby grać za napastnikami (kosztem Pirlo) czy za Llorente czyli de facto kosztem rozwoju Moraty, na którego wydaliśmy kupę kasy. Wolę jednak transfer Mchitarjana z nadzieją, że u nas odzyska formę z Szachtara.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 18:55

Wchodzę na 2 polskie strony Borussi. Na obu artykuły o niepewnej przyszłości Ormianina i możliwym transferze do nas. Czytam komentarze, bo kto jak nie kibice Borussi (którzy oglądają mecze - pytanie ilu z komentujących ogląda?) powie prawdę o Mkhitaryanie? I tam zero lamentów, niektórzy wręcz popierają jego odejście. Chcą tylko odzyskać jak najwięcej z wydanych 27 mln i tyle. Bardzo to niepokojące. Zwłaszcza, że w poprzednim sezonie Ormianin w 31 ligowych meczach strzelił 9 goli i zaliczył 10 asyst. Pozostałe staty też miał świetne, bo 2.9 udanego dryblingu na mecz, 2.3 strzału, 1.5 kluczowego podania, ba, nawet 1.7 wślizgu na mecz. W tym sezonie takie różne statystyki też ma dobre (oprócz najważniejszych dla ofensywnego pomocnika, czyli goli i asyst), więc jak on musi słabo wyglądać w rzeczywistości na boisku, że kibice jego drużyny w niego nie wierzą?! Dziwne to, ale i tak chętnie bym go u nas zobaczył. Sam zawodnik też mógłby być zainteresowany ucieczką z dna tabeli na sam szczyt. No i Raiola też może nam pomóc. Niestety na przeszkodzie stanie pewnie Borussia, która wymaga pilnych wzmocnień. Jeśli zdecyduje się sprzedać Ormianina to będzie wolała dostać nawet 16-18 mln już teraz, niż 2-3 mln za wypożyczenie i 18-20 mln potem za możliwe wykupienie. Oni potrzebują pieniędzy na już, żeby na szybko załatać dziury w zespole. Wyśmieją wypożyczenie. A na wypożyczenie z jedynie możliwym wykupieniem spytają Immobile jak jest po włosku "nie róbcie sobie z nas jaj".

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 19:11

Crunny pisze:Jak on musi słabo wyglądać w rzeczywistości na boisku, że kibice jego drużyny w niego nie wierzą?!
Mentalność szczególnie polskich kibiców jest taka że chwila gorszej formy i zawodnik do wyrzucenia z klubu. Przykład: Llorente. Zawodnik ewidentnie nie pasuje do pomysłu na grę Allegriego, jednak wiadomo że w meczach za Conte był absolutnie kluczowy. Z Ormianinem wnioskując po wcześniejszych postach może być podobnie - zwyczajnie nie pasuje do szybkiej gry piłką, a woli wolniej rozgrywać piłkę tak jak Juventus od dłuższego czasu.

Jeżeli Marotta wyjmie go na wypożyczenie lub definitywnie za rozsądną cenę to będę zadowolony. Porównanie z eks-defensorem Barcelony jest ciężkostrawne dla mnie bo sam nie rozumiem dobrze na czym polegał fenomen tego obrońcy. Jeżeli faktycznie trafi do Legii to wiele nie straci przecież: regularnie grają w Europie, nie musi się póki co martwić o wojnę z Rosją, żyć nie umierać :prochno:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 20:06

Crunny pisze:Jak on musi słabo wyglądać w rzeczywistości na boisku, że kibice jego drużyny w niego nie wierzą?!
Crunny. Spójrz na te forum. Od trzech lat zdobywamy mistrzostwo. Jesteśmy liderem Serie A z 3 pkt przewagą i ogromną przewagą nad resztą stawki. Remisujemy w kiepskim stylu z niesłabymi rywalami. I co czytamy o Pirlo, Chiellinim czy Llorente? No właśnie 8) Gdyby Juve zaliczyło wciągu 18 miesięcy zjazd z finału LM do strefy spadkowej to wydaje mi się, że grono forumowiczów uległoby drastycznemu zmniejszeniu poprzez skalę samobójstw polskich kibiców Juventusu.

Barzagli też był brzydki jak przychodził z Wolfsburga.

Obrazek
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 22:59

Jak dla mnie obecna wyliczanka zawodników, którzy mogliby zasilić Juventus robi się coraz mniej prawdopodobna. Mkhitaryan, Jovetic? Przecież ani jeden ani drugi do Juve nie ma prawa przyjść, jedynym realnym transferem był jak dla mnie Shaqiri, co zresztą zostało potwierdzone poprzez jego przenosiny do z pewnością nie mocniejszego od nas Interu. Ormianin czy Czarnogórzec to zawodnicy zdecydowanie za drodzy dla nas. Trzeba też spojrzeć na to z drugiej strony, zespół zajmuje 1 miejsce w lidze, wyszedł z grupy LM i ma realne (choć moim zdaniem mniejsze niż rywal) szanse na awans do dalszej rundy, w takiej sytuacji wydawanie grubych milionów zimą wydaje się jednak mało prawdopodobne. Oczywiście każdy widzi jak ten zespół się męczy i wali głową w mur, każdy może z łatwością podać pozycje, które wymagają wzmocnienia, ale zarząd to nie dobre duszki, tylko ludzie, którzy przy optymalizacji kosztów chcą osiągnąć jak najlepszy wynik. Aktualnie drużyna w pełni realizuje założony przed sezonem plan, więc sprowadzanie Jovetica czy Mkhitaryana za 18-20 mln (co i tak byłoby promocją) wydaje mi się mało realne.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 00:27

Jovetić za 18 mln euro? Popieram. Pomimo, że wielkiej roli w City nie odgrywa to uważam, że poprawiłby jakość naszej drużyny w ataku. Zdecydowanie bardziej wolę jego od Mchitarjana.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 00:39

Takie City nie będzie raczej przywiązywało wagi i nie będą targować o każdy milion tak jak Galata. Dla nich czy to jest 18 czy 23 mln € różnicy nie zrobi. Chcą zrobić miejsce, spełnić te całe fairplay i tyle. Bez sentymentów i liczenia. Gdyby to była kwestia 18 mln€ to wolę Joveticia. Ale to chyba jakiś sen.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 09:01

uwaga uwaga po wczorajszym swietnym wystepie i strzeleniu gola Sassuolo - postanowiono - idziemy po Pazze! tak, chcemy go pozyskac, w zamian po niepowetowanej stracie naszego asa i mistrza Seby Gio.
Jednego zastepuje drugi o podobnej skutecznosci i pewnie w duzo gorszej dyspozycji.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 09:42

A po co mamy wydawać kasę na zastępstwo dla Giovinco?
Popatrz na Real, mają Benzeme i za niego Chicharito.
U nas Seba jest 4/5 wyborem.

Coraz więcej mediów pisze o tym że Real na serio wyłoży 90/100 mln za Pogbe.
Podobny manewr co z Zidanem.
Tylko ciekawe kogo nasi kupią w jego miejsce.
Kiedyś przyszedł Nedved/Thuram i Buffon.
Teraz młode wilczki typu Berardi Zaza wykupienie Pereyry i może jeden do środka pomocy?
[/code]

Franek1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 10:34

[quote="sebatiaen"]A po co mamy wydawać kasę na zastępstwo dla Giovinco?
Popatrz na Real, mają Benzeme i za niego Chicharito.
U nas Seba jest 4/5 wyborem.

Tylko zauważ, że Real gra jednym typowym napastnikiem, a my dwoma.

"To moja walka, moje życie. Nigdy na dnie-zawsze na szczycie!!!"
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 10:38

No wiem
tylko seba praktycznie nie gra więc po co nam wydawać kasę na gracza który zagra 4,5 meczy w sezonie?
pomysł z Pazzinim bardzo dobry, gracz który przychodzi z góry na ławę ale coś tam da, w Milanie często grywał w podstawie jeszcze wygryzie Lorka, zobaczycie;)

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 11:12

Pazzini może do nas trafić tylko w przypadku gdyby Seba zgodził się odejść do Violi (lub gdziekolwiek) w styczniu. Inaczej to ponoć nie w chodzi w grę. Dzisiaj piszą też (chyba nie pierwszy raz), że Marotta chętnie wypożyczyłbym Hernandeza na pół roku :)

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 14:16

Ja bym skakał, gdyby trafil do Nas Dzeko :whistle: ale to sfera Marzeń.
Ja osobiście także nie wierze by przyszedł JoJo lub Ormianin.

Juve, storia di un grande amore
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 16:53

mibor pisze:Ja bym skakał, gdyby trafil do Nas Dzeko :whistle: ale to sfera Marzeń
Jeśli Pogba faktycznie odejdzie latem :| , to niewykluczone, że Juve postara się o kilka europejskich nazwisk. Może nie będą to topy, ale piłkarze, którzy zagwarantują brak stresu podczas oglądania LM. Veratti, Jovetić/Falcao, Mychitarian i ktoś z rodzimego podwórka na lewą obronę. Dla mnie okienko marzeń.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 stycznia 2015, 17:13

Czytałem dzisiaj we włoskiej telegazecie, że to samo źródło czyt. Mediaset twierdzi jakoby MC chciało za Joveticia 32 miliony euro :doh: :lol:

Zablokowany