Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 11:27

Mowa tez jest o tym, ze faktycznie jesli nie uda sie nam teraz, a jest wielce prawdopodobne, ze nam sie nie uda, to wrocimy do sprawy latem. Co do City, nie ogladalem ich spotkan w tym sezonie (moze z jednym wyjatkiem, w LM i chyba derby Manchesteru, czy cos), ale po statystykach na whoscored widac, ze graja zazwyczaj 1 napastnikiem. Mysle, ze faktycznie, po przyjsciu Bonyego bedzie mozliwosc wyciagniecia jednego ze snajperow City.

Jednak to jest tylko moje gdybanie, bo jesli chodzi o City i PL to jestem laikiem. Nie ogladam zazwyczaj angielskiej pilki.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 11:32

Nie wiem tylko jak pogodzić ze sobą Teveza i Joveticia. Przecież jeden przyszedł jako alternatywa dla drugiego. Gdyby w jednym sezonie obydwaj mieli być w Juventusie, to pojawiłyby się chyba problemy z odpowiednim czasem na boisku i finansami również.
Pomijając oczywistość, że jeśli JoJo wreszcie trafi do Juve, to najwyżej za połowę tego, co zapłaciło City :P Na korzyść Marotty przemawia fakt, że poza klubami z Serie A raczej nikt nie będzie jakoś bardziej zainteresowany Czarnogórcem.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 12:04

zahor pisze:
blackadder pisze:wydaje mi się że z gry naszego Pereyry nie dałoby się stworzyć tak obszernego materiału.
Tym bardziej imponująca musi być pierdołowatość Ormianina pod bramką rywala, skoro ich dorobek bramkowy w lidze jest dokładnie taki sam.
blackadder pisze: Z całym szacunkiem, ale to że facet nie powala grą, musi być po części winą zespołu który znajduje się na spadku.
A co ma piernik do wiatraka? Facet tworzy sobie kapitalną sytuację strzelecką, a następnie fatalnie pudłuje bo zespół jest w strefie spadkowej? Jesteś nam chyba winny jakieś uzasadnienie, tym bardziej że gość ma ten problem w zasadzie od samego początku pobytu w BVB, nawet jeżeli nie aż na taką skalę. Moim zdaniem pomyliłeś skutek z przyczyną.

Jak obejrzysz ten filmik, to zdecydowana większość sytuacji to podania które powinny stać się asystą, albo podanie do gracza który powinien asystować ale coś nie wyszło albo asystującemu albo strzelającemu. Jego kreatywność w skuteczniejszym zespole przekułaby się na większą liczbę bramek i punktów zespołu. Do Borussii przyszedł po sezonie w którym strzelił 25 bramek i zaliczył 10 asyst. W następnym sezonie 9 bramek i 10 asyst w samej lidze. Teraz gra w zespole w którym widocznie nic nie funkcjonuje jak należy i myślisz że przez te pół roku zapomniał jak się gra w piłkę? Reus niby powala statystykami w tym sezonie? Gdyby grał tam Pirlo, ale wypracowane przez niego sytuacje byłyby regularnie marnowane, nazwał byś Andrzeja słabym zawodnikiem?
Chciałbym żeby nasz Pereyra był tak pierdołowaty.

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 12:15

Nie bałbym się o pogodzenie roli Teveza i Jojo na boisku. W City Czarnogórzec trochę przykoksował i gra On zdecydowanie bliżej niż Tevez, który lubi się cofnąć bardzo głęboko. Swoją drogą

-----Ormianin-----
---Jojo-----Tevez--

Brzmi nieźle. Przy przyjściu Berrardiego i Moracie w obwodzie nie musielibyśmy się tak bać końca kontraktu Carlitosa. Ehhhh :roll:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 12:30

Ouh_yeah pisze:Nie wiem tylko jak pogodzić ze sobą Teveza i Joveticia. Przecież jeden przyszedł jako alternatywa dla drugiego. Gdyby w jednym sezonie obydwaj mieli być w Juventusie, to pojawiłyby się chyba problemy z odpowiednim czasem na boisku i finansami również.
Pomijając oczywistość, że jeśli JoJo wreszcie trafi do Juve, to najwyżej za połowę tego, co zapłaciło City :P Na korzyść Marotty przemawia fakt, że poza klubami z Serie A raczej nikt nie będzie jakoś bardziej zainteresowany Czarnogórcem.
Spoko, nie ma problemu. Jojo spędzi 3/4 sezonu na leczeniu kontuzji, więc po sprawie :) Nie ryzykowałbym z jego podatnością na kontuzje. Co do Henrika to ciężko coś powiedzieć, zeszły sezon miał dość dobry, w każdym bądź razie wypożyczeniem nic nie ryzykujemy.

grejt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 12:39

Dawać Mkhitaryiana :)

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 14:32

Taa, ale chyba nie za 25 mln ? Trochę za grubo by było.

Zhx123

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 14:53

Schurrle wiazany z BVB, Miki z Juve, moze cos z tego wyjdzie? :)

Chociaz niestety szanse nikle ze w ta zime cos takiego sie wydarzy..

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 15:01

Zhx123 pisze:Schurrle wiazany z BVB, Miki z Juve, moze cos z tego wyjdzie? :)

Chociaz niestety szanse nikle ze w ta zime cos takiego sie wydarzy..
Fajnie by było a coś wiesz o jakiej kasie mówimy w kwestii przyjścia Mikiego do Juve...
Najważniejsze ze Licht przedłużył do 2017r ;p

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 15:48

Podobno Szurle zainteresowany także Wolfsburg, a to aktualnie poważniejszy kandydat. Powód? Nie boją się wyłożyć pieniędzy na talent z Chelsea, przykładem idealnym jest historia de Bruyne'a.

Co do Ormianina - ufam Szalonookiemu, głupi nie jest i jego polityka jak na razie przynosi więcej dobrego niż złego. Jeżeli widzi powód dla wydania pieniędzy na niego to znaczy że coś w tym musi być, a przecież to nie typ Pereyry który nic nie zdążył pokazać w świecie a ktoś kto zaistniał dobrymi występami na Ukrainie i w Lidze Mistrzów.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 15:55

Ouh_yeah pisze:Nie wiem tylko jak pogodzić ze sobą Teveza i Joveticia.
Jak dla mnie nie ma problemu, trzeba tylko zrezygnować z wieży Llorente. W 433 ihmo kein problem: Berardi-Tevez-Jovetic.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 15:59

Ouh_yeah pisze:Nie wiem tylko jak pogodzić ze sobą Teveza i Joveticia.
Spokojnie, nie będziemy mieli takiego problemu :wink:

...bo Stevan nie trafi do Juve.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 16:07

Zhx123 pisze:Chociaz niestety szanse nikle ze w ta zime cos takiego sie wydarzy..
Wątpię, by Dortmund zamierzał osłabiać się/skracać ławkę, widząc ofertę Juventusu. Zwłaszcza, że widmo spadku wcale nie jest nierealne.
Hypeman pisze: a przecież to nie typ Pereyry który nic nie zdążył pokazać w świecie a ktoś kto zaistniał dobrymi występami na Ukrainie i w Lidze Mistrzów.
Przypomniałeś mi historię tego ukraińskiego defensora Czarnocośtam, kupionego za 25 mln przez Barce, a który jest już łączony z Legią :D

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Sebkovič

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 16:32

Dmytro w Legii??? hmmm no w sumie skoro był Ljuboja to może być i Czyhrynski

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:🏆🏆🏆🏆🏆
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2015, 16:45

JoJo w Juve? Dla mnie to poroniony pomysł... Raz, że mamy Teveza, dwa że szkoda marnowac jeszcze bardziej Comana, a trzy że to już nie ten sam piłkarz co przed odejściem do City (choc szaklanką pozostał i pozostanie). Przynajmniej ja tak to widzę...

Co do Ormianina... W Shaktarze mi się podobał, potem widziałem kilka meczów w Borussii i to już nie było to samo. A po za tym, Niemcy w życiu go nie sprzedadzą za "okazyjną cenę Marotty", szczególnie przed meczem z nami.

Ogólnie nie wróżę temu okienku sukcesu... Szczególnie po tym co się stało z Shaqira...

:doh:

Zablokowany