Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 18:19

SKAr7 pisze: Pogba niby rozdziela te piłki, ale mam wrażenie, że jest zbyt dużym boiskowym idiotą, by królować w Juve, a Appelt niby jest wiodącą postacią Primy, ale mnie nie przekonuje.
Boiskowym idiotą? Ciekawe stwierdzenie, co masz na myśli nazywając go tak? Brak doświadczenia, jakieś głupie zachowania na boisku?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 18:20

yanquez pisze:Jovetić to oczywiście świetny zawodnik (taki słabszy Suarez, co nie pumex ;) )
Jeszcze się nauczysz, tak jak Lucio :wink:

Nie bardzo rozumiem tych, którzy cały sezon wylewali szambo na naszych napastników, by po transferach Isli, Asamoah i Giovinco pisać: "I believe in Matri". Co ma jedno z drugim wspólnego...? :think:

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 18:24

zahor pisze:Wydaje mi się że 90% (albo i 95%) ludzi na tej stronie gdyby usłyszało ofertę 18+Giaccherini za Joveticia, byłoby skłonne wsadzić Gacka na taczkę i jeszcze tego samego dnia osobiście przywieźć go z Turynu do stolicy Toskanii. Pytanie - czy dla Conte ten uniwersalny pomocnik jest aż takim skarbem, że nie chce się go wykorzystywać nawet w tak korzystnej transakcji, czy też może nasz trener nie jest aż tak napalony na pozyskanie Joveticia jak przeciętna osoba na tym forum? A może jedno i drugie po trochu?
Na forum to wiesz, przez pół sezonu część była mocno oburzona, że Giacch gra podczas gdy wielce utalentowany Elia siedzi na trybunach (ale żeby nie było, też mnie Włoch zaskoczył)... Natomiast "tak korzystna transakcja"? Dla mnie w miarę korzystne jest sprowadzenie Joveticia za ok. 20 mln. Wszystko powyżej, to już trzeba się mocno zastanowić a Gaicchierini jednak jest wart więcej niż te 2 mln :whistle: . Może łopatologicznie to liczę, ale taki mi wychodzi. Co innego pozbywać się takich Padoinów, z całym szacunkiem, którzy to głęboka rezerwa, co innego Giacch który coś tam może jeszcze wnieść.
zahor pisze:Tutaj to trochę się zagalopowałeś. Destro, młodszy o rok od Immobile, strzelił w Serie A 12 goli w umiarkowanie defensywnie grającej Sienie.
No właśnie, niech Ciro coś pokaże w Serie A, to przecież za rok-dwa może spokojnie wrócić. Teraz błysnął, ale wcześniej się tułał i pokazał mniej niż Pasquato np. (jak to w końcu jest, sprzedaliśmy połówkę Pasquato czy całość?). Destro jednak ma ponad 10 bramek w najwyższej klasie rozgrywkowej, to jednak level wyżej. Jak Immobile pokaże ze jest dobry, to wróci (pewnie już nie za 4 a za 8 np., ale wróci), z resztą w Juve i tak teraz niewiele by pograł. Nawet jak zostaniemy z Matri i Quagliarellą, to na LM prędzej bardziej doświadczonych graczy Conte wpuści.
Winner pisze:Przy transferze RVP to raczej większy problem jest z pensją niż sumą odstępnego. Według mediów on chce dostać 8 mln, a w naszej drużynie najwięcej zarabia chyba Buffon coś koło 6 i podobno ma przystać na obniżkę do 4 więc nie ma szans na takie zarobki dla napastnika. Ja bym chciał napastnika z górnej półki ale wydaje mi się że stać nas co najwyżej na Jovetica lub Destro. P.S Podobno Lucio w wywiadzie stwierdził że mamy 30 mistrzostw.
No właśnie, nie wiem skąd niektórzy mają wieści, że kasa jest nieważna dla niego. Może ma faktycznie wyższe priorytety, ale jednak negocjuje wysokie sumy, więc jakiś pułap chce przy tym osiągnąć. Inna sprawa, że dzeko też jest rozpuszczony w MC :/
Co do Dzeko, nie byłem jego jakimś wielkim entuzjastą 2 lata temu, ale to dlatego, że ogólnie w składzie mieliśmy kaszanę a załtwienie wszystkiego jednym napastnikiem za dużą kwotę nic by nie dało. Przyszedł Krasic, dalej uwarzam, że w tamtym momencie do był lepszy pomysł. Raz że tańszy, dwa, że jacyś kreatywni gracze to była wtedy ważniejsza sprawa, trzy, że naprawdę nieźle się zapowiadał, no dobra, zostawmy już go. Zmierzam do tego, że wtedy przyjście Edina nic by nie dało, teraz sytuacja zgoła odmienna, brakuje właśnie kogoś na szpicę, reszta jest niezła. I może nawet by mniej kosztował niż wtedy.
Lucio i 30 mistrzostw... Sory, ale to wygląda jak czyste włażenie do tyłka by się przypodobać, raczej wcześniej nie był wygadany na ten temat pewnie, a już napewno nie w tym sensie, co w sumie logiczne, bo grał gdzie grał, ale czasem lepiej się nie odzywać. Tak jak swego czasu Roger spiewający hymn Polski po oderaniu obywatelstwa, wtedy też lepiej było nic nie mówić...
roccoco23r pisze: W sumie jak taki kołek może być kreatywnym zawodnikiem.
To ma strzelać gole, czy być kreatywnym zawodnikiem? :think: A z resztą, pewnie prowokacja.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 18:33

Winner pisze: Podobno Lucio w wywiadzie stwierdził że mamy 30 mistrzostw.
Zgadza sie. :smile: Co też piłkarze nie zrobią, by przypodobać się kibicom :prochno: Z jego wypowiedzi można wywnioskować, że transfer do Juve podyktowany jest jego chęcią zemsty czy czymś podobnym

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 18:54

squinter pisze:
SKAr7 pisze: Pogba niby rozdziela te piłki, ale mam wrażenie, że jest zbyt dużym boiskowym idiotą, by królować w Juve, a Appelt niby jest wiodącą postacią Primy, ale mnie nie przekonuje.
Boiskowym idiotą? Ciekawe stwierdzenie, co masz na myśli nazywając go tak? Brak doświadczenia, jakieś głupie zachowania na boisku?
Ma takie "mudżińskie" nastawienie "widzie tu miejście na podańko, to podziam tu", widzi mało na boisku i zamiast potrafić się ustawić, nadrabia wszystko fizycznością. Ta jego Francja grała teraz cholernie przewidywalnie, a mnóstwo piłek właśnie przez niego przechodziło. Też z materiału podesłanego przez alinę wyłaniał mi się taki obrazek pyszałka, któremu za szybko wmówiono wielkość.
I choć patrząc przez pryzmat zwyczajnego pomocnika ma wszystko na miejscu, to do pozycji registy te cechy, które świadczą o boiskowej inteligencji (ustawianie się, percepcja boiska, opanowanie) jest zdecydowanie za słaby- a to, zdaniem kibiców MU i Francuzów jest jego pozycja na boisku.
Ale cóż, to tylko opinia po 3 meczach młodzieżówki, jednym ogonie w barwach MU i rzeczonym materiale kibica MU :)

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 18:58

To ciekawe co piszesz porównując to np z opinią przedstawioną tutaj:
http://juventiknows.com/juventus-primav ... erto-masi/

onliforpipul
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 18:58

roccoco23r pisze:Ja uważam, że Dzeko nie wypałiłby w serieA. To człowiek, który poprostu dostawia nogę do piłki i nic więcej. W sumie jak taki kołek może być kreatywnym zawodnikiem. Na pewno nie sprawdziłby się u nas w lidze. Niech go lepiej Milan sprowadza, to będą grali w 10 zawsze.
Akurat w Milanie (jak i Juve) biegał jeden z najlepszych snajperów Calcio mojego życia, niejaki Pippo Inzaghi. On też dostawiał nogę. Treze dokładał nogę. Trzeba umieć ją dostawić i mieć wyczucie oraz talent, a robi się statsy jak wyżej wymienieni. Dzeko ma papiery na takie dokonania, wystarczy dać mu szansę na regularne występy (czego w City nie ma i co w ewentualnych negocjacjach powinno być ważnym argumentem Marotty).
Moim zdaniem z medialnych opcji lepszą opcją byłby tylko Cavani. Dzeko > Suarez/Van Persi/Jovetic, choć z tej trójki każdy mógłby się okazać wielkim wzmocnieniem.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 19:11

roccoco23r pisze:Ja uważam, że Dzeko nie wypałiłby w serieA. To człowiek, który poprostu dostawia nogę do piłki i nic więcej. W sumie jak taki kołek może być kreatywnym zawodnikiem. Na pewno nie sprawdziłby się u nas w lidze. Niech go lepiej Milan sprowadza, to będą grali w 10 zawsze.
Nie oglądałeś nigdy Dzeko... Elemencie 3...
Oczywiście uważam ten cytat za prowokację i nie trzeba chyba specjalnie odpisywać - smacznego.

Tak się zastanawiam nad sprzedażami... Wiecie, że mamy najmniej zawodników z pierwszej dziesiątki SerieA (31)? Załóżmy, że uda się spylić Melo, Martineza, Mottę, Pazienzę, Iaquintę i Krasicia i zostanie 25 chłopa. Trochę mało chyba :think: Co myślicie?

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 19:13

Zawidowianin pisze:To ciekawe co piszesz porównując to np z opinią przedstawioną tutaj:
http://juventiknows.com/juventus-primav ... erto-masi/
Właśnie do tego "materiału od aliny" się odnosiłem :)
I sugerujesz, że tak bardzo się z nim mijam?
Jedynie moje obserwacje rozmijają się w (no, w sumie decydującym dla registy, ale tylko 1) punkcie 3 pierwszej wyliczanki jego umiejętności. Nie widziałem żadnej kreatywności, żadnego pomysłu na grę, a tym bardziej nie prób "low procentage pass". Zawsze widziałem albo chęć prostego rozegrania, albo długie podanie, kompletnie niepotrzebnie, złe decyzje.
No ale cóż, Doron Samolon rzekomo obserwował go cały czas na treningach, mi dane było koło 250 minut :) nie twierdzę, że mam rację, po prostu w tym momencie nie wierzę, że jest w stanie odciążać Pirlo. Nie, jeśli w tych 3 meczach widziałem 2-3 okazje, gdzie mógł spokojnie koledze otworzyć drogę do bramki, a nie zauważył tego.

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 19:30

Aż się powtórzę: Dzeko akurat drewnem nie jest- ma dobrą technikę oraz mocne i pewne uderzenia. Gra niesamowicie głową. Akcje wykańcza z łatwością od niechcenia i nie mówię tu o dostawieniu przypadkiem nogi metr przed pustą bramką, tylko o strzałach zarówno w wyjściach 1 na 1 jak i w trudniejszych i dalszych od bramki pozycjach. Potrafi też dograć komuś piłkę i minąć zawodnika przed polem karnym. Wiem, bo oglądałem prawie każdy mecz Wolfsburga z Dzeko przez dwa lata i większość jego gry w City. Od samego początku widziałem w nim następce Trezegueta.
Według mnie Conte szuka właśnie tego typu napastnika i mam nadzieję, że Dzeko przejdzie do Juventusu.

Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie widzę Van Persiego w Juventusie. Szczególnie jakby miał u nas zarabiać 8 mln Euro za sezon - to byłoby niedorzeczne. Dzeko zaraz po Cavanim jest najlepszą opcją do napadu. Pozycję Jovetića natomiast mamy już obstawioną.

Podobno Udinese nie chciało przystać na ofertę Juve dotyczącą samego wypożyczenia Armero, ale dziś jeden z dzienników włoskich podał informację, że Udinese jest gotowe zaakceptować ofertę wypożyczenia za 1 mln Euro na sezon przy czym Juventus byłby zobligowany wykupić w pełni po tym sezonie Armero na chyba 7 mln Euro.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 21:36

yanquez pisze: Tak się zastanawiam nad sprzedażami... Wiecie, że mamy najmniej zawodników z pierwszej dziesiątki SerieA (31)? Załóżmy, że uda się spylić Melo, Martineza, Mottę, Pazienzę, Iaquintę i Krasicia i zostanie 25 chłopa. Trochę mało chyba :think: Co myślicie?
Poruszasz bardzo ciekawy wątek yanqeuzie.

Antonio Conte w poprzednim sezonie grał praktycznie cały czas tymi samymi ludźmi. Jakakolwiek rotacja następowała dopiero w momencie dyskwalifikacji bądź kontuzji, których było bardzo mało. W tym sezonie przejść z takim systemem będzie ciężko, gdyż dochodzi dodatkowe obciążenie w postaci Champions League. Conte moim zdaniem jest pozbawiony złudzeń. Bądź, co bądź cały czas młody człowiek, który stąpa twardo po ziemi i nie oszukiwał się, że wprowadzenie Elii, Krasicia czy Marrone coś zmieni. Według Niego więcej zdziała zmęczony zawodnik pierwszego składu, niż gościu, który przesiedział cały sezon na ławce. I tutaj się na pewno z nim zgodzę. Co z tego, że dzisiaj mamy 31 zawodników, skoro tak jak napisał wyżej yanqeuz sześciu z nich to szrot totalny, a i pewnie według Conte drugie tyle to zawodnicy tylko i wyłącznie do rotacji. Osobiście nie szedłbym w ilość, a zachował cały czas tą jakość. Okienko zapowiada się bardzo fajne. Wreszcie Conte tak w zasadzie będzie miał wybór bo zarówno obrona jak i pomoc zostały bardzo ciekawie uzupełnione. Tak więc zobaczymy jak zachowa się Antonio w tej sytuacji. Pisałem już o tym wcześniej - jak zachowa się wobec Pirlo, czy cały czas będzie to dla niego absolutny środek ciężkości tego zespoły czy powoli będzie się starał przesuwać go na innych?

Co do liczb. Uważam, że liczebność składu może oscylować ok. 25, może 27 zawodników. Aczkolwiek nie oszukujmy się. Conte częściej rotuje taktyką niż wykonawcami.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 21:41

Moim zdaniem trochę przesadzacie. Mamy zmienników (wartościowych w końcu!) dla obrońców i pomocników. Gorzej wygląda sprawa z atakiem. Jest Vucinić, Gio, Matri i Quag. Niejasny jest status Pepe i Gacka. Matrim i Quagiem to my obrońców Barcy czy City nie postraszymy. Aczkolwiek uważam, że sprzedawać po prostu musimy bo po przyjściu Lucio, Kwadwo, Islii i Armero będzie zdecydowanie za ciasno.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 21:48

deszczowy pisze:Moim zdaniem trochę przesadzacie. Mamy zmienników (wartościowych w końcu!) dla obrońców i pomocników. Gorzej wygląda sprawa z atakiem. Jest Vucinić, Gio, Matri i Quag. Niejasny jest status Pepe i Gacka. Matrim i Quagiem to my obrońców Barcy czy City nie postraszymy. Aczkolwiek uważam, że sprzedawać po prostu musimy bo po przyjściu Lucio, Kwadwo, Islii i Armero będzie zdecydowanie za ciasno.
Czy ja wiem... jeśli mamy grać na trzech frontach, to myślę, że liczba piłkarzy jest optymalna. Ale na gwałt potrzebujemy napastnika klasy światowej. Jedynym, takim na prawdę realnym wydaję się być Dzeko, chociaż i tak wątpię, że zdołamy go sprowadzić do siebie.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 21:56

zoff pisze:Według Niego więcej zdziała zmęczony zawodnik pierwszego składu, niż gościu, który przesiedział cały sezon na ławce.
Ale tutaj chodzi o coś innego. Nie o to żeby zajechać Pirlo do tego stopnia, żeby Padoin miał więcej do zaoferowania od niego tylko wpuścić tego właśnie Padoina (czy kogoś innego) wtedy, kiedy Pirlo co prawda jest jeszcze w miarę wypoczęty. Normalnie w kompletnym zespole z silną ławką, np. w Realu Madryt wygląda to w ten sposób, że w spotkaniach ze słabszymi rywalami wystawia się "rezerwowych", chociaż to sformułowanie nie jest akurat najtrafniejsze. Higuaina, który rozegrał w lidze 35 spotkań i strzelił 22 gole ciężko nazwać rezerwowym - po prostu akurat w ważniejszych meczach grywa raczej Benzema.
U nas problem jest taki że: po pierwsze niespecjalnie mamy zmienników na te pozycje, na których rotacja powinna być największa (atak, skrzydła), po drugie nie ogrywamy słabych zespołów z taką łatwością, żeby Conte mógł sobie pozwolić na wystawienie drugiego garnituru, po trzecie - ławka Juventusu bardziej niż pod rotację budowana jest pod elastyczność, możliwość płynnego przechodzenia z jednej taktyki do drugiej. Teoretycznie na jedną pozycję mamy Lichtsteinera, Caceresa i Islę ale w praktyce - w praktyce w zasadzie każdy z nich jest graczem o innej charakterystyce, pełni na boisku inną rolę i ciężko sobie wyobrazić żeby Juventus miał grać dokładnie tak samo raz z jednym, a za tydzień z drugim.
zoff pisze: Co do liczb. Uważam, że liczebność składu może oscylować ok. 25, może 27 zawodników. Aczkolwiek nie oszukujmy się. Conte częściej rotuje taktyką niż wykonawcami.
I może faktycznie docelowo ma to tak wyglądać. Że na Milan wychodzi po prostu inny Juventus niż na Genoę - nie tylko personalnie, ale z zupełnie innym ustawieniem, z zupełnie innymi założeniami taktycznymi, a inni wykonawcy są tylko tego efektem. Ciekawy pomysł, ale wydaje mi się że w pełni ma szansę zacząć funkcjonować dopiero od kolejnego sezonu, kiedy w przodzie będziemy mieli rezerwy z prawdziwego zdarzenia.

pakman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2012, 22:18

Tevez i Dzeko zostaja w City - to tak odnosnie transferow naszych rywali i po czesci dot. Juve . Czekam dalej na Jovetica - moze wkoncu spelni sie moje marzenie :) z Vidalem rok temu sie udalo wiec dalej czekam . Poza tym Pazziniego biore w ciemno - wierze ze w Juve szybko by sie odbudowal ! Oczywiscie to tylko GDYBANIE a na konkrety musimy cierpliwie czekac.

A moze tak HULK ? Skoro Van Piersi nie chce albo nie wie czego chce . Cavani i Suarez hmm tez srednio widze szanse na ich pozyskanie wiec moze Hulk ? Niby mial byc w Chelsea na 100 % a na razie dalej jest w Porto . Pewnie wszytsko rozstrzygnie sie po IO - zobaczymy.

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★

Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!

Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Zablokowany