Mercato (Lato 2016)
- Arbuzini
- Juventino
Przypomnijcie sobie jaka była pierwsza rzecz, którą zrobił Conte zaraz po objęciu Juventusu. Oczyścił szatnię z zawodników, którzy nie dogadywali się z resztą drużyny. W lecie ten sam ruch powtórzyliśmy z Vidalem. Choćby nie wiem jak bardzo chcieliście widzieć Auriera w naszych barwach i wybielali jego zachowanie to jego transfer jest tak samo realny jak przed aferą.
Czemu czepiacie się ozoba za jego wypowiedź o Vrsaljko? Jakby grał Lig Ę to radziłby sobie tam równie dobrze co w Serie A, a fakt jest taki, że to obecnie jeden z najlepszych prawych obrońców ligi w tym sezonie, a niektóre źródła wskazują go nawet zdecydowanie jako najlepszego. Za bardzo lubię Florenziego żeby samemu być tak kategorycznym, ale Chorwat lipy nie odstawia i wiemy co robimy dogadując jego transfer.
Czemu czepiacie się ozoba za jego wypowiedź o Vrsaljko? Jakby grał Lig Ę to radziłby sobie tam równie dobrze co w Serie A, a fakt jest taki, że to obecnie jeden z najlepszych prawych obrońców ligi w tym sezonie, a niektóre źródła wskazują go nawet zdecydowanie jako najlepszego. Za bardzo lubię Florenziego żeby samemu być tak kategorycznym, ale Chorwat lipy nie odstawia i wiemy co robimy dogadując jego transfer.
- jakku1
- Juventino
Od dluzszego czasu mowa jest o tym, ze szukamy przede wszystkim gracza, ktory potrafilby grac po lewej i po prawej flance obrony, kogos uniwersalnego.Arbuzini pisze: Czemu czepiacie się ozoba za jego wypowiedź o Vrsaljko? Jakby grał Lig Ę to radziłby sobie tam równie dobrze co w Serie A, a fakt jest taki, że to obecnie jeden z najlepszych prawych obrońców ligi w tym sezonie, a niektóre źródła wskazują go nawet zdecydowanie jako najlepszego. Za bardzo lubię Florenziego żeby samemu być tak kategorycznym, ale Chorwat lipy nie odstawia i wiemy co robimy dogadując jego transfer.
Mnie Vrsaljko rowniez jakos nie przekonuje, ale ja zwyczajnie lubie innego typu graczy, jesli chodzi o boki obrony. Stad moj sceptycyzm. Nie wykluczam, ze Chorwat po transferze do nas okaze sie strzalem w dziesiatke, bo juz wiele razy za czasow Marotty i Paraticiego tak bylo,
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ma mniej bramekozob pisze:Na jakiej podstawie twierdzisz, ze jeden z 5 najlepszych PO Serie A w obecnym sezonie jest gorszy od Auriera i Fabinho?

Mozesz mowic konkretnie do mnie, no stressArbuzini pisze:Czemu czepiacie się ozoba za jego wypowiedź o Vrsaljko?

Szczerze mowiac, to nie pamietam czy Conte zdecydowal o czystkach, bo wiadomo, ze w sprawie transferow glos ma zarzad. A nawet jesli, to poza Melo kogo mozna probowac oskarzac o psucie atmosfery w szatni? OK, Tiago. Dwoch, kompletnie zbednych kopaczy, ktorych tak czy siak wypadalo sie pozbyc. Swoja droga, to troche zabawne, czy jeden kolezka moze popsuc nastroje dwudziestu-paru chlopa... Na temat Vidala Morata w ostatnim wywiadzie tako rzecze: "O Vidalu mogę mówić tylko pozytywnie. W autokarze często siedzieliśmy razem.", wiec chyba pomimo pićka Chilijczyk nie byl az takim Darthem Vaderem szatni Juve. Wielokrotnych wspolnych słit-fotek Arturo z innymi nie chce mi sie juz szukac, bo Fejsbuk czy insta, to nie moja bajka. Auriera nie wybielam, bo chyba nigdy nie zaczaje, co moglo spowodowac taka, a nie inna jego wypowiedz (obstawiam, ze narkotyki), twierdze natomiast, ze to pilkarsko bardzo dobry grajek.Arbuzini pisze:Przypomnijcie sobie jaka była pierwsza rzecz, którą zrobił Conte zaraz po objęciu Juventusu. Oczyścił szatnię z zawodników, którzy nie dogadywali się z resztą drużyny. W lecie ten sam ruch powtórzyliśmy z Vidalem. Choćby nie wiem jak bardzo chcieliście widzieć Auriera w naszych barwach i wybielali jego zachowanie to jego transfer jest tak samo realny jak przed aferą.
Pisalem juz, ze jak przyjdzie, to bedzie fajna ciaglosc ze Stefanem zachowana i zdanie podtrzymuje. A mam nadzieje, ze Simek i w Lidze Mistrzow da cos extra od siebie. Mnie razi jedynie jego cena, o ile te 15mln. to prawda.Arbuzini pisze:Jakby grał Lig Ę to radziłby sobie tam równie dobrze co w Serie A, a fakt jest taki, że to obecnie jeden z najlepszych prawych obrońców ligi w tym sezonie, a niektóre źródła wskazują go nawet zdecydowanie jako najlepszego.
Tutaj bym sie nie zapedzal, ze on taki uniwersalny, bo z tego co widze, na lewej obronie zagral... 2 mecze, w ktorych to jego druzyny dostaly bęcki.jakku1 pisze:Od dluzszego czasu mowa jest o tym, ze szukamy przede wszystkim gracza, ktory potrafilby grac po lewej i po prawej flance obrony, kogos uniwersalnego.
Jesli Gundo faktycznie stawia na petro-hajsy, to szkoda, bo prawdopodobnie tam zaginie, a gdybysmy go lykneli, to mamy od razu grajka na dwie pozycje. Chyba w przyszlym sezonie 4-3-1-2 wita z jakims TOPem na treq i Mandragora w rezerwie.
@down
Zapytam zatem: co swiadczy o tym, ze Vrslajko jest nieznacznie slabszy lub na tym samym poziomie, co konkurencyjna dwojka? A prosba moja do Ciebie jet taka, zebys rozwijal swoje mysli nieco wiecej, niz pol, jedno zdanie.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2016, 15:50 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 3 razy.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- ozob
- Juventino
Nie wiesz jak masz wytlumaczyc, ze ktos jest lepszy pilkarsko, a mnie sie czepiasz, ze wytykam Ci zwyczajne ignoranctwo w kwestii Vrsaljko, ktory z założenia ma byc gorszy niz Fabinho i Aurier, bo gra w gorszym klubie. :cwaniak:
La fidanzata d'Italia
- Arbuzini
- Juventino
SpokoJacky pisze:Mozesz mowic konkretnie do mnie, no stressArbuzini pisze:Czemu czepiacie się ozoba za jego wypowiedź o Vrsaljko?Bo jego wypowiedz nic nie wnosila do dyskusji o Chorwacie.

Z Conte było tak, że zaraz po objęciu drużyny chciał wiedzieć co się dzieje w szatni i przeprowadził wywiad, czy jest jakaś czarna owca. Większość wskazała na Melo, który wcale nie był taki bezużyteczny jak sugerujesz. Wystarczy cofnąć się do tematów o mercato z tamtego okresu i zobaczysz, że wbrew swoim boiskowych odchyłom, Brazylijczyk był jednym z najlepszych naszych piłkarzy w tamtym okresie i wymiana go na Vidala wiązała się z wieloma wątpliwościami. Skoro już przy Chilijczyku jesteśmy to wygląda na to, że tym razem decyzja o transferze wypłynęła od samego zarządu, ale sam zawodnik też nie chciał już u nas grać. Póki co decyzja Marotty broni się sama.
Aurier jest na ten moment piłkarzem lepszym zarówno od Vrsaljko, jak i Fabinho. Tutaj nie ma co prowadzić dyskusji, tak po prostu jest. Tylko, że skoro w ciężkich dla nas czasach nie było nawet tematu transferu Cassano (podobny poziom zamebienia umysłowego), tak tym bardziej teraz nie sięgniemy po zawodnika PSG.
W temacie Sime mam bardzo podobne zdanie do jakku. Również wolę lepiej wyszkolonych bocznych obrońców, ale najwyraźniej zależy nam na zawodniku grającym po obu stronach boiska i należy zaufać naszemu zarządowi, który zna się na swojej robocie. Tym bardziej, że Vrsaljko wreszcie z "dobrze rokującego" rozwinął się do "dobrze grającego".
- ozob
- Juventino
Sime to dobrze grajacy, znajacy lige i PO. Malo tego, bo moze zagrac jako LO, a ponadto wydaje sie, ze chlopak bedzie rownie dobrym balansem na PO dla Sandro jak Stefan obecnie, przy czym Chorwat ma duzo lepsze doarodkowanie niz Szwajcar. Jezeli wykupimy Cuadrado, a no to sie chyba zanosi, to niepotrzebni sa nam gracze bardziej efektywni od Vrsaljko w ofensywie, ale za to potrzebujemy gracza na odpowiednim poziomie w grze z tylu i Sime nadaje sie tu najlepiej.
La fidanzata d'Italia
- CzeczenCZN
- Juventino
@Arbuzini Zapomniałem Ci kiedyś odpisać. No ja uważam, że gdyby Vrsaljko był naszym głównym wyborem PO, to grałby już u nas od stycznia. My Sassuolo wiele ułatwiamy, więc też mamy prawo czegoś żądać. To jest biznes. Skoro nam brakuje na danej pozycji gracza, a ich gracz jest naszym celem nr. 1. To byśmy zrobili wiele, by u nas grał jak najszybciej. Ponieważ liczymy się na 3 frontach, sezon wkracza w decydującą fazę. Już pomijam fakt kontuzji u nas. Tymczasem nic nie było słychać o naszych działaniach.
Sime nie jest zły, no ale analogicznie jak z pozycją LO - było wielu fajnych, my wybraliśmy najlepszego i o to chodzi
A Sime jest fajny i tylko tyle.
Ogólnie powiem tak, coś czuję że apropo pozycji PO przewinie się wiele nazwisk. Koniec końców, nie będzie to Vrsaljko, nie będzie to Aurier ani Fabinho - tylko ktoś o kim mało się mówi - a ktoś świetny! Tak jak było w przypadku Alexa Sandro, do momentu naszych działań mało kto wspominał o nim. Wtedy marzeniem był R.Rodriguez, Marcelo, z bardziej realnych celów Coentrao, spekulowano się również o Kurzawie.
Sime nie jest zły, no ale analogicznie jak z pozycją LO - było wielu fajnych, my wybraliśmy najlepszego i o to chodzi

Dobry byłby jako zmiennik, docelowego PO. No ale - zresztą i na szczęście - z Lichtsteinerem żegnać się nie mamy zamiaru. Bo o to chodzi by nowy Prawy Obrońca, posadził Lichego.ozob pisze:Sime to dobrze grajacy, znajacy lige i PO.
W takim razie Cuadrado musiał by grać w pierwszym składzie - nie sądzę byśmy grali 433 - z Dybalą na szpicy i Moratą na lewej flance.ozob pisze:Jezeli wykupimy Cuadrado, a no to sie chyba zanosi, to niepotrzebni sa nam gracze bardziej efektywni od Vrsaljko w ofensywie.
Ogólnie powiem tak, coś czuję że apropo pozycji PO przewinie się wiele nazwisk. Koniec końców, nie będzie to Vrsaljko, nie będzie to Aurier ani Fabinho - tylko ktoś o kim mało się mówi - a ktoś świetny! Tak jak było w przypadku Alexa Sandro, do momentu naszych działań mało kto wspominał o nim. Wtedy marzeniem był R.Rodriguez, Marcelo, z bardziej realnych celów Coentrao, spekulowano się również o Kurzawie.
- Arbuzini
- Juventino
W trakcie trwania okienka transferowego zdrowy był jeszcze Caceres, a Sassuolo całkiem realnie mogło liczyć na grę w pucharach. Ani nie było takiej potrzeby, ani okoliczności nie sprzyjały temu żeby kupić Vrsaljko. Nie wydaje mi się też żeby prawy obrońca miał być naszym celem na zimę.
- ozob
- Juventino
To oczywiste, ze Vrsaljko jest rozpatrywany jako drugi PO po Stefanie. Gdy ten drugi zawiesi buty na kolku (za 3 lata?) lub spusci z tonu to wtedy przy odpowiednim rozwoju Chorwat może go zastapic w wyjsciowym i wowczas byc moze bedziemy rozgladac sie za kolejnym PO do pierwszego skladu.
Cuadrado to opcja dodatkowa, o taki bonus. Newet Marotta wypowiadal sie o nim w takim charakterze, bo Kolumbijczyk zagra na kilku pozycjach, a przede wszystkim stanowi ofensywna alternatywe na prawe skrzydlo w 3-5-2, z ktorego nie zrezygnujemy, co nie znaczy, ze nie wprowadzimy dodatkowego ustawienia - raczej napewno bedzie to 4-3-1-2, a nie 4-3-3.
Cuadrado to opcja dodatkowa, o taki bonus. Newet Marotta wypowiadal sie o nim w takim charakterze, bo Kolumbijczyk zagra na kilku pozycjach, a przede wszystkim stanowi ofensywna alternatywe na prawe skrzydlo w 3-5-2, z ktorego nie zrezygnujemy, co nie znaczy, ze nie wprowadzimy dodatkowego ustawienia - raczej napewno bedzie to 4-3-1-2, a nie 4-3-3.
La fidanzata d'Italia
- CzeczenCZN
- Juventino
Skoro jest naszym celem, to jest nim cały czas, wszak prawa obrona wzmocnień wymaga, nawet ze zdrowym Caceresem - nie prawda? Teraz jakość też by nam się tam przydała. Oczywiście, moglibyśmy pomóc znaleźć Sassuolo zastępstwo. No ale skoro Sime nie był nam potrzebny zimą - nie będzie i latem, bo nie on jest naszym priorytetem - ale to moje zdanie.Arbuzini pisze:W trakcie trwania okienka transferowego zdrowy był jeszcze Caceres, a Sassuolo całkiem realnie mogło liczyć na grę w pucharach. Ani nie było takiej potrzeby, ani okoliczności nie sprzyjały temu żeby kupić Vrsaljko. Nie wydaje mi się też żeby prawy obrońca miał być naszym celem na zimę.
- Arbuzini
- Juventino
To dlaczego nie ściągnęliśmy innego prawego obrońcy, skoro był on priorytetem na zimowe okienko transferowe? Wychodzisz z założenia, że Sassuolo sprzedaje nam jak leci, ale tak naprawdę oni wcale nie pozbywają się swoich kluczowych zawodników w zimie i to, że się z nimi "kumplujemy" wcale nie czyni z nich naszej drużyny rezerw. Oni doskonale potrafią zadbać o swoje interesy i udowodnili to choćby przy okazji ostatnich rozmów o Zazie i Berardim.
- CzeczenCZN
- Juventino
Priorytetem - jednym z priorytetów - jest prawy obrońca, skoro można by mieć kogoś - docelowego - wcześniej, to tym lepiej; kogoś kto jeszcze pomoże w CL - to rewelacyjnie. Priorytetów mamy dużo, jednak o niektóre łatwiej, o niektóre trudniej. Nie ściągnęliśmy żadnego z celów nr.1 - bo nie było takiej możliwości.Arbuzini pisze:To dlaczego nie ściągnęliśmy innego prawego obrońcy, skoro był on priorytetem na zimowe okienko transferowe?
My o swoje. Coś za coś. Gdybyśmy my go chcieli zimą, to działalibyśmy. Zwłaszcza że pomogliśmy Sassuolo z Sensim i Trottą. Sassuolo owszem dba o swoje sprawy. Jednak nie oszukujmy się, prędzej wyciągniemy kogoś od nich, niż z innego klubu i byśmy atakowali.Arbuzini pisze:Oni doskonale potrafią zadbać o swoje interesy
Dlatego uważam, że my mamy inne plany względem tej pozycji. No a to niby zaklepanie jego - to kolejna "forumowa legenda"
No właśnie, ale to chyba nie o to w tym chodzi... Zmiennik - nie dzięki - tu trzeba wzmocnień!ozob pisze:To oczywiste, ze Vrsaljko jest rozpatrywany jako drugi PO po Stefanie.
No właśnie! Dlatego wole, kogoś bardziej przebojowego na prawą obronę - nie zawodnika relatywnie średniego.ozob pisze:Raczej napewno bedzie to 4-3-1-2, a nie 4-3-3.
- [RAF]ErrazoR
- Juventino
Panowie to moze by Hernandesa puscic do chinol jak wyloza 10+?? 

- rydwadydwa
- Juventino
Nie jestem pewien, czy jest w tej chwili jakiś prawy obrońca na świecie, który byłby wstanie posadzić Lichego na ławce. No bo kto? Jedyna wada Szwajcara to jego wiek - dlatego trzeba szukać następcy, w domyśle tymczasowego zmiennika, w którym zarząd widzi potencjał na zostanie zawodnikiem podobnej klasy. Nikt na ten moment nie przychodzi mi do głowy, Fabinho to z pewnością ciekawa opcja, ale jakoś mi nie podchodzi ten ofensywny styl gry u bocznego obrońcy...
Hernanesa, na miłość boską, ile razy jeszcze to przeczytam? Wstyd. że ludzie, którzy mają się za kibiców tego klubu nawet nie wiedzą jak nazywają się jego piłkarze :facepalm2:[RAF]ErrazoR pisze:Panowie to moze by Hernandesa puscic do chinol jak wyloza 10+??