Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 15:24

Ozob, niunua, po prostu ozob.

Na jakiej podstawie twierdzisz, ze jeden z 5 najlepszych PO Serie A w obecnym sezonie jest gorszy od Auriera i Fabinho?

La fidanzata d'Italia
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 21:05

Przypomnijcie sobie jaka była pierwsza rzecz, którą zrobił Conte zaraz po objęciu Juventusu. Oczyścił szatnię z zawodników, którzy nie dogadywali się z resztą drużyny. W lecie ten sam ruch powtórzyliśmy z Vidalem. Choćby nie wiem jak bardzo chcieliście widzieć Auriera w naszych barwach i wybielali jego zachowanie to jego transfer jest tak samo realny jak przed aferą.

Czemu czepiacie się ozoba za jego wypowiedź o Vrsaljko? Jakby grał Lig Ę to radziłby sobie tam równie dobrze co w Serie A, a fakt jest taki, że to obecnie jeden z najlepszych prawych obrońców ligi w tym sezonie, a niektóre źródła wskazują go nawet zdecydowanie jako najlepszego. Za bardzo lubię Florenziego żeby samemu być tak kategorycznym, ale Chorwat lipy nie odstawia i wiemy co robimy dogadując jego transfer.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 13:38

Arbuzini pisze: Czemu czepiacie się ozoba za jego wypowiedź o Vrsaljko? Jakby grał Lig Ę to radziłby sobie tam równie dobrze co w Serie A, a fakt jest taki, że to obecnie jeden z najlepszych prawych obrońców ligi w tym sezonie, a niektóre źródła wskazują go nawet zdecydowanie jako najlepszego. Za bardzo lubię Florenziego żeby samemu być tak kategorycznym, ale Chorwat lipy nie odstawia i wiemy co robimy dogadując jego transfer.
Od dluzszego czasu mowa jest o tym, ze szukamy przede wszystkim gracza, ktory potrafilby grac po lewej i po prawej flance obrony, kogos uniwersalnego.

Mnie Vrsaljko rowniez jakos nie przekonuje, ale ja zwyczajnie lubie innego typu graczy, jesli chodzi o boki obrony. Stad moj sceptycyzm. Nie wykluczam, ze Chorwat po transferze do nas okaze sie strzalem w dziesiatke, bo juz wiele razy za czasow Marotty i Paraticiego tak bylo,

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 14:10

ozob pisze:Na jakiej podstawie twierdzisz, ze jeden z 5 najlepszych PO Serie A w obecnym sezonie jest gorszy od Auriera i Fabinho?
Ma mniej bramek :prochno: Jeden gra w zdecydowanie lepszym klubie, niz Sassuolo, a drugi w lepszym, przy czym obaj sa mlodsi od Chorwata (Murzyn prawie mlodszy). Nie wiem, jak mam wytlumaczyc to, ze ktos jest po prostu lepszy pilkarsko, niz inny. Dobra koniec, bo wyjde na naczelnego hejtera Vrsaljko.
Arbuzini pisze:Czemu czepiacie się ozoba za jego wypowiedź o Vrsaljko?
Mozesz mowic konkretnie do mnie, no stress ;) Bo jego wypowiedz nic nie wnosila do dyskusji o Chorwacie.
Arbuzini pisze:Przypomnijcie sobie jaka była pierwsza rzecz, którą zrobił Conte zaraz po objęciu Juventusu. Oczyścił szatnię z zawodników, którzy nie dogadywali się z resztą drużyny. W lecie ten sam ruch powtórzyliśmy z Vidalem. Choćby nie wiem jak bardzo chcieliście widzieć Auriera w naszych barwach i wybielali jego zachowanie to jego transfer jest tak samo realny jak przed aferą.
Szczerze mowiac, to nie pamietam czy Conte zdecydowal o czystkach, bo wiadomo, ze w sprawie transferow glos ma zarzad. A nawet jesli, to poza Melo kogo mozna probowac oskarzac o psucie atmosfery w szatni? OK, Tiago. Dwoch, kompletnie zbednych kopaczy, ktorych tak czy siak wypadalo sie pozbyc. Swoja droga, to troche zabawne, czy jeden kolezka moze popsuc nastroje dwudziestu-paru chlopa... Na temat Vidala Morata w ostatnim wywiadzie tako rzecze: "O Vidalu mogę mówić tylko pozytywnie. W autokarze często siedzieliśmy razem.", wiec chyba pomimo pićka Chilijczyk nie byl az takim Darthem Vaderem szatni Juve. Wielokrotnych wspolnych słit-fotek Arturo z innymi nie chce mi sie juz szukac, bo Fejsbuk czy insta, to nie moja bajka. Auriera nie wybielam, bo chyba nigdy nie zaczaje, co moglo spowodowac taka, a nie inna jego wypowiedz (obstawiam, ze narkotyki), twierdze natomiast, ze to pilkarsko bardzo dobry grajek.
Arbuzini pisze:Jakby grał Lig Ę to radziłby sobie tam równie dobrze co w Serie A, a fakt jest taki, że to obecnie jeden z najlepszych prawych obrońców ligi w tym sezonie, a niektóre źródła wskazują go nawet zdecydowanie jako najlepszego.
Pisalem juz, ze jak przyjdzie, to bedzie fajna ciaglosc ze Stefanem zachowana i zdanie podtrzymuje. A mam nadzieje, ze Simek i w Lidze Mistrzow da cos extra od siebie. Mnie razi jedynie jego cena, o ile te 15mln. to prawda.
jakku1 pisze:Od dluzszego czasu mowa jest o tym, ze szukamy przede wszystkim gracza, ktory potrafilby grac po lewej i po prawej flance obrony, kogos uniwersalnego.
Tutaj bym sie nie zapedzal, ze on taki uniwersalny, bo z tego co widze, na lewej obronie zagral... 2 mecze, w ktorych to jego druzyny dostaly bęcki.

Jesli Gundo faktycznie stawia na petro-hajsy, to szkoda, bo prawdopodobnie tam zaginie, a gdybysmy go lykneli, to mamy od razu grajka na dwie pozycje. Chyba w przyszlym sezonie 4-3-1-2 wita z jakims TOPem na treq i Mandragora w rezerwie.

@down
Zapytam zatem: co swiadczy o tym, ze Vrslajko jest nieznacznie slabszy lub na tym samym poziomie, co konkurencyjna dwojka? A prosba moja do Ciebie jet taka, zebys rozwijal swoje mysli nieco wiecej, niz pol, jedno zdanie.
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2016, 15:50 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 3 razy.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 14:47

Nie wiesz jak masz wytlumaczyc, ze ktos jest lepszy pilkarsko, a mnie sie czepiasz, ze wytykam Ci zwyczajne ignoranctwo w kwestii Vrsaljko, ktory z założenia ma byc gorszy niz Fabinho i Aurier, bo gra w gorszym klubie. :cwaniak:

La fidanzata d'Italia
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 16:21

Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Czemu czepiacie się ozoba za jego wypowiedź o Vrsaljko?
Mozesz mowic konkretnie do mnie, no stress ;) Bo jego wypowiedz nic nie wnosila do dyskusji o Chorwacie.
Spoko ;) . Wydawało mi się, że więcej osób go obskoczyło, jak to często bywa, kiedy wypływa temat Chorwata.

Z Conte było tak, że zaraz po objęciu drużyny chciał wiedzieć co się dzieje w szatni i przeprowadził wywiad, czy jest jakaś czarna owca. Większość wskazała na Melo, który wcale nie był taki bezużyteczny jak sugerujesz. Wystarczy cofnąć się do tematów o mercato z tamtego okresu i zobaczysz, że wbrew swoim boiskowych odchyłom, Brazylijczyk był jednym z najlepszych naszych piłkarzy w tamtym okresie i wymiana go na Vidala wiązała się z wieloma wątpliwościami. Skoro już przy Chilijczyku jesteśmy to wygląda na to, że tym razem decyzja o transferze wypłynęła od samego zarządu, ale sam zawodnik też nie chciał już u nas grać. Póki co decyzja Marotty broni się sama.

Aurier jest na ten moment piłkarzem lepszym zarówno od Vrsaljko, jak i Fabinho. Tutaj nie ma co prowadzić dyskusji, tak po prostu jest. Tylko, że skoro w ciężkich dla nas czasach nie było nawet tematu transferu Cassano (podobny poziom zamebienia umysłowego), tak tym bardziej teraz nie sięgniemy po zawodnika PSG.

W temacie Sime mam bardzo podobne zdanie do jakku. Również wolę lepiej wyszkolonych bocznych obrońców, ale najwyraźniej zależy nam na zawodniku grającym po obu stronach boiska i należy zaufać naszemu zarządowi, który zna się na swojej robocie. Tym bardziej, że Vrsaljko wreszcie z "dobrze rokującego" rozwinął się do "dobrze grającego".

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 16:46

Sime to dobrze grajacy, znajacy lige i PO. Malo tego, bo moze zagrac jako LO, a ponadto wydaje sie, ze chlopak bedzie rownie dobrym balansem na PO dla Sandro jak Stefan obecnie, przy czym Chorwat ma duzo lepsze doarodkowanie niz Szwajcar. Jezeli wykupimy Cuadrado, a no to sie chyba zanosi, to niepotrzebni sa nam gracze bardziej efektywni od Vrsaljko w ofensywie, ale za to potrzebujemy gracza na odpowiednim poziomie w grze z tylu i Sime nadaje sie tu najlepiej.

La fidanzata d'Italia
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 17:14

@Arbuzini Zapomniałem Ci kiedyś odpisać. No ja uważam, że gdyby Vrsaljko był naszym głównym wyborem PO, to grałby już u nas od stycznia. My Sassuolo wiele ułatwiamy, więc też mamy prawo czegoś żądać. To jest biznes. Skoro nam brakuje na danej pozycji gracza, a ich gracz jest naszym celem nr. 1. To byśmy zrobili wiele, by u nas grał jak najszybciej. Ponieważ liczymy się na 3 frontach, sezon wkracza w decydującą fazę. Już pomijam fakt kontuzji u nas. Tymczasem nic nie było słychać o naszych działaniach.

Sime nie jest zły, no ale analogicznie jak z pozycją LO - było wielu fajnych, my wybraliśmy najlepszego i o to chodzi :ok: A Sime jest fajny i tylko tyle.
ozob pisze:Sime to dobrze grajacy, znajacy lige i PO.
Dobry byłby jako zmiennik, docelowego PO. No ale - zresztą i na szczęście - z Lichtsteinerem żegnać się nie mamy zamiaru. Bo o to chodzi by nowy Prawy Obrońca, posadził Lichego.
ozob pisze:Jezeli wykupimy Cuadrado, a no to sie chyba zanosi, to niepotrzebni sa nam gracze bardziej efektywni od Vrsaljko w ofensywie.
W takim razie Cuadrado musiał by grać w pierwszym składzie - nie sądzę byśmy grali 433 - z Dybalą na szpicy i Moratą na lewej flance.

Ogólnie powiem tak, coś czuję że apropo pozycji PO przewinie się wiele nazwisk. Koniec końców, nie będzie to Vrsaljko, nie będzie to Aurier ani Fabinho - tylko ktoś o kim mało się mówi - a ktoś świetny! Tak jak było w przypadku Alexa Sandro, do momentu naszych działań mało kto wspominał o nim. Wtedy marzeniem był R.Rodriguez, Marcelo, z bardziej realnych celów Coentrao, spekulowano się również o Kurzawie.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 18:08

W trakcie trwania okienka transferowego zdrowy był jeszcze Caceres, a Sassuolo całkiem realnie mogło liczyć na grę w pucharach. Ani nie było takiej potrzeby, ani okoliczności nie sprzyjały temu żeby kupić Vrsaljko. Nie wydaje mi się też żeby prawy obrońca miał być naszym celem na zimę.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 18:30

To oczywiste, ze Vrsaljko jest rozpatrywany jako drugi PO po Stefanie. Gdy ten drugi zawiesi buty na kolku (za 3 lata?) lub spusci z tonu to wtedy przy odpowiednim rozwoju Chorwat może go zastapic w wyjsciowym i wowczas byc moze bedziemy rozgladac sie za kolejnym PO do pierwszego skladu.

Cuadrado to opcja dodatkowa, o taki bonus. Newet Marotta wypowiadal sie o nim w takim charakterze, bo Kolumbijczyk zagra na kilku pozycjach, a przede wszystkim stanowi ofensywna alternatywe na prawe skrzydlo w 3-5-2, z ktorego nie zrezygnujemy, co nie znaczy, ze nie wprowadzimy dodatkowego ustawienia - raczej napewno bedzie to 4-3-1-2, a nie 4-3-3.

La fidanzata d'Italia
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 18:32

Arbuzini pisze:W trakcie trwania okienka transferowego zdrowy był jeszcze Caceres, a Sassuolo całkiem realnie mogło liczyć na grę w pucharach. Ani nie było takiej potrzeby, ani okoliczności nie sprzyjały temu żeby kupić Vrsaljko. Nie wydaje mi się też żeby prawy obrońca miał być naszym celem na zimę.
Skoro jest naszym celem, to jest nim cały czas, wszak prawa obrona wzmocnień wymaga, nawet ze zdrowym Caceresem - nie prawda? Teraz jakość też by nam się tam przydała. Oczywiście, moglibyśmy pomóc znaleźć Sassuolo zastępstwo. No ale skoro Sime nie był nam potrzebny zimą - nie będzie i latem, bo nie on jest naszym priorytetem - ale to moje zdanie.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 18:36

To dlaczego nie ściągnęliśmy innego prawego obrońcy, skoro był on priorytetem na zimowe okienko transferowe? Wychodzisz z założenia, że Sassuolo sprzedaje nam jak leci, ale tak naprawdę oni wcale nie pozbywają się swoich kluczowych zawodników w zimie i to, że się z nimi "kumplujemy" wcale nie czyni z nich naszej drużyny rezerw. Oni doskonale potrafią zadbać o swoje interesy i udowodnili to choćby przy okazji ostatnich rozmów o Zazie i Berardim.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 18:46

Arbuzini pisze:To dlaczego nie ściągnęliśmy innego prawego obrońcy, skoro był on priorytetem na zimowe okienko transferowe?
Priorytetem - jednym z priorytetów - jest prawy obrońca, skoro można by mieć kogoś - docelowego - wcześniej, to tym lepiej; kogoś kto jeszcze pomoże w CL - to rewelacyjnie. Priorytetów mamy dużo, jednak o niektóre łatwiej, o niektóre trudniej. Nie ściągnęliśmy żadnego z celów nr.1 - bo nie było takiej możliwości.
Arbuzini pisze:Oni doskonale potrafią zadbać o swoje interesy
My o swoje. Coś za coś. Gdybyśmy my go chcieli zimą, to działalibyśmy. Zwłaszcza że pomogliśmy Sassuolo z Sensim i Trottą. Sassuolo owszem dba o swoje sprawy. Jednak nie oszukujmy się, prędzej wyciągniemy kogoś od nich, niż z innego klubu i byśmy atakowali.
Dlatego uważam, że my mamy inne plany względem tej pozycji. No a to niby zaklepanie jego - to kolejna "forumowa legenda"
ozob pisze:To oczywiste, ze Vrsaljko jest rozpatrywany jako drugi PO po Stefanie.
No właśnie, ale to chyba nie o to w tym chodzi... Zmiennik - nie dzięki - tu trzeba wzmocnień!
ozob pisze:Raczej napewno bedzie to 4-3-1-2, a nie 4-3-3.
No właśnie! Dlatego wole, kogoś bardziej przebojowego na prawą obronę - nie zawodnika relatywnie średniego.

[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 19:02

Panowie to moze by Hernandesa puscic do chinol jak wyloza 10+?? :)

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lutego 2016, 19:53

Nie jestem pewien, czy jest w tej chwili jakiś prawy obrońca na świecie, który byłby wstanie posadzić Lichego na ławce. No bo kto? Jedyna wada Szwajcara to jego wiek - dlatego trzeba szukać następcy, w domyśle tymczasowego zmiennika, w którym zarząd widzi potencjał na zostanie zawodnikiem podobnej klasy. Nikt na ten moment nie przychodzi mi do głowy, Fabinho to z pewnością ciekawa opcja, ale jakoś mi nie podchodzi ten ofensywny styl gry u bocznego obrońcy...
[RAF]ErrazoR pisze:Panowie to moze by Hernandesa puscic do chinol jak wyloza 10+?? :)
Hernanesa, na miłość boską, ile razy jeszcze to przeczytam? Wstyd. że ludzie, którzy mają się za kibiców tego klubu nawet nie wiedzą jak nazywają się jego piłkarze :facepalm2:

Zablokowany